BetXperts tennisekspert Klaus f har taget et kig på den kommende US Open-turnering, som begynder den 31. august i New York. Ikke alt er, som det plejer, og det skyldes ikke overraskende den verserende coronapandemi. Læs med, og få indsigt i den dygtige eksperts tanker samt spilforslag. 

Et historisk US Open begynder den 31.august klokken 17.00 i New York. Det bliver den første Grand Slam under en pandemi, og det har ændret mange betingelser for spillerne. En del har også meldt fra inklusiv Roger Federer og Rafael Nadal. Det bliver dermed den første Grand Slam siden 1999 uden de to spilleres deltagelse. Den helt store favorit er derfor Novak Djokovic fra Serbien. Verdensetteren har været i diverse shitstorms grundet Adria Cup, hvor han var medarrangør. Det hele endte med coronasmittede spillere og kontroversielle udtalelser om Covid-19 og modstand af vaccine. Det ændrer dog ikke på, at han er den altoverskyggende favorit – især fordi hans to største konkurrenter igennem tiden ikke har taget flyveturen til New York. 

US Open 2020: Odds på vinderen

Herunder har vi samlet et overblik over markedet bedste vinderodds til herrernes US Open 2020. 

Vinder af US Open 2020 Højeste odds Bookmaker
Novak Djokovic 1,83
Daniil Medvedev 8,00
Stefanos Tsitsipas 10,00
Dominic Thiem 11,93
Alexander Zverev 25,70
Roberto Bautista-Agut 41,00
Andy Murray 41,00
Milos Raonic 34,00
Kevin Anderson 76,00

OBS: Odds er fra torsdag den 27. august klokken 08.10. Bemærk, at her kun er tale om et udvalg af spillere.Oddsene fra Betfair* Spillebørs er fratrukket fem procent kommission. 

Spil på US Open-vinderen hos Betfair

Usædvanlige rammer

Der venter spillerne meget strikse rammer i New York, hvor de bliver en del af en ”boble”. De må kun bevæge sig inden for et bestemt territorium, og de må kun have få mennesker med i deres entourage, der normalt består af 8-10 personer. Maden bliver bestilt og leveret til dem, og de må ikke bevæge sig uden for boblen. Sker dette alligevel, bliver de fjernet fra turneringen med det samme og sat i isolation. De to spillere, Pella fra Argentina og Dellien fra Bolivia, har været i selskab med en fitnesstræner i Florida, der er konstateret Covid-19 positiv, og er derfor allerede i karantæne i boblen qua dette. De har allerede afgivet en test og skal afgive en yderligere negativ test for at kunne deltage ved US Open.

Der vil heller ikke være tilskuere til kampene, hvilket også vil føles højest usædvanligt i forhold til de normalt støjende og levende rammer i New York. Til gengæld vil der være skærme med Zoom-forbindelse i spillernes bokse med de nærmeste relationer. 

Vindere og tabere af de nye betingelser

Det vil være oplagt at tro, at indelukkede spillere, der normalt ikke trives i intense rammer med ekstremt mange mennesker, vil få gavn af dette. Ofte kommer en lavt rangeret spiller ind på et stort fyldt stadion og intimideres af rammerne, hvilket topspilleren, der normalt spiller under sådanne vilkår, favoriseres af. Nu bliver det nemmere for verdens nummer 127 at gå ind mod planetens bedste spiller, som ikke længere har 20.000 tilskuere i ryggen. De store spillere trives i denne stemning og følelsen af at blive båret frem af deres fans. Som en højt respekteret engelsk kommentator sagde i sidste uge: ”I think the lack of fans will be a leveller”. Med det menes, at den normale niveauforskel spillerne imellem bliver udlignet af de manglende tilskuere. Atmosfæren vil være ikke-eksisterende, hvilket tager presset af underdogs. De vil formentlig få følelsen af en træningskamp kontra 20.000 mennesker, der bygger en stemning op med intensitet og larm.

Favoritten og forfølgerne

Novak Djokovic mod feltet på 127 mand lyder som den overskrift, man vil sætte på dette års US Open. Serberen er på jagt efter sin 18. Grand Slam-titel og dermed nå tættere på Federers Grand Slam-rekord på 20. Hans to største konkurrenter er ude af billedet. Dermed er det op til de yngre spillere at sætte en stopper for Djokovic. Og lige netop på hard court er Djokovic ubesejret i 2020. Indtil corona satte en stopper for tennisverdenen, var verdens nummer et 18-0 i kampe på sit favoritunderlag i 2020. Derfor er han overvældende favorit i New York. Han har været solid i Western- og Southern-turneringen i denne uge, men han har heller ikke mødt overvældende modstand endnu. Jeg vil afvente og se eventuelle store test mod Medvedev og Tsitsipas. 

Det vil blive en kvartet i form af Thiem, Medvedev, Tsitsipas og Zverev, der udgør de største trusler mod Djokovic ved US Open. 

Thiem var 2-1 oppe i sæt i Australian Open-finalen tidligere på året mod serberen, så han har vist, at han kan spille lige op med ham på hard court. Samtidig har han leveret nogle stærke præstationer i New York mod blandt andre Nadal. En kamp, der endte i fem sæt. 

Medvedev har slået Djokovic nogle gange nu, og han havde sit berømte run sidste år, hvor han nåede finalen ved US Open efter at have vundet stort set alt på hard court op til årets sidste Grand Slam. Og i denne uge i New York har Medvedev også smadret løs og er allerede i kvartfinalen.

Tsitsipas har besejret Djokovic tre gange på hard court. Grækeren fik sit gennembrud ved Masters i London sidste år, da han løftede trofæet efter årets sidste kamp. I denne uge har han spillet godt og vundet alle sine kampe uden sættab. 

Zverev vil bestemt også tro på, at han kan slå storfavoritten. Det har han gjort før og endda i en stor finale ved Masters i London. Tyskeren har dog været alt andet end stabil de sidste par sæsoner, men måske har en coronapause hjulpet ham med noget fokus på tennissporten og til at få mere ro på parametrene uden for banen. Et nederlag til Murray i denne uge har dog ikke hjulpet på ham i bestræbelserne på at genvinde momentum og selvtillid. 

US Open 2020: Spilmuligheder

I min optik så skal man gå imod Djokovic og dermed tilslutte sig feltet på 127 spillere. I skrivende stund er serberen i odds 2,00 på Betfair-børsen* til at vinde US Open. Det er for lavt i min optik. Der er mange usikkerheder qua de nye betingelser, og det vil alt andet lige ikke favorisere Djokovic at blive taget uden for normalen. En normal, hvor han har et gigantisk team med sig, og hvor tilskuerne plejer at spille en fordel for ham. Derfor vil jeg sælge verdensetteren på Betfair*. Og et lille fif er at vente til kort før turneringsstart, da der ofte er mest hype omkring storfavoritterne i markedet på det tidspunkt. 

Jeg vil også kigge mod østrigeren Dominic Thiem. Han har været utrolig aktiv under corona i opvisningsturneringerne, hvor han næsten har spillet 30 kampe og kun tabt tre. Og samtidig så passer hard court-underlaget i New York til hans spil. Ved den sidste Grand Slam på hard court i Australian Open 2020 var han som tidligere nævnt oppe 2-1 i sæt mod Djokovic i finalen. Thiem er omkring odds 10 på børsen**, og hans tidlige exit denne uge i Western- og Southern-turneringen kan sagtens være en fordel for ham.

Ellers skal man generelt kigge mod overraskelser i kampene på Flushing Meadows-anlægget. Gerne med nogle varianter af sæt-handicap og så videre Jeg tror, at der vil være en del rust hos topspillerne, og de lavere rangerede spillere vil spille deres chance i en tom arena, hvor presset vil føles mindre. 

*Det odds er nu i 1,84 før kommission (27. august klokken 08.16)
** 12,5 før kommission (27. august klokken 08.16)