Aldrig før har en enkeltstående sportsbegivenhed omsat for så mange penge, som det var tilfældet, da Floyd Mayweather og Conor McGregor bragede sammen i 2017. 

Et årti kører på dampene af allersidste vers, og det er derfor nærliggende at kigge sig over skulderen og lave status for de seneste ti år. Det har det amerikanske medie ESPN således gjort i en artikel.

Her kommer de kort ind på, at Chicago Cubs vandt World Series, man så det historisk set største comeback i en Super Bowl, og så var der ikke mindst Leicester, der snød alt og alle og vandt Premier League. Historiske sports- og betting-begivenheder, som årtiet vil blive husket for. 

Floyd Mayweather – Conor McGregor

Den største begivenhed – i hvert fald målt på omsætning hos bookmakerne – var dog boksebraget mellem den ubesejrede, amerikanske bokser Floyd Mayweather og den irske MMA-stjerne Conor McGregor. 

Mere end én milliard amerikanske dollars var der spillet på braget, som fandt sted i Las Vegas i august 2017. Det svarer til 6,68 milliarder kroner med kursen i dag. Ingen anden enkeltstående sportsbegivenhed har nogensinde omsat for så meget. 

Alene Betfair havde over en halv milliard kroner i omsætning på kampen. Det er det største beløb, bookmakeren nogensinde har haft på en enkeltstående begivenhed. End ikke VM-finaler i fodbold har nået de højder. 

Et slaraffenland for pro-spillerne: ”Det bedste spil nogensinde”

Public money var på underhunden Conor McGregor, som aldrig før havde bokset en professionel boksekamp. Ireren åbnede i det amerikanske marked i odds 12, men de mange penge, som blev smidt på MMA-kæmperen, gjorde, at oddset faldt. Alt imens steg prisen på favoritten. 

Og det var noget, der passede de store spillere på markedet. Mayweather lagde ud i omegnen af odds 1,04-1,10 stykker, men sluttede omkring de 1,30. Den amerikanske bokser endte som bekendt med at vinde braget, hvilket kastede en del penge af sig til blandt andre flere amerikanske storspillere. Én af disse er Shane Sigsbee, som i forbindelse med ovenstående odds udtalte følgende:

”Det var en enestående mulighed. Alle og enhver mente, det var det bedste spil nogensinde.”

Sigsbee smed efter sigende 50.000 dollars på Mayweather, hvilket endte med at give ham en fortjeneste på 10.000 dollars.

Jay Kornegay, vicedirektør for væddeløb- og sportsspil hos Westgate i Las Vegas, indrømmer da også, at man som bookmaker er nødt til at tænke alternativt, når man sætter oddsene i sådanne matchups.

”Du sætter oddsene ud fra, hvilke typer indskud du regner med at få på kampen. Det er ikke nødvendigvis de rigtige odds.”

Nogle oddssættere har udtalt, at de vil vurdere Floyd Mayweathers "rigtige" odds til 1,02. I så fald har Shane Sigsbee og andre spillere fået et rigtig godt spil på den ubesejrede bokser.