Lige nu er det i Beijing det sner. I overført betydning, naturligvis – for oven over en tung dyne af smog bager sommersolen over Kinas hovedstad, værtsby for de Olympiske Lege 2008.

Fodboldspillerne tyvstartede allerede onsdag, men Legene har officiel åbning i dag (Åbningsceremonien kan følges på TV2 fra kl. 14) – og så kører det ellers derudad til d. 24. august med alle mulige sportsbegivenheder.

En milliard kinesere og stort set hele verden har øjnene rettet mod det spektakulære show – og fortrængt er pinlige kinesiske detaljer som Tibet, Taiwan, korruption, en ufri presse og et regime der kalder sig kommunistisk, men reelt kun holder fast i marxismens totalitære kontrol-hysteri. Ellers har den benhårde kapitalisme vundet på knockout. Middelklassen vokser, javel – men der er enorm forskel på rig og fattig i dagens Kina, og på fabrikkerne må arbejderne finde sig i forhold der vækker mindelser om 1800-tallets England.

Men lad nu det ligge. For nu er der OL, og det handler om være med. Og naturligvis om at vinde.


Tip til folket

Her på BetXpert er vi også hoppet med på OL-vognen. Vores eksperter vil løbende komme med spilforslag – til fodbold, håndbold, svømning, tennis og basketball. Plus evt. til boksning og hvad der ellers måtte falde af.

I den olympiske fodboldturnering deltager stjerner som Messi, Riquelme og Ronaldinho – og det kvitterer vi for ved at pudse Torben N. Sørensen på bookmakernes odds.

Vores tenniseksperter, Martin P. Andersen og David Stoltenborg, sidder også klar med fiduser, ligesom svømmemanden Anders Jensen og basketcasen Casper Hougaard.

I skrivende stund ligger otte tip klar på vores OL-side:

Eksperterne har desuden skrevet forskellige optaktsartikler – for at klæde BetXperts læsere bedst muligt på til Beijing: 


Hvornår foregår de forskellige ting?

OL er en uoverskuelig myriade af begivenheder. Eller, det var de indtil nu. For her på BetXpert kan man nemlig meget hurtigt få overblik over tingene. Tjek ind på vores OL-kalender og søg på dato eller sportsgren.


Gratis OL-konkurrence

Sidst, men ikke mindst skal vi henlede opmærksomheden på vores OL-konkurrence som vi afholder i samarbejde med Nordicbet*. Konkurrencen er gratis, har en præmiesum på 10.000 DKK og går ganske enkelt ud på at gætte medaljetagere i 15 af de discipliner der kæmpes i under OL.

Skynd dig at deltage (deadline lørdag d. 9. august 2008 kl. 03:00)