Der er rod i økonomien på den jyske Hede hos Superligaens førerhold FC Midtjylland, der har mistet 130 millioner kr. over de seneste 5 år. Der tales om truende konkurs, hvis klubben ikke henter 25 millioner.

Der har tidligere været debat om FC Midtjyllands økonomi, og Claus Steinlein meddelte op til sommerens transfervindue, at alt var til salg. Og seneste regnskab fra FCM viser også, at der er ved at være lavvande i klubkassen.

Siden 2008 har FC Midtjylland tabt over 130 millioner kr, og står nu med en gæld på 42 millioner kr., bl.a i lønninger og feriepenge samt omkring 7 millioner kr. for tidligere spillerhandler.

I dette regnskabsår forventer FC Midtjylland at præsentere et underskud på 16 millioner kroner.

Midt i dette står Claus Steinlein med klubkasse med en egenkapital på blot 17,5 millioner kr.

Revisorer: Tvivl om selskabets muligheder for at fortsætte driften

Den indiske investor Shrinivas V. Dempo smed for 2 år siden godt 70 millioner kroner i klubben, og siden 2008 er der tilmed lykkes for FC Midtjylland at halvere spillerbudgettet, men der er stadig et godt stykke vej til klubbens regnskaber er i balance.

FCMs revisorer fra PricewaterhouseCoopers beretter, at der skal gennemføres en kapitalplan for at klubben kan forsætte driften. Der skal optages nye lån med aktieoptioner, mens man også igen kan overveje spillersalg. Her står profiler som Jesper Juelsgård, Erik Sviatchenko og Sylvester Igboun øverst på salgslisten.

Der skal ialt hentes omkring 25 millioner kr. for at holde FCM projektet fra en truende konkurs.

En del af underskuddet kan dog dækkes på grønsværen. FCM har netop hentet omkring 9 millioner kroner i tv-penge for at indtage førstepladsen, og kan de holde den placering frem til 22. spillerunder venter der endnu 9 millioner. Et mesterskab med efterfølgende europæisk eventyr vil selvfølgelig også lune godt i regnskabsbøgerne

Læs mere i denne EB-artikel

Efter landsholdspausen skal FCM forsvare deres førsteplads, når Randers kommer på besøg (19/10).

FC Midtjylland Uafgjort Randers
Odds 1,75 Odds 3,75 Odds 5,00
NordicBet
Unibet
Bet365

Udvalgte Superliga vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
FC Midtjylland 2,50
Betsafe
FC København 4,00 NordicBet
AaB 10,00

Betsafe

NordicBet

Brøndby 11,00 Bet365
Danske Spil
Esbjerg 12,00 NordicBet
OB 25,00

Unibet

Betsafe

AGF 35,00 Unibet
Randers 45,00 NordicBet
Viborg 225 Betsafe
FC Nordsjælland 250 Danske Spil
FC Vestsjælland 250 Unibet
SønderjyskE 750 Betsafe