Serie A-sæsonen er lige om hjørnet, og BetXpert har fundet de bedste odds på en række sæsonvæddemål.

Juventus vandt med nød og næppe Serie A i sidste sæson. Det var det niende mesterskab på stribe til ”Den Gamle Dame” og det 36. i alt. Inter var kun én point efter Cristiano Ronaldo og kompagni, og spørger man BetXperts Serie A-ekspert, Mark Blucerchiato, så skal Inter bestemt tages seriøse i mesterskabskampen igen i år.

Én ting er imidlertid, hvem der løber med Scudettoen. Noget andet er, hvem der løber med den eftertragtede Serie A-topscorertitel. BetXpert har kigget lidt på nogle af topkandidaterne og outsiderne.

Serie A-sæsonen 2020/2021 begynder lørdag den 19. september. 

Få et freebet på 10 kroner til alle sportsgrene 

  • Gå til Betfair.dk og opret konto
  • Klik på knappen "Indløs" for at få dit freebet
  • Du får et freebet på 10 kroner, når du har trykket på knappen
  • Freebettet kan bruges på alle sportsgrene
  • Dit freebet må kun bruges på Sportsbook

Hent tilbud hos Betfair Sportsbook

Odds på Serie A-topscoreren 2020/2021

Herunder har vi fremstillet et udvalg af de spillere, som markedet p.t. udbyder odds på som den kommende Serie A-sæsons topscorer. 

Hvem bliver Serie A-topscorer 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
Cristiano Ronaldo 3,10
Romelu Lukaku 4,50
Ciro Immobile 8,00
Duván Zapata 11,00
Victor Osimhen 15,00
Lautaro Martínez 17,00
Zlatan Ibrahimović 18,00
Lorenzo Insigne 51,00
Andrea Belotti 26,00
Gonzalo Higuaín 67,00
Andreas Cornelius 151,00

OBS: Odds er fra mandag den 14. september klokken 09.36.

Spil på Serie A-topscoreren hos Betfair Sportsbook

CRISTIANO RONALDO: Bookmakernes favorit er ikke så overaskende Cristiano Ronaldo. Portugiseren har gennem hele sin karriere været en sand målmaskine. I sine år ni år på Santiago Bernabéu scorede offensivspilleren formidable 450 mål i 438 kampe. I sine foreløbige to år hos Juventus er det blevet til 65 fuldtræffere i 89 kampe. Tilbage i Manchester United-tiden scorede Ronaldo 118 gange i 292 kampe. 

Vi har med andre ord at gøre med en sand målmager. Scoringerne er ikke kun kommet qua de fodbolmæssige evner, men også via en ihærdighed og en træningsiver, som sjældent er set magen til. 

I sin første sæson i Serie A blev det til en fjerdeplads på topscorerlisten. 21 mål scorede EM-vinderen fra 2016 ved den lejlighed. Det var fem færre end Sampdorias Fabio Quagliarella. 

Sæsontotalen blev øget med hele ti mål i fjor, således han nåede op på 31 Serie A-mål. Alligevel var det ikke nok til at følge med Lazios angriber Ciro Immobile, som scorede 36 mål. Spørgsmålet er nu, om den stolte angriber kan hæve sin sæsontotal endnu en gang? Og er det overhovedet nødvendigt for at blive topscorer? 31 mål havde trods alt været nok til at blive Serie A-topscorer i de tre foregående sæsoner. 

Ronaldo er fast straffesparksskytte, hvilket 12 mål fra 11-meterpletten i sidste sæson taler sit tydelige sprog om. Herudover tager han også størstedelen af frisparkene. 

ROMELU LUKAKU: Næststørste favorit til at ende som topscorer er Inter-angriberen Romelu Lukaku. Belgieren havde en rigtig god sæson i 2019/2020, hvor han dog var et godt stykke efter Immobiles 36 og Ronaldos 31 mål. 23 gange formåede den tidligere Manchester United-angriber at få bolden over stregen i sine 36 kampe. Det er et meget flot snit, men der skal formentlig endnu mere til, hvis han skal løbe med topscorertitlen. 

Lukaku er formentlig førstemanden til at sparke straffespark. Han sparkede otte gange i sidste sæson, og han scorede på alle forsøg. Angrebskollega Lautaro Martínez, som i øvrigt rygtes til FC Barcelona, scorede på to ud af fire forsøg. Alexis Sánchez kan også komme på tale til at sparke straffespark, men alt i alt må den belgiske angriber umiddelbart have førsteret. 

CIRO IMMOBILE: Lazio-angriberen, som blev Serie A-topscorer i fjor med imponerende 36 mål, må igen i år overlade favoritrollen til Cristiano Ronaldo. Det ville være en flot og stor bedrift at score flere mål end Ronaldo to sæsoner i streg, og der er flere positive elementer, som italieneren kan læne sig op ad. 

Én af de ting er, at han nærmest aldrig er skadet. I de seneste to Serie A-sæsoner har han således samlet kun misset tre kampe; én på grund af en skade og to via karantæne. Skal du blive topscorer i en hvilken som helst liga, er det vigtigt, at du spiller næsten alle kampe.

En anden ting, der taler til Immobiles fordel, er hans alder. Angriberen blev 30 år i februar, og spørgsmålet er vel, om han ikke netop nu topper i sin karriere. 

Ligesom Ronaldo er Ciro Immobile også manden, der skal eksekvere straffesparkene. Faktisk scorede han flere mål på straffespark i sidste sæson, end Ronaldo gjorde det. 14 gange blev det til. 

Victor Osimhen, Edin Džeko og Zlatan IbrahimovićFørstnævnte er en 21-årig nigeriansk angriber, som Napoli lige har hentet i Ligue 1-klubben Lille. Han scorede 13 mål i 27 kampe i den bedste franske liga i sidste sæson, hvilket selvfølgelig gør ham til en interessant spiller. Med tilvænning til et nyt land, en ny liga og de store konkurrenter in mente er det dog nok en tand for tidligt at tænke på ham som seriøs udfordrer til topscorertitlen.

Edin Džeko behøver næppe den store introduktion. Bosnieren har været noget nær garant for mål i de ni år, hvor han har spillet i Europas topklubber og -ligaer. Selvom han blev 34 år i marts, så han kan altså endnu. 16 mål i 35 kampe blev det til i sidste sæson. Bestemt godkendt. Roma-spilleren har desuden tre topscorertitler på cv’et: 

Bundesliga 2009/2010 (22 mål), Serie A 2016/2017 (29 mål) og Europa League 2016/2017 (otte mål). 

Han er på det seneste blevet rygtet til Juventus. Det er svært at sige, om et skifte til ”Den Gamle Dame” vil være en fordel eller ulempe for ham med hensyn til at blive topscorer. Lige nu er han stjernen i Roma. I Torino regerer en vis hr. Ronaldo, som suger megen af opmærksomheden og mange af chancerne til sig. 

Džeko tager ikke straffespark for Roma, og det vil han helt sikkert heller ikke komme til, skulle han skifte til mestrene.

Den lange, svenske angriber må have drukket af ungdommens kilde. I en alder af 38 år er Ibrahimović velsagtens AC Milans farligste våben. Men hvor længe kan han blive ved? Skal han og Milano-klubben være glade, hvis det bliver til 10-15 mål, eller kan der sagtens være mere i vente? Bedømt ud fra sidste sæson så skal vi nok forvente lidt mere. Her scorede han nemlig ti gange i 18 kampe. Hvad kan det så ikke blive til, hvis han får en hel sæson, hvor han holder sig fri fra skader?

Ibrahimović er manden, der skal eksekvere straffespark for den røde Milano-klub. Han kan desuden også komme i spil til frispark. Angriberen er to gange tidligere i karrieren blevet Serie A-topscorer. Vi skal dog tilbage til 2009 og 2012, hvor det blev til henholdsvis 25 og 28 mål. Herudover blev han topscorer i Ligue 1 i 2013, 2014 og 2016, hvor det blev til 30, 26 og 38 mål. 

Sæsonen med flest straffespark nogensinde

Det er ikke helt tilfældigt, at Cristiano Ronaldo og Ciro Immobile scorede så mange mål på straffespark i sidste sæson. Her blev der nemlig dømt hele187 straffespark, hvilket er alltime Serie A-rekord. Den gamle af slagsen lød på 140 styk tilbage i sæsonen 1940/1950. 

Det kan være nærliggende at tænke, at VAR er skyld i denne stigning. På hjemmesiden The Laziali forsøger de at komme lidt til bunds i sagen. Her fremgår det blandt andet i en analyse af Juventus’ straffespark, at VAR kom i brug ved fire ud af de 14 tildelte straffespark til de zebrastribede. 

De mange straffespark har fået en del mediebevågenhed, og spørgsmålet er vel, om man derfor ændrer kurs i dommerretningslinjerne. Og hvilken betydning vil det i så fald få for udfaldet af sæsonens topscorer? 

Du kan eventuelt se en oversigt hos Transfermarkt over de forskellige holds tildelte straffespark.  

Italiens assistkonge

Vi kaster også lige et hurtigt blik på Italiens assistkonger. Dømt ud fra bookmakernes odds er kampen om hæderen en smule tættere her. Bemærk, at nedenstående spillere kun er et udpluk af spilmulighederne hos bookmakerne. 

Hvem laver flest assist i Serie A 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
Alejandro "Papu" Gómez 7,00
Christian Eriksen 8,00
Luis Alberto 10,00
Cristiano Ronaldo 10,00
Paulo Dybala 12,00
Zlatan Ibrahimović 12,00
Lorenzo Insigne 16,00
Josip Iličič 18,00
Lorenzo Pellegrini 18,00
Hakan Çalhanoğlu 21,00
Frank Ribéry 26,00

OBS: Odds er fra mandag den 14. september klokken 09.45.
OBS: Hvis to spillere har lavet lige mange assists, afgøres vinderen fra officiel side ved at se på antal spilminutter. Det er dog ikke sikkert, at bookmakerne afgør spillet på samme måde, så hold altid øje med den enkelte spiludbyders regler.

Spil på Serie A's assistkonge hos Mr Green

Alejandro ”Papu” Gómez er favorit til at gentage succesen fra sidste sæson, hvor han med 16 målgivende afleveringer blev Serie A’s assistkonge nummer et. De mange assists skal naturligvis findes i Gómez’ evner, men så sandelig også i Atalantas meget underholdende spillestil, der førte til 98 Serie A-mål i siste sæson – klart flest af alle. Laver træner Gian Piero Gasperini ikke synderligt om på det, skal 32-årige Gómez have udmærkede muligheder for at blande sig i toppen igen.

Det er nok lidt overraskende for de fleste, at Christian Eriksen er næststørste favorit. I det halve år, han har været i Inter, har han haft rigeligt at gøre med blot at spille sig på holdet. Lykkes den mission, skal han imidlertid have gode chancer for at gøre sig til på assistlisten. I Tottenham-tiden var han næsten altid med i toppen af assistlisten, hvilket 89 målgivende afleveringer i 305 kampe også vidner lidt om. 

Lazio-spilleren Luis Alberto blev nummer to på assistlisten i fjor, og han skal naturligvis regnes for en af favoritterne igen. Faktisk lavede han kun én assist færre end ”Papu” Gómez, så det var bestemt et tæt løb. Også Lazio spiller frisk til, og de var det tredjemest scorende hold i fjor.

Kan andreas Cornelius overgå sig selv?

Vi slutter af med flere spil på det, som fodbold i sidste ende handler om: Mål.

Danske Andreas Cornelius havde en rigtig fin 2019/2020-sæson, hvor han blev intern Parma-topscorer med 12 mål. Kan han gøre det endnu bedre i den kommende sæson, eller har vi set den danske angriber toppe i Serie A? Det skal med i ligningen, at angriberen var en del skadet i sidste sæson, så mulighederne for at forbedre sæsontotalen bør være til stede, såfremt han kan holde skaderne for døren. 

Hvor mange Serie A-mål scorer Andreas Cornelius? Højeste odds Bookmaker
Over 12,5 mål 1,85
Under 12,5 mål 1,85

Og hvad med Zlatan Ibrahimović, kan han fortsætte målstimen? Det blev som nævnt til ti mål i 18 kampe i sidste sæson.

Hvor mange Serie A-mål scorer Zlatan Ibrahimović? Højeste odds Bookmaker
Over 16,5 mål 2,00
Under 16,5 mål 1,72

Ciro Immobile scorede hele 36 gange i sidste sæson, så over 22,5 mål i denne sæson bør vel ikke være et problem - eller hvad?

Hvor mange Serie A-mål scorer Ciro Immobile? Højeste odds Bookmaker
Over 22,5 mål 1,85
Under 22,5 mål 1,85

Romelu Lukaku scorede 23 mål i sidste sæson, og han er blandt favoritterne til at blive ligatopscorer. Skal han blive det, kræves det formentlig, at han kommer over 22 mål.

Hvor mange Serie A-mål scorer Romelu Lukaku? Højeste odds Bookmaker
Over 22,5 mål 1,85
Under 22,5 mål 1,85

Oddset på Andres Belotti som Serie A-topscorer er faldende. Formår den italienske angriber at gøre sidste sæsontotal bedre i år? Det blev til 16 mål i 2019/2020-sæsonen.

Hvor mange Serie A-mål scorer Andrea Belotti? Højeste odds Bookmaker
Over 15,5 mål 1,85
Under 15,5 mål 1,85

Topscorerfavoritten over dem alle er Cristiano Ronaldo. Linjen er imidlertid også sat noget højere for den portugisiske målmaskine. 

Hvor mange Serie A-mål scorer Cristiano Ronaldo? Højeste odds Bookmaker
Over 26,5 mål 1,85
Under 26,5 mål 1,85

OBS: Alle over/under-odds er fra mandag den 14 september klokken 09.43. 

Spil på sæsontotaler hos 888sport