18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Serie A Odds til sæsonen 2023/24

Opdateret
Mark BlucerchiatoEkspert Mark Blucerchiato
Jeg har fulgt italiensk fodbold siden starten af 80erne både på tv og på italienske stadions. Italiensk far/Dansk mor og kommer fra Cagliari på Sardinien, og hvilket betyder jeg taler og skriver flydende italiensk. Jeg ser frem til at dele mine tips med jer fra både Serie A, Serie B, Lega Pro, og kom gerne med input. Sampdoria-fan siden 1987, og elsker generelt alt fodbold.



Vis mere
Vis mindre

BetXperts Mark Blucerchiato er her klar med en stor optakt til den kommende Serie A-sæson. Find odds og meget andet i artiklen her

Den italienske Serie A er klar til og blive sparket i gang igen, og der venter umiddelbart en tæt og jævnbyrdig sæson, og hvor de forsvarende mestre fra Napoli igen kommer til, at være en af favoritterne til titlen, men træner Luciano Spalletti er væk og franske Rudi Garcia med en fortid i Roma er ny træner hos syditalienerne, men kan han klare presset? 

Inter og Milan vil vi også se i toppen af rækken i den kommende sæson, og Den Gamle Dame fra Torino som ikke har vundet mesterskabet i de seneste tre sæsoner skal også til, at bide fra sig igen, men hvor stærke er de, og så må man til sidst forvente at begge romerske klubber også kommer til, at kæmpe med om Top 4 pladserne, og med Atalanta som en spændende outsider.

Serie A starter den 19 august hvor Napoli ude tager mod oprykkerne fra Frosinone, mens Inter hjemme i Milano tager mod sidste års store overraskelse fra Monza.
 

Odds på Serie A 2023/2024: Hvem bliver mestre?

Herunder finder du de bedste odds på vinderen af Serie A 2023/2024. 

Odds på topplaceringer i Serie A 2023/2024

Herunder finder du de bedste odds på topplaceringer af Serie A 2023/2024. 

Odds på Serie A-topscoreren 23/24 

Herunder får du de bedste odds på en kommende Serie A-topscorer 2022/2023. Tallet i parentes angiver nuværende antal mål her efter 20 spillerunder. 

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Champions League her.

Foto: Isabella BONOTTO / AFP

Mesterskabskampen (nr. 1-3)

INTER

Milaneserne må man forvente og se i toppen af Serie A i den kommende sæson, og især efter man ikke har vundet mesterskabet i de seneste to sæsoner, men mandskabet er stærkt også selvom man skuffende sluttede atten point efter Napoli i tabellen i sidste sæson, men kigger man på hele sæsonen var det en ganske godkendt sæson man havde med en Coppa Italia titel, og en overraskende Champions League finale som blev tabt mod mægtige og stærke Manchester City.

Jeg har Inter som favoritter til den kommende sæson, og mandskabet er godt sammenspillet, og man så sidst på sæsonen, at når tingene virkelig fungere så er de et meget stærkt mandskab og den ganske gode stime man var inde i skal både ledelsen, spillerne, og ikke mindst træner Simone Inzaghi tag med til den kommende sæson, og yderligere har man den bedste midtbane i Serie A og det tror jeg ikke mange er uenige omkring.

Op til den kommende sæson har man sagt farvel til en del af de store profiler blandt andet Onana i målet som er blevet solgt til Manchester United, Skriniar i forsvaret er skiftet til PSG, Brozovic på midtbanen er solgt til arabisk fodbold, Lukakus flirt med Juventus  blev ikke tilgivet af hverken fans eller ledelsen, og det betød Inter ikke vil indfri købsoptionen på ham, og man har sagt farvel til backup spillere som D´Ambrosio, Gagliardini, Handanovic, og Edin Dzeko og man er derfor svækket på i hvert fald bredden.

Jeg synes dog det man indtil videre har hentet ind er spændende navne, og hvor blandt andet Frattesi er kommet til fra Sassuolo til midtbanen og det samme er Cuadrado fra Juventus som backup, Thuram er kommet til fra Gladbach til det offensive, og så har man hentet Bissack i AGF. 

Ledelsen arbejder forsat på højtryk og hvor man især har fokus på målmandsposten og Yann Sommer fra Bayern Munchen bliver nævnt, og til det offensive hvor man går benhårdt efter Scamacca i West Ham, og jeg er ret sikker på der kommer flere spændende navne til klubben inden transfermarkedet lukker i den 1 september.

Kendetegn: Inter har vist stor styrke og stabilitet i de seneste tre sæsoner med et mesterskab og hvor man er sluttet i Top 3, og man har den bedste midtbane i Serie A og hvor Barella og Frattesi kommer til, at blive meget afgørende den kommende sæson, samtidig med man defensivt har vist de seneste sæsoner, at de er utrolig dygtige til, at forsvare sig og ikke mindst lukke af.

Svagheder: Tolv nederlag i sidste sæson i Serie A er ikke godt nok, og vil man kæmpe med om årets scudetto og ikke mindst have noget, at skulle have sagt så er man nød til, at blive mere stabile over hele sæsonen, og ikke smide point væk hverken hjemme eller ude mod mandskaber som er placeret midt i rækken. Man har mistet en del store navne, og det kan godt gå hen og blive for tungt over hele sæsonen.

Nøglespillere: Lautaro Martinez bliver afgørende igen i den kommende sæson i offensiven med hans mål og skarphed, Barella og Frattesi på midtbanen bliver to af de store profiler hos Inter, og så må man til sidst ikke glemme Bastoni i midterforsvaret som er blevet bedre og bedre i de sidste par sæsoner, og han bliver en vigtig brik igen i den kommende sæson.

Inters forventede startopstilling: 3-5-2: Di Gennaro- Darmian, Acerbi, Bastoni- Calhanoglu, Barella, Frattesi, Dumfries, Dimarco- Lautaro Martinez, Thuram.

NAPOLI

33 år skulle der gå før Napoli vandt det italienske mesterskab igen, men hvilken fantastisk sæson syditalienerne havde, man var stabile gennem hele sæsonen og spillede fantastisk og hvor det kun blev til fire nederlag, og man var det mest scorende mandskab og også det som lukkede færreste mål ind, men nu starter man fra nul igen på trænerposten.

Luciano Spalletti er væk på trænerbænken og valgte, at stoppe og franske Rudi Garcia med en fortid i Roma tager over, spørgsmålet er så om den franske træner kan stå for presset hos syditalienerne og ikke mindst deres fanatiske fans. 

Mandskabet er stærkt sammenspillet og var utrolige farlige hele tiden i sidste sæson med masser af mål, chancer, og ikke mindst underholdning og det kan næsten ikke undgå, at blive samme spillestil i den kommende sæson, og hvor Osimhen i angrebet bliver utrolig vigtig, og det samme gøre hurtige Kvaratskhelia som havde en rigtig god første sæson i Serie A med tolv sæsonmål.

Napoli ligner meget det samme mandskab fra sidste sæson dog er Luciano Spalletti væk på trænerbænken og sydkoreanske Kim Min-Jae er væk i midterforsvaret da han blev solgt til Bayern Munchen efter kun en enkelt sæson i det syditalienske. 

Spørgsmålet er hvor meget klubejer De Laurentiis har tænkt sig, at lave om på så stærkt et mandskab, men man kommer helt sikkert til, at kæmpe med om mesterskabet helt til sidst i den kommende sæson.

På transfermarkedet er der indtil videre ikke sket det store, men man arbejder på at forstærke sig i det defensive, og hvor man skulle have vist interesse i blandt andet Danso fra Lens, Kilman fra Wolverhampton, Sutalo fra Dinamo Zagreb, og Mavropanos fra Stuttgart, og man kommer til og hente minimum en eller to nye folk til defensiven, og så er Karlsson fra AZ Alkmaar været nævnt til offensiven, så man må forvente noget bliver hentet ind.

Napoli starter ud den 19 august på udebane mod oprykkerne fra Frosinone, og i et opgør hvor man er store favoritter og bør have gode muligheder for tre point.

Kendetegn: Målmaskine og flot offensivt fodbold er det rigtige kendetegn når man siger Napoli, men samtidig også en stærk og stabil defensiv, og det bliver med stor sandsynlighed samme varemærke man kommer til, at se i den kommende sæson fra syditalienerne.

Svagheder: Det er utrolig svært, at finde svagheder hos syditalienerne efter den sæson de lige har haft, men jeg tillader mig dog og stille et spørgsmålstegn ved træner Rudi Garcia da jeg ikke har den helt store fidus til ham, og det har de fleste Napoli fans heller ikke da det var ham man valgte som Spallettis afløser.

Nøglespillere: Topscorer Victor Osimhen med 26 mål i sidste sæson bliver igen utrolig farlig i det offensive sammen med Kvaratskhelia som scorede tolv mål, og de to stod for 38 af mandskabets 77 mål i sidste sæson i Serie A de kommer til, at lave masser af mål igen, Lobotka, Anguissa, og Zielinski kommer igen til og holde sammen på en stærk midtbane.

Napolis forventede startopstilling: 4-3-3: Meret- Di Lorenzo, Rrhamani, Juan Jesus, Mario Ruí- Anguissa, Lobotka, Zielinski- Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.

AC MILAN

Milaneserne kunne ikke leve op til forrige sæson hvor man vandt mesterskabet, og sluttede som nummer fire i sidste sæson, men kommer dog med i Champions League igen i den kommende sæson, man havde ikke det bedste forår med en del nederlag og ikke mindst dum pointtab, og man havde generelt en meget ustabil sæson, og hvor tingene ikke fungerede på samme niveau som året før.

Milan er dog Milan og man ved aldrig helt hvor man har dem, og enten bliver det fugl eller fisk, og det kan sagtens blive samme billede i den kommende sæson, men på papiret er mandskabet stærkt nok til, at kunne slutte i Top 3 og virker en tand bedre end både de to romerske mandskaber og Den Gamle Dame fra Torino op til den kommende sæson.

Træner Stefano Pioli skal blive ved med at fortsætte det gode arbejde i Milan, og kan han få den samme ro, som han indtil har fået, så skal milaneserne blive ved med at bygge på, selvom denne sæson efter min mening bliver endnu hårdere for Milan, og det gør den, fordi de skal ud og spille Champions League igen. Samtidig skal de præstere i toppen af tabellen, og det bliver ikke nemt, hvis man løber ind i skader som i sidste sæson og ikke mindst alt for meget ustabilitet.

Der er blevet renset ud i Milan både i ledelsen og i truppen, og legenden Paolo Maldini og Ricky Massara er begge blevet fyret, Ibrahimovic er stoppet, Rebic er solgt til Besiktas, Gabbia til Villarreal, Bakayoko, Dest, og Brahim Diaz efter deres lejekontrakter er udløbet, og til sidst er Sandro Tonali solgt til Newcastle, at han er væk er en kæmpe svækkelse.

Indtil videre har man hentet en del spændende navne ind Chukwueze er hentet til angrebet i Villarreal, og yderligere har man forstærket sig i det offensive med Pulisic fra Chelsea og unge Okafor fra østrigske Red Bull Salzburg, Jiminez er kommet til fra Real Madrid til defensiven, og på midtbanen har man hentet Reijnders i AZ Alkmaar og Loftus-Cheek i Chelsea, og Sportiello i Atalanta som reservemålmand, og til sidst unge Romero til offensiven i Lazio.

Milan starter ude mod Bologna på Stadio Dall´Ara i første spillerunde.

Kendetegn: Milan skal bygge videre på det projekt de har gang i lige nu og som har fungeret de sidste par sæsoner og med flere profiler som blomstre mere og mere op, også selvom det kostede en del point i sidste sæson, men som fodbold elskere så er det dejligt igen, at se Milan i toppen af italiensk fodbold.

Svagheder: Man skal finde den samme kontinuitet og stabilitet man havde i forrige sæson hvor man vandt mesterskabet, men spørgsmålet er om træner Stefano Pioli har mere, at komme med i Milano, og det kan blive en enten eller sæson, og også selvom mandskabet på papiret er ganske stærkt, men man skal til og spille en del nye spillere ind og det kan give problemer i starten og koste point.

Nøglespillere: Leao bliver vigtig igen i det offensive, Maignan i målet var ude i store del af sidste sæson, men er den bedste målmand i Serie A og blive det igen i den kommende sæson, Hernandez på den ene back bliver vigtig igen med hans hurtighed, og så har jeg stor tillid til Pulisic, Loftus-Cheek og den nye hollænder Reijnders som skal stå stærkt på midtbanen.

Milans forventede startopstilling: 4-3-2-1: Maignan- Calabria, Tomori, Thiaw, Hernandez- Loftus Cheek, Reijnders, Pulisic- Chukwueze, Leao- Giroud.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

(Outsiderne nr. 4-7)

LAZIO

Romerne sluttede på en flot andenplads i sidste sæson med 74 point og jeg tror de færreste havde forventet så god en sæson fra Lazio, og især når man tænker tilbage på opgøret på MCH Arena i Herning, og hvor Midtjylland rykkede dem fra hinanden ligegyldigt om romerne undervurderede dem eller ej.

Det bliver enten eller for Lazio og træner Maurizio Sarri i den kommende sæson, og jo på papiret kan de sagtens slutte i Top 4 i den kommende sæson, men de kan også sagtens slutte som nummer syv eller otte, og ganske enkelt fordi man ikke helt ved hvor man har romerne. 

Den største svækkelse er uden tvivl, at Milinkovic Savic valgte de arabiske millioner frem for, at blive i Lazio eller spille på en større adresse i Europa, og hvordan fungere romerne uden ham?

Serie A og europæisk fodbold er ikke altid en god cocktail for en del af de italienske mandskaber, og det vil med stor sandsynlighed betyde, at romerne kommer til at smide point hist og her i løbet af sæsonen da man vil gøre det godt i Champions League, men hjemme i Rom har man en god hjemmebane, hvor man normalt gør det godt og ikke smider meget væk, og derfor bliver det også her romerne kommer til at hente mange point.

Klubejer Claudio Lotito er ikke kendt for, at smide om sig med penge, men med salget af en af de største profiler igennem de sidste mange sæsoner i Lazio og ikke mindst Champions League pengene så bliver han nød til, at gøre et eller andet for og stille Lazio tilhængerne tilfredse op til den kommende sæson. 

Det har Lotito gjort ved at smide 15 millioner euro efter argentinske Castellanos til angrebet som er kommet til fra New York City FC, men ellers er der indtil videre ikke sket det store, men man arbejder på, at forstærke både midtbanen og offensiven og hvor Isaksen fra FC Midtjylland har været nævnt, så romerne skal nok hente et par nye folk ind inden sæsonen starter ude mod Lecce i første spillerunde.

Kendetegn: Lazio er kendt for deres offensive spillestil med Ciro Immobile i angrebet. Derudover er de et mandskab, som er fysisk stærke, og som tit spiller til grænsen. Stærk hjemmebane, hvor man henter mange point, og hvor man på dagen godt kan give de store mandskaber problemer, når de gæster Stadio Olimpico.

Svagheder: Man er meget afhængige af Ciro Immobile i det offensive, og at Milinkovic Savic er væk til den kommende sæson kan gå hen og give romerne problemer, og så kan med stor sandsynlighed ikke undgå og smide en del point i løbet af sæsonen så længe man er med i Europa.

Nøglespillere: Ciro Immobile bliver afgørende igen i den kommende sæson, også selvom det kun blev til tolv mål i sidste sæson og det færreste antal mål i en sæson i alt hans tid i klubben, Provedel i målet stod rigtig godt i sidste sæson og blive vigtig igen i den kommende sæson, og så kommer Romagnoli igen til, at være den vigtigste brik i Lazios defensiv.

Lazios forventede startopstilling: 4-3-3: Provedel- Lazzari, Casale, Romagnoli, Hysaj- Vecino, Luis Alberto, Cataldi- Anderson, Immobile, Zaccagni.

Spil på Serie A hos Betfair Sportsbook

AS ROMA

Romerne blev nummer seks i sidste sæson med 63 point, og syv point efter Milan på fjerdepladsen, og jeg må ærligt indrømme jeg har forventet mere af Roma især efter man vandt Conference League som burde have givet spillerne og ikke mindst træner Jose Mourinho en mere tro på tingene.

Roma har på papiret et rigtig stærkt mandskab og man var i en Europa League finale mod Sevilla som blev tabt, og to europæiske finaler på to sæsoner i træk er flot af en klub af Romas kaliber, men man bør og skal være på et højere niveau i Serie A, det er den italienske hovedstads klub vi snakker om, og derfor står man igen og ikke helt ved hvad den kommende sæson byder på.

Jeg kan godt have min tvivl omkring om Jose Mourinho holder hele den kommende sæson, man kan ikke kun leve på to europæiske finaler i Rom, og slet ikke når man ikke kan kom med i Champions League, og er Mourinhos tid forbi på det højeste niveau umiddelbart så ja, og det er begrænset hvad han kommer med, og ikke mindst udvikler Roma i Italien, og ikke i Europa.

På transfermarkedet har man forstærket sig i det defensiven hvor man har hentet Ndicka i Frankfurt, og så er Rasmus Kristensen og Llorente begge hentet i Leeds ligeledes til defensiven, men ellers ser det umiddelbart ikke ud til, at ledelsen har tænkt sig og forstærke truppen ret meget, man er ude efter Renato Sanches til midtbanen, og så er man ude efter en angriber og hvor både Morata og Scamacca har været nævnt, og især fordi Tammy Abraham er langtidsskadet.

Skal Roma længere op i niveau så skal man have hentet en angriber ind som laver 18,19 sæsonmål i de kommende sæson og ellers er det umiddelbart svært, at se hvad romerne skal kunne true de andre mandskaber af Napoli, Inter og Milans kaliber, og hvor man hele tiden har en fornemmelse af, at romerne halter efter i udviklingen.

Roma starter hjemme på Stadio Olimpico i første spillerunde, og hvor Salernitana kommer på besøg.

Kendetegn: Tålmodighed er ikke det, man har mest af i Roma. Hverken blandt tilhængerne og ledelsen, og så må vi heller ikke glemme Jose Mourinho og romerne er et mandskab som man ikke helt ved hvor man har, men når de rammer de gode dage så mangler underholdningen heller ikke.

Svagheder: Romerne er til tider et mandskabet som nat og dag med for mange udfald i løbet af sæsonen, og dem skal man ikke have alt for mange af i den kommende sæson, da det igen kan blive utroligt tæt i toppen af tabellen og især omkring fjerdepladsen.

Nøglespillere: Defensivt bliver Smalling og Mancini igen rigtig vigtige med deres fysik i de bagerste kæder, Rui Patricio har været ganske stabil i målet og bliver det også i den kommende sæson, Pellegrini bliver igen i den kommende sæson motoren på romernes midtbane, og den klart vigtigste spiller for Roma, og så må man forvente Dybala når op på mere end tolv mål i den kommende sæson.

Romas forventede startopstilling: 3-1-4-2: Rui Patricio- Mancini, Smalling, Ndicka- Matic- Kristensen, Aouar, Pellegrini, Zalewski- Dybala, Belotti.

JUVENTUS

Ni sæsoner i træk med det ene mesterskab efter det andet er nu skiftet ud med tre sæsoner i træk, hvor Inter, Milan og Napoli har vundet det italienske mesterskab, og den kommende sæson bliver på ingen måde nemmere for Den Gamle Dame fra Torino, som umiddelbart har mere end nok at se til med at få bygget et slagkraftigt mandskab op, og de har på ingen måde imponeret i de seneste to sæsoner.

Den Gamle Dame kan ikke blive ved med, at leve på fortiden og de sidste tre sæsoner uden, at vinde et eneste mesterskab er ikke hverdagskost i det norditalienske, men det er en realitet og man har haltet efter med både, at hente spillere og ikke mindst forsætte med noget som ikke fungere, og jeg er forsat af den overbevisning, at træner Massimiliano Allegri har haft sin tid i klubben, og der skal nyt blod ind.
 

Juves fordel i den kommende sæson er de ikke har europæisk fodbold, at tænke på og det betyder de kan fokusere udelukkende på Serie A, og som minimum at slutte i Top 4 og kæmpe med om Champions League pladserne. 
Der venter træner Allegri endnu en hård sæson med masser af udfordringer da man ikke har samme potentiale som tidligere og man bestemt ikke har udhviklet sig de sidste to sæsoner, men derimod har skuffet markant, og derfor skal man stemple ind i den kommende sæson.

På transfermarkedet har man hentet Weah ind til det offensive fra Lille, Milik er nu på en permanent aftale ligeledes til det offensive, Cuadrado og Di Maria er væk, men ledelsen sover forsat og Vlahovic kan være på vej væk da han ikke har levet op til det samme niveau som i tiden i Fiorentina.

Lukaku spøger i Torino til det offensive, Pogba ved man ikke helt hvor man har, man arbejder på og forstærke defensiven hvor Holm fra Spezia, Singo fra Torino, og Castagne fra Leicester er nævnt, så er Kessie nævnt til midtbanen, og Scamacca til angrebet fra West Ham, men som både Inter og Roma også er ude efter, og derfor skal man slå til hvis den handel skal i hus.

Kendetegn: Juventus er normalt kendt for deres store styrke i Italien, og når tingene virkelig fungerer for dem, så er de et stærkt og stabilt mandskab. Og de har en hjemmebane, hvor de ikke giver meget væk i løbet af sæsonen.

Svagheder: Man trænger til at få renset ud i truppen og få flere unge kræfter og større profiler ind på holdet. Defensivt var man til at tale med de sidste to sæsoner, og stabiliteten er ikke hvad den har været tidligere, og mandskabet virker som et ordinært hold som på dagen kan kom i problemer mod selv de små mandskaber, og defensiven er klart det svageste punkt.

Nøglespillere: Vlahovic i angrebet. Kan han komme op på samme niveau som i Fiorentina, så har man en super angriber, som ved, hvor målet står, så det er enten eller nu og medmindre han bliver solgt, Chiesa kan han holde sig fra skaderne så kan han blive guld værd for Juventus, Rabiot kommer til, at holde midtbanen sammen igen i den kommende sæson.

Juventus forventede startopstilling: 3-1-4-2: Szcezsny- Bremer, Gatti, Danilo- Locatelli- Rabiot, Pogba, Weah, Kostic- Chiesa, Vlahovic.

Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

ATALANTA

Bergamo-mandskabet sluttede som nummer fem i sidste sæson, men det er ikke samme styrke man ser længere fra Atalanta og de sidste to sæsoner har det set ud som om modstanderne har knækket koden en lille omkring hvordan man skal stå og spille mod norditalienerne og træner Gasperinis spillestil, men det bære forsat præg af flot og hurtigt offensivt spil, og masser af mål.

Atalanta er med i Europa League i den kommende sæson, og det kommer sandsynligvis til, at koste point i Serie A, men man har også gjort en god figur når man har spillet europæisk fodbold og hvilket ledelsen bestemt også går op i, at man gør når man er ude i Europa.

Norditalienerne skal nok kom til, at bide fra sig igen i den kommende sæson både i Serie A og i Europa League, men om det lige bliver til Top 4 kan jeg godt være i tvivl omkring, og man så i sidste sæson, at man nu også kan kom i problemer mod de små mandskaber og smide vigtige point og som også kostede en mulig fjerdeplads i sidste sæson, og da man sluttede seks point efter Milan på fjerdepladsen.

Tiden er nok kommet til mange af spillerne er mætte efter de seneste sæsoners succes med flot og offensivt spil, og ikke mindst et hav af mål og underholdende opgør og det er man også begyndt, at se de sidste to sæsoner det er ikke hvad det var tidligere, og spørgsmålet er om træner Gasperini kan udvikle Atalanta mere, og jeg havde forventet man havde prøvet noget nyt på bænken op til den kommende sæson.

Atalanta skal nok lege med oppe i Top 7 igen i den kommende sæson, og de skal nok også bide fra sig mod de store især hjemme i Bergamo, men umiddelbart tror jeg de havner udenfor Top 4, man mangler lidt for og kunne true de store, og man er blevet mere ustabile end man var tidligere.

Rasmus Højlund er på vej væk og en svækkelse synes jeg ikke det er, men derimod god købmandshandel, og jo bevares han har gjort det fint i Bergamo, men har ikke skilt sig helt ud i Serie A og derfor skal Atalanta da også bare tag de penge United vil betale for ham.

På transfermarkedet har man hentet Toure i Almeria til angrebet, Kolasinac til midterforsvaret fra Marseille, og wingbacken Bakker fra Leverkusen, og ellers går man forsat efter og hente en eller to nye spillere til defensiven.

Kendetegn: Offensiv fodbold, målmaskine, teknisk og fysisk et meget stærkt og stabilt mandskab, som i de seneste fire-fem sæsoner kun er blevet bedre. De får hele tiden bygget på, og også udenfor banen er de stærke med en god ejer og ikke mindst god ledelse.

Svagheder: Atalanta blev læst en del i sidste sæson, og mere eller mindre alle mandskaber i Serie A fandt ud af, hvordan Bergamo-mandskabet skal spilles og stoppes, og nu skal Gasperini måske til, at begynde og finde på nogen nye ideer.

Nøglespillere: Argentinske Musso i målet bliver en af de store profiler i den kommende sæson, Toloi holder defensiven sammen, og på midtbanen kommer Hateboer, Koopmeiners og De Roon igen til og blive vigtige, Toure i angrebet kan blive det nyeste fund man har hentet ind, og bliver spændende.

Atalantas forventede startopstilling: 3-4-2-1: Musso- Toloi, Scalvini, Kolasinac- Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Bakker- Lookman, Muriel- Toure.

Midterfeltet (nr. 8-12)

FIORENTINA

Firenze mandskabet sluttede som nummer otte i sidste sæson, og hvor man var helt med i Conference League finalen mod engelske West Ham som dog blev tabt, men en ganske fin sæson af det toscanske mandskab, og som igen i den kommende sæson skal spille Conference League og har overtaget Juventus plads da de blev smidt ud.

Det er helt andre tider i Fiorentina og mandskabet har gjort det godt under træner Vincenzo Italiano og man skal ikke udelukke at det toscanske mandskab vil kunne bygge endnu mere på og kravle længere op i tabellen i den kommende sæson, men det kræver, at man bliver mere stabile, især fordi de i de sidste to sæsoner var enten-eller jo længere, man kom ind i sæsonen, og her trænger man til mere stabilitet.

Fiorentina kommer i hvert fald til, at underholde igen i den kommende sæson, og nu man er med i Europa igen må man være sultne efter, at få succes igen og det så kommer til, at koste point i Serie A tror jeg ikke man helt går så højt op i for man ser tydeligt, at klubben er inde i en super god udvikling, og noget man har ventet på længe.

På markedet har man hentet Sabiri i Sampdoria til det offensive, Parisi er hentet hos naboerne fra Empoli til ene back, og så er Arthur hentet i Juventus til midtbanen, og de sidste to ser ud til, at glide ind i en eventuelt startopstilling, Igor er solgt til Brighton, men ellers er det mest reservespillere man har skildt sig af med, og mandskabet ligner meget det samme fra sidste sæson, man går dog hårdt efter og hente en ny målmand ind til startopstillingen.

Kendetegn: Fiorentina udvikler sig mere og mere, og det er et flot stykke arbejde både klubejeren og ledelsen har skabt de sidste par sæsoner, og man kan tydeligt se tingene har ændret sig i Toscana, og det dufter af endnu en spændende og sjov sæson for Fiorentina tilhængerne med endnu europæisk deltagelse.

Svagheder: Man mangler lige det sidste for, at kunne tag det sidste skridt op mod de endnu sjove pladser i tabellen, men små skridt er nu heller ikke helt tosset, og så bør man blive lidt bedre til at hente point mod de mandskaber som er under dem i tabellen, man slider til tider lidt for meget meget med og lukke opgørene.

Nøglespillere: Milenkovic i midterforsvaret gjorde det rigtig godt igen i sidste sæson, Amrabat er motoren på midtbanen og han har været rygtet væk, men bliver han igen til den kommende sæson bliver han utrolig vigtig for Fiorentina igen den kommende sæson.

Fiorentinas forventede startopstilling: 4-3-3: Terracciano- Dodo, Milenkovic, Biraghi, Parisi- Bonaventura, Arthur, Amrabat- Ikone, Cabral, Nico Gonzalez.

TORINO

Norditalienerne sluttede på en 10 plads i sidste sæson under Ivan Juric på trænerbænken, og den defensive spillestil han var kendt for i Verona tiden, har han fået ført over til Torino-mandskabet, hvilket gjorde det vanskeligt at spille mod dem, da man tit stod utrolig defensivt og lukkede af, men samtidig heller ikke vælter sig gevaldigt i mål.

Den spillestil bliver der med stor sandsynlighed ikke lavet om på til den kommende sæson, og da det fungere og spille på den måde så er der ingen grund til, at lave om på det, men underholdne er det bestemt ikke helt, og med kun 42 mål i sidste sæson er det ikke målorgie man kan forvente fra norditalienerne i den kommende sæson.

Klubejer Cairo er ikke kendt for, at handle stort ind og det har indtil videre heller ikke været tilfældet, man har skilt sig af med Izzo i defensiven han var udlejet til Monza i sidste sæson, og er nu skiftet på en permanent aftale til Monza.
 Vlasic og Miranchuk er også væk efter lejeopholdene er slut, og man har på transfermarkedet hentet Ilic i Verona på en permanent aftale man lejede ham i sidste sæson og Tameze ligeledes fra Verona, og som træner Juric kender rigtig godt fra Verona tiden, og Bellanova fra Cagliari til wingbacken.

Jeg forventer man kommer til, at se et Torino mandskab som igen i den kommende sæson vil være placeret lunt og midt i rækken, og som på ingen måder kommer i problemer med, at holde sig langtvæk fra nedrykningspladserne.

Kendetegn: Stærk defensiv og et mandskab som er utrolig svært at spille mod, da træner Ivan Juric har stort fokus på det defensive, og den opskrift bliver den samme i den kommende sæson, og det bliver ikke champagnefodbold, man kommer til at se fra Torinos side.

Svagheder: Man vælter sig ikke i mål og offensivt kunne man godt savne noget mere fra norditalienerne, men med en træner som har mest fokus på det defensive og på, at hente point på den måde så ændre det sig ikke lige umiddelbart.

Nøglespillere: Schuurs i midterforsvaret var utrolig stabil i sidste sæson, og bliver vigtig igen i den kommende sæson, men der er en del klubber som er ude efter ham så han kan blive solgt. Tameze har været en af de klart bedste spillere hos Verona i de sidste par sæsoner og han kommer til, at få samme betydning hos Torino, og til sidst Milenkovic Savic i målet som på dagen kan hive point hjem til Torino.
Torinos forventede startopstilling: 3-4-2-1: Milenkovic Savic- Djidji, Schuurs, Rodriguez- Bellanova, Ricci, Tameze, Vojvoda- Ilic, Karamoh- Sanabria.

SASSUOLO

Det store spørgsmål angående den lille Reggio Emilia-klub er, om der bliver udsolgt af dygtige og attraktive profiler, og sådan er det ved og være sæson efter sæson, og da man ganske enkelt er utrolig dygtige til, at udvikle spillere. 

Sidste sæson solgte man Raspadori og Scamacca for store penge beløb, og indtil videre har man solgt Frattesi til Inter. Der kan blive travlt på kontoret henover sommeren, ikke mindst hos sportsdirektøren Giovanni Carnevali, da flere store klubber er ude efter profilerne, men Squinzi-familien, som ejer klubben, har masser af penge og behøver ikke sælge ud.

Det store spørgsmål er igen i denne sæson Domenico Berardi bliver han solgt eller bliver han, og både Milan, Roma, og Lazio har været nævnt, men Berardi er forsat i Reggio Emilia og med kun tre uger til sæsonen starter så skal han snart sælges, og ikke mindst så man kan få hentet en erstatning ind, jeg tror Berardi bliver endnu en sæson for ellers var han nok solgt allerede, men det er ikke tilfældet.

Man kan ikke undgå, at synes om Sassuolos spillestil og en light udgave af Atalanta, og der er altid gang i begge ender af banen når de spiller og underholdningen mangler aldrig, og jeg forventer da også, at det blive det samme billede i den kommende sæson. 

Det ligner en sæson hvor Sassuolo vil slutte midt i rækken og uden de store problemer med, at overleve da mandskabet er for stærkt og godt sammenspillet til, at skulle kæmpe om nedrykning.

Man har hentet Cragno til målet i Monza, han har efter en god tid i Cagliari ikke fået den succes man havde forventet i Monza og det blev til en sæson på mere eller mindre bænken, Vina og Missori er begge hentet i Roma til defensiven. Man arbejder forsat på og forstærke midtbanen og angrebet lidt til bredden, men Boloca som er hentet i Frosinone til midtbanen kan blive det nyeste scoop man henter ind og sælger for mange penge.

Kendetegn: Offensivt og underholdende fodbold under træner Alessio Dionisi igen i sidste sæson med flere flotte resultater i løbet af sæsonen og mod de store mandskaber i Serie A. Kan man beholde en del af profilerne, så dufter det af endnu en god sæson og lunt i midten af rækken.

Svagheder: Tilskuermæssigt er det på ingen måde skræmmende at spille på Mapei Stadium i Reggio Emilia. Under 5.000 tilskuere til flere hjemmekampe mod de små mandskaber i Serie A. Den offensive spillestil giver til tider blottelser i det defensive og koster mål, men det er sådan Sassuolo spiller og det er underholdne.

Nøglespillere: Alle profilerne er snart væk og nu er det kun Berardi som er tilbage sammen med Maxime Lopez og de to bliver vigtige til den kommende sæson, Cragno må efter en sæson på bænken i Monza være sulten efter succes og bliver vigtig i målet, Pinamonti i angrebet scorede kun fem mål i sidste sæson, og man må forvente mere af ham i den kommende sæson.

Sassuolos forventede startopstilling: 4-3-3: Cragno- Toljan, Erlic, Tressoldi, Vina- Boloca, Bajrami, Maxime Lopez- Berardi, Laurentie, Pinamonti

BOLOGNA

For knap et år siden da sæsonen skulle til, at starte havde Bologna mandskabet Sinisa Mihajlovic på bænken, og efter fem spillerunder blev han fyret, og der har været flere historier ude var det pga resultaterne eller var det pga kræften var vendt tilbage, at han blev fyret, men Thiago Motta kom til som ny træner, og Sinisa Mihajlovic døde i december 53 år gammel.

Bologna sluttede på en niendeplads i  sidste sæson og det er vel også midt i rækken, at man kan forvente klubben vil være placeret det mest af den kommende sæson, og et mandskab som ikke rigtig rykker sig ret meget, og til tider er det svært helt og finde ud af hvad klubejer Saputo har af mål for Bologna ud over, at overleve og blive i Serie A.

Man løb kun ind i seks nederlag i foråret og tolv nederlag i hele sæsonen på ligefod med Inter, så man kan da bestemt sige man havde en ganske fin og stabil sæson, men jeg synes også jeg nævnte det i sidste sæsons optakt der mangler noget fornyelse i Bologna om det fungere eller ej, og tilhængerne må have samme opfattelse, at fornyelse bestemt godt kan bruges i truppen.

Mandskabet ligner mere eller mindre det samme fra sidste sæson, Beukema er dog kommet til fra AZ Alkmaar til midterforsvaret, men ellers er drømmen i øjeblikket og hente Bernardeschi til offensiven fra Toronto, Medel og Sansone er væk, men ellers er det kun backup spillere man har hentet ind indtil videre hen over sommeren, og hvis man ser bort fra Beukema.

Bologna starter hjemme mod Milan i første spillerunde, og det ligner en sæson som den fra sidste sæson som mandskabet går i møde, og hvor det vigtigste er, at komme godt fra land fra start og være reddet matematisk så hurtigt så muligt.

Kendetegn: Man mangler ganske enkelt at få noget mere kontinuitet over en længere periode, og spillet kan til tider være meget svingende, og Bologna er bestemt ikke altid til og blive lige kloge på, og kan overraske når man mindst forventer det.

Svagheder: Jeg synes umiddelbart, man trænger til at få nye kræfter ind på mandskabet, som har været meget det samme de sidste par sæsoner, og ligegyldigt om det fungere eller ej, men Bologna tilhængerne må savne de gamle dage hvor en Giuseppe Signori eller en Roberto Baggio pludselig blev hentet ind.

Nøglespillere: 34 årige Arnautovic scorede ti mål i sidste sæson og er den klart største nøglespillere hos Bologna og bliver vigtig i den kommende sæson, Skorupski i målet har stået stabilt for klubben de sidste sæsoner, skotske Ferguson på midtbanen havde en rigtig god første sæson i Bologna og scorede syv mål, han bliver en af profilerne igen.

Bolognas forventede startopstilling: 4-3-3: Skorupski- Posch, Lucumi, Beukema, Lykogiannis- Schouten, Ferguson, Dominguez- Orsolini, Arnautovic, Barrow.

MONZA

De ambitiøse norditalienere rykkede op i sidste sæson og overraskede hele fodbold Italien, at man havde forstærket sig markant op til sæsonen med Berlusconi og Galliani ved roret og med flere flotte navne havde de fleste set, og man startede heller ikke for godt ud med fem nederlag i de første fem spillerunder.

Stroppa blev fyret som træner og Raffaele Palladino blev kaldt op fra ungdomsholdet som ny træner og derefter ændrede tingene sig, og Monza sluttede som nummer elleve med 52 point, og med 21 point ned til Spezia som blev tredjesidst, og det er det man kan kalde en drømmesæson, og nu kommer anden sæson så og hvad skal der så lige ske.

Klubejer Silvio Berlusconi døde i juni, men med Adriano Galliani ved roret og de ideer de begge havde med klubben, så tror jeg man vil tag det næste skridt i Berlusconis ånd og gå efter europæisk fodbold, men det bliver bestemt ikke nemt også, selvom alt lykkes i sidste sæson og man skal ridde videre på den succes bølge, men man havde i flere opgør også stolpe ind og ikke stolpe ud.

Man har ikke være ligeså aktiv på markedet denne sommer, men mange af spillerne fra sidste sæson var lejet med købsoptioner, og de fleste af disse spillere er nu på permanente aftaler i klubben, og det har også kostet en del penge, men der har da været plads til Gagliardini er hentet i Inter til midtbanen og Kyriakopoulos er hentet i Sassuolo til defensiven. 

Man drømmer forsat stort og Zapata fra Atalanta og D´Ambrosio som er kontraktfri fra Inter er to spillere som rygtes til klubben, jeg forventer man kommer til og se et stabilt Monza mandskab igen i den kommende sæson og som overlever uden problemer, men det bliver ikke til europæiske pladser i denne omgang.

Kendetegn: Monza spillede frisk i sidste sæson og ikke mindst var de vel organiseret over hele banen, og de profiler de hentede ind hen over sommeren blev bedre og bedre jo mere holdet blev sammenspillet, og det bliver samme spillestil og opskrift i den kommende sæson.

Svagheder: Efter en oprykning siger man altid, at anden sæson er den sværeste og det kan det også blive for Monza, men mandskabet har så meget rutine på banen, at de bør kunne overleve uden de store problemer.

Nøglespillere: Di Gregorio var udråbt som anden keeper i sidste sæson, men slå Cragno af pinden og stod en super god sæson, Izzo og Pablo Mari bliver vigtige igen i den kommende sæson med deres rutine i det defensive, Gagliardini kommer med en del rutine og det kan man godt bruge på den defensive midtbane, og så bliver Pessina endnu en gang en af de vigtigste brikker på mandskabet på midtbanen.

Monzas forventede startopstilling: 3-1-4-2: Di Gregorio- Izzo, Cittadini, Pablo Mari- Gagliardini- Ciurria, Colpani, Pessina, Carlos Augusto- Petagna, Caprari.

Ingenmandsland (nr. 13-15)

UDINESE

Friuli-mandskabet sluttede som nummer 12 i tabellen i sidste sæson og havde 15 point ned til Spezia, som blev tredjesidst i tabellen. Endelig fik man dermed en stille og rolig sæson, og ikke mindst mere stabil end man har set i de seneste sæsoner, hvor tingene ikke helt har fungeret, og hvor målet kun har været overlevelse fra starten af sæsonen.

Træner Andrea Sottil har fået banket en anden slags fodbold ind i den norditalienske klub og man spiller mere underholdne end man ellers tidligere har været kendt for, og hvor meget af spillet var uden de store ideer, om det så betyder bedre tider i Udine er svært, at spå om.

Udinese bør ikke kom med i nedrykningskampen, men med to oprykkere af Genoa og Cagliaris kaliber så er man allerede advaret om, at der skal kæmpes igen i denne sæson og hvor målet først og fremmest er overlevelse også, selvom man sluttede på en flot tolvteplads i sidste sæson.

Jeg forventer ikke den store aktivitet på transfermarkedet, da Pozzo-familien har haft mere fokus på Watford i de seneste sæsoner, og pengene er større i England. Ergo Watford skal op i Premier League igen, og Udinese skal bare overleve hurtigst muligt, og den opskrift bliver der ikke lavet om på.

Man har mistet Pereyra på midtbanen som kunne gå transferfrit, og han har været en vigtig brik på Udine mandskabet i de sidste par sæsoner, så en klart svækkelse han er væk, man har hentet Lucca i Ajax til angrebet, han gjorde det godt i forrige sæson i Pisa i Serie B, men Ajax var en alt for stor mundfuld og så har man ellers hentet Camara i Huddersfield og Quina i Watford begge til midtbanen, Kabasele til forsvaret fra Watford, og Zemura i Bournemouth til venstremidtbane.

Kendetegn: Udinese har været kendte for at have et hav af udenlandske spillere i truppen, og det har de fortsat. Det er et mandskab, som har været utroligt ustabile i de seneste sæsoner, og som man aldrig helt ved, hvor man har. Det blev bedre i sidste sæson under Andrea Sottil som træner, og det kan måske betyde bedre tider.

Svagheder: De har en tendens til, at spille kedeligt fodbold og hvor dødbolde er et af de våben de bruger når de skal skabe chancer, men det er bestemt ikke et mandskab som er kendt for det mest sexet spil i Serie A.

Nøglespillere: Hurtige og fysisk stærke Beto i angrebet scorede ti mål i sidste sæson, og hans mål kan blive vigtige igen i denne sæson hvis man ikke skal ned og kæmpe om nedrykning, Kabasele kan blive vigtig i det defensive han kommer med syv års erfaring fra det engelske og må kunne styrke Udinese i det defensive, Deulofeu når han bliver klar efter hans alvorlige knæskade i det offensive.

Udineses forventede startopstilling: 3-5-2: Silvestri- Kabasele, Bijol, Perez- Walace, Ehizibue, Lovric, Samardzic, Zemura- Beto, Lucca.

EMPOLI

Det toscanske mandskab fik reddet sig endnu en gang i sidste sæson, og kan nu stemple ind i Serie A for tredje sæson i træk, men den kommende sæson bliver på ingen måder nemt for Empoli, jeg har sat dem på en 14 plads til den kommende sæson, men de kan ligeså godt rykke ned som de kan blive oppe, og ganske enkelt fordi mandskabet er blevet svækket.

Vigtige Vicario i målet er væk og solgt til Tottenham, han har reddet mange point hjem for Empoli, Parisi på den ene back er solgt til Fiorentina, Akpa Akpro er tilbage i Lazio, Bandinelli er tilbage i Spezia, Pjaca er tilbage i Juventus, Destro er transferfri så man har mistet et par gode faste profiler, og også reserver.

Hvad har Empoli så hentet ind hen over sommeren og indtil videre, Pezzella og Grassi er begge hentet i Parma til defensiven og midtbanen, Maldini er kommet til fra Milan til den offensive midtbane, Gyasi i Spezia til angrebet, og til sidst Caprile i Napoli. 

Caprili stod for Bari i sidste sæson og var en af de bedste keeper i Serie B de italienske mestre købte ham i sommers, og har så udlejet ham med det samme til Empoli.

Træner Paolo Zanetti ved, at den kommende sæson ikke bliver nem og slet ikke når mandskaber som Genoa og Cagliari er tilbage i Serie A, og økonomisk er stærkere end Empoli, og derfor tror jeg også man går en hård sæson i møde, og hvor hvert point man kan få i hus bliver vigtigt for det toscanske mandskab når vi når hen til foråret, men de har gjort det godt de sidste to sæsoner, og har mere erfaring i truppen nu.

Kendetegn: Man kan kun tage hatten af for Empoli i de sidste to sæsoner. De spiller friskt og med de midler de har, og overlevelsen kom i hus på et rigtig godt forrår. Om det helt bliver det samme i denne sæson, må tiden vise.

Svagheder: Økonomisk kan Empoli ikke matche hverken Genoa eller Cagliari, og når det blandt andet er den slags klubber man kæmper med om overlevelse, ja så kan man blive den lille dreng i skolegården, og derfor er det vigtigt man kommer godt fra land i sæsonen, og man starter ud hjemme mod Verona i første spillerunde.

Nøglespillere: Luperto i midterforsvaret bliver vigtig igen i den kommende sæson, nyankommet Gyasi har godt med Serie A erfaring fra de sidste sæsoner i Spezia, og til sidst kan 35 årige Caputo blive vigtig med hans mål i det offensive, selvom hurtigheden ikke er den samme længere.

Empolis forventede startopstilling: 4-3-3: Caprile- Stojanovic, Ismajili, Luperto, Pezzella- Marin, Maldini, Ranocchia- Gyasi, Caputo, Baldanzi.

GENOA

Il Grifone er tilbage i Serie A igen efter kun en enkelt sæson i Serie B, man valgte og starte sæsonen ud med Blessin på trænerbænken, selvom han rykkede ned med Genoa og det fungerede ikke optimalt, og herefter kom Alberto Gilardino til som ny træner og så gik det kun en vej mod Serie A.

Det bliver en sæson hvor Genoa skal kæmpe om og undgå nedrykning, men også en sæson hvor Alberto Gilardino bliver sat på en stor opgave som Serie A træner, og spørgsmålet er om han har erfaring nok, men kigger man på mandskabet så virker det spændende og ganske slagkraftigt til den kommende sæson, selvom en del af gengangere fra sidste sæson i Serie B.

Målet er overlevelse og Genoa bør have gode muligheder, og fordi man også er ganske stærke økonomiske til, at kunne forstærke sig stærkere og bedre end mandskaber som Empoli, Lecce, og ikke mindst Frosinone som også lige er rykket op. 

Man er allerede i gang med og forstærke sig, og man har hentet den italienske landsholdsangriber Retegui i Boca Juniors, Thorsby med en fortid hos Sampdoria er hentet i Union Berlin til midtbanen, backen Martin er hentet i tyske Mainz, og man er ude efter Zanoli fra Napoli og Haps fra Venezia begge til defensiven, Meite fra Benfica til midtbanen er blandt andet nævnt.

Det bliver ikke en nem eller let sæson for Genoa, men hvor man især på hjemmebane vist stor styrke i sidste sæson i Serie B, og her skal man hente de fleste point igen i den kommende sæson, ogmandskabet virker umiddelbart gearet og stærkt nok til og kunne overleve i den kommende sæson.

Kendetegn: Genoa har normalt en god 12 mand på lægterne, og løb kun ind i et nederlag i sidste sæson hjemme på Stadio Luigi Ferraris, og hjemmebanen blive utrolig vigtig i den kommende sæson i kampen om overlevelse.

Svagheder: Man kæmpede i flere sæsoner en kamp om overlevelse, og hvor man også blev reddet på sidste spilledag, men senest man var oppe var der ikke så meget, at komme efter og man rykkede fortjent ned efter en elendig sæson med og kun fire sejre i 38 kampe, og kommer man ikke godt fra start kan der gå panik i både spillerne og ledelsen.

Nøglespillere: Retegui som er født i Argentina, men er af italienske afstamning er et fund landsholdtræneren Roberto Mancini gjorde, han er hentet i Boca Juniors for 15 millioner euro til angrebet og jeg forventer han kommer til, at lave en del mål i Genoa som har haft heldet før med blandt andet polske Piatek, Thorsby gjorde det fint i Sampdoria tiden på midtbanen og er en fighter,og så til sidst islandske Gudmundsson som gjorde det rigtig godt i sidste sæson, og bliver vigtig igen i den kommende sæson.

Genoas forventede startopstilling: 3-1-4-2: Martinez- Bani, Vogliacco, Dragusin- Badelji- Hefti, Thorsby, Strootman, Martin- Gudmundsson, Retegui.

Nedrykningskandidater (nr. 16-20)

SALERNITANA

Syditalienerne har reddet sig to sæsoner i træk, og sidste sæson gik det lidt bedre end det gjorde i første sæson, og hvor man kun fik sig reddet pga Cagliari ikke kun besejre nedrykket Venezia på udebane i sidste spillerunde for ellers havde Salernitana nok været i Serie B nu.

Målet er overlevelse igen i den kommende sæson, men hold op hvor er man sårbar i det defensive og hullet i de bagerste kæder var ikke anderledes i sidste sæson end i sæsonen før, men det blev en del bedre efter mexicanske Ochoa kom ind i målet, og diskede med flere flotte og vigtige redninger i sidste sæson, men det held holder ikke tre sæsoner i træk.

Der blev handlet godt ind i sidste sæson, og en masse ganske gode og fin navne blev hentet ind til en klub af Salernitanas størrelse, men det har ikke helt været tilfældet indtil videre hen over sommeren, man har hentet franske Costil som reserve til målet, Dia i angrebet er nu på en permanent kontrakt i klubben efter han kun var lejet i sidste sæson, og det samme har man gjort med Pirola og Candreva.

Piatek, Trost Ekong, og Caviglia er alle væk efter endt lejeophold, og man må forvente, at der kommer noget mere ind ikke mindst til bredden for der venter træner Paulo Sousa en vanskelig opgave i den kommende, og især på midtbanen er man på udkig efter nogen forstærkninger.

Jeg forventer man kommer til, at se Salerno-mandskabet i den nederste del af tabellen i den kommende sæson, og både Genoa og Cagliari kan jeg umiddelbart ikke se som dårligere mandskaber end Salernitana. 

Den eneste lille fordel syditalienerne har er de har en Serie A sæson i benene som de to andre mandskaber ikke har, men økonomisk er både Genoa og Cagliari stærkere end en syditalienerne og med mere Serie A erfaring når det gælder kampen om overlevelse.

Kendetegn: Man har en utrolig god 12. mand på lægterne hjemme i heksekedlen på Stadio Arechi, og det kan blive afgørende igen i den kommende sæson, man var mere stabile i sidste sæson i forhold til første sæson i Serie A.

Svagheder: Defensivt er Salernitana til, at tale med og i de seneste to sæsoner har man virkelig mærket, at man bliver straffet ved selv de mindste fejl, og defensiven er klart det svageste led hos syditalienerne, samt man til tider spiller alt for naivt.

Nøglespillere: Mexicanske Ochoa bliver igen i denne sæson vigtig i målet, og man så i sidste sæson hvor skarp han er inde på stregen når han først er spillet varm, Vilhena på midtbanen har masser af erfaring og bliver en af de store profiler igen, og til sidst bliver Dia i angrebet utrolig vigtig med hans fart og målnæse, han scorede 16 mål i sidste sæson i Serie A.

Salernitanas forventede startopstilling: 3-4-3: Ochoa- Daniliuc, Pirola, Lovato- Mazzocchi, Vilhena, Coulibaly, Bradaric- Candreva, Dia, Bonazzoli.

CAGLIARI

Øboerne er tilbage i Serie A igen efter kun en enkelt sæson i Serie B, men det holdt hårdt og hvor man først skulle igennem playoff-spillet og en nervepirrende playoff-finale mod Bari, og hvor Cagliari scorede til 1-0 i det 94 minut som betød man rykkede op i den bedste italienske række.

Den helt store ære af denne oprykning og som sent vil blive glemte på Sardinien går til træner Sir Claudio Ranieri, og da han overtog Cagliari midt i sidste sæson lignede øboerne ikke et mandskab som vil kom med i playoff-spillet, men Ranieri kan bare et eller andet magisk og øboerne har kun tabt to opgør i hele 2023, og han bliver utrolig vigtig for øboerne i den kommende sæson.

Cagliari må have lært lektien da man rykkede ned for lidt over et år siden, og ikke mindst den dårlige start i Serie B i den netop afsluttede sæson, man er normalt kendt for og være ganske stabile hjemme på Sardinien, og hvor det kun blev til to nederlag i sidste sæson. 

Hjemmebanen bliver igen vigtig i den kommende sæson, og hvor mange point skal hentes i nedrykningskampen, men jeg har en stor tiltro til, at Ranieri nok skal få reddet øboerne i den kommende sæson.

Klubejer Giulini har allerede taget tegnebogen op og seks nye spillere er hentet ind til en forventede startopstilling, og med alt respekt for mandskabet som rykkede op i sidste sæson, men der er kæmpe forskel på Serie B og Serie A, og hvilket gælder både tempoet og ikke mindst erfaring i rækken.

Man har hentet italienske Scuffet til målet i rumænske Cluj, Augello er hentet i Sampdoria til venstreback, Sulemana i Verona til midtbanen, tjekkiske Jankto med en fortid i både Udinese og Sampdoria til venstremidtbane. Oristanio i Inter til midtbanen, og til sidst fyrtårnet Shomurodov i Roma som har spillet i både Genoa, Roma, og Spezia uden den helt store succes, men Lapadula er langtidsskadet som man var nød til og reagere på det.

Cagliari starter ude mod Torino i første spillerunde,

Kendetegn: Nogen klubber har en god 12 mand på lægterne, og Cagliari har Claudio Ranieri på bænken, han kan kom til og gøre en forskel igen, og jeg forventer øboerne kan redde sig i den kommende sæson og ridder videre på det gode forår som man har haft.

Svagheder: Da man rykkede ned i forrige sæson kom det bag på de fleste, men tingene fungerede ikke for Cagliari, og i sidste sæson startede man også dårligt ud i Serie B, ergo Ranieri og mandskabet skal godt fra land fra start hvis man ikke vil i problemer.

Nøglespillere: Nandez på midtbanen er en af lederne hos Cagliari, og han bliver vigtig i den kommende sæson, jeg har en stor fidus til Oristanio han ser stærk og fit ud og har overrasket i venskabskampene, Jankto har masser af Serie A erfaring, Pavoletti manden som stod bag oprykningsmålet i Bari, og kan blive vigtig med hans mål og skal ikke have meget plads inde i feltet.

Cagliaris forventede startopstilling: 4-3-1-2: Scuffet- Zappa, Goldaniga, Altare, Augello- Nandez, Sulemana, Jankto- Oristanio- Pavoletti, Shomurodov.

HELLAS VERONA

Preben Elkjærs gamle klub var en af de helt store overraskelser i forrige sæson i Serie A med masser af offensivt og underholdende fodbold, og de havde for tredje sæson i træk ikke de store problemer med at overleve, men det havde man så i sidste og fjerde sæson i træk i Serie A, og hvor man først fik sig reddet efter, at have besejret Spezia i spareggio opgøret i Reggio Emilia. 

Hvad er der gået galt i Verona? Jo fra flotte sæsoner og sikre overlevelser valgte klubejer Maurizio Setti og sælge ud, og ikke kun en af de gode profiler, men mere eller mindre alle sammen lige fra Simeone, Caprari, Barak, Casale, Kumbulla, Zaccagni og 70 millioner euro rigere, men valgte så ikke rigtigt, at hente noget ind i sidste sæson. 

Ilic og Tameze er solgt op til denne sæson begge til Torino,og man har indtil videre hentet Duda i Koln på en permanent aftale til midtbanen, og han gjorde det ganske fint i Verona i sidste sæson, Kallon i Genoa til det offensive, Saponara til midtbanen i Fiorentina på en fri transfer, og til sidst Mboula i Mallorca også til det offensive.

Verona har hentet Marco Baroni som ny træner i Lecce, og hvor han havde stor succes med både, at rykke op med Lecce og overleve i sidste sæson i Serie A med syditalienerne, men hvor længe holder han i Verona, og når klubejeren har mere travlt med, at skrabe penge til sig, og ikke rigtig forstærke mandskabet.

Det lugter langtvæk af en nedrykning til Serie B i den kommende sæson, og man så i sidste sæson hvor stor problemer Verona havde igennem hele sæson, man fik reddet sig til sidst, men mandskabet er ikke gearet til den slags overlevelser to sæsoner i træk, og jeg tror desværre på en nedrykning i den kommende sæson.

Kendetegn: At man fighter og ikke gir op skal Verona spillerne have, og de troede på det til sidste sekund i sidste sæson, og den fight kommer man virkelig til, at få brug for i den kommende sæson hvis man skal overleve.

Svagheder: Svagheden hos Verona er bredden på truppen, og ikke mindst kvaliteten på mandskabet, og man mangler virkelig kvalitet i det offensive, og jeg forventer man kommer til, at se et mandskab som allerede i de første spillerunder vil kom i store problemer, og hvis der ikke bliver handlet mere ind.

Nøglespillere: Saponara med hans erfaring kommer han med meget til midtbanen, Duda gjorde det godt i foråret på midtbanen og bliver vigtig igen, svenske Hien i midterforsvaret er dygtig og kan blive vigtig, men spørgsmålet er om man kan holde på ham. 

Veronas forventede startopstilling: 3-4-2-1: Montipó- Hien, Cabal, Magnani- Lazovic, Saponara, Duda, Doig- Ngonge, Mboula- Djuric.

LECCE

Syditalienerne som var oprykkere i sidste sæson sluttede som nummer 16 i tabellen og fem point foran Spezia som blev tredjesidst, men det var bestemt ikke en dans på røde roser i foråret, og på et tidspunkt hentede man kun et point i otte opgør, man fik de nødvendige point til sidst som betød overlevelse, og fordi Verona og Spezia ikke var bedre.

Det ligner umiddelbart en hård sæson Lecce går i møde og især fordi succes træneren Marco Baroni er rykket til Verona, og man har hentet Roberto D´Aversa ind som ikke havde den bedste succes senest i Sampdoria i 2021-22, og jeg er meget i tvivl omkring D´Aversa og om han kan holde Lecce oppe.

Der var en del hold som underpræsterede i sidste sæson blandt andet både Spezia, Verona, og ikke mindst Sampdoria, og hvilket gjorde tingene nemmere for Lecce, men også fordi man kommer med en god energi som oprykkere, men Lecce er kendt som et elevatorhold, og jeg ser dem umiddelbart som et af de svageste mandskaber i rækken, og det dufter af en tur i Serie B.

Man har til den kommende sæson mistet Umtiti, Pezzella og Lucioni i defensiven, og økonomisk kan Lecce ikke tillade sig det store og hvilket man også kan se på det man har hentet ind hen over sommeren.

Falcone i målet er nu på en permanent aftale, og det samme er Venuti og Progaric i defensiven, samt Maleh på midtbanen, og på papiret virker man på ingen måde skræmmende til den kommende sæson.

Kendetegn: Syditalienerne kom med masser af god energi sidste sæson i starten efter man var rykket op i Serie A, og havde et par fin resultater i løbet af sæsonen hvor man overraskede blandt andet med sejren ude over Atalanta.

Svagheder: Man slider med og lave mål og var det fjerde mindst scorende mandskab i sidste sæson, og man har ikke ændret noget i det offensive op til den kommende sæson, og det kan godt gå og betyde, at man kommer i store problemer igen med både, at skabe chancer og ikke mindst scorer.

Nøglespillere: Hjulmand på midtbanen var en af de klart største profil i sidste sæson, og kan blive det igen, men der er stor interesse for den blonde dansker, og spørgsmålet er om man kan holde på ham. Falcone i målet gjorde det rigtig godt, Baschirotto som var med fra start i 37 ud af 38 opgør i sidste sæson kommer igen til og holde sammen på defensiven, og til sidst Strefezza i angrebet som scorede otte mål i sidste sæson.

Lecces forventede startopstilling: 4-3-2-1: Falcone- Venuti, Baschirotto, Pongracic, Gallo- Maleh, Hjulmand, Gonzalez- Strefezza, Banda- Persson. 

FROSINONE

Den lille klub fra Lazio-regionen er tilbage i det fin selskab igen i Serie A, og havde en super sæson i Serie B, men succes træneren Fabio Grosso valgte ikke og tag turen med op i Serie A. 

Om det er frygten for hans gode arbejde måske vil blive glemt hvis han blev fyret som en af de første i den kommende sæson ved man ikke, men Eusebio Di Francesco er ny træner i klubben.

Frosinone overraskede alt og alle i sidste sæson med deres gode og offensive spil i Serie B, 80 point efter 38 opgør, og det mest scorende mandskab i rækken, og kun seks nederlag i hele sæsonen, og sluttede med ikke mindre end tyve point foran Cagliari som tog den sidste billet til Serie A.

Imponerende var det bestemt det Frosinone gjorde i sidste sæson, men de kommer til og mærke hverdagen med det samme i Serie A, og hvor Napoli allerede kommer på besøg i første spillerunde og i anden spillerunde gæster Atalanta Stadio Benito Stirpe i Frosinone, og så er man ligesom i gang med den nye sæson, og jeg tror umiddelbart det bliver et hurtig goddag og farvel til oprykkerne.

Med alt respekt for Frosinone og det flotte spil og oprykning i sidste sæson, så er de økonomisk ikke på ligefod med de to andre oprykkere Genoa og Cagliari som har flere penge mellem hænderne til og forstærke sig på større hylder. 

Oprykkerne har heller ikke samme Serie A erfaring, og den er vigtig når man kæmper om overlevelse, man har dog været aktive på markedet og har hentet seks nye folk ind bare til en forventede startopstilling.

Romagnoli er kommet til fra Lecce til defensiven, Marchizza er hentet i Sassuolo til venstreback, Brescianini i Milan og Harroui i Sassuolo begge til midtbane, Kvernadze til offensiven fra FC Kolkheti, Cuni fra Bayern Munchen til angrebet, og til sidst Turati i Sassuolo til målet, og alle reserver fra andre klubber så bestemt ikke noget som virker skræmmende eller som skriger til overlevelse i den kommende sæson.

Kendetegn: Man stod for flot og offensivt fodbold i sidste sæson, og tabte kun seks opgør i hele sæsonen, og alt sammen succes man kan tag med i Serie A, og man var rigtig stærke på hjemmebane hvor man ikke gav ret meget væk.

Svagheder: Mandskabet virker på ingen måde gearet nok til Serie A, og det man har hentet ind er ikke kvalitetsspillere som kan gøre en forskel, og umiddelbart redde klubben fra en nedrykning, og det dufter af en meget vanskelig sæson for måske på papiret det dårligste mandskab i rækken.

Nøglespillere: Decideret nøglespillere har jeg meget svært ved, at få øje på når man kigger på den forventede startopstilling, Caso i angrebet scorede ni mål i sidste sæson, men ellers er alt mere eller mindre skiftet ud i forhold til sidste sæson

Frosinones forventede startopstilling: 4-3-2-1: Turati- Oyono, Romagnoli, Szyminski, Marchizza- Brescianini, Mazzitelli, Harroui- Kvernadze, Caso- Cuni.

Foto: TIZIANA FABI / AFP

Ofte stillede spørgsmål - Serie A 2023/24

Hvornår starter Serie A 2023/24?

Første spillerunde starter den 19. august og den 38. og sidste spillerunde bliver afviklet den 26. maj 2024.

Hvem vandt det italienske mesterskab i sidste sæson?

Napoli vandt mesterskabet i Serie A 2022/2023 i suveræn stil med 26 point ned til Lazio på andenpladsen.

Hvilken klub har vundet det italienske mesterskab flest gange?

Juventus har vundet Serie A hele 36 gange og er dermed den klub, der flest gange har vundet det italienske mesterskab.

Kommentarer

Feedback