Fyringen af AGFs Peter Sørensen bliver næppe sæsonens sidste. Danske Spil har udlagt odds på hvilke Superliga-trænere der siger farvel før sæsonslut. SønderjyskEs Lars Søndergaard er favorit...

En pauver indsats og et nederlag på 1-4 hjemme mod AaB var onsdag aften dråben, der fik bægeret til at flyde over i AGF. Cheftræner Peter Sørensen røg ud i kulden, og det er langt fra sikkert, at det bliver den sidste fyreseddel i indeværende Superliga-sæson, mener Danske Spil, der har åbnet spil på, hvilke trænere der ikke længere er ansat i deres nuværende Superliga-klubber den 18. maj, der er datoen for sidste spillerunde. 


- Superligaen er utroligt tæt i år, og der er mange klubber, der kan komme i nedrykningsfare. Vi ved, at de klubber, der ligger og kæmper om nedrykning, nogle gange vælger at fyre træneren for at se, om det kan give den ønskede effekt. Så vi tror ikke, at det er utænkeligt, at én eller flere trænere ryger samme vej som Peter Sørensen, siger Morten Overgaard, der er oddssætter hos Danske Spil.

Agterlanternens træner sidder løst i sædet

Skal man tro Danske Spil, så har SønderjyskE-træner Lars Søndergaard størst grund til at frygte for sit job hos Superligaens agterlanterne. Bliver Søndergaard fyret i løbet af foråret, udløser det odds 2,50.

Find oddsene: Danske Spil -> Oddset -> Fodbold -> Danmark -> Vinderspil -> Er ikke træner 18/5 2014/Trænerafgang

Odds på trænerafgang: Hvem er ikke træner i sin nuværende klub 18/5 2014? 

Odds
Lars Søndergaard (SønderjyskE) 2,50
Ove Pedersen (FC Vestsjælland) 4,50
Kasper Hjulmand (FC Nordsjælland) 8,00
Troels Bech (OB) 8,00
Auri Skarbalius (Viborg) 10,00
Niels Frederiksen (Esbjerg) 10,00
Thomas Frank (Brøndby) 35,00
Kent Nielsen (AaB) 60,00
Glen Riddersholm (FC Midtjylland) 60,00
Ståle Solbakken (FC København) 75,00
   
Ingen odds på Colin Todd (Randers, helbredsproblemer) og Jesper Fredberg (AGF, midlertidig)  

Bemærk at spillet ikke går på første fyring, men på om vedkommende trænere sidder i sædet ved sæsonslut. Spillet kan derfor have flere "vindere".

 

Hvad med de andre bundhold?

Ove Pedersen kan heller ikke vide sig sikker i FC Vestsjælland, der startede forårssæsonen ud med at tabe 0-4 hjemme mod bundrivalerne fra netop SønderjyskE.


- Det var en skidt start på foråret for FC Vestsjælland, men Ove Pedersen er hentet specifikt til klubben for at være med til at bygge klubben op, og derfor tror vi, at han har lidt længere snor end eksempelvis Lars Søndergaard i SønderjyskE. Men det er klart, at klubben ikke skal præstere dårligt over en længere periode, før en trænerfyring kan komme på tale, siger Morten Overgaard.

Til gengæld bør Auri Skarbalius sidde rimeligt sikkert i trænersædet hos Viborg, der ellers også kandiderer til en nedrykningsplads. Heller ikke Esbjerg-træner Niels Frederiksen bør være i overhængende fare for en fyreseddel.

- Auri er lige kommet til, og vi tror på, at Viborg ser ham som en langsigtet løsning. Esbjerg har præsteret rigtigt fint i Europa, og nu hvor de kan rette fokus 100 procent på Superligaen, så tror vi på, at de klarer frisag i bunden, og så bliver en trænerfyring næppe det helt store tema, vurderer Morten Overgaard.

Topklubberne holder fast i deres trænere

Superligaens nuværende top 4 består af Brøndby, AaB, FC Midtjylland og FC København. Skulle trænerne i én af de fire klubber enten blive fyret eller stoppe selv inden slutningen på forårssæsonen, er der gode odds at hente. En Thomas Frank-fyring står eksempelvis i odds 35, mens det udløser odds 75, hvis Ståle Solbakken forlader FC København før forårssæsonens afslutning.