Kampen om Superligaens topscorer-pris er i denne sæson så interessant, som den overhovedet kan være med et bredt felt af kandidater. Superliga-tipper Rasmus B. Olesen har kigget lidt nærmere på, hvor værdien skal findes. Og har fundet mindst et stort valuebet.

Jeg mindes ikke at have set så bredt et felt af kandidater til æren som Superliga-topscorer 2015/16 før. På nuværende tidspunkt er der ikke én eller to entydige favoritter. Endnu.

Mest iøjnefaldende er FCNs Bruninho, der har taget ligaen med storm. 7 mål og delt topscorerværdighed med Viktor Lundberg. I hælene på dem ses brandvarme Lukas Spalvis og halvkølige Pukki med hhv. 6 og 5 mål.

Fælles for Bruninho, Lundberg og Spavis er, at de har ramt lidt af en stime. Og stimer varer ikke ved. Der vil komme måltørke i perioder. Derfor er min radar lidt mere opmærksom på kandidater uden for de første 5-6 favoritter.

Cornelius er interessant, men...

Værd at nævne er FCKs Cornelius, som lige er returneret fra skade. Han virker stærkere end i sidste sæson, især mentalt, og har med relativt få spilleminutter scoret 3 mål. Han har en langt stærkere offensiv i ryggen end sidste år og vil få flere chancer.

Cornelius er lige nu fire mål efter de førende, og han giver lige nu odds 9. Jeg synes, der er tegninger til, at vi kan se en topscorer, der runder 20 mål i denne sæson. Og ud fra dét synspunkt er odds på Cornelius i underkanten. 17 mål i 24 kampe skal der måske til - og dét vil være noget af en bedrift.

Ishak til odds 100?

Men hvor meget ekstra skal der lægges på oddset for hvert mål, man er efter topscoreren? I Cornelius' tilfælde er det tilsyneladende ikke meget. Hvad hvis han blot havde scoret 2 mål. Som f.eks. Mikael Ishak, der sidste år blev den fjerdemest scorende i ligaen med 11 mål?

Ishak står i øjeblikket til odds 100 hos Nordicbet*. Og dét mener jeg er i overkanten. Også han har fået en "blød" start på sæsonen oven på U21 EM, sommerferie og form-problemer, men virker nu klar til at spille hver gang. Han er brølstærk, og ved hvor målet står. Hvis jeg skal pege på en outsider, så er Randers' svenske angriber et stærkt bud. Jeg tror også, at når sæsonen er slut, så har han overhalet Lundberg på listen. Ishak til odds 100? Det er værdi i mine øjne.

Mikael Ishak til odds 100,00 hos Nordicbet*

Randers FCs farlige, svenske angriber er så småt kommet i omdrejninger og begyndt at score mål igen. Til odds 100 er Ishak et godt bud på en outsider.

Hold jer fra...

Der er også en række kandidater jeg ikke er så tændte på. FCMs angribere er stærke, ja. Men med EL-gruppespil og en lidt mindre scorende offensiv end sidste år, så synes jeg ikke, at Pusic og Duncan ligner de bedste kandidater. Hos OB har man flere interessante angribere, men der er endnu ikke stabilitet i startopstillingen og en topscorer er kendetegnet ved fast (og meget) spilletid og en stabil scorings-rate. Festersen og AK tror jeg ikke kan gå hele vejen.

Hos AGF er Vatsadze kommet fint igang og ligner en fast mand. Men jeg mener ikke, han er i et miljø, der skaber topscorere. Dertil er holdet for ustabilt.

På samme måde kommer jeg til at (træde nogen over tæerne og) afskrive Brøndbys frontløbere på nuværende tidspunkt. Holdet skranter jævnligt, og det virker bare ikke som om, at Franks 4-3-3 kommer til at fostre en målsluger.

Nuværende shortlist

På nuværende tidspunkt har min shortlist følgende navne (i prioriteret rækkefølge): Spalvis, Bruninho, Cornelius og Ishak.

Jeg kan godt lide angribere, der udviser kynisme og vilje. Det gør disse fire på nuværende tidspunkt, og det ville ikke overraske mig, at vi ser mindst tre af disse blandt de øverste fem på topscorerlisten, når vi rammer vinterpausen. Men af de fire nævnte så er det pt. kun Ishak, der lokker med fra et value-perspektiv. 

Udvalgte vinderodds - Superliga-topscorer 15/16

Bedste odds Bookmaker
Bruninho (7) 6
NordicBet
Teemu Pukki (5) 8
Danske Spil
Lukas Spalvis (6) 8
Unibet
Viktor Lundberg (7) 9 Danske Spil
Andreas Cornelius (3) 9 Unibet
Nicolai Jørgensen (3) 24 NordicBet
Mate Vatsadze (4) 25 Danske Spil
Morten Duncan Rasmussen (2) 28 Danske Spil
Thomas Dalgaard (3) 28 Unibet
Rasmus Festersen (4) 30 NordicBet
Ronnie Schwartz (3) 30 NordicBet
Martin Pusic (2) 30 NordicBet
Tommy Bechmann (5) 41 Unibet
Kim Aabech (3) 55 NordicBet
Kenneth Zohore (3) 81 Unibet
Mikael Ishak (2) 100 NordicBet
Nicki Bille (1) 101 Unibet