Brøndby har indhentet rivalerne fra FCK i tabellen, og de to storklubber kæmper nu om bronzemedaljer. Vi ser på oddsene for H2H og de kommende kampe.

Der var store forventninger, da Ståle Solbakken gjorde comeback og igen satte sig til rette i trænersædet i Parken. Mange havde vel forventet, at FC København ville spille med om guldet i denne sæson; specielt da de hentede målhelten Andreas Cornelius tilbage efter det mislykkede Cardiff-eventyr.

I vinterpausen var bookmakerne faktisk så overbeviste om FCK´s favoritværdighed, at oddsene flere steder var helt nede omkring 1,65 for FCK ville genvinde mesterskabet. Mermaidbet var endda helt nede i odds 1,50.

 
Imens kunne Thomas Frank stille og roligt bygge et nyt Brøndby-mandskab op, uden de store medaljeambitioner og med masser af unge talenter i truppen. Thomas Frank havde overtaget et kriseramt mandskab, der var tæt på nedrykning i sidste sæson, og der var stadig uro på ledelsesgangen med afgang af sportschef Ole Bjur.

Der blev hentet en del forstærkninger som keeperen Hradecky, Kannibalen Boulahrouz, den store angriber Zohore mens midtbanen fik tilgang af Ørnskov og kahlenberg.

Det er dog alligevel ret overraskende, at Brøndby nu har meldt sig ind i medaljekampen.

Kampen om 3.pladsen er helt åben

Superligaen er igen frygtelig uforudsigelig, og de første 6 spillerunder i foråret er slet ikke gået som forventet.

"Jeg kan slet ikke forestille mig selvforståelsens panik i FCK, hvis man også må se Brøndby tage bronzemedaljer. 
Men det er jo ikke helt umuligt at se for sig."

Flemming Fjeldgaard, sportsredaktør på Berlingske

FC København har slet ikke været så dominerende, og Andreas Cornelius har indtil videre heller ikke vist sig som den store gevinst. Imens har Brøndby vist god moral og i flere tætte kampe har Thomas Franks unge talenter skubbet pointene over til Vestegnen.

Brøndby har været ramt af fravær både i defensiven (Boulahrouz og Albrechtsen) og midtbanen (Thygesen og Nørgaard), mens FC København har manglet Nikolai Jørgensens offensive kreativitet og nu også må undvære Youssef Toutouh.

Men mens FCK-spillerne virker låste og uden spilleglæde, så har Brøndby underholdt med frisk energi og offensiv indstilling fra Thomas Kahlenberg og Alexander Szymanowski.


Både Brøndby og FC København var på jyske visit i weekenden, men mens paraguayanske José Núñez sikrede Brøndby en 1-0 triumf i Viborg, så blev FCK´s mesterskabsdrømme skudt i sænk med 1-2 nederlaget i Aalborg.

Ståle Solbakken har blot ført de forsvarende mestre til en enkelt sejr i forårets 6 kampe, hvor det kun er lykkes at ramme netmaskerne 5 gange.

Imens er det lykkes Brøndby at indhente FCK, og de to rivaliserende klubber ligger nu side om side i tabellen med 36 point. Det ligner dermed at FC København skal skifte guld-ambitionerne ud med fight mod Brøndby om bronzemedaljerne.

Hvem ender øverst i tabellen?

Trods de dårlige resultater i foråret har Betsafe stadig FC København som favorit til at ende over Brøndby efter den sidste spillerunde.


Det er efterhånden også en del sæsoner siden, vi sidst havde Brøndby med i medaljekampen, og den unge Thomas Frank kan komme til at mangle erfaringen i de afgørende medaljekampe. Det er desuden tvivlsomt, hvor mange kampe Khalid Boulahrouz når at deltage i inden sæsonafslutningen den 18.maj.

Så her har Ståle Solbakken stor fordel af en rutineret trup, der har været igennem møllen et par gange og ved, hvad der kræves for at ende på medaljeskamlen.

Bedste slutplacering- Head2head

Odds Bookmaker
FC København 1,55
Betsafe
Brøndby 2,29
Betsafe

Det kan dog blive meget jævnbyrdigt mellem FCK og Brøndby, men medaljekampen kan måske blive afgjort, når FC København tager imod ærkerivalerne fra Brøndby i den 30. spillerunde den 4. maj i Parken.

De kommende Superliga-kampe

FC København er storfavoritter i den kommende spillerunde, når bundproppen SønderjyskE kommer på besøg i Parken.

Søndag 6. april kl. 17:00

FC København Uafgjort SønderjyskE
1,50 4,35 7,35
Danske Spil
NordicBet Unibet

Brøndby kommer i næste runde op imod formstærke Esbjerg, der har imponeret i foråret. Esbjerg kan måske blive en joker i medaljekampen og de hvis de kan holde forårsformen kan de true FCK og Brøndby i kampen om 3.pladsen.

Søndag 6. april kl. 19:30

Brøndby Uafgjort Esbjerg
2,45 3,40 3,10
Unibet
NordicBet
Bet365

Stilling i Superligaen efter 24. spillerunde

Point Målscore
1. FC Midtjylland 45 43:21
2. AaB 43 44:28
3. FC København 36 39:30
4. Brøndby IF 36 32:27
5. Esbjerg fB 33 38:30
6. FC Nordsjælland 32 27:33
7. OB 30 35:33
8. AGF 29 33:45
9. FC Vestsjælland 27 23:33
10. Randers FC 26 28:27
11. Viborg 26 32:42
12. SønderjyskE 26 27:42