Kampagnehistorie: I weekenden bliver fynsk gastronomi fejret i Odense, når den årlige Schiøtzpris skal uddeles til den kok, der er bedst til at fortolke det fynske køkken. Danske Spil* har sat odds på Schiøtzprisen - se dem her.

Odenses madfestival SPIS danner for fjerde år i træk rammerne om kåringen af Schiøtzprisen, hvor kokke fra hele landet dyster om at være den bedste til at fortolke det fynske køkken.

Stefano Foschi, der arbejder på Restaurant Fynboen i Odense, har vundet konkurrencen to gange tidligere, og han er derfor Danske Spils favorit til at løbe med sejren.

"Vi vurderer, at kokken Stefano har størst chance for at vinde konkurrencen. Han har vundet før, så han kender spillereglerne og er god til at ramme niveauet. Derfor giver vi lige nu odds 2,25 på ham som vinder," siger Mathias Reimer Larsen, der er oddssætter hos Danske Spil*, i en pressemeddelelse.

Landsholdskok kun et mulehår efter

Odds på Schiøtzprisen 2019

Bedste odds Bookmaker
Stefano Foschi (Fynboen) 2,25
Rasmus Bermann (Alchemist)  2,70
Rune Sørensen (Hærværk) 7,00
Bjarke Jeppesen (Hotel Hesselet) 7,00
Emil Rask Bahr (Sdr. Bjert Kro) 10,00

Odds på Schiøtzprisen er opdateret den 10. september klokken 11:50.

Landsholdskokken Rasmus Bermann fra den københavnskre restaurant, Alchemist, er dog ikke langt efter Stefano Foschi på Danske Spils liste.

Alchemists geografiske placering kan dog være en ulempe i kampen mod Stefano Foschi, vurderer Mathias Reimer Larsen.

"Rasmus Bermann er på kokkelandsholdet og desuden ansat på Alchemist, som er en af de hotteste restauranter lige nu, så han er vant til både at levere og konkurrere. Stefano Foschis fordel er, at han kender de lokale råvarer bedre end Rasmus Bergmann, derfor er han også fortsat favorit," siger han.

Manglende erfaring trækker ned

Det er fem finalister, der kæmper om Schiøtzprisen 2019, og udover prisen modtager vinderen 30.000 kroner. Nummer to og nummer tre modtager henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner samt en gavekurv.

Største outsider til førstepladsen er ifølge Danske Spil* Emil Rask Bahr fra Sdr. Bjert Kro. 

"Oddset på Emil Rask Bahr er ikke et udtryk for, at vi ikke tror, han kan lave mad. Hans konkurrenter har bare en bredere erfaring, og flere af dem har allerede vundet større konkurrencer før. Men han kan jo overraske," siger Mathias Reimer Larsen.

Konkurrencen finder sted søndag klokken 11:00 til 14:00 på Anarkist -Beer & Food Lab i Odense. Dommerne ved konkurrencen er:

  • Klavs Styrbæk, kok, og ejer af det gastronomiske projekt Styrbæks.
  • Per Hallundbæk, Kok og gastronomisk konsulent.
  • Louise Beck Brønnum, gastrofysiker og leder af Alchemist Taste lab i København.
  • Morten Vilsbæk, journalist, madredaktør og vinskribent.