I aften står pokalfinalen mellem AaB og SønderjyskE. Et jysk finaleopgør, der kan redde sæsonen for særligt de rød-hvide.

Denne onsdag aften skal pokalfinalen afgøres, når AaB og SønderjyskE krydser klinger på Blue Water Arena i Esbjerg. Begge hold, og her tænkes der specielt på SønderjyskE, har sit at tænke på i Superligaen, men mon ikke at de formår at holde 100 procent fokus på dette opgør. Lidt mere om det senere.

250 kroner risikofrit spil til AaB - SønderjyskE 

  • Opret dig hos Betfair Spillebørs og brug promokoden FEODK2 - det tager under 5 minutter
  • Lav en indbetaling på minimum 250 kroner
  • Spil for minimum 250 kroner på aftenens pokalfinale mellem AaB og SønderjyskE 
  • Taber du dit væddemål, får du de 250 kroner tilbage

Hent tilbud hos Betfair Spillebørs

AaB står i finalen, fordi de undervejs har slået Nørresundby, Vejgaard, HB Køge, F.C. København og AGF.

SønderjyskE har gjort sig fortjent til finalepladsen via sejre over BK Viktoria, Hvidovre, Brøndby IF, Randers FC og senest AC Horsens. 

Pokalfinalen bliver AaB’s niende af slagsen. Af de otte hidtidige har man vundet tre og tabt fem. Seneste pokalfinale for AaB var i 2014. Her vandt holdet med 4-2 foran 27.824 tilskuere i Parken. Så mange kommer der af flere grunde ikke på Blue Water Arena denne onsdag aften. De to andre pokaltriumfer fandt sted i 1966 og 1970. 

SønderjyskE er debutanter i pokalfinalen. 

De bedste odds på pokalfinalen mellem AaB og SønderjyskE

Nedenunder finder du et udpluk af nogle af de bedste odds til pokalfinalen mellem AaB og SønderjyskE. 

Hvilket hold vinder pokalfinalen (ordinær spilletid)? Højeste odds Bookmaker
AaB 1,91
Uafgjort 3,70
SønderjyskE 4,20
Hvor mange mål scores der (ordinær spilletid)? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,05
Under 2,5 mål 1,83
Hold vinder, og begge scorer ja/nej Højeste odds Bookmaker
AaB vinder, og begge hold scorer: Ja 4,10
AaB vinder til nul: Ja 3,25
SønderjyskE vinder, og begge hold scorer: Ja 8,00
SønderjyskE vinder til nul: Nej 7,00
Hvilket hold løfter trofæet? Højeste odds Bookmaker
AaB 1,45
SønderjyskE 2,55

OBS: Odds er fra tirsdag den 30. juni.

Det går igen gennem de fleste af ovenstående odds, at AaB er bookmakernes favorit til at blive pokalmestre anno 2020. Der er nok heller ikke mange, der vil anfægte, at AaB-træner Jacob Friis har det på papiret bedste mandskab. Der er dog langtfra tale om et opgør mellem David og Goliat, og begge mandskaber kan med rette føle, at de står med en fin mulighed for at løfte pokalen i år. 

Odds på pokalfinalen 2019/2020 - spillerspecials

Nedenunder finder du et mindre udvalg af de potentielle pokalfightere anno 2019/2020 samt en række andre spillerspecials. 

Hvem bliver Årets Pokalfighter 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
Lucas Andersen 5,50
Patrick Olsen 12,00
Iver Fossum 15,00
Rasmus Thelander 20,00
Anders K. Jacobsen 11,00
Johan Absalonsen 18,00
Pierre Kanstrup 20,00
Mads Albæk 18,00
Mathias Ross 40,00
Spillerspecials til pokalfinalen 2019/2020 Højeste odds Bookmaker
Lucas Andersen scorer 2,87
Anders K. Jacobsen scorer 3,90
Lucas Andersen scorer på frispark 18,00
Mads Albæk scorer på frispark 60,00
Jores Okore scorer på hovedstød 15,00
Pierre Kanstrup scorer på hovedstød 30,00

OBS: Oddsene er fra tirsdag den 30. juni.

FC Midtjyllands tidligere offensivspiller Gustav Wikheim blev kåret som Pokalfighter sidste år, da "Ulvene" vandt over Brøndby efter straffesparkskonkurrence. Inden da havde der været en tendens mod, at hæderen tilfaldt en mere defensiv orienteret spiller:

Simon Jakobsen (Silkeborg IF)
Stephan Andersen (F.C. København)
William Kvist (F.C. København)
Thomas Delaney (F.C. København)
Rasmus Thelander (AaB)
Magnus Lekven (Esbjerg fB)
Bryan Oviedo (F.C. København)

Simon Jakobsen var desuden den eneste af ovennævnte pokalfightere, hvis hold ikke vandt pokalfinalen. Alt i alt peger pilen mod, at pokalfighteren skal findes på vinderholdet, og at det er en spiller, der har flere defensive end offensive pligter. Eksemplerne med Simon Jakobsen og Gustav Wikheim viser dog, at intet er sikkert i den henseende. 

Odds på Årets Pokalfighter hos Danske Spil

Holdenes situation i Superligaen

AaB har udspillet deres rolle i mesterskabsslutspillet, hvor de ligger på 6.-pladsen. Holdet har hele 13 point op til AGF på 3.-pladsen, som i år er lig med en Europa League-finalekamp mod vinderen af gruppepillet. 

Alt imens befinder SønderjyskE sig netop i gruppespillets pulje 1. Situationen er den, at klubben ikke kan sige sig fri for nedrykningsspøgelset endnu. Glen Riddersholms mandskab ligger på 2.-pladsen med blot tre point samt en bedre målscore ned til Lyngby. Der resterer to kampe i puljen, hvorfor det ser fornuftigt ud for Haderslev-holdet, men det er endnu for tidligt at poppe overlevelses-champagnen. 

I og med de er nået til denne finale, har begge hold en god chance for at komme i Europa League-kvalifikationen, som en finalesejr her udløser en billet til. En sejr i pokalfinalen og en tur ud i Europa vil formentlig stille nordjyderne tilfredse med sæsonen. Så lever man nok med, at man i hvert fald indtil videre ikke har formået at gøre det store væsen af sig i mesterskabsspillet. 4-1-sejren senest i Aarhus over AGF fortjener alligevel et kip med hatten. 

En pokaltriumf og en tur i Europa vil man naturligvis heller ikke være kede af i Haderslev. Spørgsmålet er alligevel, om det vil være nok til at redde sæsonen. Det kommer formentlig helt og aldeles an på, hvordan de næste to kampe i gruppespillet udmønter sig. Og ikke mindst to eventuelle playoff-kampe mod den anden puljes treer, som med sikkerhed bliver Hobro IK. 

En sejr i den næste kamp hjemme mod OB vil dog næsten sikre SønderjyskE overlevelse. OB har endda med noget nær statsgaranti sikret sig 1.-pladsen i gruppen, så måske de endda sparer et par spillere til den kamp.