Den danske statsminister Mette Frederiksen (S) er blandt kandidaterne til at blive ny generalsekretær for Nato og bookmakerne er Mette Frederiksen storfavorit til at løbe med den vigtige Nato-stiling. Se oddsene her.

 Spil på Natos næste generalsekretær hos Unibet

Mette Frederiksen var på et meget omtalt besøg i Det Hvide Hus og der er yderst positive meldinger fra mødet med USAs præsident Joe Biden. Den opbakning kan måske skubbe Mette Frederiksen forrest i køen af kandidater til at overtage posten. 

Nordicbet*: Mette Frederiksen bliver ikke Natos generalsekretær

Højeste odds Bookmaker
Mette Frederiksen bliver ikke NATO´s nye Generalsekretær 2,10
Mette Frederiksen bliver NATO´s nye Generalsekretær 1,65

Unibet*: Mette Frederiksen favorit til Nato-jobbet

Anders Fogh Rasmussen (V) var generalsekretær for Nato fra 2009 og frem til 2014, hvor norske Jens Stoltenberg overtog posten. Men Jens Stoltenberg træder tilbage i oktober og der har været mange spekulationer om, hvem der vil blive valgt til den næste generalsekretær. 

Den britiske forsvarsminister, Ben Wallace kan også komme i betragtning, hvis vi skal tro oddssætterne hos Unibet*. De vurderer også at Litauens statsminister Ingrida Simonyté kan komme i spil til posten.

Odds for næste generalsekretær for Nato

Højeste odds Bookmaker
Mette Frederiksen (Danmark) 2,10
Ben Wallace (England) 4,75
Ingrida Simonyté (Litauen) 10,00
Mark Rutte (Holland) 10,00
Kaja Kallas (Estland) 10,00
Chrystia Freeland (Canada) 25,00
Zuzana Caputová (Slovakiet) 25,00
Ursula von der Leyen (Tyskland) 25,00

Det forventes, at afløseren for Jens Stoltenberg bliver afsløret på Nato´s topmøde i Vilnius, Litauen den 11. juli.

Hos Unibet* har de også både Estlands premierminister, Kaja Kallas, og Hollands premierminister, Mark Rutte blandt kandidaterne.

Storbritanniens premierminister, Rishi Sunak, er på vej til Det Hvide Hus, og det kunne være for presse på for at forsvarsminister Ben Wallace bliver udnævnt til Nato-topposten.

Bet25: 95% af alle indskud er sat på Mette Frederiksen

Du finder også odds på kommende generalsekretær for Nato hos den danske spiludbyder Bet25. Her havde oddssætterne i første omgang engelske Ben Wallace som favorit til posten, da de åbnede markedet.

Men de har måtte justere deres odds, da de danske spillere i stor stil satte deres penge på Mette Frederiksen. Bet25 er således gået fra odds 6,00 til nu odds 1,50 for Mette Frederiksen får topposten

Morten Olsen, der er head of odds hos Bet25, har udtalt til Ritzau:

- Det er jo ikke ligesom at sætte odds på en Premier League-kamp. Det kræver en del research fra vores side, fordi vi bevæger os ud på lidt ukendt territorie.

- Så laver vi en masse research og kigger på, hvad de kloge hoveder udtaler sig om, og så prøver vi at sjusse os frem til fair odds.

- Vi har x antal kroner, vi vil tabe, før vi retter oddset til. Det er både manuelle og automatiserede systemer, der søger for, at vi retter oddsene til efter risikoen, siger Morten Olsen.

Se Mette Frederiksen sammen med Joe Biden

Se mere odds på politik hos Betxpert.

Besøg Unibet
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Kort om Nato´s generalsekretær

  • Nato's generalsekretær bliver valgt for en 4-årig periode, men man kan blive genvalgt af de 31 medlemslande af Nato.

  • Norske Jens Stoltenberg blev overtog posten fra Anders Fogh Rasmussen i 2014 og genvalgt i 2018. Stoltenberg skulle derfor afløses i oktober 2022.

  • Grundet krigen i Ukraine fortsætter Jens Stoltenberg frem til oktober 2023.

  • Efter planen bliver bliver det offentliggjort, hvem der skal overtage posten som Natos næste generalsektretær på Nato-topmødet den 11. juli i Vilnius.

Hvem er statsminister efter næste folketingsvalg?

Selvom Mette Frederiksen lykkedes med at få et rødt flertal efter seneste folketingsvalg i november 2022, så blev der dannet en ny midterregering med Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

Men hvis Mette Frederiksen bliver Nato´s generalsekretær, så kan det føre til nye forhandlinger om statsministerposten, mens der også skal findes en ny formand for Socialdemokratiet.

Her ligner finansminister Nicolai Wammen et godt bud som ny leder for Socialdemokratiet, men det kan ende med kampvalg, da også justitsminister Peter Hummelgaard kunne have ambitioner om at tage nøglerne til statsministeriet. 

Hos Unibet* har de fortsat Mette Frederiksen som favorit til at fortsætte som statsminister efter næste folketingsvalg.

Udvalgte odds Højeste odds Bookmaker
Mette Frederiksen 2,25
Lars Løkke Rasmussen 2,50
Nicolai Wammen 5,00
Jakob Ellemann-Jensen 5,00
Søren Pape Poulsen 8,00
Alex Vanopslagh 25,00

Se flere odds hos Unibet* og LeoVegas*. Næste folketingsvalg skal afholdes senest i november 2026.

Ofte stillede spørgsmål?

🔎 Hvornår bliver der valgt en ny generalsekretær for NATO?
Det forventes at der træffes en beslutning om NATOs kommende generalsekretær ved topmødet den 11. og 12. juli.

🔎Hvor finder jeg odds på hvem bliver næste generalsekretær?
Du kan finde odds for den NATOs næste generalsekretær hos den danske bookmaker Bet25. Her vurderes Mette Frederiksen til at være en af topkandidaterne til posten.