Vi går ind til endnu en spændende NBA-sæson, hvor de forsvarende mestre fra Golden State Warriors skal forsøge at genvinde trofæet for femte gang på kun ni år. Men det kan igen blive en tæt kamp om NBA-trofæet. Du kan i denne optakt få odds-overblik og spilforslag fra vores NBA-ekspert Mick Kristensen.

Den erfarne point guard Steph Curry gik forrest og førte Golden State Warriors til sejr over Boston Celtics i sidste sæsons NBA finals. Denne gang har bookmakerne udvalgt Warriors og Celtics som smalle favoritter til at gå hele vejen i 2022/23-sæsonen, men der er lagt op til en intens fight om NBA-trofæet, og i det tætte favoritfelt finder vi også hold som Milwaukee Bucks, LA Clippers og Brooklyn Nets.


Der har været off season-drama hos både Warriors, Celtics og Nets. Det efterlader mange spørgsmål; ligesom skadeshistorikken hos et hold som LA Clippers gør det meget uforudsigeligt, og det er svært at pege på en decideret favorit til titlen i år.

Odds på NBA 2022/23

Vinder-odds: Højeste odds Bookmaker
Boston Celtics 7,50
Golden State Warriors 7,50
Milwaukee Bucks 8,00
LA Clippers 8,00
Brooklyn Nets 9,00
Phoenix Suns 13,00
Philadelphia 76ers 15,00
Denver Nuggets 18,00
LA Lakers 18,00
Miami Heat 21,00
Memphis Grizzlies 23,00

odds på nba curry

Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Odds på NBA MVP

Den mest værdifulde spiller i NBA bliver belønnet med MVP-prisen. Der uddeles både en MVP-pris for regular season og en finals MVP. Det blev ikke overraskende Steph Curry, der tog MVP Finals-prisen i sidste sæson.

Men i de seneste to sæsoner er titlen som MVP (regular season) endt hos Nikola Jokic fra Denver Nuggets. Til trods for at Nuggets sluttede med 6. bedste record i sidste sæsons Western Conference efter 48 sejre og 34 nederlag.

Historisk set er MVP-prisen blevet givet til den bedste spiller på det bedste (eller næstbedste) hold med enkelte afvigelser – f.eks. da Russell Westbrook fik titlen tilbage i 2017, da han snittede en triple-double, men der skal som regel noget virkelig ekstraordinært til.

Til denne sæson kommer vi ikke udenom at skulle nævne superstjernerne LeBron James, Curry og Durant blandt MVP-kandidaterne. 

MVP odds Højeste odds Bookmaker
Kevin Durant 11,00
Steph Curry 17,00
LeBron James 26,00

Men de er ved at blive overhalet af den yngre generation, og blandt oddsfavoritterne finder vi profiler som Luka Doncic fra Dallas Mavericks til odds 5,50 hos Bet365*, Joel Embiid til odds 6,50 hos LeoVegas* fra Philadelphia 76ers samt græske Giannis Antetokounmpo til odds 7,00 hos Mr Green* fra Milwaukee Bucks.

Ser vi på MVP-oddsene for LeBron James, Curry og Durant, så bærer de præg af, at de alle spiller på hold, hvor de har andre stjerner ved siden af dem, og derfor næppe bliver så dominerende i år, som man har set dem være tidligere. Ligesom alderen gør, at de med stor sandsynlighed vil misse kampe for at hvile.

Modsat ser det ud for Luka Doncic, der skiller sig ud ved at være den spiller, der har mindst hjælp fra holdkammeraterne. Han er den suverænt bedste spiller på Mavericks, og selvom de næppe kommer til at blande sig i toppen af Western Conference, så kommer hans individuelle sæson formentligt til at være rigtigt, rigtigt god.

Der kan hentes odds 11 hos Unibet* på den forsvarende dobbelte MVP Nikola Jokic, men jeg synes, det virker usandsynligt, at han får den tre år i træk med den konkurrence, der er.

Ja Morant Vinder MVP: Odds 15 hos Danske Spil* CV: 7%-8%

Embiid og Doncic er fortjent gjort til oddsfavoritter, men point guard Ja Morant fra Memphis Grizzlies er en interessant outsider til MVP-prisen. Det vil dog kræve endnu en rigtigt god sæson fra Grizzlies, der sidste sæson sluttede 2'er i Western, bag Phoenix Suns, men altså foran f.eks. Warriors.

Mit bud på MVP Top-3 er:

 1. Embiid
 2. Doncic
 3. Morant

Odds på NBA Eastern Conference

Eastern Conference ser meget, meget interessant ud i år. Der er sket meget i off season, og det lykkes de fleste hold at komme stærkere ud til denne sæson, og toppen ser meget jævnbyrdig ud.

Powerranking:

 1. Philadelphia 76’ers
 2. Boston Celtics
 3. Milwaukee Bucks
 4. Brooklyn Nets
 5. Miami Heat
 6. Cleveland Cavaliers
 7. Atlanta Hawks
 8. Chicago Bulls
 9. Toronto Raptors
 10. Washington Wizards
 11. New York Knicks
 12. Detroit Pistons
 13. Indiana Pacers
 14. Charlotte Hornets
 15. Orlando Magic

Jeg synes, Philadelphia 76’ers ligner det bedste grundspilshold i denne sæson. Kernen på holdet er fastholdt, og tilføjelsen af power forward P.J. Tucker i startopstillingen giver potentiale for en solid defensiv.
Ydermere er der hentet valide scoringsmuligheder fra bænken i De'Anthony Melton, og den tidligere '6th man of the Year' Montrezl Harrell. 

Philadelphia 76ers over 50,5 sejre i grundspillet: Odds 1,84 hos MrPlay* CV: 58%

Alt i alt ser 76ers-truppen ret homogen ud og holder Joel Embiid sig fri for skader, så tror jeg, de bliver holdet i Eastern, som man skal holde godt øje med. Om det rækker til at nå langt i slutspillet er jeg ikke overbevist om, men i grundspillet ser jeg 76ers vinde mange kampe. 76ers hentede 51 sejre og 31 nederlag i sidste sæsons grundspil. 

Førsteudfordrerne i Eastern er Celtics, Bucks og Nets

Men Philadelphia 76ers kan se frem til kamp til stregen i Eastern, hvor vi også finder Boston Celtics, der imponerede ved at nå i finaleserien mod Warriors. Celtics kommer nu med mere erfaring og skal bygge videre på resultaterne fra sidste sæson – en stor streg i regningen er dog, at coach Ime Udoka er suspenderet hele sæsonen.
Holdet er dog nogenlunde intakt, og der er kommet en dygtig on-ball spiller i Malcolm Brogdon, som godt kunne komme til at spille en stor rolle fra bænken. Jeg er imidlertid ikke imponeret over dybden i deres frontcourt, men defensive ser Boston Celtics bundsolid ud.

Milwaukee Bucks må undvære power forward Khris Middleton i starten af sæsonen, og jeg synes generelt truppen ser lidt dårligere ud end sidste år. Derfor har jeg dem ikke helt i toppen, men det er også svært at sætte et hold med stjerner som Jrue Holiday og Giannis Antetokounmpo længere ned, men jeg synes dog, at bredden halter.

Brooklyn Nets må være det hold, der har været omtalt mest i offseason, og jeg er spændt på at se, hvordan deres projekt ender. Kevin Durant har villet væk fra holdet nærmest siden slutningen af sidste sæson, Kyrie Irving spillede kun halvdelen af kampene sidste år, og Ben Simmons spillede slet ikke.

Preseason har dog set fornuftig ud for Nets, og når alle spiller, så er det et godt hold, og bredden er ret fornuftig, hvis man ser bort fra centerpositionen. Der er dog flere åbne spørgsmål med Nets, og derfor har jeg svært ved at sætte dem højere i min ranking.

Knicks kommer ikke i slutspillet: Odds 1,57 hos Nordicbet* CV: 65%

Kigger man på slutspilsholdene og bejlerne til slutspillet, så falder New York Knicks for mig negativt ud. Med en 37-45 record sidste sæson nåede Knicks ikke med i slutspillet. Julius Randle tog et skridt tilbage sidste sæson, og jeg er ikke sikker på, han tager det skridt op igen.
Jalen Brunson er hentet ind til at styre spillet ved siden af RJ Barrett, der har vist solidt potentiale, men jeg er ikke sikker på, at Brunson kan dominere en hel sæson. Jeg har i hvert fald ni andre hold, som umiddelbart er bedre end Knicks i denne sæson; og Washington Wizards' hold er på niveau med dem – ”truslen” i form af Play-In skal dog nævnes, da en 10.-plads i grundspillet jo kan være nok til at gå i slutspillet.

Spil på NBA 2022/23 hos Nordicbet

nba odds harden

Foto: EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Odds på NBA Western Conference

Præcis som Eastern, så ser også Western Conference voldsomt jævnbyrdig ud. Der er et par forholdsvis klare favoritter, men samtidig også flere potentielle overraskelser.

Powerranking:

 1. Golden State Warriors
 2. LA Clippers
 3. Phoenix Suns
 4. Memphis Grizzlies
 5. Denver Nuggets
 6. Dallas Mavericks
 7. Minnesota Timberwolves
 8. New Orleans Pelicans
 9. LA Lakers
 10. Portland Trail Blazers
 11. Sacramento Kings
 12. Houston Rockets
 13. Utah Jazz
 14. Oklahoma City Thunder
 15. San Antonio Spurs

Warriors Seed efter grundspillet: Under 3,5 til odds 1,87 hos Bwin* CV: 56%

De forsvarende mestre fra Golden State Warriors er de naturlige favoritter, og indtil for ganske nylig var jeg faktisk ret begejstrede for dem – men hele Green vs. Poole-bataljen har taget brodden af begejstringen. En intakt kerne endda med ”tilføjelsen” af 2.-valget fra 2020-draften James Wiseman, der langt om længe ser ud til at have fået bugt med diverse skader – ligner opskriften på endnu en rigtig god sæson. Defensiven er god, offensiven er god, bænken er god, og træneren er god – men hvad får bataljen af betydning for holdkemien?

LA Clippers bliver også meget spændende at følge. Både Kawhi Leonard og Paul George er skadefrie, og John Wall kan blive lidt af en joker.
Der er usikkerhed omkring, hvor meget Leonard, George og Wall kommer til at spille grundet deres skadeshistorik, men truppen ser ret bred ud, og defensivt ser de rigtigt stærke ud. Deres prioritering kommer dog nok til at være på at være friske til slutspillet, hvorfor jeg ikke har dem som 1. seed.

Går vi lidt længere ned i rankingen, så bliver et par hold som Minnesota Timberwolves og New Orleans Pelicans sjove at følge.

Timberwolves lavede et bemærkelsesværdigt trade i offseason og fik hentet det defensive powerhouse Rudy Gobert. Det bliver spændende at se, hvordan han fungerer sammen med Karl-Anthony Towns.

For Timberwolves går Anthony Edwards ind i hans tredje sæson, og der er høje forventninger. Hvor meget han kan løfte niveauet, bliver interessant at følge. Timberwolves-bænken er dog ikke så prangende.

Pelicans har Zion Williamson tilbage, og det tror jeg giver dem muligheder for at komme indenfor i slutspillet i år; hvis han ellers kan holde sig skadefri. Pelicans spillede sig op mod slutningen af sidste sæson, hvor særligt Brandon Ingram trådte i karakter, og det skal de bygge videre i år. De har en solid trup og vil være en ubehagelig modstander for de fleste hold.

LA Lakers kan man vel næsten ikke lade være med at nævne – jeg har dem udenfor slutspillet, hvilket skyldtes, at de fortsat ikke er kommet af med Russell Westbrook og (måske) insisterer på at bruge ham som starter.

Ydermere er der bare andre hold omkring dem, som har forstærket sig, og Anthony Davis mangler endnu at bevise, at han kan holde sig skadefri. Det bør være svært at holde sig udenfor playoff med Davis og LeBron James i truppen, men offseason peger bare ikke i den rigtige vej for Lakers.

Spurs Under 23,5 sejre i grundspillet: Odds 1,83 hos Bet365* CV: 57%

I bunden af Western har jeg heller ikke tillid til San Antonio Spurs. Deres trup ser bare ikke god ud i år – Keldon Johnson bør få en god sæson, men ellers er der vel ikke en spiller hos dem, der ville kunne bruges som 6th man hos et top-10-hold.

Odds på NBA Specials

Lad os starte med at se nærmere på Coach of the Year-duellen. Den ser nemlig yderst spændende ud igen i år. Coach Monty Williams fik prisen sidste år efter to gode sæsoner med Phoenix Suns, men faktisk var 2020/21-sæsonen endnu mere imponerende/overraskende, end sidste sæson var.

Samme mønster kan potentielt trækkes ned over Grizzlies coach, Tyler Jenkins, der imponerede med et 2. seed i Western i sidste sæson. Det skal Grizzlies nu forsøge at følge op på. Det kan ikke udelukkes, og så ligner Jenkins et godt bud på Coach of the Year.
Grizzlies bliver næppe nummer 1 eller 2'er i Western Conference i år, men med medvinden fra sidste sæson, så kan en god sæson sende prisen mod Jenkins.

Memphis Grizzlies' Taylor Jenkins vinder Coach Of the Year:
Hent odds 17 hos Unibet* - CV 8%

Der skal som altid uddeles en masse forskellige awards i NBA, og en anden åben og interessant duel bliver prisen som Most Improved Player.

Der er rigtigt mange spillere, der bliver spået en breakout season. Jeg kigger her lidt væk fra de mest oplagte favoritter i mine spiltanker, da Most Improved Player-prisen indbyder mere til en potentielt overraskende vinder.

For San Antonio Spurs kommer en spiller som Keldon Johnson til at blive en oplevelse. Spurs har ikke meget offensivt, og han kan godt få en rigtigt god sæson scoringsmæssigt. Men Spurs har som sådan ingen ambitioner for sæsonen, og småskader kan holde Johnson ude i længere tid.

Spiltanke: Keldon Johnson Vinder MIP til odds 34 hos Betfair Sportsbook* – CV 3-4%

En anden interessant spiller er Nicolas Claxton fra Brooklyn Nets. Han er eneste rigtige center i truppen og kan få et boost i spilletid; og særligt spilletid med nogle rigtigt gode spillere, hvilket kan åbne op for nemme point til Claxton.
Men preseason har været svingende og manglende offensive våben skader bestemt værdien i ham.

Spiltanke: Nicolas Claxton vinder MIP til odds 276 hos Betfair Sportsbook* – CV 0,5%

Hold øje med yderligere ekspertanalyser fra Mick Kristensen her.

Se vores guide til gratis NBA livestream her

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår afvikles NBA 2022/23 sæsonen?
De første kampe i grundspillet bliver afviklet tirsdag den 18. oktober kl 01.30. Grundspillet kører frem til den 9. april 2023, hvorefter de ti bedste hold fra Eastern og Western Conference vil gå videre til NBA Playoffs, der starter den 15. april 2023.
Se vores NBA MatchCenter for oversigt over kampprogram og odds på NBA-kampene.

🔎Hvornår er NBA Finals 2022/23?
Vinderen af de to Conferences spiller NBA Finals fra 1. juni 2023. Det er bedst af syv, hvilket betyder at første hold, der når fire sejre vinder mesterskabet.
En eventuel kamp syv bliver afviklet den 18. juni 2023.

🔎 Hvor kan jeg se NBA i TV?
TV2 har rettighederne til at vise NBA, og du kan se kampene direkte på TV 2 Sport X og TV 2 Play.

🔎 Hvor kan jeg livestream NBA kampene?
Du kan finde livestreams til NBA kampene gratis hos Bet365* og Unibet*. Her finder du også masser af liveodds på NBA.