Med verdensstjerner som Mohamed Salah, Sadio Mané, Riyad Mahrez og Pierre Emerick Aubameyang kan vi se frem til en topspændende slutrunde med et yderst tæt favoritfelt. Få her en optakt med de bedste odds på den store Africa Cup of Nations-turnering.

Der var bekymring for, at Africa Cup of Nations helt ville blive aflyst grundet coronapandemien, men heldigvis er de 24 afrikanske landshold nu endelig klar til at sparke gang i løjerne - dog med et års forsinkelse.

Spil på Africa Cup of Nations hos NordicBet

Første spillerunde i denne udgave af Africa Cup of Nations-gruppespillet afvikles søndag den 9. januar, hvor Cameroun i åbningskampen tager imod Burkina Faso.

Algeriet er forsvarende mestre efter deres finalesejr over Senegal ved Africa Cup of Nations 2019, og også denne gang er både Senegal og Algeriet blandt favoritterne, mens vi også får fornøjelsen af at kunne følge stærke hold som Egypten, Nigeria, Elfensbenskysten og værterne Cameroun.

Så hvem sætter sig på fodboldtronen som kongerne af Afrika?

Hos bookmakerne har de peget på Senegal som smalle favoritter, men der er et helt åbent favoritfelt med en række stærke landshold, der kan ende med at snuppe finalesejren og trofæet. 

Africa Cup of Nations vinderodds (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Senegal 6,00
Algeriet 7,00
Egypten 8,00
Elfenbenskysten 8,00
Nigeria 11,00
Cameroun 11,00
Marokko 11,00
Ghana 15,00
Tunesien 17,00
Mali 26,00

Odds på Africa Cup of Nations er senest opdateret tirsdag den 4. januar klokken 18.00. 

Tipredaktør Frank Pilantra har fidus til Senegal, der som nævnt også er bookmakernes smalle forhåndsfavoritter. Tipredaktøren tror på, at Senegal når frem til finalen. Du kan læse hans spilforslag lige herunder. Er du interesseret i flere spilforslag fra BetXperts ekspertpanel, kan du læse dem alle her

Senegal når finalen: Odds 3,75 hos Bet365*

Med profiler som Chelsea-keeper Edouard Mendy, Napoli-forsvarsstyrmand Kalidou Koulibaly, PSGs Abdou Diallo og Idrissa Gueye samt Liverpool-forward Sadio Mané skal Senegal kæmpe sig vej til endnu en finale.

Oversigt over grupperne ved Africa Cup of Nations

Gruppe A: Cameroun, Burkino Faso, Cape Verde, Etiopien.
Gruppe B: Senegal, Zimbabwe, Guinea, Malawi.
Gruppe C: Marokko, Ghana, Gabon, Comoroerne.
Gruppe D: Egypten, Nigeria, Sudan, Guinea-Bissau.
Gruppe E: Algeriet, Elfenbenskysten, Sierra Leone, Guinea.
Gruppe F: Tunesien, Mali, Gambia, Mauritanien.

Frank Pilantra har også spiltanker til nogle af grupperne. De følger nedenfor:

Spilidéer til gruppevinder-odds:

Cameroun vinder Gruppe A: odds 1,55 hos Unibet*
Senegal vinder Gruppe B: odds 1,30 hos Danske SpilSe ekspertanalyse her
Marokko vinder Gruppe C: odds 1,85 hos Unibet*

Africa Cup of Nations: Favoritterne

I Gruppe A er der store forventninger til værtsnationen Cameroun, der har Ajax-keeper Andre Onana mellem stængerne mens Napolis Andre-Frank Zambo Anguissa skal styre midtbanen. I front er den tidligere Porto- og Besiktas-angriber Vincent Aboubakar det store håb.

Med fem sejre i de seks kvalkampe vandt Cameroun deres VM-kvalifikationsgruppe foran Elfenbenskysten og kommer dermed ind til Africa Cup of Nations med selvtillid.

Senegal har også leveret solide præstationer i deres VM-kvalifikation; 5-1-0 (15-4) og de skiller sig ud som det absolut stærkeste mandskab i Gruppe B.

Senegal kommer med en række profiler, og der vil især være fokus på Liverpools Sadio Mané, men det kan være deres defensive organisation, der skal sikre dem Africa Cup of Nations-succes.

Grundet uenighed med landstræner Vahid Halilhodžić kommer Marokko til Africa Cup of Nations uden Chelsea-spileren Hakim Ziyech, men de satser på, at Sevilla-trioen Munir El Haddadi, Youssef En-Nesyri og Yassine Bounou sammen med forsvarsprofilerne Achraf Hakimi fra PSG og anfører Romain Saïss fra Wolverhampton kan føre Marokko til tops.

Marokko tog seks sejre på stribe med en målscore på 20-1 i deres VM-kvalifikationsgruppe med Ayoub El Kaabi som topscorer med fem fuldtræffere.

I Gruppe D har vi Egypten med Liverpools Mohamed Salah som den altdominerende stjerne og Nigeria med Leicester-duoen Kelechi Iheanacho og Wilfried Ndidi samt Brentfords Frank Onyeka til at kæmpe om førstepladsen.

Med 1-1 mod Kap Verde i sidste gruppekamp lykkedes det Nigeria at vinde deres VM-kvalifikationsgruppe, mens Egypten også snuppede førstepladsen i deres VM-kvalifikationsgruppe, og de gik endda ubesejret igennem deres seks VM-kvalifikationskampe.

Algeriet er favorit i Gruppe E, og de forsvarende Africa Cup of Nations-mestre har Riyad Mahrez fra Manchester City som største stjerne.

Algeriet var det mest scorende mandskab i VM-kvalifikationen med 25 mål i deres seks gruppekampe. Topscorer for Algeriet blev Lyons Islam Slimani med syv mål, mens Mahrez kom på måltavlen fem gange i de seks kvalkampe, og Sofiane Feghouli fra Galatasaray bidrog til målfesten med tre fuldtræffere.

I samme gruppe finder vi også Elfenbenskysten med Manchester United-forsvareren Eric Bailly, Serge Aurier fra Villarreal og så især Ajax-bomber Sébastien Haller, Wilfried Zaha fra Crystal Palace og Arsenals Nicolas Pépé i offensiven.

Tunisien skal forsøge at leve op til favoritværdigheden i Gruppe F, og de stiller med Brøndbys unge midtbanespiller Anis Slimane. Der er ikke de store verdensstjerner i truppen, og vi kan få en tæt fight om førstepladsen i gruppen, hvor Mali kan presse på med et stærkt kollektiv, der imponerede i deres VM-kvalikationskampe; 5-1-0 (11-0).

Hvem snupper topscorerprisen?

Der er ingen tvivl om, at fokus vil være på den formstærke angriber Mohamed Salah, der virkelig er i målhopla og har scoret hele 16 mål i de hidtil 20 Premier League-kampe for Liverpool i denne sæson.

Der har også været godt gang i målstøvlerne hos Salah for Egypten, hvor det er blevet til 45 landsholdsmål i 73 kampe.

Men der kan blive tæt kamp om topscorerprisen, og der er også store forventninger til Liverpool-kammerat Sadio Mané, der skal gå forrest og føre Senegal til tops. Den hurtige Mané står noteret for otte Premier League-scoringer i denne sæson, og i landsholdstrøjen er det blevet til 26 scoringer i 80 kampe for Senegal.

Africa Cup of Nations-topscorer:
Sébastian Haller til odds 17 hos Bet365**

Et godt bud på en topscorer kunne være Elfenbenskystens Sébastian Haller, der har stor succes for hollandske Ajax og har smækket 12 bolde i netmaskerne i 17 ligakampe i denne sæson. Den høje Sebastian Haller har også imponeret i Champions League, hvor det blev til ti mål i de seks gruppekampe. Haller fik debut for Elfenbenskysten i november 2020 og har indtil videre scoret tre mål i otte landskampe.
Odds på topscoreren ved Africa Cup of Nations 2021 (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Mohamed Salah (Egypten) 5,00
Sadio Mané (Senegal) 9,00
Riyad Mahrez (Algeriet) 9,00
Islam Slimani (Algeriet) 12,00
Vincent Aboubakar (Cameroun) 15,00
Sebastian Haller (Elfenbenskysten) 17,00
Kelechi Iheanacho (Nigeria) 17,00
Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) 18,00

Odds på topscoreren ved Africa Cup of Nations er fra tirsdag den 4. januar klokken 18.00.

Hold øje med ekspertanalyser til Africa Cup of Nations-kampene fra vores panel.