I weekenden starter en række ligasæsoner, og blandt disse er La Liga. BetXpert bringer i denne artikel udvalgte odds på sæsonen, heriblandt vinderspil. Real Madrid går ind til sæsonen som forsvarende mestre.

Det helt store samtaleemne i fodboldverdenen de seneste uger har været Lionel Messi og FC Barcelonas skrantende forhold til hinanden. Først meddelte fodboldhistoriens måske største spiller, at han ville væk fra den eneste klub, han har optrådt for på seniorniveau. I sidste uge fortalte Messi så til mediet Goal, at han bliver i FC Barcelona. Dog lyder det ikke til at være med hans gode vilje, men han understreger samtidig, at hans attitude ikke vil ændre sig. 

- Nu fortsætter jeg i klubben, fordi præsidenten har fortalt mig, at den eneste måde, jeg kan forlade klubben på, er at betale 700 millioner euro (5,2 milliarder kroner, red.) i frikøbsklausul, og det er umuligt, siger Lionel Messi og fortsætter.

- Jeg fortsætter i Barcelona, og min attitude ændrer sig ikke, uanset hvor meget jeg gerne ville væk, fortæller Lionel Messi.

Messi blev i sidste sæson topscorer i La Liga med 25 mål, og for La Ligas brand må det også være utroligt vigtigt, at det argentinske fodboldgeni bliver. Han er uden sidestykke ligaens største profil, og uden ham ville produktet miste værdi. 

Odds på La Liga hos Bet365 

Det var fjerde sæson i træk, at Lionel Messi blev topscorer i Spaniens bedste fodboldrække og syvende gang i karrieren. De 25 mål er dog det laveste antal i en La Liga-sæson for Messi siden 2008/2009, hvor han scorede 23 mål. Det er også første gang siden 2006/2007, at 25 mål har været nok til at blive La Liga-topscorer. Dengang i 06/07 blev Ruud van Nistelrooy topscorer med 25 mål i Real Madrids mesterskabssæson. 

Odds på La Liga: Vinderen

Herunder kan du se de højeste odds på, hvem der vinder det spanske mesterskab i sæsonen 2020/2021. Real Madrid er bookmakernes favorit til at tage titlen for andet år i træk. 

Hvem bliver spanske mestre i 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
Real Madrid 1,75
FC Barcelona 2,75
Atletico Madrid 12,00
Sevilla 30,00
Villarreal 151,00
Real Sociedad 251,00
Getafe 501,00
Athletic Bilbao 501,00
Real Betis 501,00
Valencia 751,00
Granada 1500,00
Celta Vigo 1501,00

Odds er senest opdateret onsdag den 9. september klokken 11.02. 

Real Madrid er, som oddsene viser, favoritter til at genvinde La Liga-titlen i 20/21. Madrilenerne har endnu ikke hentet en eneste spiller i transfervinduet, og det lader heller ikke til, at det kommer til at ske. Ifølge Marca har ledelsen meddelt spillerne, at der ikke kommer nogle nye indkøb til den kommende sæson, da klubbens økonomi lige nu ikke kan holde til storindkøb. Til gengæld har Real Madrid skillet sig af med folk som Achraf Hakimi, James Rodriguez og Oscar Rodriguez. De tre spillere er solgt for samlet 584 millioner kroner til henholdsvis Inter, Everton og Sevilla. 

Til gengæld får Zinedine Zidane nogle stærke spillere tilbage fra leje. Af disse kan Martin Ødegaard, Sergio Reguilon og Alvaro Odriozola nævnes, og mon ikke at to af de tre spillere kan forvente lidt mere spilletid, end de før har fået i Real Madrid. Det norske stortalent har indtil videre kun optrådt én gang for Real Madrid og har været udlejet i de seneste tre sæsoner. Reguilon har spillet 14 kampe for Los Blancos indtil videre, og i sidste sæson spillede han fast for Sevilla, hvor han var med til at vinde Europa League. Her kom han i øvrigt med på årets hold. Odriozola var i sidste sæson udlejet til Bayern München, men her fik han kun tre kampe. Højrebacken har 18 kampe for Real Madrid på CV'et. 

I Spanien er mesterskabskampen som regel en duel mellem ærkerivalerne Real Madrid og FC Barcelona, og det tror bookmakerne også på i år. Barca er bookmakernes bedste bud som Real Madrids konkurrent nummer et i titelkampen. Men udefra set sejler det i Barcelona, og lige nu er det lidt svært for alvor at tro på, at den nye træner Ronald Koeman kan rykke dem det store. Men det kan hurtigt vende i fodbold, og Barcelona-truppen er stadig stærk, ikke mindst fordi det er lykkedes at holde fast på Lionel Messi. 

Barcelona har blandt andre købt Miralem Pjanic i Juventus og Trincao i Braga. Derudover kommer Philippe Coutinho tilbage til klubben efter endt lejemål. Coutinho optrådte i sidste sæson for Bayern München, med hvem han vandt The Treble og i øvrigt var med til at sænke FC Barcelona i Champions League-kvartfinalen, hvor Bayern vandt med hele 8-2. Coutinho scorede i øvrigt de to sidste mål i kampen.  

Barca har sagt farvel til et par stærke midtbanespillere i Arthur, der er solgt til Juventus, og Ivan Rakitic, der er skiftet tilbage til Sevilla. Derudover har Arda Turan endegyldigt forladt klubben på en fri transfer. Turan er tilbage i sin gamle klub Galatasaray. Carles Perez og Marc Cucurella er også fortid i Barcelona. De er solgt til henholdsvis AS Roma og Getafe. Ydermere meldes Luis Suarez på vej væk, og her ser det ud til, at Juventus bliver uruguayanerens nye arbejdsgiver. Suarez har fået besked på, at han ikke er en del af Ronald Koemans planer. 

Det forventes, at mere vil ske i transfervinduet for Barcelonas vedkommende, hvor der blandt andet er rygter om de to hollændere Memphis Depay og Georginio Wijnaldum.  

Diego Simeone og Atletico Madrid er nok det bedste bud på et hold, der kan overraske og overhale favoritterne indenom. Aftalen med Alvaro Morata er nu blevet permanent efter halvandet års lejeaftale. Derudover er målmanden Ivo Grbic købt i NK Lokomotiva. Den anden vej er der sagt farvel til målmanden Antonio Adan og venstrebacken Caio Henrique. Adan skifter til Sporting på en fri transfer, og Caio Henrique er røget til Monaco for cirka 60 millioner kroner. 

Simeone har før vundet mesterskabet med Atletico Madrid i 2013/2014, og Atletico er i øvrigt det eneste hold, der i de seneste 15 år har formået at vinde mesterskabet ud over Barcelona og Real Madrid. I starten af 00'erne vandt Valencia det spanske mesterskab to gange, og Deportivo vandt i 99/00, men ellers har der stået Real Madrid og Barcelona på mesterskabspokalen.

Hverken Valencia eller Deportivo kommer i nærheden af mesterskabet i den nye sæson. Depor spiller i den kommende sæson i Spaniens tredjebedste række, og det går ikke godt i Valencia, hvor økomomien eftersigende er meget presset, og de har sagt farvel til en række profiler, deriblandt kaptajnen Dani Parejo, der er endt i Villarreal på en fri transfer. Derudover er profiler som Rodrigo, Francis Coquelin og Ferran Torres også blevet solgt, mens ingen er kommet ind den anden vej, så det tyder på at blive en svær sæson for Daniel Wass og Valencia. 

Der er selvfølgelig også Sevilla. Klubben føjede endnu et Europa League-trofæ til samlingen i 19/20-sæsonen, så den nu tæller seks titler i den turnering. I La Liga blev det til en 4.-plads.

Sevilla lejede i januar Suso i AC Milan, og Suso er nu officielt Sevilla-spiller. Spanieren er hentet til for knap 180 millioner kroner. Oscar Rodriguez og Ivan Rakitic er også hentet til fra henholdsvis Real Madrid og FC Barcelona. 

Man har blandt andre sagt farvel til Sergio Rico, der skifter til PSG på en permanent aftale. I sidste sæson var spanieren udlejet til klubben. En anden spiller, der i sidste sæson var været udlejet fra Sevilla, er Simon Kjær. Den danske anfører er nu skiftet til AC Milan. Den handel indbringer Sevilla 26 millioner kroner. Profilen Ever Banega er også fortid i Sevilla. Argentineren skal fremover optræde for Al-Shabab. 

Villarreal skal også nævnes. I sidste sæson sluttede på 5.-pladsen. Den gule ubåd har oprustet i denne sæson, hvor spillere som Dani Parejo, Francis Coquelin og Geronimo Rulli er hentet til permanent. Derudover er stortalentet Takefusa Kubo lejet i Real Madrid. I juli måned kom det frem, at Unai Emery er holdets nye manager, og det bliver interessant at se, hvad Emery kan få ud af Villarreal-truppen. Sidste gang han trænede et spansk hold formåede han i hvert fald at sætte et enormt aftryk i Sevilla, hvor han vandt Europa League hele tre sæsoner i træk.  

Legenden Santi Cazorla har forladt klubben på en fri transfer. Fremover skal den teknisk stærke spanier spille for Al Sadd i Qatar. Angriberen Karl Toko Ekambi er permanent skiftet til Lyon, mens Enes Ünal og Alvaro Gonzalez er solgt til henholdsvis Getafe og Marseille. 

Alle ovennævnte priser er fra Transfermarkt.

Odds på La Liga: Topscoreren

Hvem bliver topscorer i 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
Lionel Messi 1,65
Karim Benzema 6,50
Antoine Griezmann 10,00
Eden Hazard 21,00
Alvaro Morata 34,00
Ousmane Dembele 34,00
Luka Jovic 34,00
Gerard Moreno 51,00
Diego Costa 51,00
Willian Jose 67,00
Iago Aspas 67,00
Joao Felix 81,00


Lionel Messi er igen storfavorit til at tage topscorertitlen i La Liga, hvilket i så fald vil være den femte i streg for argentineren. Der er dog to franskmænd, der også kan score masser af mål. De to er selvfølgelig Karim Benzema og Antoine Griezmann. Især førstnævnte har bombet mål ind for Real Madrid i de seneste par sæsoner siden Cristiano Ronaldo forlod klubben. Den 32-årige franskmand har scoret 21 mål i både 18/19- og 19/20-sæsonen, og han har lignet en forandret spiller. Antoine Griezmann lignede også en forandret spiller i sin første Barcelona-sæson, og dét i negativ forstand. Griezmann scorede blot ni mål i sæsonen, og det er ret svært at forestille sig, at han kommer til a score flere mål end Messi og Benzema.

Hvem rykker ned i 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
Elche 1,85
Cadiz 2,50
Huesca 2,50
Eibar 4,00
Levante 4,00
Valladolid 5,00
Alaves 6,00
Osasuna 7,00
Granada 12,00
Celta Vigo 20,00
Real Betis 26,00
Getafe 31,00

Odds er senest opdateret onsdag den 9. september klokken 14.18. 

Som oddsene antyder, er de tre oprykkere Elche, Cadiz og Huesca bookmakernes favoritter til at tage turen ned i Segunda Division igen. Huesca vandt Segunda Division med et point ned til Cadiz, som tog den anden direkte oprykningsplads. Elche rykkede op efter playoffs, hvor de i finalen besejrede Girona med samlet 1-0 om den sidste oprykningsplads. Her blev Pere Milla den store Elche-helt, da han dybt inde i overtiden scorede til 1-0 og blev matchvinder.