Golden Globe 2021 afholdes natten til 1. marts. BetXpert giver dig her de bedste odds samt eksperttips til prisuddelingen. Den danske film ”Druk” er med i kapløbet om at vinde prisen for ”Bedste ikke-engelsksprogede film”. 

Natten til den 1. marts er det tid til Golden Globe 2021. Her er det ikke mindst spændende at følge med i, om den danske film ”Druk” prisen for ”Bedste ikke-engelsksprogede film” (Best Picture – Foreign Language på engelsk). 

Bookmakerne har ”Druk” rangeret som næststørste favorit, kun overgået af den netop amerikanskproducerede "Minari". 

Her i artiklen får du et overblik over markedets bedste odds på Golden Globe 2021 på en række udvalgte kategorier.

Bemærk, at det er journalister fra HFPA (Hollywood Foreign Press Association), der afgør vinderne. 

Golden Globe 2021 – odds på ”Bedste film”

Ved Golden Globe 2021 er filmen ”Normadland” bookmakernes favorit til at løbe med prisen for ”Bedste film”. 

Hvilken film vinder prisen "Bedste film"? Højeste odds Bookmaker
Normadland 2,20
The Trial of the Chicago 7 3,25
Mank 11,00
Promising Young Woman 21,00
The Father 35,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 16. februar klokken 14.19.

Spil på The Trial of the Chicago 7 hos NordicBet

Bookmakerne er ikke helt enige om oddset, hvem der skal være favorit i denne kategori. NordicBet* har "Normadland" som rimelig klar favorit til odds 1,66, mens Mr Green*, LeoVegas*, 888sport* og Unibet* alle har odds 2,20. Danske Spil* mener også, at "Normadland" skal være favorit, hvilket de belønner med odds 1,85. 

Mr Green*, LeoVegas*, Unibet* og 888sport* har alle "The Trial of the Chicago 7" som odds 2,00-favorit. Hos Betfair Sportsbook* er der dødt løb med odds 2,20 på begge film. 

Med ovenstående uklarhed om favoritrollen in mente kunne der måske godt ligge et fint spil i "The Trial of the Chicago 7" til odds 3,25 hos NordicBet*. Det mener i hvert BetXperts underholdningsekspert, Highroller, er flot betalt.

- Jeg vil ikke udelukke, der kan være værdi i odds 3,25 hos NordicBet* på ”The Trial of the Chicago 7”. Det kan også meget vel blive "Normadland", men værdien ligger umiddelbart i "The Trial of the Chicago 7”.

The Trial of the Chicago 7 vinder prisen for "Bedste film" ved Golden Globe 2021

Der er uklarhed om favoritrollen i kategorien "Bedste film". Dette gør, at BetXperts underholdningsekspert, Highroller, ænser, der kan være værdi i odds 3,25 på "The Trial of the Chicago 7” hos NordicBet*

Oddset og ekspert antyder: ”Druk” kan vinde

Den danske film ”Druk” er bookmakernes odds næststørste favorit til at vinde prisen ”Bedste engelsksprogede film”. Kategorien kaldes også for "Bedste fremmedsprogede film" og "Bedste udenlandske film". Sidstnævnte er som tidliger nævnt en vag formulering. Kun filmen ”Minari” anslås at have en større chance ved Golden Globe 2021. Herunder får du de bedste odds på kategorien.

Hvilken film vinder prisen for "Bedste ikke-engelsksprogede film"? Højeste odds Bookmaker
Minari 2,00
Druk 3,50
La Llorona 9,00
The Life Ahead 11,00
Two of Us 13,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 16. februar klokken 14.55.

”Druk”, som hedder ”Another Round” på engelsk, er instrueret af den danske filminstruktør Thomas Vinterberg. I hovedrollerne er Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang. Kort fortalt går filmen ud på, at de fire venner kaster sig ud i et forsøg med at være påvirket af alkohol i dagligdagen – ikke mindst når de er på job. De vil afprøve, om påvirkningen af alkohol gør dem til bedre udgaver af dem selv, professionelt såvel som privat. 

Ikke overraskende byder indtagelsen af alkohol på både op- og nedture. Filmen viser i den sammenhæng både de gode og de knap så gode sider ved alkohollens virkning. Man kan generelt sige, at filmen favner bredt. Der er således både plads til hylende morsomme momenter såvel som scener, der kan give selv den mest hårdkogte mand en klump i halsen. 

Om det er nok til at vinde prisen for ”Bedste udenlandske film”? Det må tiden vise. Odds 3,50, samt at det er bookmakernes næststørste favorit, giver i hvert fald et fingerpeg om, at den har en realistisk chance. 

Det danske islæt skal ikke mindst slå den amerikanskproducerede film ”Minari” for at vinde kategorien. Det er en koreansk- og engelsksproget film om en sydkoreansk immigrationsfamilie, der forsøger at skabe et liv i 1980’ernes USA. I hovedrollen har vi Steven Yeun, som mange nok kender fra serien ”The Walking Dead”. 

Tager vi et kig på, hvad brugerne mener om de to film, er det faktisk ”Druk”, som står til at vinde. Den har p.t. en IMDb-rating på 7,8 fordelt over 39.404 stemmer. ”Minari” ligger på 7,7 med i alt 6.392 stemmer. 

Som påpeget i indledningen af artiklen er det dog ikke den gængse filmfan, der afgør, hvem der vinder kategorierne. Det er journalister fra HFPA (Hollywood Foreign Press Association), der skal stemme om det.

Nogle steder kaldes kategorien også for ”Bedste udenlandske film”, selvom det er en smule misvisende. Dette da amerikanskproducerede film også kan indgå i kategorien, såfremt der primært tales på fremmedsprog. 

Ekspert: ”Druk” har historisk gode chancer

Spørger man BetXperts underholdningsekspert, Highroller, er der rigtig fine mulighede for, at den danske film vinder ved Golden Globe 2021.

- ”Druk” har historisk gode chancer. Jeg ligger omkring de 25 procent. Jeg vil mene, at modstanderne ikke er så gode, og ”Druk” er som andenfavorit Europas, eksklusive England, bedste film i år og har høstet store priser. Den er også netop blevet shortlistet til Oscars og mangler kun den sidste udskillelsesrunde. Mon ikke den nok også skal klare dét cut, når den er nomineret ved Golden Globe og endda er næststørste favorit her. 

"Druk" vinder prisen for "Bedste ikke-engelsksprogede film" - CV: 25 procent

Selvom Highroller mener, at der er historisk gode chancer for en dansk triumf i denne kategori, er der alligevel ikke værdi i at spille på "Druk" til odds 3,50 hos Betfair Sportsbook*. Vi skal op på 29 procent, før der er værdi. Her vil værdien lyde på 101,5 procent. Ergo skal du selv kunne retfærdiggøre de sidste fire procent, hvis du vil spille på "Druk" til et værdispil.

Vinder af ”Bedste film (musical eller komedie)”

Det skal også afgøres, hvilken film der løber med hæderen for ”Bedste film (musical eller komedie)” ved Golden Globe 2021. Her er musikalen ”Hamilton” bookmakernes odds favorit efterfulgt af komedien ”Borat Subsequent Moviefilm”. 

Hvilken film vinder prisen "Bedste film (musical eller komedie)"? Højeste odds Bookmaker
Hamilton 2,00
Borat Subsequent Moviefilm 2,75
The Prom 12,00
Palm Springs 17,00
Music 35,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 16. februar klokken 15.32.

Disneys musical ”Hamilton” kan spilles til odds 2,00 hos bet365* og Danske Spil*. Tror du mere på Borat, kan du hente odds 2,75 hos de to samme spiludbydere. 

Værd at nævne er, at bookmakerne ikke er enige om, hvilket leje "The Prom" skal ligge i. Som det ses i oddsoversigten ovenover, er markedets højeste odds 12,00 hos Betfair Sportsbook*. Danske Spil* har til sammenligning blot odds 4,25, mens bet365* ligger i odds 4,33. 

”The Crown” er storfavorit til ”Bedste TV-serie (drama)”

Tv-serien ”The Crown” er ifølge bookmakernes odds storfavorit til at vinde prisen for ”Bedste TV-serie” ved Golden Globe 2021. 

Hvilken serie vinder prisen "Bedste TV-serie (drama)"? Højeste odds Bookmaker
The Crown 1,48
Ozark 4,00
The Mandalorian 11,00
Ratched 15,00
Lovecraft Country 26,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 16. februar klokken 15.41. 

Odds på Bedste TV-serie hos LeoVegas

"The Crown", der scorer meget flotte 8,7 på IMDb-skalaen, handler om tiden under Storbritanniens Dronning Elizabeth 2. og ”de begivenheder, der formede anden halvdel af det 20. århundrede”, lyder det på Netflix’ hjemmeside, hvor du kan se serien. 

Bookmakernes odds indikerer, at serien ”Ozark” skal være den næststørste favorit. Den handler om en ganske almindelig familie, som går fra at være lovlydig til at blive tvunget ud i storkriminalitet. Den har helt sikkert nogle lighedspunkter med hitserien ”Breaking Bad”. Brugerne er også vilde med ”Ozark”, som ligger på 8,4. 

Som bekendt er det dog ikke IMDb-ratingen eller brugerne, der bestemmer, hvem der løber med Golden Globe-priserne. I så fald skulle ”The Mandalorian” med 8,8 ligge over både ”The Crown” og ”Ozark”. Med odds 11,00 hos LeoVegas* er der imidlertid ikke meget, der peger imod, at serien skulle være HFPA-journalisternes foretrukne dramaserie. Eller hvad? Kan successerien fra Disney mon overraske?

Stort værdispil på ”Bedste skuespiller i en miniserie/TV Movie”

Highroller har fundet klart værdi i Ethan Hawke til at vinde prisen for ”Bedste skuespiller i en miniserie/TV Movie” ved Golden Globe 2021. Herunder får du først en oversigt over markedets bedste odds på kategorien.

Hvem vinder prisen for "Bedste skuespiller i en miniserie/TV Movie"? Højeste odds Bookmaker
Hugh Grant (The Undoing) 3,50
Mark Ruffalo (I Know This Much Is True) 3,50
Ethan Hawke (The Good Lord Bird) 5,00
Bryan Cranston (Your Honour) 11,00
Jeff Daniels (The Comey Rule) 19,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 16. februar klokken 15.51.

Odds på Ethan Hawke hos Betfair Sportsbook

Også her er bookmakerne slet ikke enige om, hvem der skal være favorit. Unibet* har eksempelvis Ethan Hawke som favorit for hans rolle i ”The Good Lord Bird”. Her kan man spille på ham til odds 2,00. 

Hos Betfair Sportsbook* er han kun tredjestørste favorit, hvorfor de tilbyder odds 5,00 på ham. Her mener Highroller, at man bør slå til.

- Ethan Hawke til odds 5,00 hos Betfair* Sportbook er et godt spil. Jeg kan godt give ham 25 procent chance for at vinde (betvalue på 125, red.). Han har fået stor ros for sin rolle i ”The Good Lord Bird”, blandt andre af DR’s og/eller TV2’s anmelder. Vi kender ham fra blandt andet fra ”Døde poeters klub”.

Vinder af "Bedste skuespiller i en miniserie/TV Movie": Ethan Hawke til odds 5,00 hos Betfair Sportsbook*

BetXperts ekspert Highroller mener, at der skal være rigtig fin værdi i et spil på Ethan Hawke ved Golden Globe 2021 for hans rolle i "The Good Lord Bird". Med en chancevurdering på 25 procent resulterer det i en betvalue på 125. 

Hvis du også tror på, at Ethan Hawke kan stryge til tops ved Golden Globe 2021, kan du følge Highrollers spiltip hos Betfair Sportsbook*.

Spilforslag – individuel hæder til Maria Bakalova og Sascha Baron Cohen?

Highroller har også kigget på priserne for bedste mandlige og kvindelige skuespiller i musical/komedie-kategorien. Her har eksperten en god tro på, at ”Borat Subsequent Moviefilm” kan løbe med hæderen ved Golden Globe 2021.

Først får du lige en oversigt over markedets bedste odds på kategorierne.

Hvem vinder "Bedste skuespiller (musical eller komedie)"? Højeste odds Bookmaker
Sascha Baron Cohen (Borat Subsequent Moviefilm) 2,75
Lin-Manuel Miranda (Hamilton) 3,50
Andy Samberg (Palm Springs) 12,00
Dev Patel (The Personal History of David Copperfield) 14,00
James Corden (The Prom) 20,00
Hvem vinder "Bedste kvindelige skuespiller (musical eller komedie)"? Højeste odds Bookmaker
Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm) 2,00
Michelle Pfeiffer (French Exit) 5,50
Anya Taylor-Joy (Emma) 10,00
Rosamund Pike (I Care A Lot) 15,00
Kate Hudson (Music) 21,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 16. februar klokken 16.12.

Odds på Golden Globe hos NordicBet

Som nævnt har eksperten Highroller kigget på de to kategorier, og vi springer direkte til hans ord herom:

- Best actress musical/comedy: Her har jeg kig på Maria Bakalova til odds 2,00 hos NordicBet*. Jeg giver hende 65 procent (betvalue på 130, red.). Hun spiller Borats datter i den længe ventede opfølger til fænomenfilmen, og hun skuffer ikke, nærmest tværtimod. Tit medtænker disse award-shows de strabadser, som skuespillerne har gennemgået, og her er en god historie med Bakalova. Hertil kommer, at Globes er mere poppet og mainstream end Oscars. 

Vinder af "Bedste kvindelige skuespiller (musical eller komedie)": Maria Bakalova til odds 2,00 hos NordicBet*

Highroller har fundet et solidt værdispil på 130 i, at Maria Bakalova vinder hæderen. Dette ikke mindst qua, at skuespillerindens personlige baggrund kan give hende et par stemmer. 

- Best actor musical/comedy: Her overvejer jeg et spil på Sascha Baron Cohen til odds 2,75 hos NordicBet*. Hele setuppet skal medtænkes, og han har præsteret meget trods svære betingelser. Desuden vil mange elske at se hans optræden, hvis han vinder prisen. Se blot hans tidligere awards-takketaler - de slår Jim Carreys!

Vinder af "Bedste skuespiller (musical eller komedie)": Sascha Baron Cohen til odds 2,75 hos NordicBet*

Highroller hælder også til, at der kan være værdi at hente i Sascha Baron Cohen for hans præstation i ”Borat Subsequent Moviefilm”.

Mange andre kategorier til Golden Globe 2021

Som tidligere nævnt i artiklen er her kun tale om et lille udvalg af de mange kategorier, som du kan spille på ved Golden Globe 2021. Der er eksempelvis odds på, hvem der vinder prisen for "Bedste instruktør", "Bedste originale soundtrack", flere andre forskellige individuelle priser til skuespillerne etc. 

Ikke mindst Betfair Sportsbook* har et stort udvalg af forskellige spil.