BetXpert giver dig i denne artikel de bedste odds til Golden Globe 2022. Prisuddelingen finder sted natten mellem 9. og 10. januar klokken 03.00. 

Så er det igen ved at være tid til, at vi skal have overrakt hæder og priser ved det store prisuddelingsshow Gloden Globe. Herligheden løber af stablen natten til mandag den 10. januar klokken 03.00, og vi har en dansk favorit i kategorien Bedste Animationsfilm. 

Den danske film ”Druk” lykkedes ikke med at vinde for Bedste ikke-engelsksprogede i fjor, men tog i stedet den endnu mere prestigefyldte Oscar-titel. I år har vi endnu et godt skud i bøssen for at få en dansk vinder af en Golden Globe-pris. Her er tale om animationsfilmen ”Flugt”. 

Odds på Golden Globe 2022 – Bedste Animationsfilm

Det er p.t. kun Betfair*, der har odds på Bedste Animationsfilm ved Golden Globe 2022. Det bliver kategorien dog ikke mindre interessant af, da danske ”Flugt” er bookmakerens favorit.

Odds på Bedste Animationsfilm ved Golden Globe 2022 Højeste odds Bookmaker
Flugt 2,20
Luca 3,50
Encanto 3,50
Raya and the Last Dragon 15,00
My Sunny Maad 19,00

OBS: Odds på Bedste Animationsfilm ved Golden Globe 2022 er fra torsdag den 6. januar klokken 11.20. 

”Flugt”, der hedder ”Flee” på engelsk, er kort fortalt en animationsfilm, der handler om, at en 36-årig mand med afghanske rødder beretter om, hvordan og hvorfor han kom til Danmark som flygtning, da han var barn. Det er en stærk fortælling, hvor manden fortæller om sine dybeste hemmeligheder. 

BetXperts specialspilsekspert, Highroller, har følgende korte kommentar om ”Flugt”. 

- Det skal blive spændende, om den danske animationsfilm ”Flugt” kan slå de to Disney-film (”Luca” og ”Encanto”, red.) i kategorien Bedste Animationsfilm. Den er p.t. favorit til odds 2,2 hos Betfair*, men jeg tvivler nu alligevel lidt på, at den vinder. 

Odds på Golden Globe 2022 – Bedste Film

Herunder får du et overblik over bookmakernes bedste odds på Bedste Film ved Golden Globe 2022. 

Odds på Bedste Film ved Golden Globe 2022 Højeste odds Bookmaker
Belfast 2,00
The Power of the Dog 2,70
King Richard 7,00
CODA 35,00
Dune 51,00

OBS: Odds på Bedste Film ved Golden Globe 2022 er fra torsdag den 6. januar klokken 11.28. 

Den nordirske film ”Belfast” er favorit til at løbe med prisen for Bedste Film, men den pustes hård i nakken af Netflix’ westernfilm ”The Power of the Dog”. 

”Belfast” har ikke så mange navne, som den gængse filmfan kender, på rollelisten, men den irske skuespillerinde Caitriona Balfe skiller sig en smule ud. Hun er hovedpersonen i den populære serie ”Outlander”. 

Alt imens har ”The Power of the Dog” et par store og mellemstore navne på rollelisten. Her tænkes der ikke mindst på Benedict Cumberbatch (Doctor Strange, The Imitation Game, Star Trek med flere) og Kirsten Dunst (Spider-Man, Melancholia, En Vampyrs Bekendelser med flere). 

Heldigvis er det dog ikke skuespillernavnene, der afgør, om en film vinder eller ej. 

Lidt længere nede på listen har vi ”King Richard”. Filmen er ikke mindst båret godt på vej af en god skuespillerpræstation af Will Smith. Faktisk så god en præstation, at Independence Day-stjernen er favorit til at vinde for Bedste Mandlige hovedrolle både til Golden Globe og Oscar. 

Ifølge vores ekspert Highroller bør man dog kigge endnu længere nede på listen for at finde et eventuelt spil.

- Et spil for de dristige kunne være "Dune". Den er steget til odds 51 hos bet365*.

Odds på Golden Globe 2022 – Bedste Musical/Komedie

Her får du de bedste odds på kategorien Bedste Musical/Komedie ved Golden Globe 2022. 

Odds på Bedste Musical/Komedie ved Golden Globe 2022 Højeste odds Bookmaker
West Side Story 1,60
Licorice Pizza 3,50
tick, tick … BOOM! 15,00
Don’t Look Up 21,00
Cyrano 35,00

OBS: Odds på Bedste Musical/Komedie ved Golden Globe 2022 er fra torsdag den 6. januar klokken 11.37. 

Ifølge bookmakerne kan det meget vel blive musicalen ”West Side Story”, som løber med titlen i denne kategori. Filmen har ingen ringere end Steven Spielberg ved roret som instruktør, og den handler blandt andet om forbudt kærlighed og et par ungdomsgadebander med forskellige etniske baggrunde. I hovedrollen har vi Ansel Elgort, der måske mest er kendt for sin hovedrolle i filmen ”Baby Driver”. 

”Don’t Look Up” er et godt eksempel på, at det ikke er listen af medvirkende skuespillere, der afgør, om en film er favorit eller ej. Filmen rummer navne som Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett og Jonah Hill, men er altså alligevel ikke levnet mange chancer. 

Filmen forsøger at blande komik og det alvorlige klimaemne om, at hvis vi ikke snart gør noget, udsletter vi os selv. I filmen er det en asteroide, som skal symbolisere klimakrisen, og ligesom det er tilfældet med klimaet, tages asteroiden ikke særlig alvorligt i filmen – dette selvom den er på vej direkte mod Jorden. Du må selv se filmen for at finde ud af, om det ender godt for menneskeheden eller ej. 

Odds på Golden Globe 2022 – Bedste Mandlige Skuespiller

Her får du de bedste odds på Bedste Mandlige Skuespiller (Drama) ved Golden Globe 2022. Som nævnt er Will Smith favorit til at tage sig af hæderen. 

Odds på Bedste Mandlige Skuespiller (Drama) ved Golden Globe 2022 Højeste odds Bookmaker
Will Smith (King Richard) 1,50
Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog) 4,00
Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth) 10,00
Mahershala Ali (Swan Song) 15,00
Javier Bardem (Being the Ricardos) 15,00

OBS: Odds på Bedste Mandlige Skuespiller (Drama) ved Golden Globe 2022 er fra torsdag den 6. januar klokken 11.54. 

Det er femte gang, at Will Smith er nomineret ved Golden Globe. Tidligere har han måttet se sig slået af John Goodman (”Roseanne”), Jerry Seinfeld (”Seinfeld”), Russel Crowe (”A Beautiful Mind”), Forest Whittaker (”The Last King of Scotland”) og senest Leonardo DiCaprio (”The Revenant”) I 2016.

Ifølge bookmakerne bliver femte gang altså lykkens gang for den populære Hollywood-stjerne. Dette via sin rolle som Serena og Venus Williams far i filmen ”King Richard”. 

Af konkurrenter til prisen i år har Will Smith ikke mindst den altid dygtige Denzel Washington for hans præstation i ”The Tragedy of Macbeth”. Faktisk slog selvsamme Denzel Washington netop Will Smith på målstregen tilbage i 2002 ved Oscar-showet. Det gjorde han for sin formidable præstation i klassikeren ”Training Day”. 

Nu skriver vi imidlertid 2022, og Will Smith er stor favorit til at slå Denzel Washington og det øvrige felt. 

Vidste du i øvrigt, at Will Smith i sin tid afviste at spille rollen som Neo i ”The Matrix”-filmene? Rollen gik derfor i stedet til Keanu Reeves, og det gik nu også meget godt. Will Smith sagde nej tak til Matrix, fordi han hellere ville være med i ”Wild Wild West”. 

Odds på Golden Globe 2022 – Bedste Kvindelige Skuespiller

Du får selvfølgelig også de bedste odds på Bedste Kvindelige Skuespiller (Drama) ved Golden Globe 2022. 

Odds på Bedste Kvindelige Skuespiller (Drama) ved Golden Globe 2022 Højeste odds Bookmaker
Kristen Stewart (Spencer) 1,50
Olivia Colman (The Lost Daughter) 7,00
Nicole Kidman (Being the Ricardos) 7,50
Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) 12,00
Lady Gaga (House of Gucci) 13,00

OBS: Odds på Bedste Kvindelige Skuespiller ved Golden Globe 2022 er fra torsdag den 6. januar klokken 12.06.

Kristen Stewart, der ikke mindst er kendt for sin hovedrolle i Twiligt-filmene, er bookmakernes store favorit til at tage prisen. Det er hun for sin rolle i filmen ”Spencer”. Her spiller hun rollen som Prinsesse Diana, og i filmen får vi ikke mindst et indblik i de mentale problemer, som den populære prinsesse døjede med. 

Af konkurrenter til prisen har Kristen Stewart ikke mindst den altid gode Nicole Kidman og Lady Gaga, der på trods af flere filmroller nok mest er kendt for sin sangkarriere. 

Andre kategorier ved Golden Globe 2022

Der er vanen tro masser af andre priser, der skal uddeles ved Golden Globe. Der er blandt andet priser for Bedste Instruktør, Bedste Kvindelige Birolle, Bedste Mandlige Birolle, Bedste Sang, Bedste Soundtrack og meget, meget mere. 

Særligt Betfair Sportsbook* udbyder odds ude på mange af disse kategorier. Du finder spillene ved at klikke på pilen ved "Alle Sportsgrene" og herefter klikke dig ind på "Specialspl".