Næsten halvvejs i årets Giro d’Italia er danske Jakob Fuglsang favorit til at vinde løbet. Det indikerer bookmakernes odds i hvert fald. 

Danmarks største klassementshåb i de store, internationale cykelløb, Jakob Fuglsang, droppede Tour de France i år. Det gjorde han, fordi han ville satse på at gøre en god figur i Giro d’Italia. Den mission ser lige nu ud til at lykkes meget godt. 

Lidt under halvvejs gennem løbet af den danske Astana-rytter bookmakernes favorit til at det store cykelløb. Det er han foran blandt andre det italienske håb Vincenzo Nibali. 

Der er foreløbigt kørt ni ud af 21 etaper, og der venter endnu fem ud af i alt otte bjergetaper af årets Giro. Dermed kan der nå at ske rigtig mange ting. Slutteligt venter der en flad enkeltstart på 15,7 kilometer på løbets sidste dag. 

Giro d’Italia: Odds på Fuglsang og de øvrige favoritter

Vi har samlet de øjeblikkelige bedste odds på en kommende vinder af årets Giro d’Italia. Danske Jakob Fuglsang er bookmakernes favorit efter løbets første ni etaper.

Hvem vinder årets Giro d'Italia? Højeste odds Bookmaker
Jakob Fuglsang 3,50
Wilco Kelderman 4,50
Vincenzo Nibali 5,00
Steven Kruijswijk 5,50
João Almeida 10,00

OBS: Odds er fra mandag den 12. oktober klokken 16.48.

Bookmakernes odds indikerer, at Jakob Fuglsang har tre rivaler, som han for alvor skal holde øje med: Wilco Kelderman (Team Sunweb), Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) og Steven Kruijswijk (Team Jumbo-Visma). De ligger nummer to, fem og 11 og er henholdsvis 30 sekunder, 57 sekunder og ét minut og 24 sekunder efter løbets førende rytter, João Almeida. 

Jakob Fuglsang ligger nummer seks og er ét minut og ét sekund efter portugiseren i den samlede stilling. 

Af de ovenfornævnte rivaler har Fuglsang kun mistet tid til én af dem på årets foreløbige tre bjergetaper. Det var på 3. etape, hvor Wilco Kelderman var 12 sekunder hurtigere end danskeren.  

På gårsdagens etape, som var årets 9. etape, vandt Jakob Fuglsang tid på to af de tre konkurrenter. Han hentede 14 sekunder på Nibali, 21 på Kruijswijk og fik samme tid som Kelderman. 

Det efterlader Fuglsang således i det indbyrdes regnskab med de største rivaler:

+31 sekunder til Wilco Kelderman
+ fire sekunder til Vincenzo Nibali
- 23 sekunder til Steven Kruijswijk 

NordicBet*: ”Fuglsang får ikke en bedre chance end denne”

BetXpert har spurgt NordicBet*, hvorfor de mener, at den danske ”Fugl” skal være favorit. Hertil svarer Martin Steen, Sportsbook Manager, blandt andet, at Jakob Fuglsang har været forskånet for de uheld, der tidligere har sendt ham i asfalten.

”Vi har Fuglsang som favorit, da han har set utroligt overbevisende ud indtil videre i Giroen. Dét endda på trods af at han har mistet sine to bedste hjælpere i Miguel Ángel López og Aleksandr Vlasov.”

”Fuglsang har været forskånet for de uheld, som tidligere har forfulgt ham under Grand Tours. Derfor tror vi, at det bliver i år, han kan snuppe sin første Grand Tour-sejr, hvis han kan forblive på cyklen"

NordicBet-repræsentanten pointerer også, at Fuglsang formentlig aldrig får en bedre chance for at vinde en Grand Tour.

"Han skal dog kæmpe mod en ægte veteran i Vincenzo Nibali. Med samlede sejre i både Giroen og Touren har han tidligere vist, at han har, hvad der skal til. Derudover skal han også holde øje med en utroligt formstærk Wilco Keldermann samt en Steven Kruijswijk, som tidligere har været på vej mod en sikker Giro-sejr, før et styrt rev sejren væk. Alt i alt er dette dog Fuglsangs største mulighed nogensinde for at snuppe en Grand Tour-sejr."