Bookmakerne er ude med odds på Oscaruddelingen 2021. Her fremgår det, at den danske film ”Druk” er storfavorit til at løbe med en Oscar i år. 

Natten til mandag den 26. april løber Oscaruddelingen 2021 af stablen. Flere bookmakere er allerede nu ude med odds på Oscar 2021. Her fremgår det, at den danske film ”Druk” er storfavorit til at vinde prisen for ”Bedste internationale film”. 

Hvis ”Druk”, som kaldes ”Another Round” på engelsk, lever op til favoritværdigheden og vinder ved Oscaruddelingen 2021, bliver det niende gang i historien, at en dansk film får en Oscar-pris. Læs mere om dette nederst i artiklen.

I bunden af artiklen finder du endvidere også odds på kategorien "Bedste film". 

Læs eventuelt også vores artikel om Thomas Vinterbergs chancer for at vinde prisen for "Bedste instruktør" ved Oscar 2021. Eller vores ekspertoptakt til Oscar 2021

Odds på Oscaruddelingen 2021: ”Druk” vinder

Nu vil vi nødigt jinxe noget her på BetXpert. Ovenstående mellemrubrik er i den sammenhæng ikke et postulat fra vores side, men er mere ment som en konstatering af bookmakernes odds på Oscaruddelingen 2021. Disse siger, at ”Druk” meget vel kan gå hen at vinde. 

Herunder får du et overblik over markedets bedste Oscar 2021 odds på kategorien ”Bedste internationale film”. 

Odds på "Bedste Internationale Film" ved Oscar 2021 Højeste odds Bookmaker
Druk (Another Round) (Danmark) 1,25
Quo Vadis, Aida? (Bosnien-Herzegovina) 8,00
Collective (Rumænien) 12,00
Better Days (Hong Kong) 21,00
The Man Who Sold His Skin (Tunesien) 29,00

Danske Spil* er desuden ude med et par specialspil ved deres Oscar 2021 odds.

Oscar 2021 - specialspil Højeste odds Bookmaker
Druk vinder IKKE prisen "Bedste internationale film" 3,50
Druk vinder Bedste internationale film & Thomas Vinterberg vinder Bedste instruktør 15,00
Druk vinder Bedste internationale film, eller Thomas Vinterberg vinder Bedste instruktør 1,17

OBS: Odds er fra torsdag den 15. april 2021 klokken 10.22.
OBS: Danske Spil* har også en lang række af andre specialspil til Oscar 2021. 

Oddset på ”Druk” ved Oscar 2021 indikerer meget vel, at vi godt så småt kan begynde at sætte næsen op efter en dansk triumf på den helt store internationale filmscene. Det er selvfølgelig ikke afgjort, før en vis dame har sunget, men på papiret får vi ikke et meget bedre udgangspunkt for at vinde en Oscar end dette. 

Odds 1,25 hos Danske Spil* er i skrivende stund markedets højeste odds. Vi følger naturligvis med i udviklingen af Oscar 2021 odds og vil komme til at opdatere odds frem mod showets start natten til den 26. april.

OPDATERING: "Druk" vinder BAFTA-pris
Den 11. april blev det årlige BAFTA-show (British Academy Film Awards) afholdt. Det blev en stor succes, da "Druk" skulle vise sig at vinde prisen for "Bedste Udenlandske Film". Vi skal helt tilbage til 1989 for at finde den seneste danske vinder af selvsamme kategori ved BAFTA-showet. 

BAFTA-prisen er ikke en hvilken som helst pris. Den anses som værende én af de største indenfor filmpriser. Det vurderes også, at BAFTA ofte er et godt pejlemærke for, hvordan det kommer til at gå ved det Oscar-showet. 

Ekspert: "Druk" har gode chancer

BetXpert har naturligvis hørt vores egen special- og underholdningsekspert, Highroller, om, hvad han tænker om "Druks" chancer for at vinde.

- "Druk" bør have gode chancer for en Oscar i "Bedste internationale film". Navnligt når filmen også er nomineret i instruktørkategorien.

- Danske Spil* åbnede i odds 20, før "Druk" vandt ved Europafestivalen. Dog glippede Mads Mikkelsen- og instruktørnomineringen, men dette (nomineringen og potentielt sejren i "Bedste internationale film"-kategorien, red.) er større. Thomas Vinterberg og kompagni gør det godt, og det lover som altid godt for dansk film, lyder vurderingen fra Highroller. 

"Druk" - det handler filmen om

”Druk”, eller ”Another Round”, er instrueret af den danske filminstruktør Thomas Vinterberg. I hovedrollerne er Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang. Kort fortalt går filmen ud på, at de fire venner kaster sig ud i et forsøg med at være påvirket af alkohol i dagligdagen – ikke mindst når de er på job. De vil afprøve, om påvirkningen af alkohol gør dem til bedre udgaver af dem selv, professionelt såvel som privat. 

Ikke overraskende byder indtagelsen af alkohol på både op- og nedture. Filmen viser i den sammenhæng både de gode og de knap så gode sider ved alkohollens virkning. Man kan generelt sige, at filmen favner bredt. Der er således både plads til hylende morsomme momenter såvel som scener, der kan give selv den mest hårdkogte mand en klump i halsen. 

Om det er nok til at vinde prisen for ”Bedste internationale film” ved Oscar 2021? Det må tiden vise. Odds 1,34 hos Betfair Sportsbook* indikerer i hvert fald meget kraftigt, at filmen er storfavorit. 

Den største konkurrent ved Oscar 2021

Hvis vi skal tro på bookmakernes Oscar 2021 odds, er det danske islæts største konkurrent den bosniske film "Quo Vadis, Aida?" Den handler kort fortalt om en kvinde, der i 1995 arbejder som tolk for FN i byen Srebenica i Bosnien. Som en insider til forhandlingerne mellem FN og Den Serbiske hærchef får Aida adgang til afgørende information, som hun er nødt til at reagere på.

Tager vi et kig på, hvad brugerne mener om de to film, er det da også ”Druk”, som står til at vinde. Den har p.t. en IMDb-rating på 7,8 fordelt over 46.830 stemmer. "Quo Vadis, Aida?" ligger på 7,2 med i alt 9.780 stemmer. 

Det er imidlertid ikke pøblen, som bestemmer, hvem der vinder ved Oscarudelingen. Det gør derimod Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). Det er en amerikansk forening, der har til formål at fremme filmkunst og -videnskab. 

Odds på "Bedste Film" ved Oscaruddelingen 2021

Her får du også oddsene på, hvem der vinder den store kategori "Bedste film" ved Oscaruddelingen 2021. 

Odds på "Bedste Film" ved Oscar 2021 Højeste odds Bookmaker
Normadland 1,20
The Trial of the Chicago 7 7,50
Minari 17,00
Promising Young Woman 19,00
Judas & the Black Messiah 51,00
Mank 51,00
Sound of Metal 126,00
The Father 126,00

OBS: Odds er fra torsdag den 15. april 2021 klokken 10.37.

Spil på Oscar 2021 odds hos bwin

"Normadland" er omtrent lige så stor favorit som "Druk". Bookmakernes Oscar 2021 odds indikerer i hvert fald næsten lige så stærkt, at Normadland meget vel kan løbe med prisen for "Bedste film". Højeste odds på markedet er således odds 1,40 hos bwin*

Tidligere danske vinderfilm ved Oscaruddelingen

Som nævnt i begyndelsen af artiklen får du her en oversigt over de gange, Danmark tidligere har vundet en Oscar-pris for bedste film af forskellige kategorier.

  • 1985 – Bedste korte animationsfilm: Anna & Bella skabt af Børge Ring.
  • 1987 – Bedste udenlandske film: Babettes gæstebud instrueret af Gabriel Axel.
  • 1988 – Bedste udenlandske film: Pelle erobreren instrueret af Bille August.
  • 1998 – Bedste kortfilm: Valgaften instrueret af Anders Thomas Jensen og produceret af Kim Magnusson og Tivi Magnusson.
  • 2002 – Bedste kortfilm: Der er en yndig mand instrueret af Martin Strange-Hansen og produceret af Mie Andreasen
  • 2009 – Bedste kortfilm: De nye lejere instrueret af Joachim Back
  • 2010 – Bedste udenlandske film: Hævnen instrueret af Susanne Bier.
  • 2013 – Bedste kortfilm: Helium instrueret af Anders Walter og produceret af Kim Magnusson