De danske hold skal snart i aktion i kvalifikationsturneringerne til de europæiske gruppespil. BetXpert har kigget lidt på de danske repræsentanters veje mod penge og prestige.  

De danske hold begynder på kvalifikationen til de europæiske gruppespil i næste uge. I år er det FC Midtjylland, FC København, AGF og SønderjyskE, der skal forsøge at repræsentere de danske farver på bedste og stolteste vis. Holdet fra Herning skal som de eneste forsøge at komme igennem nåleøjet til Champions League-gruppespillet, mens de øvrige hold kæmper for en plads i Europa League. 

BetXpert har taget et lille kig på, hvordan holdenes vej til gruppespillet ser ud. Danske Spil* er p.t. eneste spiludbyder ude med odds på, hvordan det går de danske hold. 

Først og fremmest skal vi lige have med, at der i modsætning til normale år, hvor coronapandemien ikke hærger, ikke spilles opgør over to kampe. Det hele skal afgøres over én kamp, og det bestemmes ved lodtrækning, hvilket hold der får fordel af en tilskuertom hjemmebane. 

Kun i Champions Leagues afgørende kvalifikationsrunde, som kaldes playoff-runden, spilles der de sædvanlige to opgør. 

FC Midtjylland: Champions League-kvalifikation

Som vindere af Superligaen skal holdet fra Herning forsøge at spille sig i Champions League-gruppespillet. Ethvert dansk mesterhold gennem tiden ved, at det er en utrolig svær opgave. AaB, Brøndby og F.C. København har dog klaret den før, så helt umuligt er det bestemt heller ikke. 

FC Nordsjælland har også været i Champions League-gruppespillet, men ved den lejlighed slap de for kvalifikationen. Det gjorde de, fordi Danmark dengang havde så god en koefficientplacering, at vores mestre strøg direkte i Champions League-gruppespillet to år i streg. Det udnyttede ”Tigrene” det første år, mens ”Løverne” fra FCK tog sig af den eftertragtede plads det andet år. 

Men nu skal det handle om FC Midtjyllands vej til ”Det Forjættede Land" anno 2020. 

2. runde:
Holdet træder ind i 2. runde af kvalifikationen. Her klarede FCM lige akkurat ikke at være blandt de seedede hold. Dermed stod det klart fra begyndelsen, at de danske mestre formentlig ville få en svær vej til Champions League-gruppespillet. Og sådan skulle det også gå. 

Lodtrækningen den 10. august i UEFA’s hovedkarter i Nyon ville det således, at FC Midtjylland i anden runde skal møde vinderen af opgøret mellem Buducnost Podgorica og Ludogorets Razgrad. Den kamp blev spillet i går, og her trak bulgarerne sig sejrrigt ud med cifrene 3-1. 

Ikke nok med at FCM skal op imod holdet, der har vundet det bulgarske mesterskab de seneste ni sæsoner. Midtjyderne får også den tvivlsomme fornøjelse af at skulle spille på udebane. 

Transfermarkt vurderer bulgarernes trup til at være 225 millioner kroner værd, mens FC Midtjylland vurderes til 288 millioner kroner. Der er altså på ingen måde tale om, at det danske hold er oppe imod overmagten, omend man som udgangspunkt skal regne med, det bliver en svær kamp.

Havde lodtrækningen forholdt sig anderledes, kunne midtjyderne i stedet have mødt hold som Røde Stjerne Beograd, Qarabag og Dynamo Brest. Her ville hviderusserne nok have været at foretrække, selvom de i første runde brød seedningen ved at slå kasakhiske FK Astana ud. 

3. runde:
Klarer Brian Priskes tropper at slå Ludogorets ud, venter der endnu to runder, inden de er i Champions League-gruppespillet. Som udgangspunkt skal FC Midtjylland regne med at være useedede hele vejen gennem kvalifikationen. Det hele kommer dog selvfølgelig an på, hvor mange af de seedede hold der ryger ud undervejs. En tredjerundemodstander kunne være nogle af følgende hold:

Celtic, Dynamo Zagreb, Young Boys, Qarabag og Røde Stjerne Beograd. 

4. runde (playoff):
RB Salzburg, Olympiakos og Slavia Prag træder ind i den fjerde og afgørende runde, hvor otte hold skal kæmpe om fire pladser i gruppespillet. Det østrigske og græske hold vil helt sikkert være seedede og dermed potentielle modstandere for FCM i fjerde runde.

Der kan også vente en modstander i skikkelse af Celtic, Dynamo Zagreb, Slavia Prag med flere. Det kommer igen helt an på, hvor mange overraskelser der finder sted. 

FC Midtjylland skal i aktion i anden runde den 25. eller 26. august. 

OPDATERING: FC Midtjylland vandt med 1-0 ude mod Ludogorets og skal nu i tredje runde møde de schweiziske mestre fra Young Boys. Kampen spilles 16. september på MCH Arena i Herning.

FC Midtjylland kvalificerer sig til Champions League-gruppespillet Højeste odds Bookmaker
Ja 4,00
Nej 1,22

OBS: Odds er fra tirsdag den 1. september klokken 09.35.
Sådan finder du spillet: Gå til Danske Spils hjemme side --> Fodbold --> International --> Champions League

Spil på FCM's Europa-eventyr hos Danske Spil

Ryger FC Midtjylland ud til de bulgarske mestre, indtræder de i tredje runde af Europa League-kvalifikationen for mesterhold. Her skulle der umiddelbart være fine muligheder for, at de bliver seedede. Det vil potentielt kunne byde på opgør mod hold som Dundalk, Dynamo Tblisi, CS Fola Esch, Djurgårdens IF, Linfield, Buducnost Podgorica, Flora Tallinn, Riga og Connah’s Quay. Værste lodtrækning vil formentlig være FK Astana. 

Klarer de sortklædte sig videre herfra, er der også håb for en seedning i den sidste kvalifikationsrunde. Foruden nogle af de nævnte mulige modstandere fra tredje runde vil hold som CFR Cluj, Ferencváros, Slovan Bratislava, Südüva, Omonia Nicosia og FK Sarajevo også være mulige kombattanter i tilfælde af en FCM-seedning.

F.C. København: Europa League-kvalifikation

Sølvvinderne fra FCK kender alt til kvalifikationsgamet. De har prøvet det så mange gange før, og oftest har det været med succes. ”Løverne” har således været i et europæisk gruppespil i 13 ud af de seneste 14 sæsoner. Som toer i Superligaen træder de i år ind i anden runde af kvalifikationen til Europa League.

2. runde:
Lodtrækningen til anden runde bliver først foretaget den 31. august, hvorfor Ståle Solbakken og kompagni endnu ikke ved, hvem de skal op imod. Hvad der dog er sikkert er, at FCK vil være seedede hele vejen igennem kvalifikationen. Det lyder jo umiddelbart herligt for dem og dansk fodbold, og det er det skam også i de fleste scenarier, men hvis fru Fortuna ikke er med dem, kan der alligevel blive tale om særdeles hårde lodtrækninger. Mere om det, når vi når til gennemgangen af fjerde runde. 

I anden runde bør der imidlertid ikke blive de store problemer for det danske hold. Her er tale om næsten lutter overkommelige modstandere. Her et lille udpluk af dem:

FC Vaduz, som er fra den næstbedste liga i Schweiz, Valletta FC, Lincoln Red Imps, Kalju Nomme, FC Santa Coloma, FK Riteriai, Sutjeska Niksic, Ordabasy Shymkent, Kaysar Kyzylorda, Shamrock Rovers, B36 Torshavn og Kesla FK med flere.

Nogle af de modstandere, man i FCK trods alt nok gerne vil undgå, kunne være:

Motherwell, Aris Thessaloniki, NK Osijek, IFK Göteborg, Hammarby IF, Bodø/Glimt, Viking og CSKA Sofia. 

3. runde:
I tredje runde spidser det lidt mere til, men der er stadig mange på papiret overkommelige modstandere for F.C. København.

Klubber som Kolos Kovalivka, The New Saints, Dynamo Minsk, TSV Hartberg, Alashkert FC, Kairat Almaty og Vojvodina Novi Sad skræmmer formentlig ikke hovedstandsholdet synderligt. 

Mere alvorlige emner kunne være hold som Dynamo Moskva, Rio Ave, NK Rijeka, Charleroi, Hajduk Split, Willem II, Lech Poznan, Alanyaspor og St. Gallen. Herudover har vi også FCK’s ånde ond, der er skyld i den eneste sæson uden et europæisk gruppespil i de seneste 14 år: FK Jablonec.  

4. runde (playoff):
Klarer Superligaens nummer to den hele vejen til fjerde og afgørende runde, er det for alvor her, at det kan blive svært. Og her er det, at vi kommer tilbage til det med den potentielt hårde lodtrækning, selvom FCK er seedede. 

AC Milan kan nemlig meget vel være at finde blandt de sidste 13 useedede hold. Igen kommer det an på, hvor mange overraskelser der sker undervejs i de første runder. Men holder seedningerne, vil det italienske storhold være at finde blandt de useedede hold, når vi når til fjerde runde. 

Her vil vi også kunne finde hold som FCSB, tidligere kendt som Steaua Bukarest, Rangers FC, Rosenborg BK, Granada FC, AEK Athen, LASK Linz, NK Maribor, Hapoel Beer-Sheva, Apollon Limassol og FK Rostov.

Bestemt et hårdt felt for selv et seeded hold at skulle igennem. NK Maribor er velsagtens det eneste hold, der kommer i nærheden af bare at minde om en walkover-opgave for F.C. København. Det skal i alle tilfælde også blive utrolig vigtigt og afgørende, om det danske hold får fordel af hjemmebanen eller ej. Også selvom det bliver en kamp for tomme tribuner. 

Ståle Solbakkens udvalgte skal i aktion i anden runde den 17. september. 

OPDATERING: FCK skal møde svenske IFK Gøteborg i anden runde. Kampen spilles den 17. september, og svenskerne har fordelen af hjemmebane. 

FCK kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet Højeste odds Bookmaker
Ja 2,90
Nej 1,35

OBS: Odds er fra tirsdag den 1. september klokken 09.40.
Sådan finder du spillet: Gå til Danske Spils hjemme side --> Fodbold --> International --> Europa League

Spil på FCK-succes eller -fiasko hos Danske Spil

AGF: Europa League-kvalifikation

Så lykkedes det endelig AGF at vinde medaljer samt at komme ud i Europa igen. Holdet fra ”Smilets By” får imidlertid en lang og sej vej til Europa League-gruppespillet. De træder nemlig allerede ind i første kvalifikationsrunde. Her møder de finske FC Honka hjemme på Ceres Park den 27. august. 

AGF var seedede i lodtrækningen til første runde, men måtte alligevel tage til takke med den måske sværeste modstander ud af de tre mulige. De to andre var Ilves Tampere, ligeledes fra Finland, og DAC Dunajska Streda, som blev nummer tre i Slovakiet. 

2. runde:
Hvis David Nielsen formår at få AGF videre til anden runde, vil de ligge lige på vippen til at blive seedede igen. Holder seedningerne fra første runder, vil de blive useedede, men der skal ikke mange overraskelser til, før der er en seedning igen.

Skulle holdet fra Jyllands største by blive seedet, vil der også i anden runde vente modstandere, som man med rette kan håbe på at slå. Det er nogle af de samme hold, som FCK skal håbe på at trække:

FC Vaduz, som er fra den næstbedste liga i Schweiz, Valletta FC, Lincoln Red Imps, Kalju Nomme, FC Santa Coloma, FK Riteriai, Sutjeska Niksic, Ordabasy Shymkent, Kaysar Kyzylorda, Shamrock Rovers, B36 Torshavn og Kesla FK med flere. 

Og det vil ligeledes være nogle af de samme hold som FCK, som de helst gerne skulle undgå:

Motherwell, Aris Thessaloniki, NK Osijek, IFK Göteborg, Hammarby IF, Bodø/Glimt, Viking og CSKA Sofia. 

Bliver AGF ikke seedede, er der straks tale om klart sværere modstandere. Det kan for eksempel være hold som:

Tottenham, Basel, Wolfsburg, Galatasaray, FCSB, Granada, AC Milan, Rangers FC, Rosenborg, LASK Linz, Reims, Malmö FF, Rio Ave, Dynamo Moskva og Willem II. 

I den knap så hårde afdeling har vi klubber som:

NK Maribor, Apollon Limassol, FC Féhervár, Slovan Liberec, Shkendija Tetovo, Kolos Kovalivka, The New Saints, FK Jablonec, TSV Hartberg med flere. 

3. runde:
I tredje runde er der ikke meget, der tyder på en AGF-seedning. Her vil det være nogle af de samme svære hold, de kan trække, som i anden runde. Sporting Lissabon og PSV Eindhoven skal dog tilføjes listen nu. Herudover kan man skære flere af ”de knap så hårde modstandere” fra anden runde væk. 

4. runde (playoff): 
Historien vil være meget lig den samme som i tredje runde, bortset fra at feltet vil være skærpet endnu mere ind. 

Vejen til Europa League-gruppespillet ser lang og sej ud for AGF.

OPDATERING: AGF skal i anden runde enten møde Nõmme Kalju fra Estland eller NS Mura fra Slovenien. 

AGF kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet Højeste odds Bookmaker
Ja 9,00
Nej 1,03

OBS: Odds er fra tirsdag den 1. september klokken 09.44. .
Sådan finder du spillet: Gå til Danske Spils hjemme side --> Fodbold --> International --> Europa League

Spil på AGF's Europa-skæbne hos Danske Spil

SønderjyskE: Europa League-kvalifikation

SønderjyskE vandt som bekendt pokalfinalen over AaB, hvorfor de skal en tur ud i Europa. Her træder de ind i Europa League-kvalifikationens tredje runde. Her vil de med statsgaranti ikke blive seedede. Ergo venter der med al sandsynlighed en hård start for Haderslev-holdet.

Sidst SønderjyskE var i kvalifikation til Europa League tilbage i 2016, var de sølle fem minutter plus tillægstid fra at komme i gruppespillet. De manglede kun den sidste hurdle i form af Sparta Prag. Efter at have spillet 0-0 i Haderslev tog de gæve sønderjyder til Tjekkiets hovedstad og leverede en pragtpræstation. 

På mål af af først Mikael Uhre efter 34 minutter og siden Troels Kløve efter 39 minutter kom det undertippede danske hold foran med 2-0 og stod nu i en meget gunstig position til at komme i gruppespillet. 

Skæbnen var dog hård ved de lyseblå. Sparta Prag nåede lige akkurat at reducere inden pausen, og efter 68 minutter kom udligningen. Ved stillengen 2-2 havde SønderjyskE faktisk et par gode tilbud til at lukke ballet, men den sidste skarphed manglede. 

I stedet kunne hjemmeholdets Jakub Brabec med fem minutter tilbage af den ordniære spilletid gøre det til 3-2, og dermed endte tjekkerne i Europa League-gruppespillet. 

Spørgsmålet er nu, om SønderjyskE med "Guld-Glen" i førerposition kan gå hele vejen. Det vil ikke bare kræve lodtrækningsheld, men formentlig også en overpræstation eller to. 

3. runde:
Her vil SønderjyskE kunne trække nogle af de samme modstandere, som AGF kan:

Tottenham, Basel, Wolfsburg, Galatasaray, FCSB, Granada, AC Milan, Rangers FC, Rosenborg, LASK Linz, Reims, Malmö FF, Rio Ave, Dynamo Moskva, Willem II med flere. 

4. runde (playoff):
Skulle Glen Riddersholm føre sit hold til den sidste runde, vil det også her være nogle af de samme klubber, som AGF potentielt set vil kunne støde ind i. Det er i og for sig de samme hold, der gør sig gældende, som i tredje runde. Feltet er blot blevet lidt mindre. 

Selvom SønderjyskE kun skal igennem to kvalifikationsrunder, ser det alligevel umådeligt svært ud. Første opgave bliver mod en endnu ukendt modstander den 24. september. 

SønderjyskE kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet Højeste odds Bookmaker
Ja 18,00
Nej 1,001

OBS: Odds er fra torsdag den 20. august klokken 15.00.
Sådan finder du spillet: Gå til Danske Spils hjemme side --> Fodbold --> International --> Europa League

Spil på SønderjyskEs Europa-togt hos Danske Spil

Spilledatoer i efterårets Europa League:

 • 17. september: 2. runde af Europa League-kvalifikation
 • 24. september: 3. runde af Europa League-kvalifikation
 • 1. oktober: Playoff-runde til Europa League-gruppespil
 • 22. oktober: 1. runde af Europa League-gruppespil
 • 29. oktober: 2. runde af Europa League-gruppespil
 • 5. november: 3. runde af Europa League-gruppespil
 • 26. november: 4. runde af Europa League-gruppespil
 • 3. december: 5. runde af Europa League-gruppespil 
 • 10. december: 6. runde af Europa League-gruppespil

Lodtrækningsdatoer:

 • 31. august: Lodtrækning til 2. runde af Europa League-kvalifikation
 • 1. september: Lodtrækning til 3. runde af Europa League-kvalifikation
 • 18. september: Lodtrækning til Playoff-runde til Europa League-gruppespil
 • 2. oktober: Lodtrækning til Europa League-gruppespil