Det kom som noget af et chok, da det for nylig kom frem, at Jon Dahl Tomasson havde takket ja til jobbet som cheftræner i Malmö FF og med øjeblikkelig virkning stoppede som assistenttræner for landsholdet. I denne artikel bringer vi dig de bedste odds på Jon Dahls afløser som assistent.

Med kun lidt over fem måneder til EM i fodbold står Danmark og Åge Hareide uden en assistenttræner for landsholdet. Det bliver dermed ikke Jon Dahl Tomasson, der skal se til fra sidelinjen, når Danmark for første gang nogensinde skal prøve at spille slutrundekampe på hjemmebane. Danmark, der er i Gruppe B sammen med Rusland, Belgien og Finland, skal spille alle gruppespilskampe i Parken, da de vandt lodtrækningen om den ekstra hjemmekamp. Der er derfor lagt i kakkelovnen til stor fodboldfest i Danmark til sommer, og et af de helt store spørgsmål netop nu er, hvem der skal agere assistenttræner for Åge Hareide frem til 1. august. Fra nævnte dato er det Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst, der skal stå i spidsen for landsholdet som henholdsvis landstræner og assistenttræner.

Du finder odds på Danmarks næste assistenttræner hos Unibet og de andre Kambi-bookmakere. Her er favoritten Ebbe Sand, imens Christian Poulsen og John 'Faxe' Jensen spørger i kulissen. 

Spil på Danmarks næste assistenttræner hos Unibet 

Hvem bliver Danmarks nye assistenttræner? Højeste odds Bookmaker
Ebbe Sand 2,75
Christian Poulsen 3,50
John "Faxe" Jensen 5,00
Morten Wieghorst 7,50
Michael Laudrup 15,00
Nicklas Bendtner 100,00

Præsentation af nogle af kandidaterne

Ebbe Sand er ifølge bookmakerne den største favorit til jobbet, og han kender også landsholdet indgående som både spiller og angrebstræner. Han er i øjeblikket ikke kontraktligt forbundet andetsteds, og med sin store viden om DBU og landsholdet er han et oplagt bud på en kandidat. Sand var angrebstræner for landsholdet fra 2008-2014, og han sad senest i en stilling som sportsdirektør i Brøndby IF uden den store succes.

Christian Poulsen er ifølge bookmakerne også et af navnene i favoritfeltet om at blive ny assistent for landsholdet. Den tidligere landsholdsanfører blev uddannet UEFA A-træner tilbage i 2018, og han besidder nu en tilsvarende stilling som assistenttræner for Erik ten Hag i Ajax. Poulsen er ansat på en to-årig kontrakt, så han bliver givetvis en dyr løsning for DBU at købe fri. Spørgsmålet er også, om Christian Poulsen selv ønsker det, når det kun er for et halvt år.

John ”Faxe” Jensen nævnes også som en mulighed blandt bookmakerne. Den tidligere Brøndby-assistent har mange års erfaring som træner. Mest i rollen som assistenttræner, hvor han nød succes med Michael Laudrup i både Brøndby og Getafe. ”Faxe” vikarierede som landstræner i en enkelt kamp under konflikten i 2018 mellem Spillerforeningen og DBU. Siden da har John ”Faxe” Jensen ikke haft et trænerjob, og det taler imod, da han måske kan mangle nærkontakten med topfodbold og landsholdet.

Den kommende danske assistenttræner fra 1. august, Morten Wieghorst, er også inde i billedet til at tage assistenttrænerjobbet allerede nu. Det spår flere bookmakere. Han er dog ikke blandt de absolutte favoritter. Det kan måske skyldes den lidt specielle situation mellem DBU, Hareide og Hjulmand. Wieghorst har dog selv stor erfaring som træner, da han har stået i spidsen for flere Superligaklubber og ikke mindst det danske U21-landshold. Derudover har han også prøvet assistenttrænergerningen før. Han var assistent for Michael Laudrup i Swansea i et lille års tid, indtil Michael Laudrup blev fyret. Da det skete, blev Wieghorst ligeledes fyret.

Netop Michael Laudrup er også et navn, der bringes i spil som Danmarks nye assistenttræner. Laudrup indledte endda sin trænerkarriere som assistenttræner for landsholdet under Morten Olsen fra 2000 til 2002. Derefter har han kun været cheftræner for en række klubber, og spørgsmålet er, om Michael Laudrup gider være assistent for et halvt år. Senest var Michael Laudrup cheftræner for Qatar-klubben Al Rayyan. Deres samarbejde stoppede i maj 2018, og siden da har Michael Laudrup ikke arbejdet som træner. Dengang meddelte han, at han tager en pause fra trænergerningen på ubestemt tid, og det er en smule svært at forestille sig, at han genoptager trænerkarrieren for blot et halvt år som assistent. Man skal dog aldrig sige aldrig.

Et af de mere kuriøse bud på en kommende assistenttræner er Nicklas Bendtner. Den tidligere landsholdsprofil er stadig aktiv fodboldspiller, og selvom det ikke blev til en forlængelse af kontrakten i FC København, er det mere end svært at forestille sig, at hans næste skridt i karrieren skulle være jobbet som assistenttræner for det danske landshold. Det er et sjovt bud, men også et urealistisk bud af slagsen.

Under alle omstændigheder bliver det interessant at følge med i, hvem DBU inden længe præsenterer som ny assistenttræner for det danske landshold.