DreamHack Masters startede tirsdag, og hele tre danske hold er at finde i gruppe A. I dag mødes Astralis og North i en kamp, hvor Astralis er forholdsvist store favoritter til at vinde. BetXperts CS-ekspert eZo tror dog på, at North kan drille Astralis.

Tirsdag formiddag kom det frem, at Astralis' holdkaptajn, Lukas "gla1ve" Rossander, er sygemeldt, da han symptomer på stress. Han er ude i minimum tre måneder.

I stedet er Jakob "JUGi" Hansen trådt ind på holdet. Han fik debut i tirsdagens kamp mod Heroic, som han spillede for fra 2017-2018. I debuten kunne "JUGi" glæde sig over en sejr i sin første kamp for Astralis, hvor det endte 2-0 i Astralis' favør. Selvom cifrene lyder overbevisende, så var det en meget tæt kamp mellem de to hold. Heroic spillede fremragende CS og gav virkelig Astralis kamp til stregen.


Astralis vandt i weekenden ESL One: Road to Rio - Europe, som fungerede som en form for kvalifikationsturnering til Majoren, der er planlagt til at finde sted i Rio de Janeiro i november. Med sejren fulgte 33.000 dollars, hvilket svarer til næsten 225.000 danske kroner. Astralis besejrede G2 i finalen med 3-0. 

Odds på Astralis - North

Nedenfor kan du se de højeste odds på danskeropgøret mellem Astralis og North i DreamHack Masters gruppe A. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Astralis 1,25
North 4,15

Odds er senest tjekket onsdag den 20. maj klokken 10.30.

Antal maps i kampen Højeste odds Bookmaker
Under 2,5 1,61
Over 2,5 2,53

Odds er senest tjekket onsdag den 20. maj klokken 10.30.

Eksperter: Tror på en spændende kamp

BetXperts CS:GO-ekspert eZo forventer en spændende kamp mellem Danmarks to største CS-hold.

- Jeg tror, at det bliver en spændende kamp. Det er to hold, som begge har nye spillere på holdkortet. Astralis har skiftet JUGi ind i stedet for deres holdkaptajn, gla1ve, og North har skiftet Kristou ind i stedet for stjernespilleren Kjaerbye. Astralis så ikke gode ud mod Heroic, hvor de kun lige akkurat hev sejren hjem. Astralis havde det specielt svært på T-siden, grundet deres nylige IGL-skift, hvilket dog også er forventeligt. North sneg sig forbi G2, hvilket må siges at være en overraskelse, eftersom det er Norths første kamp med Kristou, og G2 generelt har et højere niveau end North, siger eZo og fortsætter:

- Jeg vil spille North +1,5 til odds 1.8. North vælger højst sandsynligt Vertigo, hvor de normalt klarer sig flot. De vandt også på mappet med Kristou, og Vertigo plejer ikke at være det første map, man træner på med ny IGL og ny spiller. Derfor ser jeg gode muligheder for, at North tager et map mod Astralis, hvor man må sige at begge mandskaber er markant svækkede, og Astralis umiddelbart ligner en værre version af sig selv, end North gør efter udskiftningerne. Eventuelt kan man vente til map-vetoen er kommet ud og spille på North-sejr på deres eget map pick, hvor der er højere odds at finde, lyder det fra eZo.

North +1,5: Odds 2,00 hos Unibet*

BetXperts CS-ekspert eZo tror på et tæt danskeropgør, hvor North maksimalt taber med et map. 

BetXperts CS-ekspert Thomas Fjendbo har også en fidus til, at North kan give Astralis god modstand i aftenens kamp.

- Jeg forventer et godt dansk derby, hvor begge hold for nyligt har byttet én spiller ud. Det giver alt andet lige en mere rodet affære. Astralis med den største svækkelse, hvis det skal sammenlignes. Lukas 'gla1ve' Rossander er IGL og spiller derfor en vigtig rolle for holdet. Kjaerbye skal "bare" skyde hoveder, og den rolle kan Kristou bedre udfylde.
Astralis spillede en meget tæt kamp imod Heroic, og det så lidt shaky ud. Især deres T-sider, hvilket giver rigtig god mening, når der er en ny mand ved roret, fortæller Thomas Fjendbo.

Kampen mellem Astralis og North kan ses i aften fra klokken 17.30 på Twitch og TV 2 Zulu.