Transfersagen om Christian Eriksens næste klub tager til. BetXpert har kigget på bookmakernes odds og nogle af de mest oplagte kandidater.

OBS: Siden denne artikel blev skrevet i går, den 23. december, er der sket en masse omkring Christian Eriksen. Først kom det frem, at danskeren er kommet på transferlisten i Inter. Siden blev Thomas Tuchel på rygtebasis fyret i PSG, og Eriksens tidligere manager i Tottenham, Mauricio Pochettino, er favorit til at tage over. Det har sat yderligere gang i spekulationerne om et Eriksen-skifte til den franske hovedstad. Oddset på dette er da også faldet fra 8,00 til 3,50 siden i går.  

BetXpert har opdateret oddsene samt få elementer i selve artiklen. 

Bookmakerne er ude med odds på, om Christian Eriksen skifter klub i vintertransfervinduet. Det har BetXpert naturligvis kigget på. Spiludbydernes odds på Christian Eriksen tyder ikke på et stensikkert skifte her til vinter. Diverse nationale og internationale mediers skriveri om danskeren peger dog i en helt anden retning: Eriksen skal have en ny klub. 

Odds på Christian Eriksens næste klub hos LeoVegas

Hvor spiller Christian Eriksen efter vinterens transfervindue? Det er p.t. ikke til at sige. Hvad sikkert er, at medierne vil blive ved med at skrive om danskerens fremtidige klub, lige indtil et skifte måtte ske. Oddsene peger dog mod, at Eriksen bliver i Inter frem til sommer, men med et forestående EM skal man nok ikke undervurdere danskerens ønske om at finde en ny klub.

Christian Eriksen – odds på playmakerens ny klub

Christian Eriksen kan meget vel finde en ny klub i januarvinduet, selvom bookmakernes odds ikke helt peger i samme retning. Oddsene antyder slet ikke, at det er umuligt med et skifte, men de favoriserer en fortsat tortur på Inter-træner Antonio Contes bænk. Skulle det blive til et Eriksen-skifte, er Paris Saint-Germain p.t. bookmakernes favorit

Herunder får du bookmakernes bedste odds på Christian Eriksens klub, når vintertransfervinduet lukker i.

Hvor spiller Christian Eriksen efter vintertransfervinduet? Højeste odds Bookmaker
Inter 1,50
Paris Saint-Germain 2,00
Dortmund 11,00
Arsenal 5,00
Manchester United 10,00
FC Barcelona 10,00
Real Madrid 15,00
Juventus 21,00
Tottenham 21,00
OBS: Odds er fra mandag den 28. december klokken 08.04.

Odds 1,50 på, at Christian Eriksen stadig spiller i Inter efter vintertransfervinduet, virker lidt lavt. Og så alligevel ikke. På den ene side skriver det ene europæiske medie efter det andet om, at danskeren må, skal og vil væk til januar. På den anden side ser det hele tiden ud til, at danskeren rammer hovedet mod muren. 

Dermed er det ikke helt til at sige, om Christian Eriksen skifter klub til januar eller ej. Med den meget sparsomme spilletid og et forestående EM til sommer må det dog formodes, at Eriksen meget gerne vil væk. 

BetXpert vil herunder kigge lidt på oddsene og de forskellige kandidater til at overtage danskerens evner. 

Borussia Dortmund – a match made in heaven?

Du kan få odds 5,00 hos blandt andre LeoVegas* og 888sport* på, at Christian Eriksen er at finde i tyske Dortmund, når vinduet smækker i. Tilbage i oktober var der da også rygter om, at tyskerne skulle være interesserede i den danske offensivspiller. Det skrev blandt andre Bold.dk via det italienske medie TuttoMercatoWeb.

Der er dog både ting, der taler for og imod et skifte til Dortmund. Den offensive og tekniske spillestil ville passe Eriksen som fod i hose. Her vil han kunne ligge centralt og fordele spillet ud til holdets hurtige og dygtige kanter, Giovanni Reyna og Jadon Sancho. Herudover vil han have en klasseangriber i Erling Braut Håland, som uden tvivl vil behandle hans stikninger med største nøjagtighed og omsætte dem til mål.

Hertil kommer, at Eriksen vil have et par gode opryddere bag sig. Ikke mindst landsholdskollega Thomas Delaney. 

A match made in heaven? Ja, umiddelbart ud fra ovenstående. Der er dog et par men’er. Med al ære og respekt for Bundesligaen så har den trods alt ikke ry for at være lige så populær og eftertragtet som Premier League, Serie A og La Liga. Hertil kommer, at Eriksen p.t. skovler en fyrstelig løn ned i det fynske kasseapparat. Han tjener angiveligt 120 millioner kroner om året i Inter. Dette endda uden bonusser. 

Det beløb kan eller vil Dortmund nok ikke være med på. Andre medier mener dog at vide, at beløbet kan være på mere ”beskedne” 67 millioner kroner om året. Dette ville være mere lig med Dortmund-lønninger. Samtidig ville Eriksen stryge direkte ind i toppen af lønhierarkiet. Han ville således kun være overgået af Marco Reus' 84 millioner kroner.  

Nu skal vi selvfølgelig heller ikke gøre Bundesligaen mindre attraktiv, end den er. Kan Eriksen bevare sin Inter-hyre og/eller få en god sum penge med fra modebyen, så er en tur til Bundesligaen og Dortmund slet ikke så ringe endda. 

Hertil kommer, at han som nævnt formentlig vil passe godt ind i systemet. Han vil tilmed have en landsholdskollega i truppen. Sidst, men bestemt ikke mindst, så er der kortere vej hjem til den fynske brunsviger og mors kogegryder. Det er heller ikke så ringe endda. 

Paris Saint-Germain – verdensstjerner og Ligue 1-fodbold

Tror du mere på, at Christian Eriksen skifter klub til Paris Saint-Germain, kan du score odds 3,50 hos NordicBet*

Også PSG har adskillige gange været nævnt angående, hvor Christian Eriksen skal hen. I sidste måned var der rygter om, at midtbanespilleren kunne indgå i en byttehandel med parisernes Leandro Paredes

Ellers er klubben fra byernes by vel også en af de adresser, som har råd til at hente Eriksen, uden der er et bytte involveret – selv i disse coronatider. 

Også i Paris Saint-Germain vil den danske landsholdsspiller få rigeligt med offensive venner, han kan fodre med assists. Her tænkes der ikke mindst på Ángel Di Maria, Moise Kean, Mauro Icardi, Neymar og Kylian Mbappé. 

Hvis Bundesligaen skal være et argument for, at Eriksen ikke skifter til en given klub, så skal Ligue 1 det i den grad også. Det er skam slet ikke nogen dårlig liga, men det er nok stadig lidt under, hvad fynboen drømmer om. Til gengæld vil han næsten være garanteret et fyldt pokalskab fra Frankrigs forskellige turneringer. Og hvem ved, måske også en Champions League-guldmedalje. Det er jo franskmændenes helt store mål at vinde pokalen med de store ører.

Hertil kommer også, at PSG uanset hvad ville være i stand til at matche Inter-lønnen. Kan Eriksen tilmed få lidt af sit tilgodehavende med fra Inter-kontrakten, samtidig med at PSG matcher lønnen eller måske endda overgår den, så er der en kæmpe økonomisk gulerod for kreatøren. 

Arsenal – det forbudte skifte

Et Christian Eriksen-skifte til Arsenal kan blive belønnet med odds 5,00 hos NordicBet*. Det vil i så fald være lidt af et forbudt skifte, da Eriksen jo tidligere har optrådt hos lokalrivalerne fra Tottenham. 

Ser man bort fra, at der nok vil blive brændt en Eriksen-trøje eller to blandt nogle Tottenham-fans, så giver et skifte til ”The Gunners” udmærket mening. Arsenal er i kæmpe krise og kunne godt trænge til noget nyt blod; noget, der tilmed har vist, at det kan præstere på et højt niveau i Premier League. 

Og hovedpersonen selv har som bekendt brug for spilletid og spilleglæde frem mod EM-slutrunden til sommer. På den måde kan de to parter være med til at redde hverandre. 

Arsenal kan tilmed være med på Eriksens lønbudget. Den bedst betalte Arsenal-spiller er Mesut Özil. Han tjener angiveligt 150 millioner kroner om året

Herefter kommer Pierre-Emerick Aubameyang og Thomas Partey med hver 106 millioner kroner. Kan Londonklubben få skibet tyskeren ud af klubben, bør der være rigeligt plads til Christian Eriksen i lønbudgettet. Uanset hvad kan Mikel Arteta og kompagni glæde sig over, at tyskerens kontrakt udløber til sommer.

Der har desuden været forlydender om, at Granit Xhaka kunne indgå i en byttehandel. Problemet er imidlertid, at schweizeren ikke gider til Inter. Det snakker B.T.s transferpodcast Transfervinduet om i den seneste udsendelse. Her har de trævlet italienske medier igennem for Eriksen-rygter. Spol frem til 25:50, hvis du vil høre det om Eriksen. 

Manchester United – dugfriske rygter

Tager Christian Eriksen turen til Manchester United, kan du score odds 10,00 hos Mr Green*. Vi skal ikke mere end fire dage tilbage, før United-fanmediet Weallfollowunited.com kunne berette om interesse fra Manchester United.

Det er langtfra første gang, at Eriksen og ”De Røde Djævle” kobles sammen i rygtestrømmen. En stor del af de tidligere rygter ligger dog tilbage i begyndelsen af 2020. Her havde den daværende Tottenham-spiller endnu ikke fundet sig en ny arbejdsgiver. 

Spørgsmålet er så, hvor godt ”Kong Christian” vil passe ind på Ole Gunnar Solskjærs hold. Der kan måske godt være lidt problemer her. Det største af dem hedder Bruno Fernandes. Den portugisiske stjerne sidder nemlig tungt på den offensive, centrale midtbaneplads, som ville være mest oplagt for Eriksen i 4-2-3-1-systemet. 

Eriksen har før opereret på kanten på landsholdet og i Tottenham, men de seneste mange år har han været placeret centralt. Det er her, man får mest ud af danskerens kreative evner og gode overblik til at finde medspillerne. Desuden spurter Eriksen ikke fra mange Puch Maxier, hvilket ellers altid er en klar fordel som kantspiller. Og så har vi slet ikke nævnt, at der også på kantpositionerne er enorm konkurrence.

Her huserer spillere som Anthony Martial, Marcus Rashford, Daniel James og Juan Mata. De to sidstnævnte kunne Eriksen muligvis godt vippe af pinden. De tre øvrige må dog umiddelbart klassificeres som værende bedre kantspillere end manden med det rødbedefarvede pas. 

United har også to centrale midtbanespillere liggende bagved Bruno Fernandes – kunne det blive aktuelt for Eriksen med én af disse pladser? Ikke umiddelbart, omend det ikke ville være fuldstændig galimatias. Paul Pogba, der er en offensivindstillet spiller ligesom Eriksen, spiller af og til på disse pladser. Man kan så også diskutere, hvorvidt man får det bedste ud af franskmanden på denne position. Det samme spørgsmål ville man også være nødt til at stille ved Eriksen.

Ergo er der ikke just en stor, ryddet motorvej ind til United-startopstillingen for Christian Eriksen. Hertil kommer, at det ikke er særlig længe siden, at klubben fra Old Trafford hentede en anden midtbanespiller à la Christian Eriksen, nemlig Donny van de Beek. 

Øvrige klubber

BetXpert kaster også lige et hurtigt blik på nogle af de øvrige kandidater til Eriksens underskrift.

Real Madrid og FC Barcelona har begge tidligere været sat heftigt i forbindelse med danskeren. Hvis Christian Eriksen skifter klub til januar, bliver det dog næppe til nogle af de spanske giganter. Real Madrid-træner Zinedine Zidane havde efter sigende alle muligheder for at hente Eriksen for et år siden, men her foretrak han i stedet andre spillere. 

Rygterne om catalanernes interesse var der sidste vinter, og de var der blandt andet også så sent som i oktober måned. Det er dog ingen hemmelighed, at FC Barcelona fattes penge. Derfor er det måske ikke så sandsynligt, at de køber Eriksen, der har kontrakt til sommeren 2024. Så skulle det nok være på en lejeaftale eller som led i en byttehandel. 

Juventus er også blevet nævnt flere gange. Spørgsmålet er imidlertid, om ikke italienerne er blevet lidt skræmt af at have set Eriksens totale Inter-fiasko på nærmeste hold. Det taler dog for et Eriksen-skifte, at han meget vel kunne passe godt ind i et eller flere af træner Andrea Pirlos utallige systemer. 

Så hvor skifter Christian Eriksen hen? Bookmakernes odds giver ikke noget entydigt svar herpå. Faktisk indikerer oddsene omvendt, at han slet ikke skifter. Det er da heller ikke helt utænkeligt, at han kan ende med at sidde fast i Inter på grund af coronapandemien og klubbernes sårbare økonomier som følge heraf.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at danskeren gerne vil af sted. Får "Kong Christian" det mon, som han vil have det? 

FIFA har en oversigt over, hvornår de forskellige landes transfervinduer åbner og lukker.