Onsdag aften bliver det afgjort, hvem der følger Leeds direkte op i Premier League. Sidste spillerunde står for døren i Championship, og der er stadig spænding i både top og bund. BetXpert giver dig her udvalgte odds på runden. 

Der er fortsat masser af spænding før sidste spillerunde i den næstbedste engelske række. Det er kun sikkert, at Leeds vinder rækken og dermed tager en af de to direkte pladser op i Premier League. Derudover ser det helt umuligt ud for kriseramte Hull, der ligger sidst i tabellen og har tabt fem kampe i træk. De er afhængige af andre resultater for overlevelse, og de skal samtidig score en hulens masse mål, da de har væsentligt dårligere målscore end konkurrenterne. Så derfor kan det så godt som sikkert siges, at de spiller i League One til næste sæson. 


Brentford har på det seneste fået lidt større opmærksomhed, end de plejer hjemme i Danmark, og det er også ganske naturligt. Thomas Franks mandskab havde nemlig inden weekenden vundet hele otte kampe i træk og havde direkte kurs mod Premier League. Den imponerende sejrsstime blev dog brudt i lørdags, hvor de tabte 1-0 ude mod Stoke. Dermed missede Brentford også en uhyre stor mulighed for at overhale West Bromwich i tabellen. West Brom tabte nemlig også i fredagens kamp mod Huddersfield. Hvis Brentford skal rykke direkte op, er de afhængige af, at West Bromwich ikke vinder deres kamp onsdag mod QPR.

Championship: Disse klubber har noget at spille for

Som nævnt er der fortsat masser på spil for en række klubber inden sidste spillerunde i Championship.

Følgende hold spiller for den direkte oprykning til Premier League:

West Bromwich
Brentford

West Bromwich Albion står noteret for 82 point efter 45 kampe, hvilket er et point mere end Brentford. Derfor ligger den direkte oprykning lige til West Bromwichs højreben, da de på hjemmebane møder QPR som intet har at spille for.

Brentford havde alletiders mulighed for at gå forbi West Bromwich i lørdags mod Stoke, men den chance forpassede de. Derfor kan de ikke selv afgøre deres skæbne, men i stedet gøre deres ved at få tre point mod nedrykningstruede Barnsley. En hjælpende hånd og fod fra QPR skal der under alle omstændigheder til, hvis Brentford skal fejre en oprykning sent onsdag aften.    

Hvilket hold rykker direkte op i Premier League? Højeste odds Bookmaker
West Bromwich 1,25
Brentford 5,00

Odds er senest tjekket mandag den 20. juli klokken 15.30. 

Følgende hold spiller for at redde livet i Championship:

Huddersfield
Middlesbrough
Birmingham
Charlton
Luton
Barnsley
Hull


Inden sidste spillerunde ligger det stort set fast, at Hull rykker ned, og at Huddersfield ikke er i fare for at rykke ned, men de er med på ovenstående liste, fordi der matematisk stadig er en chance for, at de henholdsvis overlever og rykker ned. 

Huddersfield står noteret for 51 point og har tre point ned til Luton, der ligger under stregen. De har en markant bedre målscore end Luton, så det ville være en sensation, hvis Huddersfield bliver sorteper i nedrykningskampen. 

Som tidligere nævnt er det også så godt som givet, at Hull City skal spille i den tredjebedste engelske række i næste sæson. The Tigers har haft en jammerlig juli måned, hvor fem kampe i streg er tabt. Den totale nedtur kom i kampen mod Wigan, hvor de tabte med hele 8-0 efter at have været bagud med uhørte 7-0 i pausen. 

Barnsley møder Brentford i sidste spillerunde i en kamp, hvor begge hold har utroligt meget på spil. Barnsley har 46 point, og meget skal gå deres vej, hvis de fortsat skal være at finde i Championship til næste sæson. Først og fremmest skal de selv vinde over Brentford, men samtidig må hverken Charlton eller Luton vinde deres respektive kampe. Hvis Charlton får bare ét point i kampen mod Leeds, vil Barnsley heller ikke kunne gå forbi dem på grund af Charltons bedre målscore. 

Herunder kan du se odds på de kampe med klubber, der har mest på spil forud for sidste spillerunde i Championship. 

Odds på Brentford - Barnsley

Danskerklubben Brentford har haft en forrygende sæson, og de er sikret minimum en playoff-kamp på Wembley om den tredje billet til Premier League. De kan dog, som skrevet længere oppe, stadig nå den direkte oprykning. Det kræver, at West Bromwich ikke vinder mod QPR, mens Brentford selv besejrer Barnsley. Det er også nok med et enkelt point, hvis West Bromwich taber mod QPR, da Brentford har en bedre målscore end The Baggies. 

Da Brentford og Barnsley senest mødtes tilbage i slutningen af september sidste år, vandt Brentford opgøret med 3-1. Thomas Franks tropper er da også store favoritter til at tage sæsonens anden sejr mod Barnsley på onsdag, men det bliver spændende at se, om Brentford-danskerne og den resterende del af truppen kan stå for presset. I lørdagens kamp kunne de ikke rigtigt bruge den store boldbesiddelse til at komme frem til det helt store. Joshua Dasilva havde dog en god mulighed i anden halvleg, men den chance blev formøblet, da han sparkede forbi målet fra en ellers ganske favorabel position midt i feltet. 

1X2 odds, Brentford - Barnsley, Ons. 22. jul. 2020 kl. 20:30


Odds på West Brom - QPR

West Bromwich ligger lunt i svinget til den direkte oprykningsplads, da de selv kan afgøre det i deres hjemmekamp mod QPR. Mange West Brom-fans bed sig nok en del i læben under Brentfords kamp mod Stoke, der kunne have betydet, at West Bromwich blev overhalet i tabellen med blot én spillerunde tilbage. De kan stadig blive overhalet, men en sejr mod QPR vil betyde, at der atter er Premier League-fodbold på The Hawthorns efter to sæsoner uden. 

Kigger man på de seneste indbyrdes møder de to hold imellem, så ser det sort ud for Brentfords forhåbninger om direkte oprykning. West Bromwich har nemlig vundet de seneste tre kampe mod QPR. Da klubberne tørnede sammen i efteråret, vandt West Brom med 2-0 på Loftus Road. 

1X2 odds, West Bromwich Albion - Queens P.R., Ons. 22. jul. 2020 kl. 20:30

West Bromwich Albion

Uafgjort

Queens P.R.

Odds på Leeds - Charlton

Det vakte stor begejstring hos mange, da Leeds sikrede sig den direkte oprykning til Premier League i sidste uge. Leeds United, der har tre engelske mesterskaber i trofæskabet, har ikke befundet sig i den bedste engelske række siden 2004. 

Den højt respekterede argentinske træner Marcelo Bielsa har ført Leeds til oprykning, og spørgsmålet er, hvor seriøst de vil tage kampen mod Charlton i sidste spillerunde. De har sikret sig 1.-pladsen og den direkte oprykning, så det kan være, at Bielsa vælger at spare nøglespillere, da der i forvejen ikke er lang pause frem mod den kommende sæson. 

Gæsterne fra Charlton har dog alt at spille for i kampen mod Leeds. Londonklubben ligger lige akkurat over nedrykningsstregen, og de kan risikere at rykke ned, hvis de ikke vinder mod Leeds. Dette scenarie kræver dog, at Luton slår Blackburn. Charlton og Luton har begge 48 point, så Charlton skal vinde over Leeds for at være sikker på overlevelse. 

Da Leeds og Charlton mødtes på The Valley i efteråret sidste år, vandt Charlton med 1-0, så Charlton ved godt, hvordan man besejrer Bielsas tropper. Leeds er næppe heller topmotiverede til opgøret, hvilket i så fald bør være til Charltons fordel.  

1X2 odds, Leeds - Charlton, Ons. 22. jul. 2020 kl. 20:30

Leeds

Uafgjort

Charlton

Odds på Luton - Blackburn

Lars Elstrups tidligere klub har kniven for struben forud for kampen mod Blackburn. Hvis de skal redde livet, kræver det højst sandsynligt tre point. Et point kan også vise sig at være nok, hvis Charlton taber mod Leeds, og Barnsley samtidig ikke vinder over Brentford. 

Da Luton og Blackburn stod over for hinanden senest, vandt Luton med 2-1, og det samme pointudbytte skal de forsøge at få med fra onsdagens kamp. Får de alle tre point, er det bestemt muligt, at de redder sig endnu en sæson i Championship. 

1X2 odds, Luton - Blackburn, Ons. 22. jul. 2020 kl. 20:30

Luton

Uafgjort

Blackburn

Sidste spillerunde i Championship spilles onsdag aften med kickoff klokken 20.30. Samtlige kampe afvikles på samme tidspunkt, ligesom det er tilfældet søndag, hvor Premier Leagues sidste spillerunde spilles.
Middlesbrough og Birmingham kan også ende under stregen, hvis de taber deres kampe, og deres konkurrenter samtidig vinder deres kampe. Herunder finder du 1X2-odds på deres respektive kampe. 

1X2 odds, Sheffield W. - Middlesbrough, Ons. 22. jul. 2020 kl. 20:30

Sheffield W.

Uafgjort

Middlesbrough

1X2 odds, Birmingham - Derby, Ons. 22. jul. 2020 kl. 20:30

Birmingham

Uafgjort

Derby

Wigans situation: Risikerer at få fratrukket 12 point

Hos Wigan Athletic har pandemikrisen haft enorme økonomiske konsekvenser. Klubben er sat under administration, og de risikerer dermed en pointstraf på 12 point.

Det er ikke bekræftet, at Wigan bliver straffet, men skulle det ske, så er Wigan i allerhøjeste grad også en del af nedrykningskampen. De har inden sidste spillerunde 58 point på kontoen. Hvis de bliver straffet, kommer de ned på 46 point og med en sejr i sidste kamp mod Fulham, kan de maksimalt komme op på 49 point med pointstraffen medregnet. Derfor er det værd at have in mente, at Wigan også er med i nedrykningskampen, hvis pointstraffen bliver en realitet.