Den afgørende fase i Champions League nærmer sig med hastige skridt. BetXpert giver dig her overblikket over de forskellige ottendedelsfinaler.

Champions League-finalen spilles i år på Atatürk Stadium i Istanbul, hvor især Liverpool-fans har gode minder fra. Det var nemlig på det stadion, at mirakelcomebacket mod AC Milan fandt sted. Med Liverpools forrygende form i mente, er det bestemt ikke utænkeligt, at de kan tage Champions League-titlen for andet år i træk og så endda på samme stadion, hvor Jerzy Dudek, Steven Gerrard og resten af Rafael Benitez’ daværende Liverpool-hold havde en aften, de aldrig glemmer.

Liverpool er da også blandt bookmakernes favoritter til at tage det eftertragtede trofæ, men på trods af deres suverænitet i Premier League, er Manchester City de største favoritter i de fleste bookmakeres øjne.

Odds på Champions League hos Unibet

Nedenfor kan du se de bedste Champions League odds på, hvem der vinder Champions League 2019/2020.

Hvem vinder Champions League? Højeste odds Bookmaker
Manchester City 5,25
Liverpool 5,50
Barcelona 7,50
Bayern München 8,00
Juventus 13,00
Real Madrid 17,00
Atlético Madrid 36,00
RB Leipzig 36,00
Chelsea 46,00
Borussia Dortmund 51,00
Atalanta 67,00
Valencia 81,00
Napoli 101,00
Lyon 251,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 11. februar kl. 15.00.

Herunder kan du se de højeste odds på, hvem der ender som topscorer i Champions League-turneringen 2019/2020.

Hvem bliver topscorer i Champions League 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
Robert Lewandowski 1,12
Erling Braut Håland 21,00
Lionel Messi 25,00
Raheem Sterling 26,00
Kylian Mbappé 28,00
Mauro Icardi 51,00
Mohamed Salah 65,00
Karim Benzema 101,00
Cristiano Ronaldo 151,00

Spil på CL-topscoreren hos Danske Spil

Præsentation af ottendedelsfinalerne

Real Madrid - Manchester City

Manchester City har i mange år været nævnt blandt favoritterne til at vinde Champions League, men det er aldrig blevet til mere end en semifinaleplads. Pep Guardiola har gjort meget for City siden sin ankomst i 2016. To mesterskaber er vundet og i alt syv titler har den succesfulde spanier hentet til den blå del af Manchester, men der er især ét trofæ, Manchester City mangler, og det er pokalen med de store ører. Pep Guardiola var City-manager, da holdet røg ud til Real Madrid i semifinalen i 2016. Dengang tabte Manchester City samlet med 1-0 til Real Madrid. Og netop Real Madrid er også modstanderen i ottendedelsfinalen for Citys vedkommende. Bookmakerne anser dem som værende favorit til at gå videre fra det opgør, men de seneste resultater fra Citys fødder har ikke været prangende. Nederlag til Manchester United og Tottenham er det blevet til, og City er ikke kommet på tavlen i nu 180 minutter. Real Madrid derimod er noget bedre kørende. Kun et nederlag er det blevet til i 2020 indtil videre, og det nederlag kom mod Real Sociedad på hjemmebane i Copa del Rey. Ellers har Zidanes mandskab markeret sig stærkt med udesejre i blandt andet Valencia og Getafe. Det er svært at spå om kampen, og Manchester City har Champions League som sæsonens helt store mål, eftersom Premier League-titlen havner i Liverpool. Real Madrid starter første kamp hjemme på Bernabéu, og den spilles onsdag den 26. februar.

Atlético Madrid - Liverpool

Atlético Madrid og Liverpool mødes tirsdag den 18. februar på Wanda Metropolitano. En lækkerbisken af et opgør på papiret, hvor Diego Simeones tropper skal sikre sig et godt udgangspunkt før returopgøret på Anfield. Atlético er dog ikke i storform i øjeblikket i modsætning til deres engelske modstander, der vifter al modstand væk. Koke og co. ligger nummer fire i La Liga, og de er 13 point efter rivalerne fra Real Madrid. Atlético Madrid må også undvære Kieran Trippier i første kamp, mens også Alvaro Morata er tvivlsom. Dog er nyerhvervelsen Yannick Carrasco klar. Belgieren er tilbage på en lejeaftale for resten af sæsonen. Om han kan forstærke Atlético Madrid tilstrækkeligt til at ekspedere Liverpool ud af turneringen, er vi nok en del klogere på efter klubbernes første møde.

Borussia Dortmund - PSG

Borussia Dortmund og PSG er endnu et storartet ottendedelsfinalemøde. Dortmund har forstærket sig i januarvinduet med vidunderdrengen Erling Braut Håland, der bragede mål ind for Red Bull Salzburg i efterårets gruppespil. De mål fortsætter han med at brage ind for Dortmund i Bundesligaen, hvor den 19-årige nordmand allerede har scoret syv mål i blot fire kampe. Om Hålands målnæse er nok til at stoppe den tidligere Dortmund-træner Thomas Tuchels PSG-mandskab, får vi bedre vished om, når klubberne tørner sammen tirsdag den 18. februar. Første møde spilles på Signal Iduna Park.
PSG fører Ligue 1 suverænt, men det er også en stjernespækket trup, hvor mange egoer skal tilfredsstilles. For nylig fejrede superstjernen Neymar sin 28-års fødselsdag blot 48 timer før en kamp. Her deltog en række holdkammerater ved fødselsdagen, der fandt sted på en natklub i Paris. Ifølge bookmakerne er PSG dog pænt store favoritter til at gå videre til kvartfinalen, og det forståeligt, da de har et stærkere hold end Dortmund.

Atalanta - Valencia

Atalanta og Valencia. Det er nok mere en ottendedelsfinale, man havde regnet med skulle spilles i Europa League, men ikke desto mindre mødes de to klubber i Champions League. Det er en meget tæt kamp, hvor Atalanta er smalle favoritter til at trække det længste strå. Gian Piero Gasperinis fremragende Atalanta-hold har scoret flest mål af alle i indeværende Serie A-sæson. Det er især Josip Ilicic og de to colombianere Luis Muriel og Duvan Zapata, der banker målene ind for holdet fra Bergamo. Derudover har de også den argentinske kreatør Alejandro ”Papu” Gómez, der topper assistlisten i Serie A. Gómez er også målfarlig og står noteret for seks mål hidtil i sæsonen. Valencia ligger blot nummer 7 i La Liga, og de har leveret mange svingende præstationer på det seneste. I sidste måned slog Albert Celades’ mandskab Barcelona med 2-0 på Mestalla, men ugen forinden led Valencia et nederlag på 4-1 ude mod Mallorca. Det er et opgør, der er svært at spå om, men Atalanta er et lidt mere stabilt hold end Valencia, og det kan blive udslagsgørende. Klubberne tørner sammen i første kamp onsdag den 19. februar på San Siro, da Atalantas eget stadion ikke opfylder UEFAs krav.

Tottenham - RB Leipzig

Tottenham og RB Leipzig er endnu en meget tæt kamp, der er svær at forudsige. RB Leipzig er favoritter til at gå videre til kvartfinalen fra opgøret, men det er tæt. Tottenham nåede frem til Champions League-finalen i sidste sæson, men det er svært at forestille sig, at det sker igen i denne sæson. José Mourinho sidder nu i managerstolen i London-klubben. Den erfarne portugiser tog over for Mauricio Pochettino den 20. november i fjor, og han har gjort det nogenlunde indtil videre. 10 sejre i 19 kampe på tværs af alle turneringer er det blevet til for Tottenham siden Mourinhos ankomst. RB Leipzig kører det væsentligt bedre for. De kæmper med om mesterskabet i Tyskland og indtager i skrivende stund andenpladsen i rækken med et point op til Bayern München. Timo Werner er en målmaskine og har scoret 20 mål i Bundesliga-sæsonen hidtil. Han bliver svær at stoppe for Tottenhams til tider vakkelvorne forsvar. Første møde mellem de to klubber finder sted onsdag den 19. februar på Tottenham Hotspur Stadium.

Chelsea - FC Bayern München

Chelsea og Bayern München er en gentagelse af Champions League-finalen fra 2012. De to klubber har ikke mødtes i Champions League-sammenhæng siden dengang, hvor Chelsea vandt efter straffesparkskonkurrence. Bayern München er storfavoritter til at avancere fra turneringen, og de har på papiret også et væsentligt stærkere hold end Chelsea. Robert Lewandowski topper topscorerlisten i Bundesligaen, som han har gjort så mange gange før, og polakken er også topscorer i Champions League med ti mål. Det er svært at forestille sig, at Andreas Christensen og co. skal kunne holde Lewandowski fra fadet. Chelsea ligger nummer fire i Premier League og har lukket flest mål ind af topholdene i tabellen. Chelsea starter hjemme på Stamford Bridge tirsdag den 25. februar.

Napoli - FC Barcelona

Napoli og FC Barcelona tørner sammen i første møde tirsdag den 25. februar. Det er Napoli-hold i krise, som Barcelona skal besøge. Napoli ligger blot nummer 11 i Serie A, og holdet har tabt flere kampe, end man har vundet. Enkelte lyspunkter har dog vist sig, siden Gennaro Gattuso tog over. Blandt andet vandt Napoli 2-1 hjemme mod Juventus og ugen efter hentede Napoli en udesejr på 4-2 imod Sampdoria. Men i seneste spillerunde blev det til et hjemmebanenederlag til upåagtede Lecce, og det er svært at se Napoli kunne gøre det store mod FC Barcelona. Dog må de formodes, at Napoli-spillerne vil være topmotiverede for at vise, at de er gode til at spille fodbold, og kan de få det til at spille, så venter der en svær aften for Barcelona på San Paolo, hvor første møde spilles. Barcelona er nemlig også lidt svingende i La Liga, hvor Quique Setiéns mandskab er nummer to i tabellen med tre point op til de evige rivaler fra Real Madrid. Men med Napolis krisesæson taget i betragtning, vil det være en stor overraskelse, hvis ikke Barcelona går videre.

Lyon - Juventus

Lyon og Juventus er måske den ottendedelsfinale, hvor der er den største forskel på de to modstandere. Juventus spiller med i toppen af Serie A, mens Lyon sejler i Ligue 1, hvor holdet ligger nummer ni. Senest tabte Lyon 4-2 til PSG på udebane, hvor man især vil huske Fernando Marcals absurde selvmål. Juventus har dog på det seneste vist lidt udsving i resultaterne. To af de seneste tre kampe er tabt til henholdsvis Napoli og Verona, og disse nederlag har betydet, at Inter har overhalet dem i Serie A. Cristiano Ronaldo og resten af Juve-mandskabet bør dog være en for stor mundfuld for et Lyon-hold, der indtil videre kun har fået et point af ni mulige i Ligue 1 i februar måned. Første kamp mellem Lyon og Juventus spilles onsdag den 26. februar på Groupama Stadium.

Odds på Champions League-kampene hos Betfair

Champions League starter op igen tirsdag den 18. februar, hvor der spilles ottendedelsfinaler pr. dag henholdsvis tirsdag og onsdag. De resterende ottendedelsfinaler spilles ugen efter. Returopgørene spilles i løbet af marts.