Brøndby leder p.t. efter deres nye cheftræner. Unibet* er ude med odds på, hvem der kan blive ny mand i spidsen for Superligaholdet. Bookmakeren har landstræner Kasper Hjulmand blandt favoritterne. 

Brøndby offentliggjorde den 14. november, at cheftræner Niels Frederiksen var færdig i klubben. Det blev til cirka 2,5 år på Vestegnen med et overraskende mesterskab i 20/21 som højdepunktet. 

Nu er jagten gået ind på en afløser, og Unibet* har i den anledning odds på næste Brøndby-træner. Skal deres odds stå til troend, er landstræner Kasper Hjulmand et oplagt emnu. Men er han nu også det?  

Foruden odds på en ny Brøndby-træner får du i denne artikel også en gennemgang af nogle af kandidaterne. 

Ny Brøndby-træner: odds peger på en tysk-amerikaner

Her får du en oversigt over, hvem Unibet* mener kan være næste mand i trænersædet på Brøndby Stadion.  

Hvem bliver Brøndbys næste træner? Højeste odds Bookmaker
Frank Kramer 2,00
David Wagner 3,25
Kent Nielsen 6,00
Mike Tullberg 7,00
Kasper Hjulmand 8,00
Kjetil Knutsen 10,00
Jacob Friis 12,00 ​​​​​​​
Ole Gunnar Solskjær 12,00 ​​​​​​​
Glen Riddersholm 15,00 ​​​​​​​
Morten Wieghorst 15,00 ​​​​​​​
Daniel Agger 18,00 ​​​​​​​
Jess Thorup 25,00 ​​​​​​​
David Nielsen 50,00 ​​​​​​​
Michael Laudrup 75,00 ​​​​​​​
Per Nielsen 75,00

OBS: Odds på næste Brøndby-cheftræner er fra fredag den 16. december klokken 09.49. 
OBS: Sådan finder du spillet: Fodbold –> Vinderspil –> Specials –> Managers & Trænere

Mest overraskende er det nok at se Kasper Hjulmand så højt oppe på listen. Selvom han og landsholdet leverede en miserabel præstation under VM, må det stadig formodes, at hans kurs er til noget højere end et job i Superligaen. 

Vi vil nu tage et hurtigt kig på et udvalg af træneremnerne.

Frank Kramer – favoritten 

50-årige tyske Frank Kramer er ifølge Unibet* ny favorit til at overtage det ledige trænersæde i Brøndby IF. Da vi først lagde denne artikel op den 9. december 2022, var det David Wagner, som var favoritten; han må nu nøjes med at være nummer to på listen. 

Kramer har en lang række af klubber bag sig: TSG Hoffenheim (midlertidig træner), Greuter Fürth, Fortuna Düsseldorf, Tyskland U19, Tyskland U20, Tyskland U18, Armenia Bielefeld og senest Schalke 04 fra juli 2022 til oktober 2022. 

Ovenstående cv strækker sig fra 2012 og frem til i dag. Der er udeladt enkelte U-jobs både før og efter 2012. 

Ifølge Transfermarkt.com er Kramers foretrukne formation 4-2-3-1. Selvsamme hjemmeside fortæller os, at Frank Kramer i gennemsnit har været 1,18 år i sine job. Det vidner ikke just om en driftssikker herre, som kan være med til at bygge Brøndby op til at være ny førerhund i landet. 

Det taler til gengæld til hans fordel, at han har erfaring fra både Tysklands 2. Bundesliga og 1. Bundesliga. 

Det er svært at sige, om odds 2,00 er godt. En umiddelbar vurdering er, at det er det ikke. Omvendt er der måske en god grund til, at Unibet* hiver ham op af hatten, efter de i første omgang havde lagt spillet ud. 

David Wagner – Premier League-erfaring

51-årige David Wagner er født i Frankfurt am Main i Tyskland, men er amerikansk statsborger. Han har et ganske pænt cv med erfaring fra både Bundesligaen og Premier League. Premier League-erfaringen kommer fra tiden i Huddersfield. Her var han fra 2015 til 2019. 

Da han kom til klubben i november 2015, fristede den en tilværelse i The Championship. Det var også tilfældet sæsonen efter, men her lykkedes det til gengæld at sikre oprykning til Premier League. Holdet formåede at overleve i den første sæson under Wagners ledelse, men halvvejs inde i anden Premier League-sæson blev træneren fyret. 

Herfra gik turen til Schalke 04, hvorfra Bundesliga-erfaringen stammer. Wagner og Schalke fik en forrygende begyndelse sammen med blot ét nederlag i de første syv Bundesligakampe. Tingene vendte imidlertid mod slutningen af turneringen, og kort inde i sæson to blev det til endnu en fyreseddel på grund af knap så gode resultater. 

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Senest har tysk-amerikaneren været cheftræner i schweiziske Young Boys Bern. Det var han fra juli 2021 til marts 2022. Igen var resultaterne ikke helt som forventet og håbet, og holdet lå håbløst efter FC Zürich, som et par måneder efter fyringen blev mestre.

De gulklædte unge drenge endte sæsonen som nummer tre, hvilket stod i skarp kontrast til de fire foregående sæsoners mesterskaber.

Et pointgennemsnit på blot 1,73 over 40 kampe vidnede også meget godt om, at ledelsen i den store klub måtte afskedige træneren. Det var ikke godt nok.

Det er svært at vurdere, om odds 3,25 er interessant. 

OBS: Wagner gav odds 2,25, da vi lagde artiklen op den 9. december.

Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 DDK

*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Bonuskode: Benyt bonuskoden BETX1000 når du opretter en konto hos Bet365* for at opnå den bedste bonus Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Kasper Hjulmand – tror vi på den?

50-årige Kasper Hjulmand behøver næppe den helt store præsentation. Han er i øjeblikket Danmarks landstræner, hvilket han har været siden august 2020. Han førte holdet frem til EM-semifinalen i fjor, for hvilket han har høstet et utal af fortjente roser. 

Han har efterfølgende været sat i forbindelse med op til flere Premier League-job. Hjulmand forblev dog dansk landstræner og var det også under VM-fadæsen i år. Her sluttede Danmark sidst i top-2 over nemmeste grupper ved slutrunden. 

Det både var og er selvsagt et skår i glæden over Hjulmands ellers fine præstationer for nationalholdet. Det forholder sig dog næppe således, at tre dårlige kampe betyder, at landstræneren går fra – i hvert fald på rygtebasis – at være Premier League-aktuel til at tage et job i Superligaen. 

Noget andet er også, at Kasper Hjulmand er utrolig ærekær angående sit landstrænerjob. Han vil næppe slutte sin tid som førerhund med tre nederlag til VM i Qatar. Det vil han ikke have siddende på sig. Det er mere sandsynligt, at han er revanchelysten som aldrig før. 


Danmark har i den sammenhæng fået en på papiret overkommelig EM-kvalifikationsgruppe. Hjulmand må for alvor tro på, at vi kan vinde den og kvalificere os til EM 2024 i Tyskland. Her vil han måske slutte sin landstrænergerning. Ikke med tre dårlige kampe i Qatar, hvor han havde travlt med at snakke om politik. 

Skulle Kasper Hjulmand alligevel blive fristet til at skifte job inden da, må det – med al respekt – være til større ligaer end den danske. 

Træneren har i to omgange stået i spidsen for FC Nordsjælland. Han kan blandt andet fremvise et yderst overraskende mesterskab i 2012. Udover tiden i FCN og på landsholdet rummer cv’et også et mislykket ophold i Mainz 05 tilbage i 2014-2015. 

Vurderingen herfra er, at odds 8,00 stadig er for lidt.

OBS: Hjulmand gav odds 4,00, da vi lagde artiklen op den 9. december. 

Kjetil Knutsen – for stor til Superligaen?

Denne 54-årige norske Bodø/Glimt-træner nævnes, hver gang en af de større eller mellemstore danske klubber skal have en ny træner. Sagen er dog den, at nordmanden med største sandsynlighed er blevet alt for stort et navn til at tage til Superligaen. 

Han har tryllebundet fodboldfolket i Norge, siden han kom til klubben i januar 2018. Det første år handlede om at stabilisere holdet, og herefter så han og klubben sig ikke tilbage. Det er blevet til to mesterskaber og flere meget flotte resultater i de europæiske turneringer. 6-1 hjemme over Roma og 2-2 ude mod selvsamme romere står som et par de flotteste, men der er bestemt flere at tage af. 

Odds 10,00 afspejler ifølge forfatteren til denne artikel stadig ikke virkeligheden. Det er klart bedre end de oprindelige odds 4,00, men det er stadig for lidt. Måtte gerne være dobbelt så højt.

OBS: Knutsen gav odds 4,00, da vi lagde artiklen op den 9. december. 

Kent Nielsen – får han comeback? 

Europamesteren fra 1992 har gjort det utrolig flot i Silkeborg, hvor han har været siden 2019. Han førte – via rigtig flot spil – holdet frem til en formidabel 3.-plads i sidste sæson. I indeværende sæsoner ligger holdet nummer fire efter 17 spillerunder.

Bronzemedaljen fra sidste sæson betød, at holdet skulle ud i Europa. Her kom de rødklædte i pulje med West Ham, Anderlecht og FCSB i Conference League. Kun utur, lidt uskarphed og en skidt dommerpræstation hjemme mod englænderne gjorde, at de rødklædte lige akkurat ikke kom videre til knockoutkampene. 

Alt i alt har resultaterne i det jyske bestemt gjort Kent Nielsen værdig en tjans som cheftræner i Brøndby. Sagen er dog den, at han før har fået chancen i klubben. Han var her fra januar 2009 til marts 2010, hvor han fik sparket. 

Spørgsmålet er nu: Tør Brøndby prøve den 60-årige træner igen, eller er det et overstået kapitel? Odds 6,00 begynder så småt at smage af noget, men er måske stadig lige i underkanten. 

OBS: Kent Nielsen gav odds 4,00, da vi lagde artiklen op den 9. december. 

Besøg ComeOn

100% betting bonus op til 1000 DKK

*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Læs anmeldelse
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

​​​​​​​

Morten Wieghorst – fortiden taler for

Morten Wieghorst, 51, har en fortid som spiller i klubben. Allerede her er han foran nogle af de andre på point. 

Lige nu er han ansat som assistenttræner på landsholdet. Det er nok ikke en rolle, han har tænkt sig at være tilfreds med resten af karrieren. Han har tidligere været assistent for Michael Laudrup i Swansea, og han har selv haft tøjlerne i FC Nordsjælland, AGF og AaB. Ambitionen må helt sikkert være at blive cheftræner igen. 

Her kunne Brøndby være et ganske glimrende bud herpå. Han vil tilmed nok ikke være den dyreste mand at hive ud af kløerne på DBU. Det menes der ikke noget dårligt med. Blot, at der skal være forskel på at købe en assistent- og en cheftræner. 

Odds 15,00 ligner for alvor noget. Vi har forbindelsen mellem de to parter, Wieghorst vil formentlig gerne være cheftræner igen, og Brøndby er en af Danmarks største klubber; det vil være et godt sted at kickstarte cheftrænerkarrieren igen. 

Det taler lidt imod, at Wieghorst nok heller ikke har lyst til at slutte af med tre dårlige kampe ved VM i Qatar. Omvendt føler han nok ikke et lige så stort ansvar herfor, som Kasper Hjulmand gør det. 

OBS: Wieghorst gav odds 12,00, da vi lagde artiklen op den 9. december. 

Øvrige emner – helt kort

Norske Ole Gunnar Solskjær har af flere omgange vist sig ikke at være for fin til at træne Molde i Eliteserien. Der er dog forskel på at stå i spidsen for et hold i sit eget land og et andet land. Jobbet i Molde har betydet noget for ham, fordi han har kunnet sætte sit præg på norsk fodbold. Samme lyst er der formentlig ikke til at gøre det i Danmark. Til det er han som forhenværende Manchester United-træner og -spiller nok et for stort navn. 

Daniel Agger har bestemt ikke imponeret synderligt i 1.-divisionsklubben HB Køge. Holdet kom i fjor ikke med i top-6-spillet, og det er der heller ikke meget, der tyder på, de gør i år. Budgettet skulle efter sigende være til lidt mere end en midterplacering i tabellen, hvorfor Agger langtfra har overpræsteret. En rolle som assistenttræner i Brøndby kunne dog være en mulighed. Og så kunne han eventuelt få chancen med cheftrænerkasketten om nogle år. 

58-årige Michael Laudrup har formentlig haft sit sidste trænerjob. Han har været arbejdsløs på trænerfronten siden juni 2018, og han har tidligere udtalt, at han ikke kommer til at være træner i en høj alder. Bevares, 58 er ikke en høj alder, men det ene lagt sammen med det andet gør, at vi nok ikke ser ham på bænken igen. Der bliver næppe heller pengeproblemer, som får ham tilbage i trænerjobbet. Han har tjent godt i sin træner- og spillerkarriere og tjener formentlig også en pæn hyre i dag for sin ekspertrolle på tv. 

Hav desuden in mente, at Brøndby for nyligt fik en række udenlandske investorer ombord. Det kunne meget vel tænkes, at disse tænker mere internationalt, end vi før har været vant til at se Brøndby gøre. I den sammenhæng kan det sagtens ske, at Brøndby præsenterer en træner, som end ikke er på ovenstående liste med odds på næste Brøndby-træner. 

Fansideindehaver: Han kunne være rigtig spændende

BetXpert har talt med Toke Møller, medindehaver af Brøndbyfansiden VilfortPark.dk, for at høre, hvad han siger til nogle af kandidaterne.

Hvis vi skal tro de sparsomme rygter samt bookmakernes odds, kunne det godt se ud, som om at Brøndby ikke mindst kommer til at kigge imod udlandet i jagten på en ny træner. Hvad tænker du om det samt kandidaterne, som du kan spille på?

- Officielt har GFH (Global Football Holdings, ny hovedaktionær i Brøndby IF, red.) ikke noget med trænerjagten at gøre, men de fleste går ud fra, at der bliver trukket gevaldigt på deres netværk og indsigt i forbindelse med den nye træner.

- Brøndby lader dog ikke til at have voldsomt travlt med at udpege en ny træner, på trods af at fansene skriger på klarhed.

Toke Møller ser ikke overraskende et lys i norske Kjetil Knutsen, men han erkender også, at det nok bliver svært at lokke succestræneren til Vestegnen. 

- Kjetil Knutsen kunne være en rigtig spændende træner at få ind efter hans præstationer i Norge, men det vil nok kræve gode overtalelsesevner hos CV at lokke ham til fra Bodø/Glimt.

Som med BetXperts vurdering mener fansideindehaveren heller ikke, at klubikonet Daniel Agger er klar til at blive cheftræner for de blå-gule endnu. 

- Daniel Agger tiltaler det fodboldromantiske, men han er næppe klar til at tage skridtet op fra HB Køge. Han kunne dog være interessant at få ind som assistent.

Ofte stillede spørgsmål om næste Brøndby-træner

Hvem bliver ny Brøndby-træner?
Det er endnu ikke offentliggjort. I denne artikel kan du se 15 bud på mulige kandidater.

Hvem er favorit til at blive næste Brøndby-træner?
Tyske Frank Kramer er p.t. favorit. 

Hvornår melder Brøndby ud om en ny cheftræner?
Carsten ”CV” Jensen, fodbolddirektør i Brøndby, udtalte efter fyringen af Niels Frederiksen, at man vil have en ny mand ind ”hurtigst muligt.”