Amalienborg Slotsplads dannede i dag den symbolske ramme for Bent Bendtsens afgang og overdragelse af både formandsposten for de Konservative og ministerposten som økonomi- og erhvervsminister til Lene Espersen.

Tronskiftet hos de Konservative har, i følge Ladbrokes, allerede haft en positiv indvirkning på chancerne for at Danmark for første gang siden Poul Schlüter får en Konservativ statsminister.

Før gårsdagens tronskifte gav Bendt Bendtsen pengene odds 21 gange igen som Danmarks næste statsminister. Hans afløser, Lene Espersen giver i dag pengene 12 gange igen.

Ladbrokes har stadig Anders Fogh Rasmussen som favorit til at fortsætte som statsminister efter næste valg til odds 1,90 - før det seneste valg lå han dog til odds 1,25.

Socialdemokraternes frontdame, Helle Thorning Schmidt lå før sidste valg på odds 3,50, men er nå røget helt ned på odds 2,50 og puster dermed Fogh i nakken.

Ladbrokes danske manager, Richardt Funch udtaler ” Vores umiddelbare vurdering er at tronskiftet hos de Konservative uden tvivl har forstærket partiets chancer for at få flere mandater ved næste valg, og dermed også chancen for at få en Konservativ statsminister. Hvis Lene Espersen formår at spille sine kort rigtige er hun ikke noget dårligt bud på en ny statsminister."

Bendt Bendtsen går nu efter at blive medlem af EU-Parlamentet og Ladbrokes er ikke i tvivl om, at det skal lykkedes ham at opnå dette mål. Ladbrokes giver kun odds 1,01 gange pengene igen hvis han kommer i EU-Parlamentet. Mens der er flere penge at hente hvis han ikke gør -hvilket bliver belønnet med odds 15 gange pengene igen.

Odds på hvem der er statsminister efter næste Folketingsvalg
Anders Fogh Rasmussen - odds 1.90
Lars Lokke Rasmussen - odds 2.25
Helle Thorning-Schmidt - odds 2.50
Lene Espersen - odds 12.00
Villy Sovndal - odds 21.00
Merethe Vestager - odds 41.00

Bendt Bendtsen bliver valgt til EU-Parlamentet
Ja - odds 1.01
Nej - odds 15.00