I følge Betfairs brugere har BARACK OBAMA 88 % chance for at vinde det forestående amerikanske præsidentvalg. Obamas forspring er øget med 7 % de seneste fem dage, grundet positive præstationer ved de afgørende tv-debatter samt endosseringen er Colin Powell, tidligere udenrigsminister under George W. Bush.

Der blev således i alt spillet over 2,6 millioner kroner på Obama efter nyheden om, at Colin Powell angiveligt var med på vognen, mens der samlet er spillet for godt 180 millioner kroner på det amerikanske valg.

For blot en måned siden var kapløbet ellers mere lige. Dengang lå Obama på 55 % og McCain på 43 %, hvilket lige siden stødt har ændret sig til Obamas fordel, inden den afgørende beslutning skal træffes 4. november.

Afgørende for Obama er det også, at han i øjeblikket ligger bedst til på nogle af de hårde markeder hos Betfair*, blandt andet fører han med 34 % i Ohio og 41 % i Florida. Derudover er Obama også i front i Missouri, Colorado, Nevada, Virginia og North Carolina. Faktisk er Indiana den eneste stat, hvor Obamas forspring er faldet. Alt i alt tror Betfairs brugere derfor på, at John McCain vil lide et jordskredsnederlag, eftersom Obama i følge markedet har 46 % chance for at få 350 Electoral College stemmer, og hele 88 % chance for i mindst at få 300.

Betfairs talsmand Michael Robb fortæller: “Betfairs marked er virkelig dyster læsning for McCain kampagnen. Tingene så ellers positive ud for Republikanerne, da Sarah Palin kom ind i billedet, men da først “Palin Faktoren” døde ud, fulgte hele McCains kampagne trop.”

“Nu vælter det derimod ind med opbakning til Obama. Hans forspring er så stort, at Betfairs brugere nu ikke kun spiller på om han vinder, men også på hvor stort han vinder. Betfair* har markeder på alle tænkelige udfald, og lige nu ser det ud til, at McCain virkelig taber stort.”