OB slap for østeuropæiske hold uden tilskuertække, da der blev trukket lod til UEFA Cuppens gruppespil. Odenseanerne får i stedet fornøjelsen af en overvejende latinsk gruppe bestående af italienske Parma, franske Lens, hollandske Heerenveen og spanske Osasuna.

Der er dermed lagt op til en række attraktive og spændende men også svære opgør mod hold, der alle må regnes som stærkere end den fynske klub. Helt skal man dog ikke afskrive holdet fra HC Andersens fødeby, hvor selv den grimmeste ælling som bekendt kan blive til en flot svane. Og OB viste mod Hertha Berlin, at man godt kan bide skeer med gode hold.

Præsentation af OBs modstandere

Parma har vundet UEFA Cuppen to gange, men ligger pt placeret på en ydmyg 17.plads i Serie A, med blot 1 point efter de første 5 runder. I forhold til tidligere er der småt med stjernenavne i truppen, men der er dog gode folk som midtbanefolkene Morfeo og Grella.

Lens har en decideret stjerne i offensivmanden Aruna Dindane - et muskelbundt, der samtidig er hurtig, teknisk dygtig og målfarlig. Og så råder man ellers over et solidt mandskab, der især på hjemmebane kan være temmelig skræmmende. Lige nu ligger holdet nr 6 i den franske liga.

Den tidligere danskerklub Heerenveen hører til i subtoppen i den hollandske Æresdivision (pt nr 6). Umiddelbart er det nok især dette hold, OB skal hænge hatten på i kampen for at få point.

Endelig er der spanske Osasuna der efter 5 runder ligger placeret midt i rækken i La Primera. Holdet råder over den serbiske angrebsveteran Savo Milosevic og har også spanske koryfæer som Juanfran.

Spilledatoer

I UEFA Cup-gruppespillet skal man ikke, i modsætning til CL-gruppespillet, møde alle modstandere ude og hjemme. Man spiller een kamp mod hver modstander, dvs, 4 opgør i alt. OB møder Parma og Lens i Odense, og dyster mod Heerenveen og Osasuna på udebane.

De 3 bedste fra hver gruppe går videre til sekstendedelsfinalerne, hvor de får tilslutning af de 8 treere fra CL-grupperne.

19. oktober
OB - Parma

2. november
Heerenveen - OB

23. november
OB - Lens

29. november
Osasuna - OB

14. december
OB oversidder

Oversigt over alle grupper

De to hold, der slog henholdsvis Brøndby og Randers ud, tyske Eintracht Frankfurt og tyrkiske Fenerbahçe, er pudsigt nok havnet i samme gruppe (H) - hvor de kommer op imod Newcastle, Celta og Palermo.

De forsvarende UEFA Cup-mestre fra Sevilla er placeret i gruppe C sammen med bl.a. AZ Alkmaar.

A
1 AJ Auxerre (FRA)
2 Rangers FC (SCO)
3 FK Partizan (SCG)
4 AS Livorno Calcio (ITA)
5 Maccabi Haifa FC (ISR)

B
1 Bayer 04 Leverkusen (GER)
2 Club Brügge KV (BEL)
3 Beşiktaş JK (TUR)
4 FC Dinamo 1948 Bucuresti (ROU)
5 Tottenham Hotspur FC (ENG)

C
1 Sevilla FC (ESP)
2 AZ Alkmaar (NED)
3 FC Slovan Liberec (CZE)
4 Grasshopper-Club (SUI)
5 SC Braga (POR)

D
1 Parma FC (ITA)
2 RC Lens (FRA)
3 SC Heerenveen (NED)
4 CA Osasuna (ESP)
5 Odense BK (DEN)

E
1 Feyenoord (NED)
2 FC Basel 1893 (SUI)
3 Wisła Kraków (POL)
4 Blackburn Rovers FC (ENG)
5 AS Nancy-Lorraine (FRA)

F
1 AFC Ajax (NED)
2 AC Sparta Prag (CZE)
3 RCD Espanyol (ESP)
4 FK Austria Wien (AUT)
5 SV Zulte Waregem (BEL)

G
1 Panathinaikos FC (GRE)
2 Paris Saint-Germain FC (FRA)
3 AFC Rapid Bucuresti (ROU)
4 Hapoel Tel-Aviv FC (ISR)
5 FK Mladá Boleslav (CZE)

H
1 Newcastle United FC (ENG)
2 RC Celta de Vigo (ESP)
3 US Città di Palermo (ITA)
4 Fenerbahçe SK (TUR)
5 Eintracht Frankfurt (GER)