EU-domstolen har idag fastslået, at det ikke er tilladt at dobbeltbeskatte en borger for penge, som man har vundet hos en spiludbyder i et andet land.

For fem år siden var en finne på ferie i Sverige. Hun købte en lottokupon hos en af Svenska Spels mange forhandlere, og havde det held at vinde en million svenske kroner. I hverken Sverige eller Finland (som i Danmark) betaler en borger skat af en gevinst vundet i sit eget land. På trods af det krævede de finske myndigheder, at kvinden skulle betale skat af de penge, som hun havde vundet i Sverige. Nu har EU-domstolen fastslået, at de finske myndigheders krav strider mod EU-retten.

– Vi glæder os over dommen, som er både logisk og korrekt. Først og fremmest fastslår dommen, uden skyggen af tvivl, at statens dobbeltbeskatning af spillegevinster er ulovlig. Desuden bekræfter dommen det, som Gambelli-dommen også fastslog i sidste uge – at staten ikke må begrænse private spillevirksomheders virke, med det formål at maksimere statens indtægter fra spillemonopolet, siger Pontus Lesse, direktør i Unibet*.

– Dobbeltbeskatningen af gevinster er dårligt konstrueret og uretfærdig. I stedet for at prøve at score så stor en gevinst som muligt på spillemarkedet, burde staten istedet afskaffe spillemonopolet, og indføre et reguleret marked, hvor virksomheder også tillades at drive virksomhed, siger Pontus Lesse.

Unibet* er et skandinavisk firma, men på grund af spillemonopolerne, er Unibet* nødt til at drive sin virksomhed fra udlandet, hvor vi så selvfølgeligt også betaler skat.

– Vi er for et reguleret marked, men vi er klar modstander af et monopol, siger Pontus Lesse.