I april næste år får NemID ny teknologi der gør login-systemet mere fleksibelt og brugbart til mobiltelefoner og -tabletter...

I dag skal man via et Java-program for at logge ind med NemID – et program der ofte skal opdateres, og som ikke fungerer på mobil-telefoner og -tabletter. Det Java-program skrottes næste år af Digitaliseringsstyrelsen der står for NemID.

»Vi vil fremover bruge et såkaldt javascript, som er en lille stump kode, der ligger på selve netsiden. Det gør brugen af NemID langt mere fleksibel og løser en række af de problemer med hackerangreb, som vi har fulgt tæt. Mange internetbrowsere kan i øvrigt slet ikke bruge den nuværende Java-løsning, men på den nye måde kan NemID også bruges på mobiltelefoner og tavlecomputere. Nu er der ikke noget, der skal opdateres, og det er ekstra brugervenligt,« siger Digitaliseringsstyrelsens direktør, Lars Frelle-Petersen til Berlingske.

NemID er et system der bruges når man logger ind på diverse websites, fx offentlige sider og banker. Bookmakere med dansk licens skal også bruge NemID, ifølge den danske spillelovgivning, men pt gælder kravet kun almindelige websites, ikke mobil-platforme.