BetXpert udvider ekspertpanelet med en velkendt herre der i lang tid har bidraget til at slå bookmakerne. Der er tale om brugeren allan_urban, og har du hørt navnet før er det ikke så mærkeligt.

Allan Urban, eller Rasmus Dalsgaard som hans borgerlige navn er, har længe leveret målscorerspil i gruppesektionen og er desuden ophavsmand til den omfattende moneymanagement-artikel "Så meget skal du satse på et bet", hvor Rasmus, ud fra sine matematiske kundskaber, beskriver hvordan man bestemmer størrelsen på sit indskud.

Artiklen kan du læse her: http://www.betxpert.com/artikel/saa-meget-skal-du-satse

Allan Urban kommer til at have fokus på målscorerspil i fodbold. Hans tips kan findes her: http://www.betxpert.com/ekspert/allan-urban

Matematisk tilgang

Allan Urban har - måske ikke så overraskende for dem der kender ham fra forum og gruppesektionen (og førnævnte artikel) - en meget matematisk tilgang til sine målscorerspil.

"Det er i vidt omfang talhekseri og statistik. Jeg har en 4-5 parametre som kan måles/observeres og de tal putter jeg ind i en statistisk sandsynlighedsmodel som så beregner et fair odds på de spillere jeg ønsker at kigge på.

Der ligger en grundig statistisk analyse bag, som tager højde for spilleren, dennes form, om holdet spiller hjemme eller ude, hvor store favoritter de er og hvor målrig/målfattig kampen sandsynligvis bliver."

Hvad så med trupnyt, holdtaktik og den slags? De elementer indgår så vidt muligt i hans analyser, men har generelt en ret lille rolle.

"Det ville være forkert at sige, at jeg ikke giver noget for trupnyt, spillestil og lignende, for det har noget at sige.  Men efter min mening har det sjældent nok at sige, til at det bør være et argument i sig selv. Det rykker et par procenter (medmindre der er tale om virkelig usædvanlige tildragelser), men så er det også det.

En af mine parametre indeholder al information omkring netop trupnyt, matchup, taktiske overvejelser osv til den givne kamp. Præcis hvordan jeg putter et tal på den parameter holder jeg helst for mig selv. Men jeg bruger forsvindende lidt tid på den slags ting og kommer aldrig til det.

Om de taktiske aspekter af en kamp går med eller imod mig går nok op i det lange løb. Betyder det at jeg sætter et spil uden værdi en gang imellem? Uden tvivl, men over tid er min edge stor nok til at opveje de fejl der kommer.


Kunne jeg øge min personlige tilbagebetaling ved at læse op på trupinfo? Det kunne jeg uden tvivl, men personligt handler det for mig om kvantitet frem for kvalitet. Jeg har hellere 20 spil om ugen med 110% end fem med 125%. At skulle studere alle taktiske aspekter af en kamp ville tage alt for lang tid."