Hvad siger Dronningen i sin nytårstale? NordicBet har sat odds på ordvalget og har både "selfie",
"chilismagning" og "Allan Simonsen" med på på listen...


Hvis det bliver som det plejer, vil dronningen runde 2013 af med en tale om det danske fællesskab, sammenhængskraften i samfundet og andre kendte temaer. Men hvad med tidens aktuelle emner og hotte
personligheder? Vil Hendes Majestæt f.eks. komme ind på den stærkt omtalte digter Yahya Hassan eller internetfænomenet chilismagning? Og hvad med den følelsesladede EU-debat om lakridspiber? 

Hvis man vil sætte årets ubrugte sparepenge på højkant i forsøget på at gætte, hvilke ord dronningen tager med i sin nytårstale, har NordicBet igen i år sat odds på de mest sandsynlige - og usandsynlige - kandidater. F.eks. er årets ord "undskyld" helt nede i odds 1.50, mens smartphone-generationens nye udtryk "selfie" ligger i odds 5.00.

"Ordet "selfie" ­kunne godt blive brugt som en løftet pegefinger og et sprogligt billede på, at vi bør sætte Danmark og ikke os selv først. Men når man tænker tilbage på, hvad der har optaget danskerne mest i 2013, kommer man ikke uden om fodboldspilleren og danseren Allan Simonsen og chilismagning, som gik hen og blev en folkesport. Disse
emner vil dog falde knap så naturligt ind i en nytårstale," vurderer NordicBets oddssætter Frederik Søvang.

Efter at dronningen nævnte Facebook i nytårstalen sidste år, hare NordicBet øget antallet af kulørte bud på talens indhold. Over 600 ord har denne gang fundet vej til bookmakerens liste.

Se hele listen over mulige ord i dette års nytårstale på NordicBet.dk, hvor det også er muligt at spille på Helle Thorning-Schmidts ordvalg, når statsministeren holder nytårstale den 1. januar.
 

(BetXperts note: Bemærk at der typisk er temmelig lave indsatsgrænser ved denne slags specialspil)

Hvilke ord siger dronningen i sin nytårstale?

Udvalgte ord:

Odds
EU 1,05
Dybbøl 1,05
Nelson Mandela 1,25
Undskyld 1,50
Kommunalvalg 2,50
Overvågning 2,50
Selfie 5,00
Facebook 5,00
Madspild 5,00
Lakridspiber 5,00
Søens folk 5,00
Allan Simonsen 12,34
Chilismagning 15,00
Yahya Hassan 50,00

Mest spillede ord i 2012:

1) Søens folk
2) Felix Baumgartner
3) De Olympiske Lege
4) Rekordår
5) Barack Obama
6) Regeringsjubilæum
7) Rådhusklokkerne
8) Ulv
9) Gangnam Style
10) EU-formandskab

Dronningens nytårstale 2012:

Tekst

Video: