Sponsoreret indhold fra NordicBet

Uffe Elbæk vil gerne lave politik på en anden måde med sit nye parti Alternativet, som netop er blevet opstillingsberettiget til Folketinget. Men den er vælgerne næppe med på, vurderer bookmakeren NordicBet, der anser Elbæks chancer for at komme i Folketinget som næsten lig nul. 

Som tidligere minister er Uffe Elbæk et kendt ansigt i dansk politik, og mange har sikkert sympati for hans projekt med partiet Alternativet. Det forlyder, at støtten i form at underskrifter vælter ind i disse uger, men selv om Alternativet nu kan stille op til Folketinget, bliver der næppe plads til Elbæk og hans alternative - men ganske ukendte - følge på Tinge.

Bookmakeren NordicBet har sat odds på Alternativets muligheder for at blive valgt ind, og det er trist læsning for den tidligere kulturminister. NordicBet betaler pengene hele 25 gange igen, hvis Alternativet kommer i Folketinget, mens en stemmeprocent på under én, hvilket vil sige langt under spærregrænsen, står i lave odds 1,45. 

"Historisk set er det yderst vanskeligt for nye partier at blive valgt ind i Folketinget. Ny Alliance, der siden blev til Liberal Alliance, og Dansk Folkeparti er naturligvis markante undtagelser, men den klare tendens er, at nye partier, som faktisk dannes ganske ofte i dansk politik, dumper med et brag, når de forsøger at komme i Folketinget. Trods bedre kort på hånden end de fleste andre politiske lykkeriddere, tror vi heller ikke på Uffe Elbæk," siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen og uddyber:

"Som vi ser det, står især tre store udfordringer i vejen for valgsucces til Alternativet. For det første kender de færreste andre af partiets kandidater end Uffe Ulbæk selv, hvilket er et meget skrøbeligt fundament at gå til valg på. For det andet ved vælgerne primært, at partiet er alternativt, men kender ikke meget til den konkrete politik. Endelig ved vi trods alt, at Alternativet satser på en grøn profil, hvor der skal fiskes stemmer fra centrum-venstre. Men potentielle vælgere kan let blive skræmt af historier om, at en stemme på Alternativet kan være spildt og i sidste ende hjælpe blå blok til magten, hvis Elbæks parti ikke kommer i Folketinget." 

Bliver Alternativet valgt ind i Folketinget i 2015?
Ja 25.00

Hvor mange procent af stemmerne får Alternativet ved Folketingsvalget 2015?
0-0,99 pct. 1.45
1-1,99 pct. 2.40
Mindst 2 pct. 25.00