National Hockey League – i daglig tale NHL – glider igen hen over isen. For at klæde BetXperts læsere på til at spille på ligaen, har vores to rutinerede NHL-eksperter skrevet en grundig optaktsartikel: Hvert eneste hold i de to geografiske Conferences, Eastern og Western, er blevet kørt igennem d’herrer Seeberg og Christensens røntgen-apparat og har fået styrker og svagheder blotlagt. Nyd resultatet.

Vi begynder med Eastern Conference der består af tre Divisions, Atlantic, Northeast og Southeast, og i alt 15 hold. Nedenunder følger Western Conference, med disse Divisions: Pacific, Central og Northwest.

(NHL-tip findes på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/nhl/ )


Eastern Conference

Atlantic Division
Northeast Division
Southeast Division

Atlantic

New York Rangers
New Jersey Devils
Pittsburgh Penguins
Philadelphia Flyers
New York Islanders

New York Rangers

W-L-OTL-PTS 06/07 42-30-10-94p.
Stilling Conference/Division 06/07: 6/3
Målscore 06/07: 242-216
Playoffs 06/07: Ja, nåede Semifinalen i East.

Tilgang: C Scott Gomez, C Chris Drury, D Andrew Hutchinson.
Afgang: C Michael Nylander, RW Jed Ortmeyer, D Karel Rachunek, G Kevin Weekes, C Matt Cullen.

Forudsigelser

Division: 1
Conference: 1-4
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: *****
Rangers har haft tegnedrengen fremme med forpligtigelserne af Drury og Gomez, og har i en håndevending skabt sig et stærkt one-two punch på Center-pladsen. På fløjene huserer højkaliber veteranerne Jagr, Straka og Shanahan, hvorfor der er basis for at forvente en rigtig god produktion fra topkæderne. Holdets topkæder oser af mål og offensiv kreativitet, og backs som Rozsival og Mara bør kunne støtte bagfra. Rangers kommer til at score mindst ligeså mange mål som i fjor. Eneste bekymring er hvor gnidningsfri overgangen bliver med to nye top-centers, og Nylander havde trods alt et forbilledligt samarbejde med den sensible Jagr.

Forsvar: ***
Rangers er efterhånden blevet et udmærket defensivt mandskab. Balancen på holdet er styrket, og i forsvaret har man en del unge sultne folk med talent frem for tidligere tiders overbetalte veteraner på aftægt i The Big Apple. Man har gode checking forwards, folk som Avery, Callahan og Betts, med masser af fart og med stor arbejdsiver. Rangers forsvaret bliver generelt lidt undervurderet, måske fordi der ikke er så mange ”navne”. Generelt er det dog solidt, og den kommende sæson vil vise om den gode udvikling fortsættes.

Målmænd: *****
En ikke uvæsentlig grund til Rangers fremgang skal findes i målet, hvor ”King Henrik” Lundqvist på et par sæsonen har spillet sig frem til status af top-goalie i NHL. Saveprocent i fjor var .917, trods en lidt shaky start. Lundqvist kan føre Rangers rigtig langt.
Backup bliver formentlig Valiquette, hvilket ikke er betryggende, men Lundqvist forventes at starte i mindst 70 kampe.

Speciel Teams: ****
PP var nr.8 i fjor, og den position bør fastholdes, måske forbedres, og skal ligge indenfor top 5. Drury og Gomez bør alt andet lige give endnu mere kreativitet, og endnu flere scoringsmuligheder til Jagr og Shanny.
PK var nr.12 i fjor. Nogenlunde stabilt, og man bør ligge på samme niveau i år

Opsummering: Rangers er min favorit til at vinde Atlantic, samlet set synes de at have færre svaghedspunkter end såvel Devils som Penguins.
Det er svært på nuværende tidspunkt at pege på oplagte spilmuligheder. Rangers vil vinde mange kampe, men de er et populært spille-objekt, hvorfor bookierne vil presse odds i bund. Interessant


New Jersey Devils

W-L-OTL-PTS 06/07 49-24-9-107p.
Stilling Conference/Division 06/07: 2/1
Målscore 06/07: 216-201
Playoffs 06/07: Ja, og nåede Semifinalen i East.

Tilgang: C Dainius Zubrus, D Vitaly Vishnevsky, D Karel Rachunek, G Kevin Weekes, RW Aaron Asham.
Afgang: C Scott Gomez, D Brian Rafalski, D Brad Lukowich, C Erik Rasmussen.

Forudsigelser

Division: 2
Conference: 2-5
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ***
New Jersey har mistet meget vigtige profiler i topcenter Gomez og angrebsbacken Rafalski. Man har søgt at kompensere ved at hente Zubrus og et par D´s, hvilket delvist kompenserer tabet, men ikke helt. Devils scorer som regel ikke mange mål(216 i fjor), og alligevel er de altid med hvor det sker. Den nuværende offensiv ser trods tabene ud til at ville kunne drive det til samme målantal i år. Bærende spillere, Elias, Gionta, Parise.

Forsvar: ****
En bomstærk defensiv Devils har (igen) i år. Rutinerede kræfter med masser af fysisk styrke. Man kommer til at savner Rafalskis offensive impulser og placeringsstyrke, men rent defensivt har man en stærk top4 på back siden. Den bakkes glimrende op af forwards med gode two-way egenskaber, og Devils er uovertrufne som defensivt kollektiv.

Målmænd: *****
Money-goalie Martin Brodeur er en af NHL´s mest stabile på sin post, og han giver holdet en enorm ro med sin blotte tilstedeværelse. Backup Weekes skal nok ikke regne med mere end 7-8 kampe, da Brodeur ynder at spille et hav af kampe. Brodeur er uundværlig.

Speciel Teams: ***
Det er måske i PP-spillet tabet af Rafalski og Gomez - begge meget pasningsstærke - bliver mest synligt. Nr.15 i PP 06/07, og det bliver næppe bedre i år.
PK ser til gengæld mere end fornuftigt ud. Nr. 4 i 06/07, og de bør kunne holde sig i Top-6 i denne kategori.

Opsummering: New Jersey vil nok atter være at finde i toppen. Som betting-objekt udmærker Devils sig ved at være et oplagt ”under”-væddemål. Men det ved bookierne også, så mål-linjen er sat derefter.
Man bør også lægge mærke til at holdet, trods status af tophold, spiller mange tætte kampe, hvorfor +1,5 handicap-odds på underdogs mod Devils altid er værd at holde vågent øje med.


Pittsburgh Penguins

W-L-OTL-PTS 06/07 47-24-11-105p.
Stilling Conference/Division 06/07: 5/2
Målscore 06/07: 277-246
Playoffs 06/07: Ja, slået ud i 1.runde.

Tilgang: LW Petr Sykora, D Darryl Sydor, G Dany Sabourin.
Afgang: RW Michel Ouellet, G Jocelyn Thibault, RW Chris Thorburn, D Josef Melichar.

Forudsigelser

Division: 3
Conference: 4-6
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: *****
Et angreb med Sidney Crosby og Evgeni Malkin i top-center rollerne er pr. definition på vej mod 5 stjerner. Lægger vi dertil veteraner som Gary Roberts, Mark Recchi og Petr Sykora samt youngsters som Ryan Malone, Jordan Staal og Erik Christensen, ja, og offensive backs som Sergei Gonchar og Ryan Whitney…så er vi på 5 stjerner, og der er da også tale om en Juggernaut af en offensiv. Sidste år scorede Penguins 277 mål, og det er ikke utænkeligt de kommer godt over de 300 i år.

Forsvar: **
Defensiven kan ikke holde trit med kvaliteten fremadrettet. Så langt fra endda. Kvaliteten i back-kæderne er ret tvivlsom, og holdets to top-backs bruges meget offensivt. Man har da sørget for at have en ok checking line, og Roberts er altid en slider i det defensive, ligesom man håber at nytilkomne Sydor samt måske en Letang fra egen avl vil stabilisere. Overordnet set er defensiven dog holdets svage punkt.

Målmænd: ***
Her satser man også på ungdom. Stortalentet Marc-Andre Fleury er for længst kastet for ulvene, man har valgt at springe længerevarende ophold i AHL over. Fleury er også i god udvikling, men han er stadig meget ung af en første-goalie. Backups kan blive enten Sabourin eller Conklin, formentlig førstnævnte, der ikke kan kaldes en veteran-backup således som Thibault var det i fjor.

Speciel Teams: ****
PP var sidste år nr.5, og Penguins kommer formentlig til at blive endnu bedre i år. Måske det bedste PP i NHL. PK var man nr.17 og det bliver nok til en placering deromkring igen.

Opsummering: Pittsburgh satser på at kværne modstanderne gennem deres ultra-stærke offensiv, og det er ikke utænkeligt at de snyder såvel Devils som Rangers i Atlantic. Ekstremt underholdende mandskab og spillestil, hvilket naturligvis gør at spil på over-væddemål er fristende.

Philadelphia Flyers

W-L-OTL-PTS 06/07 22-48-12-56p.
Stilling Conference/Division 06/07: 15/5
Målscore 06/07: 214-303
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: C Daniel Briere, D Kimmo Timonen, LW Scott Hartnell, RW Joffrey Lupul, D Jason Smith.
Afgang: D Joni Pitkanen, LW Geoff Sanderson, LW Todd Fedoruk, G Robert Esche, C Mike York.

Forudsigelser

Division: 4
Conference: 7-10
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
Det er år 1 efter katastrofe-sæsonen 06/07, og Flyers har handlet godt ind i bestræbelserne på at vende tilbage til toppen. Med Briere har man sikret sig en god number one center, og fra egne rækker er det forventningen at Jeff Carter og Mike Richards i år slår igennem. Flyers har godt med muskler og mål på fløjene med Hartnell, Upshall, Gagne og Knuble, ligesom holdets nye offensiv-back Timonen vil give en støtte bagfra som man savnede i fjor.

Forsvar: ***
Defensiven var simpelthen skrækkelig i 06/07, 303 mod-scoringer er det synlige bevis på at det slet ikke fungerede. Forsvaret er opgraderet til i år, men det ser nu stadig en kende for gumpe-tungt ud. Det er også nødvendigt at holdets forwards arbejder mere bagudrettet, og undgår at tage så mange dumme udvisningsminutter som i fjor. Alt i alt bør der være klare forbedringer i defensiven.

Målmænd: ***
Martin Biron blev hentet ind som ny første-goalie allerede ved trade deadline i fjor efter at Esche/Niitymake duo´en på det nærmeste havde fået granatchok. Biron ligner en opgrade i mål, men mangler endnu at bevise sig.

Speciel Teams: ***
Philly havde tredjeværste PP i fjor, noget der bør forbedres væsentligt med de nye folk, særligt Briere og Timonen. PK var overraskende nr.9 og deromkring lander de nok igen.

Opsummering: Philadelphia bør rejse sig i denne sæson, og har holdet til at tale med om de nederste playoff-pladser. Problemet for Flyers kan blive at de taber for mange point i deres egen meget stærke division. Atlantic Division er dog stærk nok til at nr.5 også kan komme med.
Philly ser ud til at have et helt andet udgangspunkt i år, hvorfor det er svært at pege på oplagte fokus-områder betting-mæssigt. Læg dertil at Flyers traditionelt regnes som tophold, hvorfor det i fjor var muligt at få udmærkede odds mod dem langt ind i sæsonen, på trods af at holdet spillede forfærdeligt.


New York Islanders

W-L-OTL-PTS 06/07 40-30-12-92p.
Stilling Conference/Division 06/07: 8/4
Målscore 06/07: 248-240
Playoffs 06/07: Ja, røg ud i 1.runde.

Tilgang: RW Bill Guerin, C Mike Comrie, D Andy Sutton, LW Ruslan Fedotenko, LW Jon Sim, C Josef Vasicek.
Afgang: C Alexei Yashin, RW Jason Blake, C Viktor Kozlov, D Tom Poti, LW Ryan Smyth, RW Richard Zednik, D Sean Hill.

Forudsigelser

Division: 5
Conference: 12-15
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: **
Uha, en voldsom åreladning hos på the Island. Holdet har mistet en række af sine vigtigste offensive spillere. På center-positionen ser Comrie eller Sillinger ud til at kunne blive top-center. Ikke godt nok, og på fløjene ser det tyndt ud med Satan og den aldrende Guerin som eneste proven scorers, selv om det skal siges at Guerin havde en fantastisk sæson i fjor i St. Louis.
Isles kommer næppe til at score 248mål i år, og kommer formentlig til at skulle klare sig med minimum 30 mål mindre.

Forsvar: **
Islanders ser rimelige ud i det defensive uden at det skal overfortolkes. Et par fysiske hard-hittere i Brendan Witt og Andy Sutton, og et par udmærkede checking-lines på forward-siden. Coach Ted Nolan har i det hele taget skabt mere gejst og arbejdsvilje på holdet, siden han tiltrådte inden 06/07. Offensivt skal man ikke forvente det store fra holdets backs.

Målmænd: ****
Rick DiPietro er en af NHL´s up-and coming goalies, og det er ikke for sjov, at Islanders har manden på kontrakt frem til 2021! Små-vanvittigt, men ikke desto mindre er DiPietro i færd med at springe ud som en top-goalie, hvis præstationer er helt afgørende for hvorvidt klubben skal synke helt til bunds eller hænge nogenlunde med. Backup er Dubielewicz, der ikke er mere end det, og han kommer formentlig ikke til at spille mange kampe.

Speciel Teams: *
Isles var nr.12 i PP i sidste sæson, hvilket de næppe bliver i år. Tværtimod ligner det et voldsomt fald nedad rangstien. På PK siden var man nr.18, og også her må en forværring imødeses, holdets overordnede styrke er faldet mærkbart.

Opsummering: Islanders klarede sig langt over forventning med play-off plads i fjor, men i år synes en plads i det fine selskab uopnåelig. Atlantic Division ser rigtig stærk ud i år, og Islanders ligner det svageste hold.
Det er oplagt at holde øje med odds der går imod Islanders såvel ude som hjemme, men man skal selvfølgelig ikke være ukritisk, værre er Islanders trods alt heller ikke.


Southeast

Carolina Hurricanes
Atlanta Thrashers
Tampa Bay Lightning
Florida Panthers
Washington Capitals

Carolina Hurricanes

W-L-OTL-PTS 06/07 40-34-8-88p.
Stilling Conference/Division 06/07: 11/3
Målscore 06/07: 241-253
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: C Matt Cullen, C Jeff Hamilton.
Afgang: RW Anson Carter, D David Tanabe, C Josef Vasicek.

Forudsigelser

Division: 1
Conference: 3-6
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
Carolina har ikke ændret truppen væsentligt. 2006/07 scorede man 241 mål, men var over lange stræk præget af Stanley-Cup hangovers fra titelerobringen i 05/06. I år kan man møde friske op med et velsammenspillet angreb anført af den kraftfulde center-duo Rod Brind Amour/Eric Staal, masser af rutine på fløjene og i det hele taget et bredt angreb, der bør lave masser af mål.

Forsvar: ***
Defensiven er stadig ret anonym, men også den er godt sammenspillet, og alene det at Frantisek Kaberle og Bret Hedican er skadesfri vil hjælpe godt. I fjor var man meget sløsede bagude, og selv om det langt fra er en super-defensiv man råder over, bør den kunne forbedre sig alene ved at være mere koncentreret. Two-way center Matt Cullen er i øvrigt en fin tilføjelse, og som tidligere Carolinaspiller glider han direkte ind i systemet.

Målmænd: ***
Unge Cam Ward havde en svær anden sæson efter sit jubel rookie år. Ward er en ung goalie, og det er endnu ikke til at at sige om han ramte toppen for tidligt. Får Ward lidt bedre hjælp fra forsvaret har han potentialet til at genrejse sig. John Grahame er en god backup.

Speciel Teams: **
Carolina var meget skuffende i PP i fjor som nr.25. I år bør man kunne gøre det bedre, om end der ikke rigtigt er potentiale til at komme op i toppen. Carolina savner offensive D-men. I PK var man nr.7. Ganske godt og noget at bygge videre på.

Opsummering: Southeast ser svækket ud i år, og Carolina ligner en forhåndsfavorit til at vinde divisionstitlen. De har et bredt hold og et godt angreb.
Bettingmæssigt bliver Carolina forhåbentlig lidt mere stabile. I fjor var de helt uberegnelige. Med fornyet energi kan Carolina atter gå hen og blive en magt på egen is.


Atlanta Thrashers

W-L-OTL-PTS 06/07 43-28-11-97p.
Stilling Conference/Division 06/07: 3/1
Målscore 06/07: 246-245
Playoffs 06/07: Ja, ud i første runde.

Tilgang: C Todd White, D Ken Klee, C Eric Perrin, RW Chris Thorburn.
Afgang: C Eric Belanger, D Greg de Vries, D Shane Hnidy, LW Jon Sim, D Andy Sutton,
C Keith Tkachuk.

Forudsigelser

Division: 2
Conference: 8-11
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: ***
Atlanta har to af verdens bedste angrebsspillere i Ilya Kovalchuk og Marian Hossa, ligesom de har en snu og målfarlig herre i Slava Kozlov. Udover dette europæiske trekløver er der ikke meget at komme efter. Atlanta har ingen playmaker i center, og mangler i høj grad bredde. I fjor stod de 3 eurostars for 113 af Atlantas 246 mål. Går Kovalchuk eller Hossa ned med skade er Atlanta done.

Forsvar: ***
Man har mistet et par solide folk, og kun hentet rutinerede Klee til erstatning. Back-siden er således ikke imponerende, men alt i alt er defensiven ikke uden evner. Særligt ikke med gode slidere som Holik, Rucchin og White på forward-siden.

Målmænd: ****
Kari Lehtonen var en yderst vigtig faktor, da Atlanta i sidste sæson kvalificerede sig til playoff for første gang i klubbens historie. Lehtonen er en vigtig brik, og har en udmærket backup i rutinerede Johan Hedberg.

Speciel Teams: **
Atlanta lå i fjor i den nedre tredjedel i begge kategorier, og umiddelbart er der ikke noget det peger i retning af forbedring. Man savner fortsat en PP-quarterback og en playmaker i Center. PK kunne blive forbedret med White og Perrin samt en skadesfri Rucchin.

Opsummering: Det bliver næppe til en ny divisionstitel. 2006/07 endte skidt. Man gik død i anden halvdel af regular season, knust i 1.runde af playoff(0-4), og ingen virkelige forstærkningen er kommet til i løbet af sommeren. Mange spørgsmålstegn i Atlanta, men de har et par esser som få andre hold kan matche.

Tampa Bay Lightning

W-L-OTL-PTS 06/07 44-33-5-93p.
Stilling Conference/Division 06/07: 7/2
Målscore 06/07: 253-261
Playoffs 06/07: Ja, ude efter 1.runde.

Tilgang: D Brad Lukowich, C Chris Gratton, RW Michel Ouellet, LW Jan Hlavac
Afgang: LW Ruslan Fedotenko, C Eric Perrin, D Cory Sarich, D Nolan Pratt.

Forudsigelser

Division: 3
Conference: 8-11
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: ****
4 stjerner kan synes overdrevet, men Tampa har NHL´s måske giftigste trekløver i Vincent Lecavalier, Brad Richards og Martin St. Louis. I modsætning til divisionsrivalen Atlanta har Tampa så lidt større bredde i angrebet, og har ikke mindst to stærke offensive backs i Dan Boyle og Filip Kuba. Tampa må således påregnes at score mange mål, særligt hvis nytilkomne som Hlavac og Ouellet støtter op om topspillernes produktion.

Forsvar: **
Defensivt har Tampa aldrig hørt til blandt de bedste, og kommer næppe heller til det i år. Lukowich er en ok tilføjelse, men tabet af Sarich og Pratt er mærkbart, da Tampa ikke har ret mange alternativer på back-positionerne. Man har en udmærket top-4 bagude, men problemer kan sætte ind ved skader, og vigtige Dan Boyle er netop blevet skadet i Preseason. Han skulle gerne vende tilbage ASAP.

Målmænd: ***
Johan Holmqvist og Marc Denis skal kæmpe om første-tjansen. Ingen af dem var overbevisende i fjor, og problemer på den vigtige målmandspost er efterhånden blevet kroniske i Tampa. Holmqvist har potentialet til at gøre det langt bedre i sin anden sæson, og Denis kan vel ikke pludseligt have mistet alle sine evner. Gode muligheder for forbedringer på dette punkt.

Speciel Teams: **
Tampa har et godt PP. Intet under med den første kæde man kan smide ud i overtalssituationer. PK stank i 2006/07. Det bør man kunne gøre bedre i år, men helt godt bliver det nok ikke.

Opsummering: Tampa er dybt afhængige af deres Big Three. Hvis de atter engang undgår skader til top-trioen bør playoff-plads sikres; hvis noget går galt med en af de tre, kan Tampa godt rasle ned i rækkerne.
Mange mål i Tampa´s kampe vil næppe være et særsyn. Hold øje med Tampa når de er hotte, så kan de slå alle, og omvendt når holdet pludselig slår over på den kolde hane.


Florida Panthers

W-L-OTL-PTS 06/07 35-31-16-86p.
Stilling Conference/Division 06/07: 12/4
Målscore 06/07: 247-257
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: G Tomas Vokoun, LW Brett McLean, RW Richard Zednik, RW Radek Dvorak.
Afgang: G Alex Auld, G Ed Belfour, LW Martin Gelinas, C Chris Gratton, RW Juraj Kolnik.

Forudsigelser

Division: 4
Conference: 10-13
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: ***
Florida har forstærket sig med Zednik, Dvorak og McLean. Ikke noget at blive vildt imponeret over, men de har jo i forvejen en top-center i Olli Jokinen og et par spændende unge spillere, og har ikke mistet det helt store. Florida har potentialet til at overraske positivt, ikke mindst fordi man kan påregne hjælp fra mobile backs som Bouwmeeste og van Ryn. For nuværende vil det dog være forkert at betegne offensiven som andet end lidt over-middel.

Forsvar: **
Det samme kan siges om defensiven. Interessant potentiale, og man har i Jay Bouwmeester et af de største back-talenter i ligaen. Ellers er man ordinære defensivt, og der skal ikke mange skader til før panikken sætter ind.

Målmænd: ****
Tomas Vokoun er største forstærkning, og måske en af den slags, der kan skubbe Florida det sidste stykke op mod play-off pladserne. Man skal dog ikke glemme at Ed Belfour faktisk gjorde det ok i fjor, og at Vokoun har haft en del helbredsproblemer over de sidste par sæsoner i Nashville.
Backup er den udmærkede Craig Anderson.

Speciel Teams: **
Her ser Florida også ud til at blive middle of the road, men igen, hvis Bouwmeester springer ud som super-back kan PP blive løftet, og hvis Vokoun spiller op til sit bedste vil PK automatisk blive forbedret.

Opsummering: Florida har været lige ved og næsten et par gange. Den rolle kan man meget nemt ende i igen, omend der ikke skal de store forbedringer til førend Panthers endelig når playoff for første gang siden 1999/2000.
Panthers er kendt for at være gode hjemme, svage ude, samt at starte sæsonen skidt/slutte fint…OG i sidste ende misse playoff.


Washington Capitals

W-L-OTL-PTS 06/07 28-40-14-70p.
Stilling Conference/Division 06/07: 14/5
Målscore 06/07: 235-286
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: C Michael Nylander, D Tom Poti, C Viktor Kozlov, C Nicklas Bäckström.
Afgang: C Kris Beech, D Bryan Muir.

Forudsigelser

Division: 5
Conference: 12-15
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: ***
Offensivt er Caps blevet forstærket væsentligt med Nylander og Kozlov, ligesom det skal blive spændende at følge svenske Bäckström. Alexander Ovechkin og Alexander Semin får således mere kvalificerede legekammerater i år, hvilket burde føre til at offensiven er langt mere end bare den russiske to-mandshær.

Forsvar: *
Defensivt var man ikke gode i fjor, og Caps får sikkert også problemer i år. Visse forbedringer er dog at forvente. De mange unge spillere har efterhånden udviklet sig under de sidste to sæsoner med mange nederlag. Hvor langt de er kommet i udviklingen vil tiden vise, men defensiven ligner nu stadig et svagt punkt.

Målmænd: ***
Olaf Kölzig vogter stadig buret i Washington, og kan ikke bebrejdes de mange mål der scores. Kölzig er stabil, hvis han får lidt hjælp fra forsvaret. Brent Johnson er backup.

Speciel Teams: **
Man lå i nederste tredjedel i begge kategorier. Særligt PP burde forbedres med Nylander og Poti, mens PK straks ser mere end tvivlsomt ud.

Opsummering: Washington bør kunne forbedre sig i år, og går alt vel kan de godt rykke længere op i en Southeast Division hvor de fleste hold har en del huller.

Northeast

Boston Bruins
Buffalo Sabres
Montreal Canadians
Ottawa Senators
Toronto Maple Leafs

Boston Bruins

W-L-OTL-PTS 06/07 35-41-6-76
Stilling Conference/Division 06/07: 13/5
Målscore 06/07: 219-289
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: G Manny Fernandez, RW Shawn Thornton
Afgang: LW Petr Tenkrat, G Joey MacDonald, G Hannu Toivonen

Forudsigelser

Division: 5
Conference: 12-15
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: **
Boston har ikke fået tilgang af spillere der vil hjælpe deres dårlige angreb. Murray, Sturm, Bergeron og Savard er deres bedste offensive spillere. Desværre for Boston har de ikke rigtig flere spillere de kan regne med vil gøre offensiven bedre. Phil Kessel bliver dog spændende at følge i år.

Forsvar: *
Chara kom til Boston sidste år og var ud over sine 43 point en stor skuffelse med hans -21. Bostons D ser horriblet ud i år og med mindre en spiller som Stuart kan holde sig skadesfri, bliver det en meget lang sæson. Boston lukkede næstmest mål ind sidste sæson og det bliver ikke meget bedre i år.

Målmænd: ***
Bostons bedste område er helt sikkerts deres målmænd. De har fået Fernandez som sammen med Thomas skal vogte målet.

Speciel Teams: **
Boston lå i den nederste halvdel i både PP og PK og der ingen grund til at tro det bliver bedre i år.

Opsummering: Det bliver efter alt at dømme en lang sæson for Boston i år. Pas dog på med at spille kampe hvor Boston spiller med Divisions-rivaler som Montreal og Toronto, da de kampe som regel er meget tætte. Generelt vil Boston sandsynligvis tabe flere kampe end de vil vinde, men det bliver nok en rutsjebane.

Buffalo Sabres

W-L-OTL-PTS 06/07 53-22-7-113
Stilling Conference/Division 06/07: 1/1
Målscore 06/07: 308-242
Playoffs 06/07: Ja

Tilgang: G Jocelyn Thibault
Afgang: C Daniel Briere, C Chris Drury, C Dainius Zubrus, G Ty Conklin

Forudsigelser

Division: 2
Conference: 3-6
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
Selvom Buffalo har mistet to af deres bedste spillere i Briere og Drury til Free Agency, har de stadig en offensiv trup. Det bliver formentlig ikke til NHLs bedste angreb igen, som sidste år, med 308 mål, men der vil nok igen blive scoret mange mål, ikke mindst fordi de bliver nødt til at sætte deres lid til angrebet, da forsvaret ikke er det bedste. Ikke mindst Vanek bliver spændende at følge da han virkelig fik vist talentet sidste sæson.

Forsvar: ***
Buffalo er et hold. Der er ikke mange individualister på holdet og det præger da også deres forsvar som ikke har en Chara eller Lidstrom...men i stedet har Campbell, Spacek, Kalinin, Tallinder osv som gjorde det godt sidste sæson og som virkelig har noget at leve op til i år. En ting der vil have en effekt på især forsvaret, er tabet af tre gode Center-spillere i Drury, Briere og Zubrus, som nok vil betyde flere tabte faceoffs og dermed mere pres på forsvaret. Forvent at Buffalo lukker en del mere mål ind i år.

Målmænd: ****
Buffalo har Miller i mål igen sammen med Thibault som de fik som UFA. Det er det eneste område hvor Buffalo har opgraderet en smule, ikke meget, men der var nu heller ikke plads til meget forbedring da Miller gjorde det godt sidste år.

Speciel Teams: **
Buffalo lå omkring midten af de 30 hold i begge kategorier. Deres special temas bliver formentlig en del værre i år på grund af tabet af Drury, Briere og især Zubrus som spillede en del i deres PK-kæde. Igen, det er tre gode face off center-spillere og det gør ondt da face offs er en stor del af special teams.

Opsummering: Buffalo bliver nødt til at håbe at Miller spiller en kanon sæson, ellers kunne det måske ser sortere ud end min meget optimistiske forudsigelse. Hvis Miller bliver skadet eller spiller en dårlig sæson kommer Buffalo måske til at spille golf tidligt i år. Buffalo er et hold vi nok lige skal se an inden vi kan se om trenden fra sidste sæson fortsætter.

Montreal Canadians

W-L-OTL-PTS 06/07 42-34-6-90
Stilling Conference/Division 06/07: 10/4
Målscore 06/07: 245-256
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: D Roman Hamrlik , C Bryan Smolinski, F Tom Kostopoulos, D Jamie Rivers, D Patrice Brisebois
Afgang: F Alexander Perezhogin, F Sergei Samsonov, C Radek Bonk, D Sheldon Souray, G David Aebischer, F Tony Salmelainen

Forudsigelser

Division: 4
Conference: 8-13
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: ***
Der er ikke sket det store med Montreal selv om de var aktive på UFA markedet. De spillere de fik udligner stort set de spillere der forlod the Habs. F. Eks. Smolinski = Bonk og Hamrlik = Souray. Montreals angreb er små hurtige spillere som ikke endnu har kunne bruge de nye regler til noget. Deres tre bedste offensive spillere sidste sæson var Koivu, Ryder og Kovalev, som tilsammen havde 180 point, men som også var samlet -65. Forvent Montreal scorer 230-250 mål.

Forsvar: ***
Montreal mistede deres bedste offensive D i Souray. Han scorede 64 point, men var horrible -28. Det er absolut skandaløst af en forsvarsspiller. I stedet har de fået Hamrlik og Brisebois, som spillede 14 sæsoner i Montreal inden lockouten. Hamrlik kan spille mange minutter og havde 38 point sidste år og var +22. Brisebois vil næppe have den store indflydelse på forsvaret.

Målmænd: **
Montreal mistede Aebischer til Free Agency, men han var nu også et flop i Montreal. I år sætter de deres lid til Huet og Lasak. Det bliver interessant at følge, men jeg tror nu ikke det vil fungere helt som de forventer i Montreal. Begge er unge målmænd uden den store erfaring som nu bliver bedt om at bære holdet på deres skuldre.

Speciel Teams: ****
Montreal havde overraskende det bedste powerplay i NHL sidste sæson, men Souray spillede en stor rolle i den forbindelse og han er som sagt væk. Deres PK var i top 10. Forvent Montreal forbliver i top 10 i begge kategorier.

Opsummering: Montreal vil nok kæmpe forgæves i år. Det bliver sandsynligvis en sæson meget lig sidste år, hvilket betyder de vil være tæt på playoffs, men de kommer ikke med i sidste sekund. Pas på kampe i Divisionen mod især Toronto og Boston. Montreal er et ”lille” hold der vil have det svært mod større, mere fysiske hold.

Ottawa Senators

W-L-OTL-PTS 06/07 48-25-9-105
Stilling Conference/Division 06/07: 4/2
Målscore 06/07: 288-221
Playoffs 06/07: Ja

Tilgang: F Niko Dimitrakos
Afgang: C Mike Comrie, D Tom Preissing

Forudsigelser

Division: 1
Conference: 1-3
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: *****
Ottawa har ikke undergået de store ændringer, hvilket for dem er en god ting. De havde NHLs næstbedste angreb sidste sæson med 288 mål og der er ingen grund til at tro at angrebet ikke skulle kunne leve op til det igen i år. De har mange unge offensive spillere i Heatley, Spezza og Alfredsson. Der kunne dog komme grus i maskinen hvis en af de tre bliver skadet i længere tid. Eneste minus ved Ottawas angreb er at de ikke hentede nogen større spillere i UFA markedet, da de så meget små ud mod Anaheim i finalen.

Forsvar: ***
Ottawa mistede en af deres bedste forsvarsspillere i Tom Preissing som var +40 sidste sæson. Det bliver svært at erstatte især fordi de ikke hentede en ny forsvarsspiller. Men de har da stadig Phillips, Redden, Volchenkov og Corvo, selv om forsvaret ikke har været det samme siden de mistede Chara.

Målmænd: ****
Ottawa har en god tandem i Emery og Gerber, selv om det vist var planen at Gerber skulle være førstevalg. Emery gjorde det godt i sidste sæson, men nu skal i så se om det kan blive ved. Jeg tror de begge får en solid sæson.

Speciel Teams: ***
Ottawa lå over midten i begge kategorier, og jeg tror ikke der bliver ændret ved det.

Opsummering: Ottawa bør vinde flere kampe i år da Buffalo ser svækket ud. Forvent at Ottawa vinder 2-4 kampe mere i år, og som en regel bør de vinde medmindre de spiller mod et hold med store spillere, som Anaheim. Ottawa bliver formentlig det stærkeste hold i Eastern Conference, men hold øje med Ray Emerys skader. Hvis han bliver skadet kan der være gode penge at hente.

Toronto Maple Leafs

W-L-OTL-PTS 06/07 40-31-11-91
Stilling Conference/Division 06/07: 9/3
Målscore 06/07: 258-269
Playoffs 06/07: Nej, missede playoffs med EET point.

Tilgang: G Vesa Toskala, F Mark Bell (suspended indefinitely), RW Jason Blake, G Scott Clemmensen, F Tony Salmelainen.
Afgang: C Mike Peca, C Yanic Perreault, G Jean-Sebastien Aubin.

Forudsigelser

Division: 3
Conference: 6-10
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
Torontos angreb er blevet forstærket med Jason Blake som scorede 40 mål sidste sæson. Toronto havde allerede et potent angreb som dog var ramt af en del skader. Sundin, Tucker, Welwood, Blake er spillere der vil score mange point igen i år, men Torontos styrke er nu i alle 4 kæder da de har mange spillere der kan score. Deres bredde er deres styrke.

Forsvar: ***
Toronto har på papiret et af de bedste forsvar i NHL, men det så ikke sådan ud sidste år. Grunden var to ting. Skader og en målmand der reddede de sværeste skud, men så lukkede de værste skud ind. Igen tvivl om at selvtilliden gik ned med Raycroft. Jeg tror Torontos forsvar vil være bedre i år foran Toskala. Navne som Kaberle McCabe og Kubina ser imponerende ud på papir og forhåbentlig på isen i år.

Målmænd: ***
Største forbedring kom i mål med tilgangen af Vesa Toskala. Han skal stadig bevise at han kan være første målmand, men han er helt sikkert en fremragende målmand der forhåbentlig ikke kun gør holdet bedre men også Raycroft, som var horribel sidste sæson selv om han vandt 37 kampe.

Speciel Teams: **
Torontos PP lå i midten mens deres PK var 3. sidst. Der skal forbedres på deres PK hvis de skal have en chance, så forvent at se nogle ændringer fra Coach Maurice.

Opsummering: Jeg forventer Toronto kommer i playoffs, specielt hvis de undgår skader som prægede deres sæson sidste sæson. Spillemæssigt er Toronto stærke hjemme, især på en Lørdag aften da det er en tradition med Hockey Night in Canada...det lyder måske underligt, men det motiverer Toronto. Forvent de vinder kampe mod mindre fysiske hold som Atlanta, Tampa, Florida.
Western Conference

Central Division
Pacific Division
Northwest Division

Central

Chicago Blackhawks
Columbus Blue Jackets
Detroit Red Wings
Nashville Predators
St. Louis Blues

Chicago Blackhawks

W-L-OTL-PTS 06/07: 31-42-9-71
Stilling Conference/Division 06/07: 13/5
Målscore 06/07: 201-258
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: C Robert Lang, W Sergei Samsonov, C Yanic Perreault, W Patrick Kane (draft), (C Jonathan Toews), D Andrei Zyuzin, C Kevyn Adams

Afgang: D Adrian Aucoin, C Michal Handzus, C Jeff Hamilton, D Jassen Cullimore, W Radim Vrbata, F Tony Salmelainen,

Forudsigelser

Division: 2-4
Conference: 8-15
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: ***
Chicago opgraderede en del i angrebet i sommer. Lang, Samsonov, Perrault og Adams kom via free agency, og to meget unge spillere i Toews og Kane får chancen. Især Toews burde være spændende at følge. Er det opskriften på et bedre angreb? På papiret, ja... Problemet er at spillere som Samsonov og Perrault er ”journeymen” i NHL og været i en del klubber i de sidste par sæsoner uden den store succes. Ud over de nye spillere skal Chicago sætte deres lid til altid farlige Havlat, Williams og Ruutu.

Forsvar: *
Forsvaret er en sjov størrelse i Chicago i år. De har to unge, meget gode backs i Keith og Seabrook, og har forstærket forsvaret med Zyuzin, men de har så mistet Aucoin. Resten af forsvaret kan beskrives med et ord...hvem?

Målmænd: ***
Khabibulin er deres førstemålmand og efter et par gode sæsoner i Tampa Bay med succes, havde han det meget svært i Chicago, men sidste sæson viste han endelig nogle af de gode takter igen. Lalime bliver backup og han har vist at han kan gøre det godt i regular season, men ikke så meget når playoffs står for døren... Men han skal nu nok ikke bekymre sig om playoffs i år.

Special Teams: **
Chicagos Powerplay var horribelt sidste sæson. Det var det dårligste i NHL. Deres PK var 15. Med de nye spillere i Lang og Samsonov bør deres PP blive en del bedre og selv om de mistede Handzus som er en god PK spiller, har de erstattet ham med Perrault som ud over at være en meget god PK spiller også er NHLs bedste face off mand, hvilket er meget vigtigt i special teams.

Opsummering: Det ligner en rutsjebane i Chicago i år, og det er allerede startet. Ejeren siden 1966, Bill Wirtz døde i sidste uge, og så makabert det er at sige, er det nok det bedste der kunne ske for Chicago. Problemet er, ingen aner hvad der nu vil ske. Det kunne være at hvem der nu end tager over vælger at vende de sidste års sorte periode i Chicago...hvem ved. Spillemæssigt kan Chicago være lige så dårlige som sidste år eller deres nye spillere og ikke mindst unge spillere kan spille op til deres potentiale. Hold øje med Chicago når de spillere mod fysiske hold eller meget offensive tekniske hold, da de typisk vil have det meget svært mod dem.

Columbus Blue Jackets

W-L-OTL-PTS 06/07: 33-42-7-73
Stilling Conference/Division 06/07: 11/4
Målscore 06/07: 201-249
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: C Michael Peca, F Kris Beech, D Sheldon Brookbank, C Jiri Novotny, D Jan Hejda
Afgang: D Anders Eriksson, G Brian Boucher, C Alexander Svitov

Forudsigelser

Division: 5
Conference: 14-15
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: *
Columbus har på papiret nogle gode angribere i Nash, Zherdev, Modin og Fedorov og med ny ankomne Peca. Problemet er at hockey spilles på is og ikke papir. Nash har haft det svært de sidste par sæsoner, mest fordi han ikke har nogen der kan løfte hans spil omkring ham. Zherdev har vist at han kan spille hockey, desværre er han meget ustabil. Peca er kommet til klubben, men selv om han er en god spiller...eller var...og en god leder, er han desværre ved at blive gammel, hvilket viste sig i sidste sæson hvor han kun spillede 35 kampe.

Forsvar: *
Når Anders Eriksson er et stort tab er der noget galt med forsvaret. Klesla, Bouchar og Hainsey er navne man har hørt om...men kun som 2. Og 3. Par i forsvaret. Resten af forsvaret er det vist kun hardcore Blue Jackets fans der kender til.

Målmænd: *
Leclaire skal igen vogte målet, og han har vist sig være ustabil og skadet en del af tiden. I skrivende stund er jeg ikke lige klar over hvem der er backup...og det er ikke en god ting.

Special Teams: *
Powerplay var 26. Penalty Kill var 21. Forvent at det ender omkring det samme i år.

Opsummering: Det tegner til at blive en meget lang og tung sæson i Columbus. Spillemæssigt bør man holde øje med oddsene mod Columbus, især når de møder...alle andre hold.

Detroit Red Wings

W-L-OTL-PTS 06/07: 50-19-13-113
Stilling Conference/Division 06/07: 1/1
Målscore 06/07: 254-199
Playoffs 06/07: Ja

Tilgang: W Dallas Drake, D Brian Rafalski,
Afgang: F Todd Bertuzzi, C Robert Lang, W Kyle Calder, D Mathieu Schneider

Forudsigelser

Division: 1
Conference: 1-3
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
Meget vil afhænge af deres første kæde med Datsuyk, Zetterberg og Holmstrøm. De var dominerende sidste år og burde fortsætte i samme stil. Detroit har mistet et par profiler uden at få det helt store tilbage offensivt. Dallas Drake er en grinder og vil være værdifuld i playoffs, men jeg tror ikke han får den store indflydelse i regular season. Umiddelbart kunne det se ud som om Detroit burde være dårligere offensivt i år, men som altid har Detroit succes fra egen avl, så forvent at unge spillere som Franzen, Hudler og måske Fillpula vil gøre det godt.

Forsvar: *****
Defensivt ser det som altid godt ud i Detroit, når man har Mr Norris, Lidstrøm, på holdet kan man næsten ikke se bedre ud. Sammen med Lidstrøm har de gamle Chelios, Kronwall, Lebda, Lilja og ikke mindst Rafalski som erstatter Schneider. Rafalski er en lille opgradering over Schneider. Hvis der er en lille svaghed i forsvaret er det at det er et meget offensivt forsvar uden de store hittere. Men sidste år lod forsvaret kun 199 mål ind, og det burde være omkring det samme i år.

Målmænd: *****
The Dominator er tilbage igen i år, og love him or hate him, Hasek er stadig en af de bedste målmænd i NHL. Han har en fantastisk utraditionel atletisk stil, men han er stabil og god, selv om han er ved at blive gammel. Sammen med Howard skal han vogte målet, og Howard er bestemt også en god målmand og måske den fremtidige første målmand.

Special Teams: ***
Detroits Powerplay var 21. Mens deres Penalty Kill var 6. Forvent at deres PP bliver bedre i år med Rafalski i gruppen, samt at deres PK ender omkring det samme som sidste år.

Opsummering: Meget afhænger af to ting hos Detroit i år. Kan de unge spillere i offensiven leve op til tidligere traditioner i Detroit og erstatte de spillere klubben har mistet i år? Og kan Hasek holde sig skadesfri og endnu engang vise at han muligvis er den bedste målmand i NHL? Tradtionen tro sker begge ting og Detroit har endnu en god sæson. Oddsmæssigt: Detroit vinder typisk mange kampe, men hold øje med (odds mod) dem når de spiller mod fysiske hold som Anaheim; fysisk ser Detroit ikke helt så gode ud.

Nashville Predators

W-L-OTL-PTS 06/07: 51-23-8-110
Stilling Conference/Division 06/07: 4/2
Målscore 06/07: 272-212
Playoffs 06/07: Ja

Tilgang: W Martin Gelinas, C Radek Bonk, D Greg de Vries, W Jed Ortmeyer
Afgang: D Vitaly Vishnevski, W Paul Kariya, C Peter Forsberg, D Kimmo Timonen, W Scott Hartnell, D Sheldon Brookbank

Forudsigelser

Division: 4
Conference: 9-13
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: ***
Nashville har mistet mange profiler I år. Væk er Forsberg, som dog ikke spillede meget, Kariya og Hartnell. Det vil nok gøre ondt, selv om de har fået tilgang af Gelinas, Ortmeyer og Bonk. Forvent at Nashvilles angreb vil være en hel del værre end sidste år.

Forsvar: **
Forsvaret er også markant svækket med tabet af ikke mindst Timonen. Timonen var ikke kun en god defenceman, men var også deres Power play specialist. Forsvaret er et stort spørgsmålstegn med en del unge backer der har potentiale for en god sæson, kun tiden vil vise det.

Målmænd: ***
Hvis Nashville skal gøre sig håb om at komme i playoffs, skal Chris Mason spille som han gjorde sidste år og det er endnu uvist om han er klar til det. Skulle han blive skadet er Nashville i knibe, så han bærer om nogen holdet på sine skuldre.

Special Teams: **
Powerplay var 18. og penalty kill var 3. Nu da Timonen og Kariya er væk, kan det forventes at Nashvilles PP ryger et par pladser ned. Deres PK burde kunne blive i top 10.

Opsummering: Det er allerede en underlig sæson i Nashville. Sommeren var fuld af rygter om salg af klubben der så skulle flyttes til Canada... Salget blev ikke til noget, men er klubben stadig til salg? Samtidig mistede Nashville en del spillere, delvist pga rygterne om salg. Jeg tror ikke Nashville kommer i playoffs. Oddsmæssigt: Det bliver nok svært at spille mod Nashville, der selv om de måske ikke er så talentfulde som sidste sæson, stadig har en tradition som en klub der virkelig giver sig 100% og arbejder hårdt i hver kamp.

St. Louis Blues

W-L-OTL-PTS 06/07: 34-35-13-81
Stilling Conference/Division 06/07: 10/3
Målscore 06/07: 214-254
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: W Paul Kariya, C/W Keith Tkachuk, G Hannu Toivonen
Afgang: W Dallas Drake, F Radek Dvorak, G Curtis Sanford

Forudsigelser

Division: 2-3
Conference: 6-10
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ***
St Louis angreb er blevet væsentlig forstærket i år med Kariya og Tkachuk. De skal sammen med Boyes, Weight, Rucinsky og Stempniak se om de kan rette op på et angreb der var 26. i sidste sæson. Jeg tror de har det rette mix af erfaring og unge spillere til at gøre det.

Forsvar: ****
St Louis har et rigtig godt forsvar med spillere som McKee, Brewer, Wyowitka og Erik Johnson som kommer til at spille i år. Der er ingen tvivl om at det er et af de bedste forsvar i NHL, på papiret. Forhåbentlig for St Louis kan de gøre det godt på isen.

Målmænd: *****
St Louis har en de bedste målmands-tandems i NHL med Legace og Toivonen. Legace har mange års erfaring fra sin tid i Detroit, og Toivonen har gjort det godt i Boston. Igen et godt mix af erfaring og unge spillere.

Speciel Teams: ***
St Louis special teams var en katastrofe sidste år. 29. og 25. henholdsvis. Med de nye spillere bør det blive bedre.

Opsummering: St Louis havde lidt af et facelift sidste år med nye folk bag isen samt ny General Manager og ikke mindst træner. Andy Murray fik tøjlerne i December, og siden da vandt St Louis 27 og tabte kun 18 kampe, så der er helt sikkert håb for St Louis i år. Jeg tror de bliver en af de store overraskelser i NHL i år for de har mange af de rette elementer. St Louis får det nok svært mod de hurtige tekniske hold, men burde kunne følge med de fysiske hold. Vigtigst af alt er deres målmænd der nok vil vinde en del kampe for holdet.

Pacific

Anaheim Ducks
Dallas Stars
Los Angeles Kings
Phoenix Coyotes
San Jose Sharks

Anaheim Ducks

W-L-OTL-PTS 06/07: 48-20-14-110
Stilling Conference/Division 06/07: 2/1
Målscore 06/07: 258-208
Playoffs 06/07: Ja, vandt Stanley Cup.

Tilgang: D Mathieu Schneider, LW Todd Bertuzzi, D Shane Hnidy
Afgang: F Dustin Penner, RW Shawn Thornton, F Joe Motzko

Forudsigelser

Division: 1
Conference: 1-3
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
Anaheim scorede ikke helt vildt mange mål sidste år, men de lukkede til gengæld heller ikke ret mange ind. Deres styrke ligger i deres bredde, deres styrke og deres størrelse. Angrebet er endda blevet større da de har fået Todd Bertuzzi under kontrakt. Han har dog en del at bevise efter en skadesramt sæson hos Detroit. Anaheim var det bedste hold sidste år og har ikke mistet mange spillere. Forvent at angrebet er lige så godt eller måske en anelse bedre end sidste år. Selanne har stadig ikke oplyst om han spiller i år.

Forsvar: *****
Anaheim havde et af de bedste forsvar sidste sæson med især Pronger og Niedermayer som fremtrædende spillere. Om Niedermayer spiller i år er stadig et spørgsmål han ikke selv har svaret på. Skulle han spille i år, hvilket jeg personligt tror han vil, vil forsvaret være lige så godt hvis ikke bedre da de også har fået Schneider til holdet.

Målmænd: *****
Guiguere var utrolig sidste år sammen med Bryzlagov, som dog havde et par uheldige kommentarer i løbet af sæsonen. De bliver nok en god tandem i år.

Speciel Teams: *****
Anaheim havde det 3. bedste PP og det 5. bedste PK. Det bliver ikke meget bedre og der er ingen grund til at tro de ikke kan gøre det samme i år.

Opsummering: Anaheim vil med stor sandsynlighed være stærke igen i år, også selv om Selanne og Niedermayer vælger at stoppe karrieren på toppen. Jeg tror ikke de vinder cuppen igen, da det sjældent sker to år i træk, men de bør komme med i playoffs og formentlig frem til conference finalen. Anaheim ligner et vinderkort når de spiller mod hold der ikke kan følge med deres styrke og størrelse.

Dallas Stars

W-L-OTL-PTS 06/07: 50-25-7-107
Stilling Conference/Division 06/07: 6/3
Målscore 06/07: 226-197
Playoffs 06/07: Ja.

Tilgang: F Brad Winchester , LW Todd Fedoruk
Afgang: D Darryl Sydor , LW Ladislav Nagy

Forudsigelser

Division: 4
Conference: 8-12
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: **
Dallas angreb ser meget tamt ud i år. Stefan og Lindros spiller formentlig ikke med og Nagy spiller nu i LA, så målene skal komme fra altid farlige Modano, Ribiero, Lehtinen og...tja...forsvaret? Modano havde problemer med skader sidste år og er ved at blive gammel. 226 mål er ikke mange til at begynde med, og når man så trækker 29 mål fra, fra spillere der ikke er på holdet mere, uden at få nye spillere der kan score, tja så får man et af NHLs værste angreb.

Forsvar: ***
Dallas lukkede næstfærrest mål ind, men det var nu mere på grund af Turco end forsvaret. Forsvaret ledes af Zubov, Norstrom og Boucher men Dallas har så også mistet Sydor. Der er ingen tvivl om at antallet af mål lukket ind er misvisende når det kommer til forsvaret. Dallas forsvar er middelmådigt.

Målmænd: *****
Turco er en klasse målmand og bærer klubben på sine skuldre hver aften. Men det vil næppe være nok for Dallas i år.

Speciel Teams: ***
Dallas special teams lå begge i den bedre ende, men forvent at de begge dropper markant med tabet af førnævnte spillere.

Opsummering: Dallas ser ud til at få det svært i en stærk division. Alle hold i deres division er lige så gode eller bedre end sidste år. De vil nok kunne følge med Phoenix, men næppe LA, San Jose og Anaheim. Dallas er dog svære at spille på eller imod, da Turco kan vinde kampe for dem.

Los Angeles Kings

W-L-OTL-PTS 06/07: 27-41-14-68
Stilling Conference/Division 06/07: 14/4
Målscore 06/07: 227-283
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: C Michal Handzus, LW Ladislav Nagy, C Kyle Calder, D Tom Preissing, D Brad Stuart, G Jean-Sebastien Aubin
Afgang: C Alyn McAuley, G Mathieu Garon, D Aaron Miller, F Tom Kostopoulos

Forudsigelser

Division: 3
Conference: 8-12
Playoffs ja/nej: Nej, men de kommer tæt på

Angreb: ***
LA fik opgraderet angrebet ved at skrive kontrakt med Nagy, Handzus og Calder. Nagy og Calder havde 90 point sidste år, så det er helt sikkert en stor opgradering. Handzus spillede kun 8 kampe, men havde 8 point, inden en skade i knæet satte en stopper for resten af sæsonen. Hvis han holder sig skadesfri, kan han få en rigtig god sæson sammen med resten af LAs unge og talentfulde angreb, med Cammalleri, Frolov og overraskelsen Kopitar.

Forsvar: ***
LA har også opgraderet forsvaret med Preissing og Stuart. De kommer til at spille sammen med veteranerne Visnovsky og Blake. Ud over de 4 set det dog lidt sort ud, så LA skal håbe at Heward fortsætter den gode stime fra sidste år, og at Jack Johnson viser grunden til at han blev draftet 3. i 2005.

Målmænd: ***
LAs største spørgsmålstegn er i mål. Det ser ud til at LaBarbera og Aubin er duoen der skal vogte målet i år men det tyder på at rookie Bernier måske for chancen, og han kan være manden der gør LA stabile.

Speciel Teams: **
Mens LAs PP lå på en 10. plads var deres PK allersidst i NHL sidste år. Meget vil afhænge af Handzus og om han er skadesfri. Hvis han holder sig skadesfri er han rigtig god på PK, så deres PK skulle mindst ligge i top 20.

Opsummering: LA er et hold der kan overraske i år. Jeg tror ikke det bliver til det helt store, men de kunne snige sig i playoffs. På den anden side, hvis de bliver ramt af skader kan de ende sidst i divisionen. Spillemæssigt bliver det meget ustabilt med LA, men de kan måske finde stabilitet i rookie goalie Bernier.

Phoenix Coyotes

W-L-OTL-PTS 06/07: 31-46-5-67
Stilling Conference/Division 06/07: 15/5
Målscore 06/07: 216-284
Playoffs 06/07: Nej

Tilgang: F Mike York, LW Tomas Surovy, G David Aebischer, Radim Vrbata, G Alex Auld
Afgang: LW Owen Nolan, C Dave Scatchard, C Kevyn Adams, C Jeremy Roenick

Forudsigelser

Division: 5
Conference: 13-15
Playoffs ja/nej: Nej

Angreb: *
Det ser sort ud i Phoenix igen i år. Væk er Nolan, Roenick, Adams og Scatchard. Selv om alle fire er aldrende spillere, er det stadig 88 point der forlader Phoenix uden at de bliver erstattet, og det er på et hold hvor den mest scorende spiller, Doan, havde 55 point. Der er ikke meget at skrive om Phoenix angreb...Hvis jeg kunne give en halv stjerne ville jeg have gjort det.

Forsvar: **
På papiret ser Phoenix forsvar igen i år godt ud, men...det forblev på papiret. Navne som Jovanovski, Morris og Boynton gjorde det rigtig skidt i sidste sæson. De var en kombineret -37. Resten af forsvaret var -48. Forhåbentligt for Phoenix kan forsvaret spille op til deres potentiale, men det bliver nok sværrt da der ikke bliver meget at spille for med det angreb de ikke har.

Målmænd: **
Phoenix har to nye målmænd til at passe på stængerne i år. Auld og Aebischer fik begge kontrakter i løbet af sommeren, og hvem der kommer til at vogte målet mest, tja det ved kun Coach Gretzky. Det er to målmænd der begge blev traded efter at have gode sæsoner for to år siden i Vancouver og Colorado, for derefter at have middelmådige sæsoner, så som med alt andet i Phoenix har de en del at bevise.

Speciel Teams: *
Både Phoenix PP og PK lå i bunden, og der er ikke meget der tyder på at det vil ændre sig i år.

Opsummering: Phoenix skal være heldige hvis ikke de ender absolut sidst i år. Stort set alle andre hold i deres division har opgraderet, mens det tyder på at Phoenix træder vande. Med mindre nogle af Phoenix unge spillere har en utrolig sæson. bliver det en svær sæson. Især vil de nok have det svært mod de mere tekniske hold som Buffalo.

San Jose Sharks

W-L-OTL-PTS 06/07: 51-26-5-107
Stilling Conference/Division 06/07: 5/2
Målscore 06/07: 258-199
Playoffs 06/07: Ja

Tilgang: D Alexei Semenov, C Jeremy Roenick
Afgang: RW Bill Guerin, G Vesa Toskala, LW Mark Bell, D Scott Hannan

Forudsigelser

Division: 2
Conference: 4-8
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
San Jose har igen i år et meget stærkt angreb, selv om de mistede Guerin og Bell. Thornton, Marleau, Cheechoo og Michalek scorede alle mere end 60 point og skal sammen med unge spillere som Clowe, Bernier og Pavelski score målene. San Joses angreb ser en anelse værre ud på papiret med tabet af Guerin og hans 56 point, men jeg tror de unge spillere vil være i stand til at udligne tabet med en god indsats.

Forsvar: ***
Hannan er væk og det er helt sikkert en svækkelse, men San Jose har nu stadig et godt forsvar. De lukkede kun 199 mål ind sidste sæson og kun to hold kunen prale med at lukke færre mål ind. Forsvaret hviler på skuldrene af overraskelsen Matt Carle sammen med Ehrhoff, Rivet, McLaren og Vlasic.

Målmænd: ****
Selv om Toskala tog til Toronto er San Jose stadig meget stærke i mål. De har en af de bedste målmænd i ligaen i Nabokov som nu får chancen for flere kampe end da han hidtil har delt tjansen med Toskala. Jeg tror han klarer det helt fint, og han vil formentlig være en af favoritterne til Vezina.

Speciel Teams: ****
San Joses PP var det andet bedste i NHL sidste år og deres PK lå i midten af tabellen. Der bliver de formentlig i begge kategorier.

Opsummering: San Jose er et meget stærkt hold der kunne gå fra lige ved og næsten til Cup-favorit. Det hele kommer an på de unge spillere, men de har helt sikkert spillerne til at spille med om trofæet. Det kan nok anbefales at spille på San Jose, især i back-to-back kampe, hvor de i sidste sæson vandt 10 og kun tabte 2 af deres anden kamp af de to lige efter hinanden. Det er imponerende og en interessant statistik der skal holdes øje med.

Northwest

Calgary Flames
Colorado Avalanche
Vancouver Canucks
Minnesota Wild
Edmonton Oilers

Calgary Flames

W-L-OTL-PTS 06/07: 49-24-9-107p.43-29-10-96p.
Stilling Conference/Division 06/07: 8/3
Målscore 06/07: 258-226
Playoffs 06/07: Ja, ud i 1.runde.

Tilgang: D Adrian Aucoin, D Cory Sarich, RW Owen Nolan, D Anders Eriksson.
Afgang: RW Tony Amonte, LW Jeff Friesen, RW Darren Mccarty, D Roman Hamrlik, D Brad Stuart, D Andrei Zyuzin.

Forudsigelser

Division: 1
Conference: 2-5
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ****
Calgary fik i 2006/07 løst problemet med at man ikke lavede mål nok. Offensiven blomstrede med 258 mål, og der er egentlig ingen grund til at tro det ikke fortsætter. Man har ikke mistet noget i angrebet som ikke er blevet erstattet. Jarome Iginla og Alex Tanguay er vigtige folk, men Flames har faktisk fået en del bredde i offensiven. Man har også gode offensiv backs i Phaneuf og Aucoin.

Forsvar: ****
Defensivt tog man til gengæld et skridt tilbage. Tidligere tiders dyder om konstant arbejdsraseri og opofrende spil måtte vige med mere kreative typer på holdet. Back-linjen ser dog solid ud med hårde hunde som Regehr og Warrener og nytilkomne Sarich bør også hjælpe. Daymond Langkow er vigtig som two-way center.

Målmænd: *****
Miikka Kiprusoff havde igen en god sæson, og er efterhånden at regne som en elite-goalie. Hvis forsvaret som forventet finder bedre sammen i år bliver Calgary svære at score imod. Kiprusoff spillede 74 kampe sidste år. Backup ser ud til at blive uprøvede Curtis McElhinney, så det er ekstremt vigtigt at Kiprusoff undgå skader.

Speciel Teams: ***
PP var nr.11 i 2006/07, hvilket er ganske godt. Mere af det samme er at forvente i år. PK var bare nr.22, hvilket var meget skuffende i forhold til hvad man har været forvænt med. Det bør blive bedre i denne sæson.

Opsummering: Største ændring i Calgary er at man har fået kontroversielle ”Iron-Mike” Keenan som ny Coach. En motivationstræner der kan få holdet til at præstere op over max, hvis alt går vel. Til gengæld er der også risiko for han slider holdet op. Kan Keenan få holdet til at spille op til sit potentiale tror jeg de vinder Northwest, men denne division er den nok tætteste af alle i NHL.
Ellers er det værd at bemærke, at Flames er et uhyre stærkt hjemmehold. På udebane var man i fjor meget spagfærdige, og et par klasser under hjemme-niveauet.


Colorado Avalanche

W-L-OTL-PTS 06/07: 44-31-7-95p.
Stilling Conference/Division 06/07: 9/4
Målscore 06/07: 272-251
Playoffs 06/07: Nej
Tilgang: LW Ryan Smyth, D Scott Hannan, LW Jaroslav Hlinka.
Afgang: D Patrice Brisebois, D Ken Klee, LW Antti Laaksonen, C Brett McLean, C Pierre Turgeon,
D Ossi Vaananen.

Forudsigelser

Division: 2
Conference: 2-5
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: *****
Avalanche kørte som en velsmurt offensiv maskine i store dele af sidste sæson. Anført af mester-spilleren Joe Sakic er unge håb som Paul Stastny (28 mål), Wojtek Wolski (22 mål) og Marek Svatos (16 mål) godt på vej. Tilføjelsen af Ryan Smyth er bare endnu et scoringstrussel, og en kæde med Smyth-Sakic-Hejduk lyder bestemt ikke dårlig! Bedste offensive backs er JM Liles og Brett Clark. Alt i alt en super-stærk offensiv.

Forsvar: ***
Defensiven hang ikke så godt sammen, hvilket har ført til en del udskiftninger henover sommerpausen. Den bundsolide markør Scott Hannan hentet hos Sharks er en væsentlig del af planen om opstramning i egen zone. Smyth vil tillige være en hjælp da manden arbejder non-stop begge veje.

Målmænd: ***
Colorados virkelige problem-område….måske. Jose Theodore er nærmest blevet gemt væk som backup, og er milevidt fra tidligere tiders form. Peter Budaj er tiltænkt rollen som number one, og han gjorde det faktisk helt godt efterhånden som sæsonen skred frem i fjor. Budaj har alle chancer for at sikre sig en fast position i NHL, og han har potentialet til at mane målvogterproblemet ned under isen.

Speciel Teams: ****
Colorados PP var nr. 4 sidste sæson. Et niveau man bør kunne holde sig på. PK var kun nr.24. Hannan vil forstærke PK væsentligt, og Avs ser ud til at have en rigtig god defensiv parring i Hannan/Skrastins på PK. Forbedringer er således at forvente

Opsummering: Colorado sluttede 2006/07 i højeste gear, da de foranstaltede et voldsomt push for at nå playoffs. I sidste ende svipsede det, men Avs lagde godt op til denne sæson, hvor det tidligere storhold er godt rustet til atter at spille en hovedrolle. Det ser virkelig fornuftigt ud hos Avalanche, og forventningerne er høje.

Vancouver Canucks

W-L-OTL-PTS 06/07: 49-26-7-105p.
Stilling Conference/Division 06/07: 3/1
Målscore 06/07: 222-201
Playoffs 06/07: Ja, nåede Semifinalen i West.
Tilgang: D Aaron Miller(LA), LW Brad Isbister, C Ryan Shannon, G Curtis Sanford.
Afgang: LW Jan Bulis, D Rory Fitzpatrick, C Marc Chuinard, C Bryan Smolinski, D Brent Sopel.

Forudsigelser

Division: 3
Conference: 5-8
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: **
Canucks er et hold der baserer sit spil på forsvar, hvorfor offensiven ikke kommer til at udfolde sig. Man har Sedin-tvillingerne, en Markus Näslund der så træt ud i fjor, ditto med Brendan Morrison, samt 3 gode angrebsbacks i Öhlund, Bieksa og Salo. Det er således lidt tyndt på toppen og de store forstærkninger er ikke hentet til angrebet.

Forsvar: ****
Defensiven er til gengæld sat uhyre effektivt op. Med de tre ovennævnte backs som rygrad spiller Canucks en stram defensiv ned gennem alle kæderne. Kun lige over 200 mål gik ind i fjor.
Underholdende er det ikke, men Canucks har pæn succes. Forsvarets styrke bliver dog væsentligt boostet af Roberto Luongo i målet.

Målmænd: *****
Luongo regnes for verdens bedste målvogter just nu, og han var da heller intet mindre end sensationel i 2006/07. Ingen grund til at tro det ikke skulle fortsætte. Backup Sanford har man hentet i St. Louis, og han burde være god nok til at Luongo kan tage sig lidt flere fridage i år.

Speciel Teams: ****
Ligaens bedste PK 2006/07. Ikke bare pga. Luongo, men også pga. mobile backs og gode checking lines.
PP var skuffende i sidste sæson; hvis der er en del af offensiven der har potentiale til forbedring, er det her. The Sedin-bots kan cirkle pucken i uendelighed, og man har rigeligt med kanoner på blue line.

Opsummering: Canucks overpræsterede i fjor, og et lille fald er nok i vente. De har et godt defensivt hold, men er for afhængige af Luongo samtidig med at offensiven i længden er for ensidigt baseret på for få spillere. Vancouver bør nå playoffs, men Northwest er uhyre tæt, og ting kan ske.

Minnesota Wild

W-L-OTL-PTS 06/07: 48-26-8-104p.
Stilling Conference/Division 06/07: 7/2
Målscore 06/07: 235-191
Playoffs 06/07: Ja, ud i første runde.
Tilgang: C Eric Belanger, D Sean Hill.
Afgang: G Manny Fernandez, RW Mattias Weinhandl, C Todd White.

Forudsigelser

Division: 4
Conference: 7-10
Playoffs ja/nej: Ja

Angreb: ***
Minnesota-offensiven baseret på lynsnare kontrastød, og PP-effektiviteten var ganske rimelig sidste år, selv om man ikke helt fik det forventede boost af Pavol Demitras ankomst. I år er Demitra igen tiltænkt en hovedrolle sammen med Marian Gaborik, der fortsætter med at have skadesproblemer. Skal Wild løfte sig offensivt, skal Gaborik holde sig skadesfri. Ingen væsentlige ændringer hos Wild, der også håber på at offensivbacken Kim Johnsson i år giver lidt mere fremad isen.

Forsvar: ****
Defensiven ser som altid stærk ud. 2006/07 var Minnesota det hold der blev scoret mindst imod. Coach Jacques Lemaires veltilrettelagte defensive system gør stort set altid holdet til en ubehagelig modstander. Man har ellers efterhånden en del defensivt mindre gode forwards, men indtil nu har det ikke kunn