Søndag var en vidunderlig dag at være NFL-fan, da New Orleans Saints og San Francisco 49ers åbnede ballet med et sandt skydetelt, hvor der blev sat hele 94 point på tavlen. Efterfølgende satte Kansas City Chiefs et tamt New England Patriots-hold på plads, omend de også havde dommeren med sig i den kamp. Natten blev sluttet af med Los Angeles Rams, der fik hævn og slog Seattle Seahawks på overbevisende manér i bedste sendetid.

Mindre imponerende var til gengæld spilforslagene i optaktsartiklen, hvor ingen af de to tips gik hjem. Til gengæld gik to ud af tre deciderede spilforslag hjem og gav et lille plus på kontoen på 1,58 units.

Hvor spilleuge 14 bød på mange opgør mellem de store hold, så ser det noget anderledes ud i denne uge. To af de tre mest interessante kampe i forhold til slutspillet spilles – heldigvis for os danskere – nemlig klokken 19. Det første er med Houston Texans og Tennessee Titans, der skal udkæmpe den første drabelige duel om, hvem af de to der stikker af med AFC South-titlen i år. De to møder hinanden igen i sidste og afgørende spillerunde. Anden kamp er Green Bay Packers, der skal møde Chicago Bears, som lige pludselig har fået tur i den med en Mitch Trubisky, der lige pludselig spiller godt.

Men dette giver til gengæld anledning til, at der er en del kampe med store underdogs.

Baltimore Ravens – New York Jets

Kampen spilles natten til fredag klokken 02.20. Den vises på TV3 Sport. Se mere info i BetXperts matchcenter.

Ravens tog endnu en vigtig skalp, da de slog Buffalo Bills. En sejr, som sikrer dem, at de fortsat har første seed i AFC-konferencen. Jets slog godt nok Dolphins, men at de tillod dem at komme i Redzone hele seks gange, synes jeg er værd at bide mærke i. Men omvendt siger det også lidt, at de formår at stoppe dem seks gange i træk.

Jets var mod Dolphins dog uden deres bedste forsvarsspiler Jamaal Adams (Safety), hvor de dog formåede at holde Ryan Fitzpatrick til kun 245 yards. Deres forsvar er i forvejen ganske stærkt mod løbet, hvor man rangerer som nummer to hos Football Outsiders. Og stoppe løbet det skal de, hvis de vil have en chance mod Lamar Jackson & Co.

Jets +15,5 til odds 1,87 hos Bethard

Efter to hårde kampe mod Bills og 49ers synes jeg, den her kamp skriger lidt på et letdown for Ravens. Jets’ forsvar har gjort det ganske pænt, og hvis Jets kan få bare lidt gang i deres angreb, så synes jeg, det er ganske pænt, at vi kan få Jets +15,5 til odds 1,87 hos Bethard. Den spiller jeg. CV: 56%.

Tennessee Titans – Houston Texans

Kampen spilles søndag klokken 19:00. Den vises på TV3 Sport. Se mere info i BetXperts matchcenter. 

Ryan Tannehill spiller helt fænomenalt for tiden. Han træffer de rigtige beslutninger og kaster med virkelig god timing og føling for, hvor hans spillere er henne på banen. Samtidig så fortsætter Derrick Henry med at løbe som et tog. Og det mener jeg faktisk bogstaveligt. For han er ikke den mest dynamiske running back, men han er bare så svær at stoppe, når han først kommer galoperende.

Texans kom omvendt helt ned på jorden mod Broncos. De blev ydmyget på hjemmebane, og scoren på 38-24 lyver faktisk lidt, da Texans’ to sidste touchdowns kom efter, at Broncos for længst havde sikret sig sejren. Selvom Texans' offensiv havde problemer, er det mest bekymrende dog stadig, hvor mange point de tillod et Broncos-angreb, der aldrig for alvor fik gang i løbeangrebet, hvilket ellers har været Texans' svaghed i indeværende sæson.

Titans vinder med 1-12 point til odds 2,66 hos bet365

Det her er Ryan Tannehils helt store test. Vinder Titans, kan de selv afgøre det. Taber de, skal de have hjælp af Buccaneers og selv slå Saints. Jeg synes Texans’ forsvar har vist skræmmende tendenser, og Titans er samtidig et af de bedste hold mod løbet, så jeg forventer, de vil have de fornødne ressourcer til at spille med en opdækning, hvor de sikrer, at DeShaun Watson ikke får lov til at ramme de dybe kast. Jeg tror dog, det bliver en tæt kamp, og jeg spiller derfor Titans til at vinde med 1-12 point.

Læs det fulde spilforslag her.

Green Bay Packers – Chicago Bears

Kampen spilles søndag klokken 19:00. Se mere info i BetXperts matchcenter.

Mitchell Trubisky har fået strikket en stime af gode kampe sammen. Han plejer dog at have en tendens til at falde lidt ud i de store kampe, især når han spiller på udebane, hvilket kan gøre mig lidt nervøs i forhold til kampen her. Jeg synes imidlertid, at der, hvor han har gjort det godt, er i hans timing. Han kaster bolden mere på det rigtige tidspunkt nu og udnytter de koncepter, han får af trænerstaben, bedre, end han hidtil har gjort i sæsonen.

Packers’ angreb, synes jeg, har underpræsteret lidt indtil videre i sæsonen. Packers vandt det første indbyrdes opgør, da de to hold åbnede dette års sæson. I den kamp kastede Aaron Rodgers en 47-yards-bombe, der endte med at blive kampafgørende. Trubisky spillede en rædderlig kamp, og timingen sad der slet ikke på samme måde, som den gør nu.

Packers vinder med 1-13 point til odds 2,40 hos Betfair Sportsbook

Bears har godt nok vundet fire af de sidste fem kampe nu, men Packers har slået Bears de sidste tre gange, de har gæstet Lambeau Field. Jeg synes ikke, at det spil, Bears har vist, endnu er nok til, at jeg vil gå med Trubisky i så vigtigt et spot som det her. Packers’ angreb har bare så meget mere potentiale, hvorfor jeg går med Packers. Men ligesom det var tilfældet i kamp 1, så forventer jeg også, dette bliver en tæt affære. Jeg spiller derfor Packers med 1-12 points margin.

Læs hele spilforslaget her.

Øvrige underdogs, jeg synes skal overvejes:

Jeg har allerede lagt et spilforslag op på Los Angeles Rams, som jeg anbefalede til odds 2,50. Det spil holder ikke længere værdi, så i stedet kommer jeg her med mine bud på, hvor der kunne være værdi i de mange kampe.

Panthers: Quarterback Kyle Allen er kommet helt ned på jorden igen og har spillet virkelig forfærdeligt og givet alt for mange bolde væk. Jeg synes dog, at odds 3,15 på hjemmebane imod Seahawks er ALT for højt. Panthers har på papiret et forsvar, der godt kan matche op med Seahawks’ angreb, blandt andet pga. deres to gode linebackere Luke Kuechly og Shaq Thompson, der er gode i opdækningen. CV: 33%.

Jaguars: Jaguars har fået solide prygl på det sidste, hvor man har tabt med tocifrede antal point de sidste 5 kampe i streg. Men nu må de snart få snøret sækken. Jaguars har været elendige mod løbet, hvilket ikke er godt mod Raiders, men Raiders er i lige så høj grad som Jaguars blevet ydmyget de sidste tre kampe. Det må gøre så ondt på dem, at de lignede playoff-aspiranter, men nu må sande at det ikke lykkedes efter endnu en ydmygelse mod Titans. Odds 3,40 hos Unibet* kan jeg godt finde 30% chance for går hjem.       

Regnskab for NFL-spilforslag

Regnskab efter spillerunde 13

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 8
  • Status: +1,05 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 113,1%

Statistik for eksperttips kan findes på linket her.

For NFL-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende:

  • Antal eksperttips: 58
  • Status: +14,18 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 124,4%