NFL-ekspert Lasse Meineche tager 17. og sidste spillerunde af NFL's regular season under lup og analyserer de største opgør. 

Motivationen spiller en nøglerolle, når vi søndag skal have afviklet dette årtis sidste NFL-kampe. Personligt anser jeg denne spillerunde som den bedste spillerunde, da en grundig research kan resultere i noget mere smæk for skillingerne, end det ellers er tilfældet. Vi snakker selvfølgelig om holdenes motivation her. Nogle hold er allerede sikre på at skulle spille i playoff, imens andre kæmper for at kvalificerer sig med en sidste sejr. Vi har her samlet det fudle overblik og spiltanker.

Der var fuld plade igen i sidste uge, da samtlige tre spilforslag i optaktsartiklen gik hjem. Kigger vi på reelle spilforslag så ramte vi to styks, mens Patriots lige akkurat slog Bills med 7 point. Se det samlede regnskab nederst i artiklen.

New England Patriots – Miami Dolphins

Kampen spilles søndag klokken 19:00. Den kan ses på Viaplay. Find mere information i BetXperts matchcenter.

Dolphins har udspillet deres rolle, mens Patriots med en sejr kan sikre sig second seed.

Patriots har ikke tabt hjemme mod Dolphins siden 2008. Bookmakerne er da også ret enige om, at holdet fra New England er kæmpe favoritter i dette opgør. Jeg har heller ikke den store fidus til, at Dolphins kan vinde. Ryan Fitzpatrick er en QB, der spiller med meget stor risiko, og mod Patriots kan det blive farligt.

Over 1,5 Dolphins TDs til odds 2,20 hos bet365

På trods af, at Patriots har et godt forsvar og, at Dolphins i den sidste indbyrdes kamp scorede præcis nul point, finder jeg flot værdi i over 1,5 touchdowns af Dolphins til odds 2,20 hos bet365 (CV: 50%). Men Ryan Fitzpatrick og Dolphins har siden deres bye-week sat to touchdowns på tavlen i hele 11 KAMPE i streg.

Kansas City Chiefs – Los Angeles Chargers

Kampen spilles søndag klokken 19:00. Den vises på TV3 Sport. Find mere information i BetXperts matchcenter.

Chargers har udspillet deres rolle, mens Chiefs med sejr og et Patriots nederlag mod Dolphins kan få second seed.

Chiefs får næppe second seed, men de vil formentlig stadig være fuldt fokuserede på kampen her, da et nederlag og en Texans-sejr kan sende dem ned på fourth seed. Texans spiller først klokken 22.25 (dansk tid), hvorfor man må formode, at Chiefs giver den fuld gas for at afgøre deres skæbne selv. I så fald vil det kræve en stor føring, før de begynder at slappe af.

Tyreek Hill scorer et touchdown til odds 2,00 hos bet365

Tyreek Hill udgik med en skade tidligt sidst de to hold mødtes i Mexico. Han har dog scoret touchdown i 5 af 6 kampe mod Chargers hvor han har spillet fuld tid. CBS Sportsline der simulerer kampene 10,000 gange har da også 61% chance for, at han griber et touchdown her. Derfor finder jeg fin værdi i et touchdown til Hill til odds 2,00 hos Bet365, Unibet og Betfair. Min CV ligger omkring 54%.

New York Giants – Philadelphia Eagles

Kampen spilles søndag klokken 22:25. Den vises på TV3+. Find mere information i BetXperts matchcenter.

Eagles sikrer sig divisionen med en sejr eller, hvis Cowboys taber til Redskins. Cowboys' kamp spilles samtidig med denne. Giants har udspillet deres rolle, men de vil med et nederlag være sikre på at få minimum fjerdevalget til draften i næste sæson.

Eagles er voldsomt ramt af skader. Kigger vi på deres opstilling fra starten af sæsonen, så er samtlige af deres startere på WR og TE ude nu, hvis vi forudsætter at de kører med tre WR og en TE. Deres nyeste skade er til tight-end Zach Ertz. Udover ham er Nelson Agholor også dømt ude. Det er et problem, da Giants netop er sårbare ned gennem midten, hvor deres linebackere ikke er gode i opdækningen.

Ydermere så har Eagles problemer på forsvaret, hvor deres startende cornerback Ronald Darby tidligere på ugen blev meldt ude for sæsonen. Giants’ QB Daniel Jones viste i sidste uge god figur da han kastede fem touchdowns, dog mod Washington Redskins. Jones kan i øvrigt med fire touchdowns tangere Baker Mayfields rookie rekord for flest kastede touchdowns. Netop Mayfield talte ikke pænt om Jones inden sæsonen, så det er formentlig en stor motivator.

Saquan Barkley scorer TD til odds 2,00 hos ComeOn

Jeg har to spil til denne kamp. Saquon Barkley har scoret 3 touchdowns i 3 kampe mod Eagles. Han har scoret 4 gange i de sidste to kampe. At vi får odds 2,00 på en scoring fra ham finder jeg meget flot værdi i. CBS Sportsline simulerer kampene 10.000 gange, og her scorer Barkley touchdown 62% af gangene. Min CV hedder omkring 55%.

Læs hele spilforslaget her.

Over 2,5 touchdowns til Giants til odds 2,37 hos bet365

Derudover, så vil jeg også anbefale et spil på over 2,5 touchdowns af Giants til odds 2,37 hos Bet365 (CV: 46%). En toneangivende licensløs bookmaker giver pt odds 1,86 på over 20,5 point til Giants, hvilket er næsten det samme som at de scorer 3 touchdowns.

Houston Texans – Tennessee Titans

Kampen spilles søndag klokken 22:25. Den kan ses på Viaplay. Find mere information i BetXperts matchcenter.

Sørg for at hold øje med hvordan Chiefs-Chargers udarter sig. Vinder Chiefs, vil Texans, som beskrevet tidligere, nemlig ikke have noget at spille for. Vinder Chargers derimod, kan Texans med en sejr snige sig op på 3rd seed. Titans’ mission er enkel: En sejr giver dem en billet til playoffs, et nederlag vil sende dem på ferie.

Der er egentlig masser af motivation for Texans. At kunne sende en divisionsrival ud og at kunne tangere den bedste record med Bill O’Brien som head coach. Men flere af deres bærende spillere på angrebet døjer med skader, heriblandt QB Deshaun Watson og WR DeAndre Hopkins.

Titans -5,5 til odds 1,91 hos NordicBet

Jeg forventer ikke at Chargers slår Chiefs, og dermed vil denne kamp være ligegyldig for Texans. Hvis DeShaun Watson spares, så vil Texans få svært ved at flytte bolden mod Titans, og så -5,5 til odds 1,91 hos Nordicbet være ganske fint. En toneangivende licensløs bookie giver odds 1,82 for samme spil. Min CV ligger omkring 55%.

Seattle Seahawks - San Francisco 49ers

Kampen spilles natten til mandag klokken 02:20. Den vises på TV3+. Find mere information i BetXperts matchcenter. 

Kampen her er en direkte duel om  sejren i NFC West. Hvis 49ers vinder, sikrer de sig i øvrigt hjemmebanefordel gennem hele slutspillet. Det kan Seahawks også få med en sejr, men så skal både New Orleans Saints og Green Bay Packers samtidig tabe i denne runde.

Som om kampen ikke var stor nok i forvejen, har Seahawks hentet en ægte legende tilbage. Det er selvfølgelig RB Marshawn Lynch, aka. Mr Beastmode, der vender tilbage til Seattle. Han har trænet op til at gøre comeback hos Seahawks flere uger, inden det blev officielt, så det bliver spændende hvor meget spilletid han får. På Seahawks’ officielle depth chart står han som førstevalget på running back. Han har dog ikke spillet hele 2019, så jeg forventer han kommer til at dele spilletiden med rookien Travis Homer, der er en hurtig men væver type.

Lynch til at score TD til odds 5,00 hos Betfair Sportsbook

Langt de fleste bookmakere forventer faktisk, at Travis Homer starter inde, hvilket kan ses på deres oddssætning. Jeg synes dog, at mere peger i retning af, at Marshawn Lynch får en rolle her. Derfor er odds 5,00 hos Betfair Sportsbook på at han scorer godt betalt. CV cirka 22%.

Yderligere bemærkninger:

  • De to analysesider Footballoutsiders og Fivethirtyeight.com har over 40% chance for at Baltimore Ravens vinder dette års Super Bowl. Det giver massiv værdi hos langt de fleste bookmakere.
  • Jameis Winston kan med blot 92 kastede yards mod Falcons kommer over den magiske grænse på 5000 yards for én sæson. Det har kun syv quarterbacks gjort før ham.

Regnskab for NFL-spilforslag i denne sæson

Sidste spillerunde gik ikke helt så godt som de foregående, da kun to af syv reelle spilforslag gik hjem, mens Jaguars sikrede at spilovervejelserne i ugeoptakten gav overskud.

Regnskab efter spillerunde 16

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 13
  • Status: +4,93 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 137,9%

Statistik for eksperttips kan findes på linket her.

For NFL-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende:

  • Antal eksperttips: 68
  • Status: +13,26 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 119,5%