Amerikansk fodbold, NFL, bliver stadig mere populært udenfor USA’s grænser – også i Danmark. Og her kort tid efter Superbowl-opgøret imellem New England Patriots og New York Giants på Lucas Stadium, har TV3 sikret sig en eksklusiv forlængelse af rettighederne for NFL i Norden frem til og med Superbowl 2017.

Den nye aftale sikrer Viasats kunder og TV3+-seerne adgang til NFL kampene i fem år mere. Rettigheden inkluderer tv, internet-tjenesten Viaplay og mobile enheder.

”Jeg er særdeles glad for aftalen, da NFL passer rigtig godt til Viasat,” siger TV3?s adm. direktør Kim Poder og uddyber: “TV3+ har i forvejen det bedste fodbold og den bedste motorsport. Forlængelsen af NFL-rettighederne er en understregning af vores ambition om, at TV3+ både i dag og fremadrettet vil være stedet, der har de bedste rettigheder indenfor topsport til vores seere. Samtidig er det en fornøjelse, at rettigheden dækker alle platformene tv, internet og mobil, så vores kunder ikke behøver at gå glip af spændende øjeblikke, fordi de ikke er hjemme.”

For de danske seere betyder det, at NFL fortsat mandsopdækkes tæt på dansk tv. TV3+ vil som hidtil vise kampe kl. 22.00 og 02.00 om søndagen i regular season og senere playoffs og Superbowl.

Viasats sportschef, Peter Nørrelund, konstaterer, at seertallene på den amerikanske fodbold er vokset gennem årene, og at stadigt flere har fået øjnene op for den fantastiske sport:

”NFL er topklasse-underholdning af ypperste karat, og dermed passer disse rettigheder perfekt i forhold til vores ønske om hele tiden at bringe verdens bedste sport ud til vores seere. NFL har vist sig at have en meget trofast skare af fans, og med en femårig forlængelse er det vores ambition at udvikle dækningen yderligere og skubbe på den positive NFL-interesse, som findes i Danmark”.


NFL på TV 2 Sport
MTG har indgået aftale om sublicensering af kampe til TV 2 SPORT, som viser kampe søndag kl. 19.00 og mandage kl. 02.30 i sæsonen.

I tillæg til de to ugentlige live-kampe i grundspillet har TV 2 SPORT også fremover de eksklusive live-rettigheder til sæsonens tre Thanksgiving-kampe, som traditionen tro afvikles den fjerde torsdag i november. Alle disse kampe samsendes live i knivskarp High Definition på TV 2 SPORT HD.

Både søndagskampene og Thanksgiving-kampene streames desuden live på tv2sport.dk, hvor det også er muligt at læse nyheder, deltage i konkurrencer og se masser af aktuelle NFL-klip.

Live-dækningen komplimenteres af blandt andet magasinprogrammet ’NFL Gameday’, som hver uge bringer seerne helt tæt på ligaen med højdepunkter, interviews og reportager.

”Der er ingen tvivl om, at NFL har en stor og voksende fanskare i Danmark. Det kan vi se på både seertallene og når vi inviterer til arrangementer som f.eks. biograf-forevisninger og ’NFL på Bremen’. Vi er derfor stolte over at kunne videreføre traditionen til glæde for de tusindvis af danskere, som er vilde med amerikansk fodbold”, siger sportschef Lene Ugilt Hansen.

Den massive interesse for NFL i Danmark afspejles i blandt andet antallet af fans på de sociale medier. Således følges TV 2 SPORTs Facebook-side ’Mere popcorn’ nu af næsten 60.000 brugere.

TV3+-seerne og Viasats kunder har således adgang til masser af amerikansk fodbold-action de kommende fem sæsoner. Derudover kan Viaplay-kunder med abonnement på TV+Film+Sport følge den massive dækning alle NFL-kampdagene på viaplay.dk.

Kilde: viasat.dk / tv2sport.dk / digitalt.tv