I disse coronatider er der ikke meget sport. Men så er det rart, at vi har NFL-draften at se frem til. Endda i et spændende, alternativt format. BetXperts NFL-ekspert, Lasse Meineche, har været på udkig efter, hvor der skal findes værdi i den kommende draft og giver dig her en gennemgang af, hvem der kan ske at blive valgt hvornår. 

Oprindeligt skulle draften have været afholdt i Las Vegas, hvor der var lagt op til et brag af et show. I stedet kommer det til at foregå fra et tv-studie, hvor man løbende stiller om til det hold, der skal vælge. Holdets General Manager (sportschef) kommer til at være manden i billedet. Det skal blive ganske interessant, da vi kan forvente at få lidt mere indsigt i, hvordan og hvorfor hvert enkelt hold vælger en given spiller. 

Læg i øvrigt lige mærke til følgende: Normalt har alle hold ét pick i første runde. Herunder får du lige et overblik over dem, der har færre eller flere picks. 

  • Miami Dolphins har tre valg i første runde af årets draft. De vælger som nummer fem, 18 og 26. Og så vælger de i øvrigt hele seks gange inden for de første 70. Det er uhørt!
  • Las Vegas Raiders (pick 12+19), San Fransisco 49ers (13+31), Jacksonville Jaguars (9+20) og Minnesota Vikings (22+25) vælger alle to gange I første runde. 
  • Det gør de, da de har fået førsterundevalg af henholdsvis Indianapolis Colts, Pittsburgh Steelers, Chicago Bears, Los Angeles Rams, Buffalo Bills og Houston Texans. Alle har givet deres picks væk I tidligere handler. 

Jeg har lavet en lille video, hvor jeg snakker lidt om, hvordan jeg tror, den øverste del af draften kommer til at udspille sig. Tua Tagovailoa, som jeg snakker om i videoen, kommer til at være en afgørende spiller her, og det kommer jeg også ind på i de næste afsnit. 

Tua Tagovailoa – elefanten i rummet! 

Det virker så sikkert som penge i banken, at Joe Burrow bliver drafted både som den første QB og som den første spiller overhovedet i årets draft. Men det der bliver helt afgørende – ihverfald for den øverste del af draften – er, hvad holdene tænker om Tua Tagovailoas skade. Der har været rapporter ude om, at forskellige hold har ham som deres QB3 og måske endda QB4. Sidstenævnte tror jeg ikke på, men det er ikke umuligt, at de forskellige hold ikke er helt så forelskede i Alabama-quarterbacken. 

Det er uhyggelig længe siden, vi har set en superstjerne-QB komme ud af Alabama og excellere i NFL. Har Tua mon set god ud, blandt andet på grund af han har været i så godt et system? Samtidig har han også været skadet hele tre gange gennem college og led senest en season-ending injury, da han måtte køres fra banen med en hofteskade, som krævede en operation. Er han virkelig en QB, som flere hold tør satse hele butikken på? 

Hvornår tager Dolphins eller Chargers Tua? 

Dolphins er bookmakernes suveræne favorit til at nuppe Tua. Dolphins har som nævnt hele tre valg i første runde, så hvis Tua er der, når de skal vælge som nummer fem, så tager de ham. Det kan der ikke være tvivl om. LA Chargers er et andet bud på et hold, der mangler en QB og godt kunne trade op, men de har ikke helt lige så meget draft-kapital som Dolphins. Hvis enten Dolphins eller Chargers trader op, så er spørgsmålet, hvornår de gør det.  

Washington Redskins, der vælger som nummer to, virker allerede til at have meldt sig ud af Tua-fanklubben. Med Dwayne Haskins fortsat på holdet samt QB Kyle Allen, som HC Ron Rivera kender fra Panthers, og en Alex Smith, som eventuelt kan vende tilbage til banen, så peger alle signaler mod, at de enten trader ned eller tager den bedste spiller med deres pick nummer to. 


Detroit Lions – der vælger som nummer tre - rygtes det fra flere medier, at de skulle være meget interesserede i at ”trade tilbage” i draften og dermed lade et andet hold vælge som nummer tre. De er et hold, der i den grad har mange huller at fylde, så det ville give god mening for begge parter. 

NY Giants, der vælger som nummer fire, mangler på ingen måde heller ikke en QB, da de tog deres franchise QB sidste år i Daniel Jones. Derfor kunne Giants måske godt være en bedre og billigere ”trade-partner” at købe sig ind hos for både Dolphins og Lions. Igen handler det meget om, hvor forelskede de to hold er i Tua, og hvor nervøse de er for, at det andet hold kommer dem i forkøbet.

Justin Herbert også en mulighed 

En anden mulighed, der også er, er Justin Herbert, der også er en ganske dygtig quarterback. Inde på NFL.com kan man finde karakterer for mange af spillerne, der bliver draftet i år. Her har Justin Herbert fået en karakter på 6,45, hvilket er den tredjehøjeste karakter, der er givet til en QB i år. Tua Har til sammenligning en karakter på 6,82, mens Joe Burrow ligger helt oppe på fænomenale 7,07. Dermed er der altså en stor forskel fra Tua og så ned til Herbert. 

Drafter Patriots Bradys efterfølger? 

En spiller, som jeg har øjnene på i denne draft, det er Jordan Love. Wauw, den knægt har en kanonarm. Hvis han kan få lært at læse banen lidt bedre og være mere skarp i sine beslutninger, så kan han måske blive den næste Patrick Mahomes. Og hvis man skal lære at være skarp, hvilket bedre sted er der så end New England Patriots og Bill Belichick? Mange tror på, at Patriots tager en ny quarterback til at erstatte Tom Brady allerede i år. Hvis Jordan Love er der, når Patriots skal vælge som det 23. hold, så er det ikke utænkeligt, at de trykker på aftrækkeren. 

I øvrigt: Vi så sidste år, hvordan der ikke var lige så meget run på for at få quarterbacks, som vi forventede. Der er odds 1,22 at hente på, at der ikke draftes fem quarterbacks i første runde hos både bet365* og Unibet*. Det er godt nok et lavt odds, men jeg tør godt give 85 procent sandsynlighed for, at dette ikke sker. Samtlige af de hold, der ligger i bunden af draften, er hold, som ikke har brug for en quarterback. Der er så mange andre dygtige spillere i årets draft, så det ville overraske mig gevaldigt, hvis hele fem quarterbacks blev valgt. Især når vi tænker på, at der i år faktisk er rigtig mange udmærkede free-agency quarterbacks tilgængelige derude. Cam Newton, Andy Dalton og Jameis Winston har stadig ikke en arbejdsgiver. Det bør gøre til, at når Jordan Love og Justin Herbert er væk, så vil hold vente til anden runde med at drafte en quarterback. 

Under 4,5 quaterback-drafts i 1. runde: Odds 1,18 hos Unibet* 

Ikke mindst antallet af gode free-agency quaterbacks gør, at vi meget vel kan se under 4,5 quaterback-drafts i 1. runde. 85 procents chance herfor, hvilket giver en betvalue på 103,7. 

Hvem draftes først? 

En af de ting, man kan spille på, er, hvilken spiller der draftes først fra hver enkelt positionsgruppe. Her er det igen i år tilfældet, at bookmakerne er en smule uenige om, hvem der bør være favorit i de forskellige grupper. 

Wide receiver: 
Det er en rigtig stærk wide receiver-draft i år, men hvem der bliver valgt først ligner en kamp mellem Jerry Jeudy, CeeDee Lamb og Henry Ruggs. NordicBet* stikker ud med odds 2,20 på Jeudy, mens Unibet* ligger klart højest på CeeDee Lamb med odds 2,75. Det er utrolig lidt, der skiller de to spillere, selvom de godt nok er lidt forskellige typer af receiver.

Hvilken wide receiver bliver draftet som den allerførste i 1. runde? Højeste odds Bookmaker
CeeDee Lamb 2,10
Jerry Jeudy 2,30

Odds er senest tjekket tirsdag den 21. april klokken 11.30. 

En tredje mulighed er også Henry Ruggs der er hurtigere end lynet. Se blot videoen herunder hvordan han satte alle til vægs med sin 40-yards spurt til årets combine. I en sæson, hvor Chiefs vandt Super Bowl blandt andet grundet lynhurtige Tyreek Hill, så kunne jeg godt se Ruggs gå først, selvom han dog har sine mangler. 

OBS: Lasse har siden lagt et spilforslag ud på netop Henry Ruggs. Eksperten fik ham til odds 6,00 hos Cashpoint*. Det odds er nu nede i 4,30. 

Jets (11), Raiders (12) og 49ers (13) er alle hold, der godt kunne bruge en receiver, og det er også her, jeg spår den første til at gå. Hvis jeg ser på de tre hold her, så kunne jeg faktisk godt se dem prioritere fart mere end at finde en receiver, der er dygtig til at løbe sine ruter. En af Ruggs’ største svagheder er, at han måske ikke er den bedste til at ændre retning nede ad banen i sine ruter. Men hvis man ser på, hvordan Chiefs bruger Tyreek Hill, så kunne jeg sagtens se noget lignende med Ruggs, hvor man bruger ham på korte ruter, hvor han så selv skaber yards med sin fart. 

Apropos receiver, så gå lige ind og tjek receiveren Chase Claypool. Sidste år var der stor hype omkring DK Metcalf grundet hans fysik. Claypool er større og stærkere end Metcalf og løber næsten lige så hurtigt. Han er et monster, så tjek ham ud. 

Running back: 
Hvis der er en position, som er blevet set mere og mere ned på i NFL, så er det de stakkels running backs. De leverer ellers et hæderligt og hårdt stykke arbejde, men deres værdi er faldet mere og mere over de senere år. Derfor er det tvivlsomt, om der overhovedet bliver draftet en running back i første runde. Tror du slet ikke på, at der bliver valgt en running back blandt de første 32 spillere, så tilbyder Bwin* odds 3,30 for dette, men dette ville jeg nok ikke spille på. 

De to bedste running backs i årets draft er D´Andre Swift og Jonathan Taylor. Førstnævnte er en virkelig alsidig spiller, der godt kan gribe bolden ud af backfield også, og det er netop noget, der bringer god værdi. Jonathan Taylor er mere kendetegnet ved sin høje fart og acceleration, og så er jeg vild med den måde han stiffarmer folk på. 

Hvilken running back bliver draftet som den allerførste i 1. runde? Højeste odds Bookmaker
D'Andre Swift 1,65
Jonathan Taylor 3,00
Ingen draftet running back i 1. runde 2,50

Odds er senest tjekket tirsdag den 21. april klokken 11.30.

Hvornår draftes spilleren? 

Udover hvilken spiller der draftes først, så kan man også spille på, om en spiller bliver draftet over eller under en bestemt position. Det her er ikke nødvendigvis det sted, hvor man kan få flest penge ud, men stadig et sted, hvor man hurtigt kan finde lidt værdi, og hvor der er også er sat odds på de mindre profilerede spillere.

Her har jeg blandt andet kigget på Penn States Yetur Gross-Matos. Udover at have draftens måske fedeste navn, så er han en dygtig og alsidig pass-rusher. Betfair* og Unibet* er dog noget uenige om værdien i, hvor han bliver draftet. Jeg har her valgt at gå med, at jeg tror, hans navn bliver råbt op senere end nummer 27. Det får du odds 2,50 på hos Betfair Sportsbook*, og du kan læse hele spilforslaget her.  

Draftes senere end nummer 27 Højeste odds Bookmaker
Yetur Gross-Matos 2,20

Odds er senest tjekket tirsdag den 21. april klokken 11.30.