Prangerdage i amerikansk football. Hvilke klubber snupper hvilke talenter?

Kl. 01:30 natten til fredag, dansk tid, går NFLs årlige tre-dages Draft i gang i Radio City Music Hall i New York.

Her følger et grundigt kig på de mest interessante spillere i årets draft, de førsterunde-aktuelle: Stjerner in spe.

Med andre ord: Et kig ind i NFLs fremtid...

Læs også gårsdagens indgående beskrivelse af draften: Hvad er draften egentlig for en størrelse, hvordan foregår den, hvorfor er den så vigtig og hvilke spillere kan vælges? Læs artiklen her.

Og følg desuden med på BetXperts NFL-side - hvor der kan findes tip til draften.


Quarterbacks
Der er fire quarterbacks, som er i spil til første runde. Det vil være en overraskelse hvis alle fire bliver valgt i top 32, og to af de fire kan i princippet også opleve et stort fald på draftday, selvom det ikke umiddelbart virker til at blive tilfældet.

Sam Bradford, Oklahoma, top 4-valg:
Det er overvejende sandsynligt (ca. 98%) at Sam Bradfords navn vil være det første der bliver læst op torsdag nat dansk tid når Rams’ valg bliver annonceret. I så fald får Rams en quarterback, der er uhyre præcis, hårdtarbejdende og generelt har alt hvad man kan ønske sig af en franchise quarterback. Var Bradford gået i draften sidste år ville han formentlig have været topvalget, foran Matthew Stafford, men han tog i stedet et ekstra år hos Oklahoma Sooners, som dog udviklede sig svært uheldigt. To gange blev Bradford skadet og opereret i skulderen på sin kastearm, og for en quarterback som i forvejen ikke var kendt for at have en kanonarm har det givet nogle bekymringer.

Han viste dog ved Oklahomas Pro Day at han trods skaderne stadig har tilfredsstillende armstyrke og det bør i sidste ende sikre ham valget som nummer 1. En risiko Rams dog bør have for øje er at de to skader Bradford blev ramt af kom efter nogle hits som dybest set er hverdagskost i NFL, og hvis han kan komme så alvorligt til skade i college, hvordan vil det så ikke gå i NFL hvor forsvarsspillerne er større og rammer med større kraft?

Jimmy Clausen, Notre Dame, top 20-valg:
Jimmy Clausen var højt rekrutteret ud af high school, og lignede en overgang også et potentielt topvalg i årets draft, men nogle spørgsmålstegn ved Clausens personlighed – retfærdige eller ej – kan sende ham på en rutschetur på draftday, som vi tidligere har set Aaron Rodgers og Brady Quinn (som ligesom Clausen spillede for Notre Dame). Clausen beskriver som en lidt arrogant spiller, og nogle af de bekymringer der har været omkring ham er at han på mange måder virker som et ”færdigt” produkt efter at have været godt coachet i både high school og college.

Han spillede hos Notre Dame under Charlie Weis (nuværende offensiv koordinator for Chiefs) i et Pro Style-angreb og er den mest NFL-klare quarterback i draften. Meldingerne går på at mange hold kan lide ham, men ikke ”elsker” ham, og selvom Clausen ville kunne forstærke QB-positionen hos mange hold der drafter i top 20, skal man ikke blive alt for overrasket hvis han falder endnu længere, også selvom han reelt set er for talentfuld til at falde så langt.

Tim Tebow, Florida, 1.-2. rundevalg:
En af de mest kontroversielle spillere i årets draft – af flere årsager. Tebow spillede hos Florida Gators i coach Urban Meyers spread option-angreb, hvor han konstant var linet op i Shotgun og ikke blev bedt om at læse et forsvar. Læg dertil et fodarbejde der sjældent er set ringere, i hvert fald blandt quarterbacks der er i spil til første runde, og et uhyre langsomt release, hvor han i kastebevægelsen ofte havde bolden helt nede under hoftehøjde inden armen blev ført fremad – noget der kan gå i college, men aldrig i NFL, hvor det vil koste mange fumbles. Hans personlighed er der i princippet ikke noget at udsætte på – han vil sige og gøre alt det rigtige, og arbejde i døgndrift på at blive bedre; som Bill Belichick har udtalt: ”Bed ham om at spille nose tackle og han vil gøre det”.

Trods dét er han som person stadig kontroversiel som en stærkt kristen spiller, der på ingen måde skjuler sin tro, og han medvirkede i Super Bowl i en anti-abort-reklame. Hans teknik har forbedret sig betydeligt i offseason, hvor han har arbejdet på den sammen med flere tidligere NFL-coaches, men Tebow er stadig et projekt der først bør kastes i ilden om mindst 2-3-4 år, og spørgsmålet er hvilke hold der kan tillade sig at vente så længe, og hvilke hold der vil bruge et første- eller sågar andetrundevalg på det? På den anden side er Tebow en af de største collegespillere nogensinde og han er allerede en superstjerne, ikke mindst i hjemstaten Florida, og et hold (fx Jaguars – netop fra Florida) der skal have gang i billetsalget vil ved at drafte Tebow hurtigt kunne få et boost.

Jeg ville personligt ikke røre ham før tidligst i fjerde runde, da jeg ikke mener man skal bruge et valg i de første tre runder på et tydeligt udviklingsprojekt, men Tebow kan meget vel være af brættet inden første runde er forbi, og det virker usandsynligt at han falder ud af anden runde. Vi så dog for få år siden Andre Woodson, en anden quarterback med et nogenlunde lignende skill-set falde helt til femte runde, så man ved aldrig.

Colt McCoy, Texas, 1.-2. rundevalg:
Den mest vindende quarterback i collegefootballs historie. 45 sejre blev det til for Colt McCoy hos Texas Longhorns. Det blev dog aldrig til et BSC Championship, og da han endelig nåede til finalen i den forgangne sæson måtte han udgå tidligt i kampen med en skade og se sit hold tabe til Alabama. McCoy er også lidt et udviklingsprojekt, men vil til nøds kunne starte for sit hold inden for et år eller to. Han ligner et godt fit i et West Coast Offense, da han har god præcision på de korte og mellemlange ruter. Armstyrken er dog ikke fantastisk, og han har ikke helt den ønskede højde for en NFL-quarterback – men på den anden side kan dét også siges om Drew Brees.

Nogle sammenligner ham lidt med Kyle Orton og mener at han ikke har potentiale til at blive bedre end Orton, mens andre mener han kan ende som den bedste quarterback i denne draftklasse. I sidste ende bør McCoy komme af brættet i første halvdel af anden runde, men det skal hverken udelukkes at han bliver valgt i slutningen af første eller at han oplever et stort fald på draftday.

Running backs
Jeg forventer at to running backs bliver valgt i første runde, men running backs har det med til tider at falde lidt på draftday, da der kan findes mange habile spillere i de senere runder. Det betyder også at det kan ende med at kun én bliver valgt i første runde, men jeg anser det dog for tvivlsomt. Med dét sagt er der dog endnu en spiller der må nævnes hvis der skulle komme et uventet run på running backs, da han umiddelbart ligner et tidligt andenrundevalg.

C.J. Spiller, Clemson, top 15-valg:
Den nye trend i NFL er ikke at have featured backs, som trækker læsset i det meste af kampen. I stedet bruger de fleste hold nu et to- eller tre-hovedet monster på positionen, og det gør en spiller som C.J. Spiller betydeligt mere værd. Han vil formentlig aldrig blive en spiller der kan trække læsset i alle 16 kampe i løbet af en sæson, men han er en dynamisk playmaker, der kan score på ethvert spil og er en trussel i de tre dimensioner rushing, receiving og returning.

På trods af at han er en speed back er han også fysisk nok til at kunne tage de mange tæsk der følger med på løb gennem midten, så længe han ikke skal gøre det gennem det meste af en kamp. Han har nogle mangler som blocker på kastespil, men gør en indsats for at holde skansen. Sammenlignes enkelte steder med Cowboys’ Felix Jones.

Spiller er et af de absolutte top prospects i draften, og jeg vil ikke blive overrasket over at se et hold trade op i top 10 for at tage ham.

Ryan Mathews, Fresno State, 1. rundevalg:
For fem-seks år siden ville en spiller som Mathews være i betydeligt højere kurs end han er i dag. Den ovennævnte udvikling i NFL koster lidt for Mathews, som netop har evnerne til at være featured back og trække læsset for sit hold, med fysikken til at løbe indvendigt, nok hurtighed til at gå på ydersiden samt fine evner som pass-catcher og blocker.

Samlet set en spiller der kan det meste, men lider lidt under at de fleste hold vil have flere spillere til at trække læsset, hvilket har devalueret den positionelle værdi en smule.

Mathews forventes at ryge af brættet i sidste halvdel af første runde, og hold som Texans og Chargers (hhv. valg nummer 20 og 28) ligner muligheder for ham.

Jahvid Best, California, 1.-2. rundevalg:
En på mange måder undervurderet spiller. Best er som type meget lig C.J. Spiller – en running back, der kan tage bolden hele vejen til touchdown hver gang man får den i hænderne på ham. Sammenligninger med Titans’ Chris Johnson er set, men hans skadeshistorik kan ende med at sende ham ud af første runde.

Han sluttede sin collegekarriere som junior med at sidde ude de sidste fire uger efter at have pådraget sig en alvorlig hjernerystelse og rygskade efter en touchdownscoring (spillet kan ses her).

Best kan snige sig ind i bunden af første runde hvor et hold som Vikings kan se ham som et godt supplement til Adrian Peterson efter Chester Taylor er væk, men ellers ligner han et valg i starten af anden runde.

Wide receivers og tight ends
Receiverklassen i år er ikke helt på niveau med sidste års klasse, og det vil være noget af en overraskelse hvis der bliver valgt i nærheden af seks receivers i første runde. Det ligger umiddelbart til at to receivers bliver valgt i første runde, og den ene virker som et lock, men nogle få andre er i spil til første runde.

Situationen er lidt den samme på tight end-positionen hvor vi har én der bør blive valgt i første runde og yderligere nogle få der kan snige sig ind i bunden af første runde. Mulighederne er:

WR Dez Bryant, Oklahoma State, top 25-valg:
Skulle man se alene på talent ville Bryant være blandt draftens allerbedste spillere, og han sammenlignes med både Andre Johnson og Larry Fitzgerald. God størrelse, hurtighed og kropskontrol, fantastiske hænder og god evne til at skaffe yards efter at have grebet bolden. Generelt en spiller der bare skal have bolden i hænderne så ofte som muligt – han blev af samme grund brugt som punt returner hos Oklahoma State.

Alt dét er umiddelbart meget godt, men der følger nogle bekymringer med. Han rådgives af den tidligere NFL-stjerne og nuværende analytiker på NFL Network Deion ”Prime Time” Sanders og spillede kun tre kampe i den forgangne sæson for at have løjet overfor NCAA. Han var hjemme hos Sanders, og da NCAA spugte ind til mødet – som de interesserede sig for da der kunne have været agenter med til det; og det er ulovligt for spillere at mødes med agenter mens de stadig er i college – benægtede han at have været hos Sanders, som dog selv tog bladet fra munden og sagde at han havde været der, men der ingen agenter havde været til stede.

Hans løgn omkring hvorvidt han havde været der eller ej stod dog tilbage og kostede en noget hård karantæne, der altså betød at han ikke kom i aktion mere i den forgangne sæson. Af samme grund har Bryant kun én sæson med reel produktion i college på CV’et, og da der samtidig er andre spørgsmålstegn omkring hans omgangskreds (han mødte bl.a. op til en Adam ”Pacman” Jones-workout for at heppe på Pacman – nogle er heller ikke glade for hans kontakt til Sanders, og der skal også nok være nogle der ikke er glade for udsigten til at skulle forhandle kontrakt med hans agent, Eugene Parker) og arbejdsmoral er Bryant uhyggeligt svær at placere i draften.

Han er ikke som sådan en bad-guy, men et ”produkt” af en urolig opvækst – hans mor var blot 14-15 år da han blev født (nogle rapporter siger endda at hun kun var 12) og har siden måttet en tur i fængsel for at sælge crack-kokain, og han har siden måttet flytte fra hjem til hjem.

Talentet er til top 10 – ja, sågar top 5 – men det er bestemt ikke utænkeligt at han først bliver valgt udenfor top 10. Han falder dog næppe ud af top 20, og skulle det ske venter flere hold der kan få svært ved at sige nej til ham.

WR Demaryius Thomas, Georgia Tech, 1. rundevalg:
Demaryius Thomas er en hurtig receiver, med fine hænder. Umiddelbart lidt et udviklingsprojekt, da han stort set ingen erfaring har som rute-løber. I Georgia Techs triple-option – og meget løbeorienterede – angreb har han stort set kun løbet dybe ruter. Han nettede i 2009-sæsonen 25,1 yards pr. catch på 46 catches. Rå, men kæmpe potentiale. Erfaring som run blocker trækker op. Har misset stort set hele offseason, og viste sig frem for første gang i søndags, efter at have brækket en brækket fod tilbage i februar.

Hans værdi er umiddelbart til slutningen af første runde, men det er et fåtal af hold på det tidspunkt, der har et need på receiver-positionen, og derfor kan det ikke udelukkes at han falder ud af første runde. Han har potentialet til at udvikle sig til en førstereceiver, og en sådan mangler mange af de hold der drafter i toppen af anden runde, hvorfor han i værste fald bør være væk inden første tredjedel af anden runde er overstået.

TE Jermaine Gresham, Oklahoma, 1. rundevalg:
Jermaine Gresham er i nogenlunde samme båd som holdkammeraten Sam Bradford. Begge kunne meget vel være blevet taget som den første på deres position hvis de var gået i draften sidste år, begge fik 2009-sæsonen ødelagt af skader (Gresham sad ude hele sæsonen), og begge ser trods 2009-mareridtet ud til at blive valgt som den første på positionen i årets draft alligevel. Gresham blev ramt af en alvorlig knæskade forud for sæsonstart, og så også lidt rusten ud da han viste sig frem ved Scouting Combine.

Talentet fornægter sig dog ikke, og han er en solid route-runner, der med tiden har fået sig et par ganske solide hænder at gribe med. Stærk efter at have grebet bolden og en effektiv, men ikke dominerende blocker. Samlet set en solid all-round tight end, der dog har sin force i kastespillet og bør blive et godt våben for sin kommende quarterback.

Top 20 vil nok være at gå for vidt, men Gresham ligner et solidt valg i sidste tredjedel af første runde og er han der når Bengals og Ravens drafter vil de formentlig overveje ham grundigt.

WR Golden Tate, Notre Dame, 1.-2. rundevalg:
Ikke helt Percy Harvin, men sammenligningerne er alligevel ikke helt af vejen, bortset fra at der ikke er de store bekymringer omkring Harvins personlighed eller skadeshistorik. Tate er en spiller der er farlig i flere facetter af spillet. Kan bruges i Wildcat-formation, som running back, på reverses, som receiver og som returner. Tate har haft en produktiv collegekarriere hos Notre Dame i et Pro Style-offense hvilket bestemt ikke taler ham imod. Trods erfaring fra Pro Style-offense er han ikke nogen poleret rute-løber.

Der er et spørgsmålstegn ved hans hænder – taber for mange bolde. Han er kun 5’10 og det er langt fra optimal størrelse for en receiver – i hvert fald hvis han skal starte på ydersiden. Han ligner dog et solidt bud på en farlig slot receiver i NFL.

Der er meget delte meninger om Tate, og det bunder formentlig i at nogle ikke mener han kan udvikle sig til mere end en slot receiver. Det ligger umiddelbart til at han bliver valgt i starten af anden runde, men han kan snige sig ind i bunden af første hvis der skulle komme et uventet run på receivers.

TE Rob Gronkowski, Arizona, 1.-2. rundevalg:
Ligesom Gresham sad Gronkowski ude hele 2009-sæsonen – Gronkowski missede sæsonen med en skade i ryggen og bekymringer omkring skader på nerverne. Er skadesproblemerne helt væk får et hold i Gronkowski en spiller med rigtigt gode og bløde hænder, der løber gode ruter og kan finde hullerne i et forsvar og også kan bruges som blocker. Skadesbekymringerne vil formentlig holde ham ude af første runde, men et eller andet sted i anden runde bør vi se et hold tage chancen på ham.

WR Arrelious Benn, Illinois, 1.-2. rundevalg:
Benn havde en forrygende 2008-sæson, men produktionen faldt betragteligt i 2009, hvor han både blev ramt af skade og elendigt quarterback-spil. Der er tvivl om hvorvidt Benn kan udvikle sig til førstereceiver i NFL, men han bør kunne blive en solid andenreceiver. Som type sammenlignes han med Anquan Boldin. En hårdfør receiver med fremragende hænder og god kropskontrol.
Benn ligner mest af alt et valg tidligt i anden runde, men det skal ikke udelukkes at han sniger sig ind i slutningen af første runde.

Offensive tackles
For to år siden blev der valgt hele syv offensive tackles i første runde, og sidste år var tallet kun fire. I år ligger det til at blive et sted midt imellem de to. Fire-fem tackles er i spil til top 10 alene – men den ene af disse kan sagtens ende med at ryge helt ud af første runde (uddybes længere nede) – og yderligere nogle stykker kan blive valgt i første runde. Vi kan godt nå op på syv igen i år, men det vil i så fald skyldes at nogle spillere jeg projekterer til guards bliver valgt som tackles.

Russell Okung, Oklahoma State, top 6-valg:
Alment betragtet som et af de mere ”sikre” valg i draften. Bust-risikoen er ikke stor, men der er andre tackles i draften, der har et større potentiale. Han er ikke på samme niveau som nogle af de sidste drafts top tackles (Joe Thomas og Jake Long, der vel er de to bedste left tackles i ligaen), men han bør kunne sættes ind som left tackle fra dag 1 og gøre et solidt job, både som run blocker og i pass protection.

Okung er i spil til andenvalget (Detroit Lions), men mere realistisk vil han nok blive valgt mellem 4 og 6 (Redskins, Chiefs, Seahawks) – det vil i hvert fald være en overraskelse at se ham falde forbi Seahawks.

Trent Williams, Oklahoma, top 10-valg:
Williams var en fabelagtig right tackle hos Oklahoma Sooners i sine første år, men havde visse problemer i 2009-sæsonen hvor han blev rykket over på venstresiden. Det har givet grund til bekymring, da man ikke umiddelbart bruger et højt valg på en right tackle. Williams har dog haft en fin offseason og vist sig atletisk nok til at det forventes at han bliver valgt med henblik på at blive brugt som left tackle. Han vil være et godt fit i et zone blocking scheme som fx Redskins vil køre, og derfor er han i spil til at blive valgt med fjerdevalget – foran Okung.

Bryan Bulaga, Iowa, top 15-valg:
Bulaga virker som en ganske NFL-klar tackle. Han er en stærk run blocker, og især i et zone blocking system som Kirk Ferentz har kørt hos Iowa vil han kunne gøre sig gældende. Han er solid i pass protection, men har nogle lidt korte arme, hvilket kan give problemer i NFL når han skal holde sin direkte modstander væk fra kroppen.

Nogle frygter at det vil gå Bulaga som det gjorde med et tidligere Iowa-prospect, Robert Gallery, som Raiders draftede med andenvalget i 2004. Gallery var dog en skuffelse som left tackle og måtte flyttes indvendigt som guard, hvor han dog siden har haft en fin karriere – men man drafter ikke en guard så tidligt. Unfair sammenligning eller ej, så hænger den lidt ved, men samlet set bør det ikke koste for Bulaga. Der er masser af hold i første halvdel af draften der har et tackle-need, og derfor er det svært at se ham falde langt.

Anthony Davis, Rutgers, 1. rundevalg:
Så man udelukkende på potentialet ville Anthony Davis være et klokkeklart top 10-valg. Desværre for Davis er det ikke kun potentialet der afgør hvor man bliver valgt, og da han beskyldes for at være ret umoden, og bl.a. udeblev fra Rutgers’ Pro Day pga. en skade (end ikke mødte op for at heppe på sine holdkammerater), er hans stock lidt faldende.

Nogle hold vil formentlig kun se ham som guard eller right tackle, men har et hold råd til at tage chancen på Davis og lade ham spille sine første sæsoner som right tackle inden han flyttes til den modsatte side, kan han blive en stor gevinst.

Jeg tvivler på at Davis går i top 10, selvom det ikke skal udelukkes, og realistisk set ligger det til at han bliver valgt et sted mellem valg nummer 13 (49ers) og 27 (Cowboys). Risikoen for at han ender som et bust er til stede, men med den rette coaching (og hvis han modnes lidt med tiden) vil han kunne ende som denne drafts bedste tackle.

Charles Brown, USC, 1.-2. rundevalg:
Konverteret tight end, der vil være et godt fit i et zone blocking system. Betegnes af nogle som ”soft” i sin spillestil, og mangler noget ondskab som run blocker. I pass protection ser det bedre ud. Potentialet er ikke til at komme udenom og han kan sagtens tåle at få nogle ekstra pund på kroppen.

Browns værdi er svær at vurdere, men han forventes at gå i første runde – måske så tidligt som nummer 14 til Seahawks (hvis head coach Pete Carroll var Browns head coach hos USC Trojans), men også 49ers (nummer 17), Packers (nummer 23), Cardinals (nummer 26), Cowboys (nummer 27) og Colts (nummer 31) er muligheder. Alle disse hold kan dog sagtens gå i andre retninger og det kan koste Brown en plads i første runde.

Bruce Campbell, Maryland, 1.-2. rundevalg:
Big time boom-or-bust prospect. Ser man udelukkende på Campbells spil er han ikke meget mere værd end et 4.-5. rundevalg, men da han er så uhyre atletisk som han er, er hans potentiale som left tackle uhyggelig stort, og det vil placere ham i en af de to første runder – og måske endda i top 10. Campbell har masser af rum til forbedring som run blocker, mens han i pass protection er noget bedre.

Campbell er fra samme universitet som sidste år sendte Darrius Heyward-Bey til Raiders, og Raiders er også det hold der kan finde på at vælge Campbell i top 10 (8. valget) da ejer Al Davis er helt besat af disse atletiske freaks med en god size/speed-ratio – og få, om nogen, har en bedre ratio i denne draft end Campbell. Bortset fra det virker han dog, som spiller, ikke helt som en Al Davis-type, og går han ikke til Raiders i første runde kan han meget vel ende med at falde til Raiders i anden runde. Værdien er stort set umulig at vurdere, men et sted mellem valg nummer 20 og 40 virker sandsynligt.

Rodger Saffold, Indiana, 1.-2. rundevalg:
Saffold ligner en spiller der vil kunne gå ind og bidrage fra dag 1 på sit kommende hold. Han har masser af startererfaring fra college, er solid både i løbe- og kastespillet, og har især fået ros her i offseason for sit fremragende fodarbejde i pass protection. Har passende med ondskab i sit spil og stopper aldrig før et spil er slut. Man kan stille spørgsmålstegn ved hvor stort potentialet er, men uanset hvad bør han kunne gå ind som left tackle og gøre det solidt fra sæsonstart. Om nødvendigt kan han også starte karrieren som guard og siden overtage på ydersiden.

Generelt ses han mest som et tidligt andenrundevalg, men Saffold er blevet sat i forbindelse med Colts’ 31. valg indtil flere steder. Et par enkelte af de hold der drafter inden Colts med et need på tackle-positionen kan slå til, men det ligger umiddelbart til, at hvis Saffold skal vælges i første runde så er det Colts der skal slå til.

Vladimir Ducasse, Massachusetts, 1.-2. rundevalg:
Startede ikke med at spille football før high school. Har spillet både højre og venstre tackle hos Massachusetts. Stadig rå, men har potentialet til at spille left tackle i NFL. Han har dog umiddelbart lang vej igen endnu før han er klar til at være bodyguard for sit kommende holds quarterback.

Ducaase er primært betragtet som et valg i anden runde, men skulle der komme et run på offensive linjemænd i første runde kan Ducaase snildt snige sig ind i slutningen af første runde. Det kræver dog højst sandsynligt at det hold der vælger ham forventer at han vil kunne bidrage som tackle og ikke kun som guard, hvor han meget vel vil kunne starte karrieren.

Offensive interior linemen
Der er umiddelbart kun to interior linemen (guards og centers) der er i spil til første runde. Begge har top 20-potentiale, men kan på trods af dette let falde ud af top 20. De bør dog begge være af brættet inden første runde slutter.

Mike Iupati, Idaho, 1. rundevalg:
Stor fysisk guard med masser af startererfaring fra Idaho. På trods af at al hans college-erfaring er fra en position som left guard er der nogle der mener han vil kunne flyttes på ydersiden i NFL. En dominerende run blocker, der bestemt heller ikke er ueffen som pass protector. Stort potentiale og god størrelse. Ligner umiddelbart en mange-årig starter i ligaen – i hvert fald som guard.
Der er kun valgt én interior lineman i top 20 de seneste 10 år og det gør Iupati svær at placere i draften.

Talentet er klart til stede og han ligner på mange måder et top 20-valg, men den positionelle værdi er begrænset og det kan sende ham ned i sidste tredjedel af første runde. Går han i top 20 ligner både 49ers og Steelers muligheder, mens hold som Packers, Cowboys, Jets, Vikings og Colts kunne slå til i resten af første runde.

Maurkice Pouncey, Florida, 1. rundevalg:
Draftens klart bedste center-prospect. Ligesom Iupati kan det faktum at der ikke vælges mange interior linemen tidligt i draften koste for Pouncey – på den anden side er hit-raten på centers i første runde ganske god og der er formentlig flere hold der lidt fortryder at de ikke slog til med Jets’ Nick Mangold eller Browns’ Alex Mack i top 20. På den baggrund skal det ikke udelukkes at holdene ”tør” tage chancen tidligere på et godt center-prospect.

Og Pouncey er virkelig et godt prospect. Fantastisk kombination af størrelse og styrke og en rigtig god run blocker, der har bidraget til Tim Tebows succes hos Gators.

Pouncey ligner, ligesom Iupati, på mange måder et top 20-valg, og Broncos med 11. valget er nævnt som en mulighed. Derudover skal Steelers og Falcons ikke udelukkes. Vikings eller Colts med valg nummer 30 og 31 ligner stopklodsen for ham.

Defensive tackles og 3-4 defensive ends
Jeg har valgt at samle defensive tackles og 3-4 defensive ends under ét. Årsagen er at nogle af spillerne kan fungere på begge positioner. Denne position er alment betragtet som den stærkeste i årets draft føres an med to af draftens bedste spillere. Der er syv spillere, som kan gå i første runde – hvoraf jeg dog kun føler mig overbevist om fire af dem rent faktisk ender i første runde.

Ndamukong Suh, Nebraska, top 5-valg:
Suh var af mange nævnt som outsider til Heisman Trophy-uddelingen i år (prisen som årets bedste college-spiller). Havde han vundet ville han have været den første defensive spiller til at vinde prisen siden Charles Woodson vandt den tilbage i 1997. Suh er en kaosskabende defensive tackle, der i sin sidste collegekamp for Nebraska blev noteret for 4,5 sacks mod Texas og Colt McCoy.

Han førte Nebraska i tacklinger (85, heraf 24 for tab af yards) og sacks (12) i 2009, hvor han også forsvarede ti kast, forcerede tre fumbles og blokerede tre field goals. Bør fra første dag være en opgradering af sit kommende holds løbeforsvar og er ligeledes en farlig pass rusher. Han vil også kunne agere end i et 3-4-forsvar, selvom han passer bedre på et 4-3-forsvar.

Suh betragtes af mange som draftens bedste spiller (og de der ikke gør har ham stort set alle som nummer to), og han virker pt. som det mest oplagte valg til Detroit Lions med andenvalget.

Gerald McCoy, Oklahoma, top 5-valg:
De som ikke har Suh som den bedste spiller har typisk McCoy som den bedste. På trods af at han er blevet domineret af Suh i stort set alle statistiske kategorier i 2009-sæsonen ser nogle McCoy som et bedre prospect end Suh, og også som en bedre pass rusher på trods af ”kun” 6 sacks i 2009-sæsonen. Det skyldes hovedsageligt at McCoy er bedre til konsekvent at få lagt pres på quarterbacken end Suh, som analytikere mener enten får sacket eller ingenting – hvor McCoy vil få lagt presset, men ikke nødvendigvis få sacket.

Det er dog uhyggeligt tæt mellem de to og ethvert hold vil være bedre uanset hvilken af de to de måtte få. McCoy er blevet sammenlignet af mange med den tidligere Bucs- og Raiders-spiller Warren Sapp eller den nuværende Viking Kevin Williams. Stærk mod løbet, men samtidig en uhyggelig pass rusher.

Det er som nævnt tæt mellem McCoy og Suh og det kan ligeså vel blive McCoy der ender hos Lions og Suh hos Bucs som det kan blive omvendt. Det ligger dog umiddelbart pt. til at Suh ender hos Lions og McCoy hos Bucs, og McCoy ligner et rigtig godt fit i Bucs’ defensive system.

Dan Williams, Tennessee, 1. rundevalg:
Draftens bedste nose tackle. Med udbredelsen af 3-4-forsvar i ligaen er nose tackles mere eftertragtet og det gør at de ofte vil blive taget før talentet berettiger. Williams er reelt set kun et sent førsterundevalg værd ifølge mange, men nævnes ikke desto mindre mange steder som et valg i første halvdel af første runde. Williams udviklede sig markant da Lane og Monte Kiffin kom til Tennessee, men spørgsmålet er så om han blot overpræsterede eller vitterligt ramte sit potentiale – flertallet hælder mod det sidste.

Stærk linjemand, der er stærk mod løbet og også kan komme efter quarterbacken, selvom det ikke er hans force – og ikke skal være det som nose tackle. Vil også kunne spille tackle i et 4-3-forsvar. Har kæmpet med at styre sin vægt.

Som nævnt er værdien egentlig kun til slutningen af første runde, men flere hold i første halvdel af draften vil kunne bruge Williams, og selvom de alle kan gå i andre retninger er det nok ganske sandsynligt at Williams ryger i top 20. I værste fald bør Chargers slå til hvis han stadig er der ved 28. valget.

Jared Odrick, Penn State, 1. rundevalg:
Odrick er en spiller der den seneste måned er gået fra et borderline-førsterundevalg til et potentielt top 16-valg. Han vil kunne spille både 3-4-end og 4-3-tackle, og såmænd også 4-3-end om nødvendigt. Stærk og atletisk spiller, der fik sit gennembrud i 2009-sæsonen. Kan både jagte quarterbacken på kastespil og holde skansen på løbespil.

Jeg synes umiddelbart top 16 lyder lidt voldsomt for Odrick, men hold som Browns og Broncos kunne slå til (Browns dog nok kun hvis de først trader ned). I sidste halvdel af første runde er der mange muligheder, og Odrick er ofte nævnt i sammenhæng med Patriots og Jets.

Brian Price, UCLA, 1.-2. rundevalg:
Mens Odrick både kan spille i 3-4 og 4-3 ligner Price mest af alt en spiller der kun hører til i 4-3-forsvar – det er i hvert fald umiddelbart her han vil passe bedst ind. Han er en stærk interior pass rusher, der eksploderer op gennem midten af den offensive linje på kastespil. Holder også skansen fint på løbespil.

Prices værdi har pil ned for tiden efter bl.a. en skuffende Pro Day, og det gør det umiddelbart mest sandsynligt at han ryger ud af første runde, og potentielt et stykke ned gennem anden runde – han har dog talentet til at ryge i første og enkelte hold har ham ifølge rygterne også rangeret som et førsterundevalg.

Terrence Cody, Alabama, 1.-2. rundevalg:
Terrence ”Mount” Cody er en ren 3-4 nose tackle – han vil ikke passe ind i et 4-3-forsvar, men i midten af et 3-4-forsvar, vil han være en kæmpe der er svær at flytte. Der er spørgsmålstegn ved hans holdbarhed og han er en non-faktor på kastespil hvilket umiddelbart gør ham til en two-down spiller – det er til gengæld ikke en ret god idé at forsøge at løbe der hvor han står. Cody vil formentlig have bedst af at stå i lære et år eller to og vænne sig til tempoet i ligaen.

Cody er en mulighed til et hold som Chargers med 28. valget, hvis de vælger at finde Jamal Williams’ erstatning her. Derudover er det svært at se hvem der vil tage chancen på Cody i top 32. I første halvdel af anden runde er der masser af muligheder da masser af hold har et behov for en nose tackle – og som tidligere nævnt draftes nose tackles gerne tidligere end de bør.

Tyson Alualu, Cal, 1.-2. rundevalg:
De sidste to spillere i denne kategori er begge spillere hvis værdi har været stærkt opadgående den seneste tid. Alualu har længe været projekteret som et andenrundevalg, men nævnes flere og flere steder i forbindelse med første runde, og hold som Chargers, Jets og Vikings er bestemt muligheder i slutningen af første runde.

Han er ikke den store pass rush trussel, grundet manglende teknik – han har mest af alt brugt sin styrke til at komme ind til quarterbacken i college, og det bliver ikke ligeså let i NFL. Stærk mod løbet, altid omkring bolden og en spiller hvis motor hele tiden kører på højtryk.

Linval Joseph, East Carolina, 1.-2. rundevalg:
Joseph er gået fra et tredjerundevalg til et muligt – men ikke helt realistisk - førsterundevalg. Tidligere statsmester i vægtløftning i Florida, men virker ikke helt så stærk på banen fordi han spiller for højt. Hans potentiale er stort og bliver han valgt i første runde vil det være grundet potentialet – og det vil være lidt af et reach hvis det sker. Han vil kunne spille både nose tackle og defensive end i et 3-4-forsvar. Overraskende god pass rusher, der spiller som en 3-4 end, men har nose tackle størrelse og holder skansen hæderligt på løbespil.

Jeg tvivler kraftigt på at Joseph ender i første runde, men tør ikke udelukke det helt. Chargers eller Jets er nok de bedste muligheder, men ellers er der også for Joseph masser af muligheder tidligt i anden runde.

Pass rushers (4-3 defensive ends og 3-4 outside linebackers)
Årets draft byder på en del pass rushers, som både kan line op som defensive ends i et 4-3-forsvar og som outside linebackers i et 3-4-forsvar. Her følger syv spillere der kan tænkes at blive valgt i første runde.

Derrick Morgan, Georgia Tech, top 15-valg:
En stærk all-round defensive end. Morgan er en stærk tackler, der er bedre mod løbet end han får kredit for. Som pass rusher har han været lidt inkonsekvent og blev således taget helt ud af kampen mod Iowa, da han stod overfor Bryan Bulaga. Han er dog langt fra færdigudviklet, har rigtig god størrelse og vil formentlig være den første spiller i denne kategori der ryger af brættet. Han vil nok være bedst tjent med at starte karrieren som left defensive end for så siden at rykke over på højresiden hvor han vil stå overfor de bedste tackles.

Jeg har svært ved at se Morgan falde forbi Seattle Seahawks to gange (nummer 6 og 14), og rygterne går også på at Dolphins har ham højt på deres draft board.

Brandon Graham, Michigan, top 25-valg:
Graham er strøget frem i offseason, bl.a. som følge af en fantastisk præstation ved Senior Bowl, hvor han blev kåret som kampens bedste defensive spiller. Han sammenlignes med en anden tidligere Michigan-spiller, Steelers’ LaMarr Woodley, og Graham projekteres da også af mange som en mulig 3-4 outside linebacker. Han har ikke ideel størrelse, men det kan siges om flere af ligaens gode pass rushers (Dwight Freeney, LaMarr Woodley, Elvis Dumervil bl.a.)

Graham ligner umiddelbart et valg i 10’erne, og specielt Falcons nævnes som en mulighed med 19. valget. Går de i en anden retning venter flere hold med pass rush-needs i første halvdel af 20’erne, og jeg tvivler på at han falder forbi både Patriots og Packers.

Jason Pierre-Paul, South Florida, top 25-valg:
Der er masser af gode ting at skrive om Pierre-Paul, men der er også masser af dårlige. Potentialet er måske det største af alle i denne gruppe. Uhyre atletisk spiller (se evt. følgende: http://www.youtube.com/watch?v=V4-1e6Faglw), der leverede en stærk workout ved Combine (men ikke helt så overbevisende som man havde forventet), og havde en flot 2009-sæson hos South Florida.

Problemet er dog at han meget vel kan være et one-year wonder, der har nydt godt af at komme ud af ingenting. Han er meget rå, og er på mange måder et boom-or-bust prospect. Defensive linjetrænere vil dog formentlig savle ved tanken om at kunne få lov til at udvikle Pierre-Pauls kæmpepotentiale. Vil muligvis blive draftet med henblik på en konvertering til 3-4 outside linebacker.

Der er masser af mulige destinationer til ”JPP”, og ned gennem 10’erne og de tidlige 20’ere bør der være et hold der slår til. Hold også øje med Raiders med 8. valget – potentialet er lige noget for Al Davis, men Raiders har adresseret deres pass rush need, hvorfor det ikke virker helt realistisk. Man skal dog aldrig udelukke noget med Al Davis. Titans med 16. valget vil formentlig se glimt af Javon ”The Freak” Kearse i Pierre-Paul og være klar til at slå til hvis han er der når de vælger.

Sergio Kindle, Texas, 1. rundevalg:
Prototypen på en Bill Belichick-outside linebacker? Sergio Kindle. 6’3, 250 pund, godt instinkt, atletisk playmaker. Kindle er et spændende prospect på mange områder. Han har uden tvivl sine mangler – både skadesbekymringer og lidt problemer udenfor banen, viser til tider lidt mangel på overblik og betegnes af nogle som mere en blitzer end en pass rusher. Han er dog en solid tackler, kan droppe tilbage i coverage og med prototype-størrelse og hurtighed bør der være potentiale for at få hans pass rush-evner forbedret. Ses generelt som 3-4 linebacker, men kan også line op som 4-3 end.

Kindle er en mulighed for indtil flere hold i første runde og har været nævnt så tidligt som ved nummer 12 til Dolphins. Det virker dog mere realistisk at han først ryger af brættet i første rundes sidste tredjedel, og Patriots er ikke noget tosset bud – hvis de vælger at blive ved valg nummer 22.

Jerry Hughes, TCU, 1.-2. rundevalg
Tidligere running back, der grundet sin størrelse projekteres til outside linebacker i NFL. Spiller altid til spillet er slut og kæmper konsekvent for at nå ind til quarterbacken på kastespil. God tackler og stærk pass rusher, der dog har levet på sin fart i college og ikke på pass rush-finter, og det vil kræve lidt omstilling i de professionelles rækker. Har sine mangler mod løbet.

Hughes ligner et sent førsterundevalg, og med sin alsidighed – han kan både spille 4-3 end, 4-3 outside linebacker og 3-4 outside linebacker – vil han være attraktiv for mange hold; ikke mindst et hold som Jets der kører mange pakker i både 3-4 og 4-3.

Everson Griffen, USC, 1.-2. rundevalg:
Endnu en spiller der blot har vist glimt af sit potentiale i college. Kan line op som både 4-3 end og 3-4 outside linebacker. Der er dog store bekymringer om hans arbejdsmoral, og det kan koste Griffen en plads i første runde. Hurtig af snappet, men skal have udviklet sine pass rush-finter og få et bedre overblik. Burde med sin størrelse være bedre mod løbet end han foreløbig har vist sig at være.

Med den rette coaching og de rette omgivelser kan Griffen blive en gevinst for sit hold, men arbejdsmoralen er en reel bekymring, og der er en klar risiko for at Griffen aldrig bliver til noget i ligaen.

Griffen ligner et sent førsterundevalg, men jeg hælder mere og mere mod at han ender med først at blive taget i starten af anden runde.

Carlos Dunlap, Florida, 1.-2. rundevalg:
Her kan man tale om en spiller der er noget nær umulig at blive klog på. Dunlap har masser af potentiale, men har ikke gjort meget godt for sig selv i denne offseason. Der er store spørgsmålstegn ved hans modenhed og han har ikke vist megen stabilitet i sit spil. Han har god størrelse og har været ganske produktiv i college, trods sit ustabile spil, men han har mangler mod løbet.

Der er mange der mener at Dunlap er et bust waiting to happen og i den forbindelse er det ikke specielt heldigt at han flere steder sammenlignes med Falcons’ Jamaal Anderson, der aldrig har udviklet sig som ønsket. Hans størrelse og potentiale kan sende ham ind i første runde, men jeg vil slet ikke blive overrasket hvis han først bliver valgt engang i slutningen af anden runde.

Øvrige linebackers
Ser vi på de øvrige linebackers der kan vælges, dvs. de spillere der umiddelbart projekteres til at være linebackers i 4-3-forsvar eller inside linebackers i et 3-4-forsvar, ser jeg umiddelbart kun tre muligheder i første runde.

Rolando McClain, Alabama, top 20-valg:
McClain betragtes som den bedste middle linebacker i draften – der er dog nogle der er bekymret for at han ikke vil kunne spille indvendigt i et 4-3-forsvar, og mener han vil være bedst tjent med at spille i et 3-4-forsvar i stedet; præcis som han også gjorde det hos Alabama. Læser spillet godt, har et godt instinkt, fin i coverage med hæderlige hænder og en stærk tackler. Det siges at han ikke bare vidste hvad han selv skulle på alle defensive spil hos Alabama, men kendte alle spilleres opgaver på alle defensive spil. Bruger meget tid i filmrummet. Meldte selv ud at han led af Crohn’s Disease, men har siden trukket det tilbage efter at være blevet undersøgt af en specialist. Sygdom eller ej missede han aldrig en kamp hos Alabama.

McClain vil være et perfekt fit hos Chiefs, men det er for tidligt at vælge ham med 5. valget, og han forventes i stedet at ryge af brættet mellem 10. og 18. valget. Det er i hvert fald svært at se ham ryge forbi både Giants og Steelers.

Sean Weatherspoon, Missouri, 1. rundevalg:
Nogle anser Weatherspoon for bedre end McClain, men der er også hold der ikke vil røre ”Spoon” med en ildtang. Han elsker at snakke på banen og hans attitude sammenlignes flere steder med Bengals’ WR Chad Ochocincos. Umiddelbart projekteret til ydersiden i 4-3-forsvar og indvendigt i 3-4-forsvar, men kan også spille middle linebacker i 4-3, og kan et hold leve med hans attitude får de en spiller, der godt nok snakker meget, men også følger op på det med sit spil.

Weatherspoon ligner en mulighed fra Giants med 15. valget, og hold som Steelers, Falcons og Saints er blandt mulighederne i sidste halvdel af draften.

Daryl Washington, TCU, 1.-2. rundevalg:
Den sidste spiller i denne gruppe jeg kan se blive valgt i første runde er Daryl Washington. Han ligner et godt fit indvendigt i et 3-4-forsvar eller som strong side linebacker i et 4-3-forsvar grundet hans evner i coverage. Han er ligeledes en ganske stærk blitzer, men tager til tider forkerte vinkler når han skal tackle og skal være mere instinktiv i sit spil. God arbejdsmoral trækker op.
Washington ligger lige på grænsen mellem første og anden runde.

Skulle både Brandon Graham og Sean Weahterspoon være væk når Falcons skal vælge kan jeg se dem overveje Washington, men det er også umiddelbart så tidligt jeg kan forestille mig at han bliver valgt. Kan snildt falde til anden runde hvor han dog formentlig vil blive samlet op forholdsvis hurtigt.

Defensive backs
Fire defensive backs burde som minimum blive valgt i første runde, sågar i top 20, men der er en del flere i spil til at blive valgt i top 32. To safeties og to cornerbacks virker som ”locks” til første runde og yderligere et par safeties og to-tre cornerbacks kan ende i første runde.

S Eric Berry, Tennessee, top 10-valg:
En af draftens absolut bedste spillere. En ball-hawk, der spiller med utrolig disciplin, er hurtig, god i coverage og stærk mod løbet. På mange måder en komplet spiller, der sammenlignes med to af spillets bedste safeties – Ed Reed og Troy Polamalu. Giver alt på banen, har bidraget på special teams og startet alle 39 kampe i sin tid hos Tennessee.

Var den positionelle værdi bedre ville Berry kunne blive valgt i top 3. Nu er safeties ikke noget man ofte tager tidligt og det kan let koste en plads i top 5. Det er svært at se ham falde forbi Browns med 7. valget, men skulle det ske må 10. valget være absolut sidste stop. Enten tager Jaguars ham eller også trader et hold op efter ham.

CB Joe Haden, Florida, top 15-valg:
Potentiel shutdown-corner. En skuffende 40-yard tid har dog kostet lidt for Haden, der længe lignede et klart top 10-valg, men nu oftest placeres lige udenfor top 10. Han spiller betydeligt hurtigere end hans 40-yard tid viser og kan spille både man og zone coverage. Har fint overblik, er stærk mod løbet og tackler godt. Generelt ikke meget negativt at sige om Haden bortset fra 40-yard tiden.

49ers med valg nummer 13 (eller alternativt nummer 17) ligner en mulighed, men inden da vil hold som Browns, Jaguars og Broncos formentlig også overveje Haden.

CB Kyle Wilson, Boise State, top 20-valg:
Et af de store lyspunkter ved Senior Bowl. Wilson har ikke ønsket højde (han er 5’10), men det ses ikke i hans spil og han er en stærk og fysisk cornerback med et fantastisk blik for bolden. Vil også kunne fungere som returner for sit kommende hold. Yder dog ikke det store mod løbet.

Nogle mener at Wilson meget vel kan blive valgt før Joe Haden og selvom det virker lige optimistisk nok i mine ører så skal jeg bestemt ikke udelukke det. Wilson er et spændende prospect og flere hold i 10’erne vil kunne bruge ham. Texans med 20. valget virker som stopklods.

S Earl Thomas, Texas, top 20-valg:
Alsidigt talent, der kan spille alle positionerne i det bageste forsvar. Bedste fit vil dog være som safety, hvor han med front mod spillet kan udnytte sine playmakerevner. Han er til tider lidt udisciplineret på banen, bider på finter, tager nogle forkerte vinkler på spil og misser tacklinger han bør lave, men det er svært at komme udenom hans talent. God arbejdsmoral både på træningsbanen og i vægtrummet.

Thomas kan gå så tidligt som nummer 7 til Browns og så sent som nummer 20/21 til Texans/Bengals. Jeg tvivler dog på at han falder så langt, da flere hold i 10’erne kan bruge en spiller som Thomas.

CB Devin McCourty, Rutgers, 1. rundevalg:
McCourty ligner et perfekt fit i et zone coverage-forsvar, men kan også sagtens spille man coverage. Opmærksom med godt blik for spillet og stærk mod løbet. Stærk special teams-spiller, der sjældent misser en tackling. Kan få problemer mod større receivers.

Tennessee Titans’ Jason McCourty er Devins tvillingebror – Jason blev valgt i syvende runde sidste år, men så langt falder Devin ikke. Han virker til at være lidt på vej frem og er blevet nævnt som et muligt top 15-valg. Det virker lige tidligt nok, men det skal bestemt ikke udelukkes. Der er masser af hold med et CB-need i første runde, og det bør være nok til at sikre at McCourty ikke falder ud af top 32.

CB Kareem Jackson, Alabama, 1.-2. rundevalg:
Stærk, aggressiv bump-and-run cornerback med god opmærksomhed og blik for spillet. Der er lidt bekymring om hvorvidt han er for fysisk i sit spil og derigennem vil trække for mange straffe for pass interference, da reglerne er strammere i NFL på det punkt end i college. Kan spille både man og zone coverage effektivt, god tackler og konkurrenceminded spiller, der også giver alt på løbespil.

Det virker lidt som om scouts er mere glade for Jackson end medierne og på den baggrund kan Jackson sagtens ende med at være den anden eller tredje cornerback af brættet omkring 20. valget. Jeg vil dog slet ikke udelukke at Jackson ender udenfor første runde, som vi så det med Darius Butler (der lignede et klart førsterundevalg) sidste år.

S Nate Allen, South Florida, 1.-2. rundevalg:
En spiller på vej frem. En solid all-round spiller, der hurtigt angriber line of scrimmage på løbespil og kan lave de store spil i det bageste forsvar på kastespil. Arbejder hele tiden hårdt på at blive bedre og bør kunne gå ind og opgradere sit kommende holds special teams-enhed fra dag 1. Tager til tider forkerte vinkler på tacklinger. Klart potentiale til at blive en stærk starter i NFL.

Allen er gået fra et konsensus-andetrundevalg til en mulighed i slutningen af første runde, hvor hold som Eagles og Cowboys kan være blandt de der tager chancen. Bør i værste fald ikke falde ud af første halvdel af anden runde.

S Taylor Mays, USC, 1.-2. rundevalg:
Sammenligningen med den tidligere Cowboys- og nuværende Bengals-spiller Roy Williams er svær at komme udenom for Taylor Mays. Fysisk set er han alt hvad man kan ønske sig – trimmet, atletisk og lynhurtig – men ser man på Mays’ spil på banen lades der meget tilbage at ønske sig. Han har ikke overblikket til at fungere i coverage – og så er hans hurtighed næsten ligegyldig. Han er klart bedre mod løbet, men lider her under det faktum at han alt for ofte tager forkerte vinkler på tacklingerne. Hans hurtighed og eksplosivitet kan dog bruges når han blitzer, da han lynhurtig kan nå ind til quarterbacken og tvinge ham til at slippe tidligt af med bolden.

Det store problem bliver at finde en position til Mays. Vil man have ham som en safety der ikke kan være en sikker sidste skanse på forsvaret eller vil man have ham som en linebacker, der konsekvent misser tacklinger? Når alt dette er nævnt, så skal det med at der er potentiale i manden og et eller andet hold vil før eller siden tage chancen. En 40-yard tid på omkring 4,3 sekunder med 230 pund er skræmmende hurtigt og det vil lokke flere hold (ikke mindst Al Davis’ Raiders).

CB Patrick Robinson, Florida State, 1.-2. rundevalg:
Atletisk, godt instinkt og god størrelse. Tackler effektivt, men er ikke den helt store faktor på løbespil. Han har i princippet alt hvad der skal til for at blive en solid NFL-starter, bortset fra stabilitet, og det kan koste på draftday. God special teams-spiller med erfaring som returner.

Mest af alt ligner Robinson et andetrundevalg, men kommer der et run på cornerbacks i første runde kan han snige sig ind i bunden baseret på potentialet. Bust-risikoen er dog svær at komme udenom.

CB Chris Cook, Virginia, 1.-2. rundevalg:
God størrelse og hastighed. Cook har kæmpet med skader og akademiske problemer, som har ført til at han har misset mange kampe i sin collegekarriere. Kom fint tilbage i 2009 og hævede sit niveau. Lidt ustabil mod løbet, men gør en indsats og er ganske stærk i coverage med gode hænder, men tillader for mange nemme catches. Han er bedst med front mod spillet og det kan føre til at han i NFL konverteres til safety.

Ligesom Robinson er potentialet klart til stede hos Cook, men det vil nok kræve et run på cornerbacks for at han kommer til at gå i første runde, og med skadeshistorik og akademiske problemer in mente ligner Cook et andetrundevalg.