Sporten i stort set hele verden står fuldstændig stille, men i NFL-land er holdene ved at køre sig i stilling til 2020-sæsonen. BetXperts Lasse Meineche bringer her sin NFL-dagbog forud for den nye sæson.

Free-agency (transfervinduet) er i gang, og der har været nogle helt vanvittige handler allerede. NFL’s bedste receiver DeAndre Hopkins har skiftet hold, og den største quarterback gennem tiderne skal ikke længere spille for Patriots. Jeg vil ikke gennemgå alle handler i free-agency, det kommer i min sæsonoptakt til september, men jeg vil gennemgå Tom Brady-handlen, og hvordan det påvirker AFC East og NFC South.

Spil på NFL hos Unibet

Tom Brady: En æra er forbi i Patriots 

Det er en skør tid, vi lever i. Først kom coronavirussen, og nu spiller Tom Brady, den største quarterback nogensinde, ikke længere i New England Patriots. Altså, hvad bliver det næste snart? Det virker helt skørt at forestille sig. Ikke blot Patriots uden Brady, men endnu mere at se Brady spille på et hold, der ikke er Patriots. Hvordan dette stiller Patriots, kommer jeg til, men jeg vil starte med at kigge mod Tampa Bay og NFC South. For selvom Brady ikke nødvendigvis passer som en velformet brik i et puslespil i Bruce Arians system, så er det en lækker nok situation, han er havnet i. Hans våben i kastespillet med Mike Evans og Chris Godwin samt OJ Howard og Cameron Brate på tight-end fås ikke bedre ret mange steder. Bruce Arians’ system har altid bygget meget på dybe og mellemdybe kast. Brady er langt mere en quarterback, der er dygtig på de kortere timingsruter, og ruter der er designet til at virke godt mod zone-opdækning. Samtidig er der også faren ved, at man beder quarterbacken holde længere på bolden på de her dybere ruter. Her kan jeg godt være nervøs for, hvis Brady først begynder at blive ramt, om han kan blive skadet. Samtidig mangler de en af de ting, som Brady elskede – nemlig en running back, der kan gribe bolden. Det kan de dog nå at få hentet endnu.

Det er klart, at Brady er en opgradering over Jameis Winston. Det kan der simpelthen ikke være nogen tvivl om. Jeg vil dog sige, at oddset på Bucs er en gigantisk overreaktion. Brady er god, men det kan ikke passe, at oddset på Buccaneers skal ryge fra odds 51 til odds 17 på at vinde Super Bowl. Samt gå fra odds 9 til odds 2,70 hos Unibet* på at de vinder divisionen, bare fordi at en 43-årig gammel ged skifter til Bucs.

Vinder Tampa Bay Buccaneers Super Bowl LV? Højeste odds Bookmaker
Ja 17,00
Vinder Tampa Bay Buccaneers NFC South? Højeste odds Bookmaker
Ja 3,00

Og læg så dertil, at Brady har været i det samme system i 20 år nu. Det bliver ikke bare som en 'walk in the park' for ham at vænne sig til det nye system og omgivelserne i Tampa. Selvfølgelig, Brady har en arbejdsvilje af en anden verden, og han kommer til at trække hele Tampa Bay-holdet op, men fra et oddsmæssigt perspektiv virker det her bare for voldsomt. Min anbefaling herfra er i hvert fald soleklar: Hold dig fra Buccaneers.

Hvis vi lige skal vende situationen lidt overfladisk i divisionen nu: Atlanta Falcons har fået tilføjet Todd Gurley, der er den mest produktive runningback, siden han kom ind i ligaen. De får nu altså også et meget farligt angreb med ham, Julio Jones og Matt Ryan som QB, selvom de har mistet TE Austin Hooper. De kan godt blive farlige til den kommende sæson.

Hos Carolina Panthers er det kun gået en vej, siden sæsonen sluttede. Hold nu op, hvor har de mistet mange spillere! De ligner et hold, der ikke har tænkt sig at gøre det store væsen af sig i 2020-sæsonen. Man har skrevet under med Teddy Bridgewater som quarterback, men LB Luke Kuechly er gået på pension, TE Greg Olsen er der ikke mere, og det samme gælder deres bedste cornerback James Bradburry. De har selvfølgelig stadig altmuligmanden RB Christian McCaffrey, men han kan ikke gøre alt alene, især med et angreb der nu virker langt mindre skræmmende.

Og så er der Saints. Et hold, der nu tre år i streg, har løbet hovedet mod muren i playoffs. Men Drew Brees fortsætter som quarterback for Saints, der altså bare stadig har et rigtig talentfuldt hold. De har ydermere fået Malcolm Jenkins tilbage som safety, efter at han har været seks år hos Eagles. 

Jeg spillede personligt Bucs som vinder af divisionen, da den stod til odds 8, inden Brady-handlen blev officiel, men det var mere med henblik på at sælge den senere. Jeg hælder mest til at spille Saints som vinder af divisionen. Især hvis vi kan få dem til over odds 2. Lige nu står den til odds 2,00 rent, men jeg har på fornemmelsen, at Buccaneers ikke er helt færdige med at handle endnu, så oddset kunne godt stige yderligere på Saints, og derfor venter jeg.

Vinder New Orleans Saints NFC South? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,00

Patriots vinder ikke AFC East

Og nu til den anden side af mønten, og det bliver rigtig interessant at følge Patriots i den kommende sæson. Belichick vil helt klart være opsat på at vise, at han kan bygge et slagkraftigt mandskab op uden ham der Brady. Ligesom Brady nok i øvrigt selv vil vise sig i Tampa. Hvordan Patriots klarer sig, kommer selvfølgelig i høj grad an på, hvem de ender med at hive ind som quarterback. De har netop hevet erfarne Brian Hoyer ind, og jeg synes, det tyder på, at de vil gå med en ung, ny herre bag center, hvor Hoyer så kan fungere som mentor.

Der er dog stadig et par fornuftige navne på markedet såsom Cam Newton, Andy Dalton og Jameis Winston. Men Patriots har bare under $10 millioner i cap-space lige nu, så jeg har svært ved at se, hvordan dælen de skal få råd til en af dem, medmindre de virkelig vil spille for peanuts. Draften er selvfølgelig en mulighed, men Patriots drafter så langt nede, at det virker optimistisk at tro, at de skulle være interesserede i at trade op. Især når man tænker på Belichicks og Patriots’ ”business first” mentalitet.

Nej, jeg tror de ender med at gå med unge Jared Stidham. Han blev valgt i fjerde runde sidste år, hvilket måske ikke lyder af meget, men han har haft et år nu, hvor han har lært af Brady, så jeg tror godt, han kan gå ud og blive nogenlunde fornuftig. Det var bestemt heller ikke, fordi Brady var fantastisk sidste år, hvor han lå helt nede som nummer 17, hvis vi kigger på DVOA. Problemet for Patriots er bare, at de har mistet så meget mere end bare Brady. Og kan miste mere endnu for den sags skyld.

Kigger vi på det, der hedder Wins Above replacement, hvor man måler, hvor meget en spiller er værd i form af ”sejre”, så ser det dystert ud for Patriots. De er det hold i ligaen, der har mistet suverænt mest. Tæt på 14 procent i forhold til sidste år har de mistet. Det er altså en god sjat. Og det er alt imens, at alle deres divisionsrivaler er gået fremad. Patriots kommer ikke til at kunne vade henover divisionen, ligesom de har gjort i tidligere sæsoner.

Dolphins har rykket sig, og de har hentet flere spændende profiler. Blandt andet tidligere Patriots OLB Kyle Van Noy, mens CB Byron Jones også er hentet til, hvilket giver dem en top-3 CB-duo i ligaen. Samtidig har de også det femte valg i draften, hvor meget tyder på, de kunne hente Tua Tagovailoa. Hvis han kommer ind og spiller på det niveau, han viste i College, inden han blev skadet, så er Dolphins bestemt et hold, man skal holde et vågent øje med.

Jets var samtidig et hold, der var voldsomt plaget af skader sidste år. Deres forsvar ser på papiret ganske fornuftigt ud, og hvis de kan holde sig skadesfri gennem en hel sæson, kan de godt blive giftige der. Deres angreb og i særdeleshed deres offensive linje lader dog meget tilbage at ønske, hvorfor jeg ikke helt har den store tiltro til dem.

Kilde: www.pff.com

Når vi snakker vinderen af divisionen, så ser jeg den bedste værdi i Buffalo Bills. De har tilføjet en kanongod receiver i Steffon Diggs, der godt nok er lidt for meget en drama-queen for min smag, men han giver dem stadig en super receiver, der kan skabe separation selv. Med Diggs i folden har de nu en rigtig god trio af receivere, hvis kvaliteter matcher hinanden godt. John Brown er en kæmpe dyb trussel, og Cole Beasly er en kanon slot-receiver. Deres offensive linje kunne dog stadig godt bruge en opgradering, men det har de også stadig lidt penge til at klare i free-agency, eller potentielt kan de også finde noget starterpotentiale i draften.

På forsvaret har de fået tilføjet CB Josh Norman, der dermed bliver genforenet med sin defensive koordinator fra sin tid i Panthers. Deres forsvar var allerede særdeles godt kørende sidste år, og de står kun til at blive bedre i år, hvis de bærende kræfter kan holde niveau. Vi ved jo selvfølgelig, at det er svært for et forsvar at holde niveau år efter år, men skulle forsvaret tage et lille dyk, så føler jeg, at angrebet nu har, hvad der skal til, for at kunne gøre godt for, hvis dette skulle ske.

Vinder Buffalo Bills AFC East? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,60

Der kan selvfølgelig nå at ske meget henover off-season endnu, men odds 2,60 tænker jeg, der er større sandsynlighed falder, end stiger, jo tættere vi kommer på sæsonen, og modsat Patriots, så har Bills stadig en del cap-space tilbage.