Der bliver ingen spænding om Premier Leagues mesterskab dette forår. Liverpools altædende dominans har kvalt enhver form for drama omkring førstepladsen, men der er rigeligt med spænding andetsteds i ligaen.

Nedrykning

Vi nærmer os sæsonens sidste tredjedel og dermed bydes der for alvor op til bundholdenes stoledans.

Her kigger jeg primært på de seks hold, der indtager de nederste pladser, men vil indledningsvist lige kigge på Newcastle, Everton, Burnley og Crystal Palace. De er alle på 30 point.

Everton kan jeg ikke se blive sovset ind i nedrykningskampen. Siden Ancelotti tog over efter Marco Silva (der godt nok var et besynderligt trænervalg), er det gået frem for de blå med blot et nederlag i de seneste ni kampe. Everton skal se op og ikke ned.

Burnley bliver altid tippet til at ryge ned, men i træner Sean Dyche har man en mand, der ikke ryster på hånden, og han har en sammentømret enhed plus den offensive duo Ashley Barnes og Chris Wood, der nok skal levere de mål, som The Clarets har brug for i et rimeligt slutprogram.

Crystal Palace? Der er en rigdom af erfaring og kvalitet i truppen, så jeg tror heller ikke, de kommer i problemer, men smutter Hodgson i løbet af de næste uger, så kan det blive et stramt forår i Croydon.

Newcastle? Der er salgsrygter med muligt bud fra Saudi-Arabien og spørgsmålet er, om det bremser Mike Ashley i januar måneds transfervindue? Steve Bruce har brug for forstærkninger – truppen har en horror-agtig lang skadesliste. Bruce har klogelig valgt taktisk at bygge på Rafael Benitez’ ideer i store træk, men ser på man på XG, så har Newcastle overpræsteret med hele 14 point. I kalenderens sidste fem runder har Newcastle møder med Tottenham, City og Liverpool. Liverpool er mestre der, men ligger de til at kunne gå gennem sæsonen som ubesejrede, så skal Bruce ikke forvente gaver. Desuden udebaneture til Watford og Brighton. Så skal man forsøge sig med et bud på et af de fem hold, der lige nu ligger med 30 point, så er Newcastle det bedste bud på en nedrykker fra det felt til odds 8,00 hos bet365.

Indrømmet – det vil kræve en noget nær perfekt storm at trække Newcastle ned, men … det er jo Newcastle.

Arsenal? Slet ikke.

Jeg har stor sympati for Norwich, der på taktisk og strategisk vis har lagt en fornuftig plan for en klub, der må forventes at pendulere mellem Premier League og The Championship de næste mange år. Farke har en klar spillestil, klubben har meldt ud, at nedrykning ikke er en katastrofe og en god del af tv-pengene er investereret i akademi og træningsanlæg frem for udenlandske lykkeriddere med store lønkrav. Der venter en must win mod Newcastle for derefter står den på Liverpool, Wolves, Leicester og Sheffield United. Curtains.

Min morfar var handelsrejsende i Storm P’s gamle mundheld om, at det sværeste at spå om er fremtiden. Hø. Men man kan jo prøve – kampkalenderen vil ofte indikere om, der er grobund for håb og en great escape i sidste øjeblik eller det modsatte.

Og når der skal gættes på, hvem der følger med Norwich ned, så er det set fra min stol netop kampkalenderen, der giver os en ide om, hvilke hold der venter et forår med farligt farvand.

Brighton klarede akkurat skærene sidste sæson, hvor Chris Hughton gav fanden i godt spil og dikterede alle mand tilbage til Helms Deep i en ultradefensiv tilgang til slutfasens kampe. Det gav akkurat de nødvendige point og to points forskel ned til Cardiff, der samlede på uheldige kendelser og modgang sidste forår.

Ledelsen kvitterede for Hughtons kynisme med en fyreseddel, men selv om Brighton spiller mere fodbold under Graham Potters ledelse, så hænger de lige over stregen igen og til odds 5,00 hos bwin, er de et godt spil i min optik. Forude venter et forår med kampe mod Arsenal, Liverpool, City, Manchester United, Leicester, Sheffield United og Wolves. Får de ikke point i de næste kampe mod West Ham og Watford, så forventer jeg de tager en af nedrykningspladserne. I ren match up er Brighton heller ikke bedre end hold som netop Watford og West Ham.

Vi har tidligere set hold fra bunden accelerere i sidste øjeblik. Roberto Martinez’ Wigan eksempelvis. Eller Leicester som året før de blev mestre leverede en imponerende ’great escape’, men her var kampkalenderen dem også nådig, da spurten skulle trædes med kampe mod modstandere som QPR, Sunderland, Burnley og Newcastle. Alle fra bund ti.

Bournemouths slutprogram er også ganske grumt, men jeg vil ikke afskrive dem – primært på grund af de får en del spillere tilbage i løbet af foråret. De giver odds 1,90 hos Unibet til at rykke ned. West Ham har heller ikke et let slutprogram, og hvis ikke Moyes har esser oppe i ærmet, så kan det lige så godt blive Hammers som Bournemouth. West Ham giver odds 2,62 hos bet365.

Watford? Pearson har banket en arbejdsmoral og et simpelt, men effektivt spil ind i The Hornets, så de trækker stille og roligt væk fra bunden. Gætter jeg.

ComeOn: Vind 5.550 bonuspoint i Tipsduellen

  • Svar på seks spørgsmål om weekendens Premier League-runde
  • Få 5.550 bonuspoint, hvis du svarer rigtig på flere spørgsmål end ComeOn
  • Bonuspointene kan f.eks. veksles til et freebet på 50 kroner
  • Spil 50 kroner til odds 1,50 eller højere på PL 
  • Deltag inden lørdag klokken 13.00Svar på spørgsmålene her

Leicester – Chelsea

Kampen spilles lørdag klokken 13.30. Den vises på TV3 Max. Se mere information i vores matchcenter. 

Sæsonens første møde mellem de to hold var et underholdende opgør, hvor Leicester fortjente sejren efter en præstation, der slog tonen an for deres sæson. Leicester skal bare holde hjem og sikre sig en billet til Champions League, så kan de bære Rodgers rundt i gaderne i guldstol, mens de kaster Walkers op i luften som spiselige konfetti. De seneste uger har Leicester været mærket af Ndidis fravær. Han er Kante 2,0 så de sidste fem kampe for Leicester er endt med tre vundne og to tabte. Samme slitage mærker Chelsea, der blot har vundet to af deres seneste fem kampe. Der er knas med angrebskæden. Abraham er tvivlsom, og Giroud meldes på vej væk. Leicester har med stor sandsynlighed Ndidi med igen – forvent en kamp, hvor Chelsea vil skabe en del chancer, og Leicester vil håbe at straffe dem på kontraangreb. Det skal med, at Leicester led en skuffelse i midtugen hos Aston Villa og røg ud af Liga Cuppens semifinaler. Derfor vil Rodgers mane sine spillere til at bruge kræfterne med omtanke (læs kontra.). I holdenes sidste fem møder er kampene gået under 2,5.

1X2 odds, Leicester - Chelsea, Lør. 1. feb. 2020 kl. 13:30

Leicester

Uafgjort

Chelsea

Bournemouth – Aston Villa

Kampen spilles lørdag klokken 16.00. Se mere information i vores matchcenter.

Der skal høres Sergio Leone musik til denne revolverduel i bunden med stirrekonkurrence og sved på panden. Bournemouth fik en saliggørende sejr over Brighton og yderligere tre point her vil være et kæmpe rygstød for Howes mandskab. Værterne har stadig en lang liste af skadede spillere, og senest er Philip Billing skrevet på. Han er tvivlsom til kampen her, så hold øje med lineup. Billing var Bournemouths bedste centrale midt i den tiltrængte sejr over Brighton i sidste runde. Steve Cook er tilbage fra karantæne. Aston Villa jublede tirsdag aften over en indløst billet til finalen i Liga Cuppen, men der venter dem en anderledes alvorens time på sydkysten. Dean Smith har igen angribere til rådighed efter indkøb af Samatta samt tilbagevendte Keinan Davis. I Bournemouths 3-1 sejr over Brighton ’tabte’ de stort set alle statistikker, men var hamrende effektive på de hurtige omstillinger samt standarder. Howe vil håbe på samme medicin her mod et Aston Villa, der ikke har noget imod at være på bolden.

1X2 odds, Bournemouth - Aston Villa, Lør. 1. feb. 2020 kl. 16:00

Bournemouth

Uafgjort

Aston Villa

Newcastle – Norwich

Kampen spilles lørdag klokken 16.00. Se mere information i vores matchcenter.

Hjemmeholdet er stadig hårdt ramt af skader, så det ligner Matt Ritchie må tage venstre backen, men andre steder lysner det. Centerforsvaret og den centrale midt eksempelvis. Newcastle har syv point ned til stregen, og kan tage et kæmpe skridt væk fra hængedyndet med tre point her. Norwich har seks point op til stregen, og det begynder at stramme til for Farkes oprykkere. Norwich forsøger ofte med dybe afleveringer for at få Pukki sat op, og det er en slem streg i regningen, at Buendia meldes tvivlsom til kampen på St. James Park. Han står bag syv assist som Norwichs primære kuglestøber. Norwich er 1-2-9 ude, så pilen peger på Newcastle, som har vundet de sidste fem opgør i alle turneringer mod kanariefuglene. Det kan dog godt blive en målrig affære, da Newcastle har scoret mindst to i deres tre seneste hjemmekampe mod Norwich.

Over/Under odds, Newcastle - Norwich, Lør. 1. feb. 2020 kl. 16:00 Linje: 2,5

Over

Under

Crystal Palace – Sheffield United

Kampen spilles lørdag klokken 16.00. Se mere information i vores matchcenter.

For klubber som Crystal Palace med et - for Premier League - lille og bedaget stadion (men med fremragende atmosfære), så er hver sæson, de overlever i den bedste række en triumf. Det kan ikke være anderledes, når The Eagles i nyere tid har været truet på eksistensen, og en ny sæson betyder over en milliard kroner ind i tv-penge. Alligevel må der være grund til panderynker på Selhurst Park disse dage efter blot en sejr i de seneste ti kampe i alle turneringer. Et lyspunkt har dog været Riedewald, der pludselig har spillet sig ind på holdet fra de glemtes geledder – hollænderen har været holdets bedste de seneste uger. Palace forstærkes desuden af jernmanden Milivojevic, der er tilbage efter karantæne, og mon ikke serberen fejrer det med at trække gult. Hold øje med udviklingen i Palace disse dage. Der er tiltagende rygter om, at Roy Hodgson forlader klubben, hvis ikke truppen forstærkes.

Sheffield United er så pokkers velorganiserede, men begynder også at synke mod midten og har blot en sejr i de seneste seks ligakampe, men uanset hvad, så har Blades gang i en kæmpe sæson. Der er grobund for mange hjørnespark i denne kamp.

1X2 odds, Crystal Palace - Sheffield U., Lør. 1. feb. 2020 kl. 16:00

Crystal Palace

Uafgjort

Sheffield U.

Liverpool – Southampton

Kampen spilles lørdag klokken 16.00. Den vises på TV3+. Se mere information i vores matchcenter.

Det må være en mærkelig fornemmelse for Southampton at gå ind her. Som slagtelam eller sådan noget. Liverpool har vundet 19 kampe i træk, og det ligner, de har glemt, at de overhovedet kan tabe. Senest mod Wolves, der objektivt set havde fortjent mindst det ene point, men naturligvis red Liverpool stormen af og nappede alle tre. Liverpool har vundet de seneste 19 hjemmekampe i Premier League og scoret over to i 29 af de seneste 33 kampe. Liverpool har i de seneste ti kampe lukket et mål ind. Man begynder på de sociale medier at læse og høre om fodbold’fans’, der finder Liverpools dominans kedelig. Så tag da et slag FIFA – eller glæd dig over, at vi er vidner til et Liverpool-hold, der virkelig spiller sig ind i historiebøgerne. Der kommer altid en sporvogn og en ny sæson. Liverpool er uden Mané, og der er tvivl om spillere som Milner og Origi. Southampton har ganske interessant vundet deres seneste fire udekampe og har spillet sig så langt op i tabellen, at de blot er tre point fra femtepladsen. Og så kan man da lige så godt jagte det umulige på Anfield, så begge hold til at score?

Both Teams to Score odds, Liverpool - Southampton, Lør. 1. feb. 2020 kl. 16:00

Ja

Nej

Watford – Everton

Kampen spilles lørdag klokken 16.00. Se mere information i vores matchcenter.

Det ene hold kæmper for at komme op, det andet for at komme endnu længere op i tabellen. Watford har udelukkende øje for at redde sig nu, og smed FA Cuppen under bussen i sidste weekend, da Pearson sparede en række bærende kræfter. Han har en del spillere ude med skader som Janmaat, Prödl og Cleverley, Hughes og Sarr er tvivlsomme. Everton har også mulige mandefald, og der tegner sig et billede af en kamp, hvor værterne vil slå til med direkte spil. Watford har vundet de sidste tre gange, Everton har kigget forbi.

1X2 odds, Watford - Everton, Lør. 1. feb. 2020 kl. 16:00

Watford

Uafgjort

Everton

West Ham – Brighton

Kampen spilles lørdag klokken 16.00. Se mere information i vores matchcenter.

Det er en kæmpe kamp for begge hold her. To points forskel i Brightons favør og Hammers er blot over stregen på målforskel. Det er med andre ord to nedrykningskandidater, der tager livtag her.

West Ham har handlet i denne uge og forvent en startplads til den tjekkiske midtbanestyrmand Soucek, der skal banke liv i en tung og idefattig midtbane. Jeg har set Hammers spille to gange i denne sæson – udover tv naturligvis – og I guder, de kører traktor. Ingen af de to hold har vundet i de seneste fire kampe, men mit bud er, at West Ham tager den her. Brighton er uden de to meget vigtige forsvarsspillere Burn og Duffy ifølge engelsk presse, og deres fravær svier gevaldigt. Men husk at tjekke lineup man ved aldrig.

1X2 odds, West Ham - Brighton, Lør. 1. feb. 2020 kl. 16:00

West Ham

Uafgjort

Brighton

Burnley – Arsenal

Kampen spilles søndag klokken 15.00. Den vises på Xee. Se mere information i vores matchcenter.

Burnley har rejst sig og taget to flotte sejre med gevinster over Leicester og Manchester United. Sean Dyche giver alt at dømme genvalg til de 11, der vandt på Old Trafford. Det vil nærmest være tarveligt ikke at gøre det, hva’?

Arteta har så småt fået banket noget stål ind i Arsenal, der ikke har tabt i de seneste seks kampe og kom tilbage fra de døde og fik point fra Stamford Bridge. Arsenal har et godt tag på Burnley og har vundet de sidste fire besøg på Turf Moor. Burnley er uden vigtige Ashley Barnes, og selv om værterne er dem, der statistisk dribles forbi færrest gange, så er jeg ikke sikker på, at hård fysik og arbejdsomhed rækker mod et Arsenal-hold, der byder velkommen tilbage til ’Auba’ og David Luiz efter karantæne.

1X2 odds, Burnley - Arsenal, Søn. 2. feb. 2020 kl. 15:00

Burnley

Uafgjort

Arsenal

​​​​​​​

Tottenham – Manchester City

Kampen spilles søndag klokken 17.30. Den vises på Xee. Se mere information i vores matchcenter.

City kan ikke længere nå at hente Liverpool, og de kan heller ikke rigtigt undgå at holde sig i top fire, så vil de slække lidt på det ligamæssige fokus og gemme alle kræfter til Champions League? Måske, men ikke her. Det er Pep mod Mourinho. Holmes mod Moriarty. De evige rivaler med to vidt forskellige tilgange til spillet.

City har skader at slås med i forsvaret, hvorfor Pep Guardiola forsøgte sig med tre mand i bagkæden, heraf med to normale backs i den kæde, men engelsk presse venter de lyseblå i en flad kæde med fire mod Spurs.

City har fire sejre i de seneste fem kampe og et enkelt x. Det forholder sig anderledes for Tottenham med blot en sejr i samme periode. Den kom tilmed i mål med hiv og sving og beskedne 2-1 over bundproppen Norwich.

Mourinho har ikke bare brug for point, han har brug for at understrege en pointe – nemlig at han kan vise sig som den, der fører Spurs til trofæer. Tottenham har vinteren over med portugiseren på sidelinjen spillet ’glædesløst’, som The Guardian skriver, og skal nu indstille sig på en ny tid efter salget af Eriksen. Steven Bergwijn er hentet ind fra PSV, men et Tottenham-hold uden skadede Harry Kane vil lure på kontramuligheder og lade City føre dansen.

1X2 odds, Tottenham - Manchester City, Søn. 2. feb. 2020 kl. 17:30

Tottenham

Uafgjort

Manchester City
​​​​​​​