Ifølge en tipper var det ikke fix, derimod kæk valuebetting, der lå bag de usædvanlige indsatser på en Paraguay-fodboldkamp hos Danbook forleden. Der er dog stadig et par ubesvarede spørgsmål..

Et mystisk spilmønster på en fodboldkamp i Paraguay tirsdag fik Danbook til at frygte at der var tale om aftalt spil - og bookmakeren suspenderede derfor spil på kampen.

Omsætningen på Deportivo Carapegua – Rubio Nu var 20-25 gange større end Danbook normalt oplever på en gennemsnitlig fodboldkamp fra Paraguay, og næsten alle spil blev sat på et bestemt HT/FT-resultat – nemlig 2/X, altså hvor udeholdet skal føre ved pausen, og kampen skal slutte uafgjort.  Dette resultat gav Danbook odds 15 for.

Danbook slap dog med skrækken: Kampen stod 1-1 ved pausen og sluttede 2-1 til hjemmeholdet. Altså X/1.

Og nu viser det sig at der muligvis ikke var tale om et forsøg på fix - og vi har samtidig fået en mulig forklaring på at Danbook tilsyneladende var den eneste bookmaker der oplevede usædvanligt meget spil på 2/X.

En tipper udtaler sig

BetXpert er blevet kontaktet af en bruger - Emil Lyng - der fortæller at han var blandt dem der tirsdag åbnede en Danbook-konto og satsede på 2/X i Deportivo Carapegua – Rubio Nu:

"Jeg var en af de drenge der smed høje beløb på den kamp i Paraguay forleden der fik alarmklokkerne til at ringe hos Danbook," fortæller han.

BetXpert har set et screenshot der bekræfter dette: Emil satte 350 kr på 2/X til odds 15. (Vi skal understrege at vi ikke ved hvor mange andre der spillede på 2/X - ej heller ved vi hvor meget de har satset. Red.).

Emil har også skrevet sin udgave af historien på fames.dk:

"Vi var en del gutter der har en kammerat der pt. er bosat i Paraguay, han havde studeret kampen nøje og gav os rådet om at spille 2/X – vi har alle for nyligt vundet en del penge og valgte så at gå all in på hans råd da vi syntes oddset var rigtig godt, dette skulle vi måske ikke have gjort udfra kampens udfald, men det var spændingen værd og vi alle fulgte nøje med på kampen.

Vi vil derfor gerne gøre Danbook opmærksomme på at de fremadrettet trygt kan have os som kunder og matchfixing ikke er en ting vi har nikket kendskab til før eller kommer til nogensinde, vi alle deler den holdning at det er yderst uetisk både at fixe kampe og spille på dem."

Ubesvarede spørgsmål

Indsatserne fra Emil og de andre drenge kan dog næppe alene forklare det som Danbook betegner som en meget usædvanlig omsætning på en Paraguay-fodboldkamp.

Ifølge Emil er "en del gutter" lig med fem styk. Og det står i modsætning til Danbooks udsagn. Oddschef David Rasmussen:

"Jeg kan sige så meget at det var et 2-cifret antal kunder, hvoraf en del spillede for et 'betragteligt' beløb."