Usædvanligt stor omsætning på en Paraguay-fodboldkamp og et bizart spilmønster - næsten alle pengene blev sat på 2/X (halvleg/fuldtid) - fik Danbook til at suspendere væddemål. Men hvis det var et forsøg på aftalt spil, var det et dårligt fix: Kampen endte 2-1 efter 1-1 ved pausen...

Et mystisk spilmønster på en fodboldkamp i Paraguay fik i går Danbook til glemme EM-slutrunden for en stund.

Omsætningen på Deportivo Carapegua – Rubio Nu var 20-25 gange større end Danbook normalt oplever på en gennemsnitlig fodboldkamp fra Paraguay, og næsten alle spil blev sat på et bestemt HT/FT-resultat – nemlig 2/X, altså hvor udeholdet skal føre ved pausen, og kampen skal slutte uafgjort.  Dette resultat gav Danbook odds 15 for.

“Det er i sig selv et unaturligt spilmønster at stort set hele omsætningen på en fodboldkamp er på et HT/FT-resultat, og kombineret med den ekstraordinære omsætning på kampen, kunne man nemt foranledes til at tro, at der var ‘ugler i mosen. Derudover kunne vi konstatere, at vi havde fået en del nye kunder i går, der udelukkende signede op for at spille max på udfaldet, hvilket bestemt ikke er noget vi ser hver dag,” fortæller Danbooks oddschef, David Rasmussen.

Det usædvanlige spilmønster fik Danbook til at suspendere spil på 2/X, og så gik en undersøgelse i gang. Men den bragte intet nyt for dagen. Hverken Danbooks sydamerikanske kilde eller en google-søgning kunne berette om fix-rygter i kampen. Og der var ingen markante oddsændringer at se på resten af markedet – hverken hos de asiatiske bookmakere (hvor fix-relaterede oddsændringer typisk kan ses først), hos spillebørsen Betfar eller hos de europæiske bookmakere der havde cirka samme oddsleje som Danbook.

Da kampen gik i gang var der heller ikke noget specielt at notere på livemarkedet, og den store interesse for HT/FT-udfaldet er stadig et mysterium for Danbook. Kampen sluttede nemlig X/1, så hvis der var tale om et forsøgt på aftalt spil, må noget være gået galt for fixerne ét eller andet sted.