En 20-årig mand med østeuropæiske rødder spillede sidste år 104.124 kroner på en kamp mellem FC Roskilde og Silkeborg. Politiet har afhørt ham grundet mistanke om matchfixing. 

Operation X og TV 2 Sport har fået indsigt i politiets afhøringsrapport af manden. Den 20-årige mand er under mistanke for matchfixing, da han sidste år placerede et spil på 104.124 kroner på kampen mellem FC Roskilde og Silkeborg i sidste sæson. Kampen blev spillet i april 2019 og endte 2-1 til Silkeborg. Alle kampens tre mål faldt i overtiden. 

Sagen om matchfixing tog for alvor fart sidste år, da daværende FC Roskilde-træner Christian Lønstrup offentligt fortalte, at han havde fået et tip om, at flere af spillerne var involveret i matchfixing. Det viste sig samtidig, at der var blevet udbetalt 300.000 kroner på kampen mellem FC Roskilde og Næstved gennem bookmakeren Tipico fra sydtyske kiosker. 

Indtil nu har FC Roskildes kamp mod Næstved været den eneste, der reelt har været synlig i medierne. Men politiets afhøringsrapporter viser altså nu, at der på minimum endnu en Roskilde-kamp er blevet spillet et tårnhøjt beløb. FC Roskilde og Silkeborg-kampen blev spillet en måned før FC Roskilde - Næstved.

Afviser matchfixing

Den 20-årige mand kom til Danmark for cirka to år siden. Han bor i en boligblok på Midtsjælland sammen med sine forældre. Siden sin ankomst til Danmark har han studeret, arbejdet i et supermarked og som vikar. På trods af sine umiddelbart beskedne vilkår har han spillet for over 100.000 kroner på en FC Roskilde-kamp. 

Den 20-årige afviser over for Operation X, at han har noget med matchfixing at gøre.

- Jeg har ikke noget med matchfixing at gøre. Jeg spiller på alt muligt forskellig sport. Først analyserer jeg kampen, og så placerer jeg pengene, siger han og fortsætter:

- Jeg har allerede fortalt alt dette til politiet. De bankede på min dør, og jeg talte med dem i tre timer på stationen og svarede på alle deres dumme spørgsmål, fortæller den unge mand.

Manden brugte sin spilkonto hos bookmakeren 888sport* til at spille på kampen. Her forklarede han til politiet, at det var ham selv, der havde spillet fra kontoen, og at ingen andre folk havde haft adgang til den. Han overførte 200.000 kroner til sin egen konto fire dage efter kampen. Af disse videresendte han 179.000 kroner til sin mor. 

Operation X undrer sig over, hvordan den studerende, der bor hjemme hos sine forældre, har fået så mange penge at spille for. De spørger, hvordan han har fået så mange penge til at spille på en 1. divisionskamp. Til det svarer den 20-årige:

- Der er ikke nogen historie i det. Jeg har ikke noget at skjule. Jeg startede min spilkonto op med cirka 1000 kroner. Det var mine egne penge. Efter tre måneder havde jeg vundet over en million på alle mulige spil, fortæller han og uddyber:

- Det var tilfældigt, at jeg lige valgte at spille på en af FC Roskildes kampe. Men det var rent held. Lige meget hvor god du er til at spille, så handler det om held i sidste ende, forklarer manden, og fortæller, at han sidenhen har tabt alle pengene igen, og i dag har lukket alle sine spilkontoer, da han ikke kunne kontrollere sit spil.

Operation X vil gerne have svar på, hvorfor manden spillede så højt et beløb på en 1. divisionskamp. Til det svarer manden således:

- Jeg spiller på alt muligt. Det er lige meget, om det er en Liverpool-kamp eller en 1. divisionskamp i Danmark. Jeg går ind og analyserer holdets kampe, spillerne, hvor mange mål de har scoret i de foregående kampe og så videre.

- Og ja, det var et risky væddemål, men i sidste ende gik det jo godt i lige præcis den kamp, siger den 20-årige, der mener, at han vandt omkring det dobbelte på væddemålet eller lidt mere. Manden fortæller til Operation X, at han satte pengene på, at FC Roskilde skulle tabe.

Under politiafhøringen tilkendegav manden, at han ikke kunne huske, om han havde spillet de mere end 100.000 kroner på kampen mellem FC Roskilde og Silkeborg.

Matchfixingekspert: Det lyder helt vildt

Chris Kronow Rasmussen, der er en af Danmarks førende eksperter inden for matchfixing, er overrasket over, hvordan den unge mand har båret sig ad med at få så stort et beløb sendt af sted. 

- Det lyder helt vildt, at han har kunnet gå fra at sætte 1000 kroner ind på sin spilkonto, og tre måneder senere har han vundet omkring en million. Alt kan selvfølgelig lade sig gøre, men her er vi nok under en procents sandsynlighed.

Samtidig undrer det Chris Kronow Rasmussen, at 888sport* har givet ham tilladelse til at spille så højt et beløb på en kamp.

- Og så undrer det mig meget, at bookmakeren 888 har givet ham lov til at spille så meget på en kamp. Til sammenligning går der en alarm hos de fleste andre danske licensbookmakere, hvis en person spiller for mere end 10.000 kroner, siger Chris Kronow Rasmussen, der fortsat er overbevist om, at der er mere i matchfixing-sagen, end politiet har kunnet finde ud af.