På lørdag venter der rytterne hele 298 kilometers kørsel, før vinderen af Milano-San Remo 2011 kan blive kronet.

Læs den nye optakt til Milano-San Remo 2017 her

Vinderen bliver som regel fundet i en spurt mellem en decimeret gruppe ryttere, som vi så i sidste års løb, hvor spanske Oscar Freire trak det længste strå i en spurt mellem en gruppe på 25 ryttere. Man skal dog bestemt ikke afskrive en triumf via et soloridt.

Ruten

Rytterne skal prøve kræfter med samme rute for fjerde gang i træk. 298 km lang med fem bakker, hvor Cipressa-stigningen ca. 30 km før mål og stigningen på Poggio ca. seks km før mål bliver afgørende for udskilningen i feltet og dannelsen af udbrud.

Ruten indbyder til lidt af hvert. Spørgsmålet, der gentager sig hvert år, er således, hvorvidt vinderen skal findes blandt en større eller mindre gruppe ryttere eller via et soloridt.

Sidste år blev det afgjort blandt en gruppe på 25 ryttere, i 2008 vandt Fabian Cancellara foran et jagende felt og i 2007 blev det afgjort blandt 46 ryttere.

Dette siger noget om det uforudsigelige, ruten indbyder til. Det mest sandsynlige er dog, at det skal afgøres blandt en mindre gruppe.

Favoritterne

Det hører til en af de vanskeligere opgaver at udpege en decideret favorit til løbet, fordi ruten tillader så mange forskellige udfald. Listen med potentielle vindere er meget lang. Disse ryttere burde være de mest sandsynlige til at gøre en god figur.

Det første navn på favoritlisten må være Mark Cavendish. Briten, der vandt i 2009, har i år hidtil kun én sejr på CV’et. Dette skyldes til dels, at hans sæson fik en dårlig start efter et voldsomt styrt i Tour Down Under. Cavendish har brugt Tirreno-Adriatico som forberedelse til Milano-San Remo og meldes i lige så god form som i 2009, hvilket bliver interessant at se, om udtalelsen virkelig kan være sand.

Som plan B - som sportsdirektør Valerio Piva udtrykker det - har HTC Highroad Matt Goss. Australieren har vundet hele otte gange i år og har vist fremragende takter. Det kan vise sig at være en god idé at have Goss i baghånden, for Cavendish har indtil videre ikke vist tegn på, at han er et sikkert kort.

Team Garmin-Cervelo har hele tre potentielle vindere på holdet i form af Tyler Farrar, Heinrich Haussler og Thor Hushovd. Umiddelbart kan dette blive en stor fordel for det amerikanske mandskab, men samtidig kan de skuffe, hvis ingen af dem slutter på podiet. Spørgsmålet er, hvordan de tre stærke kort skal spilles. Det optimale for mandskabet ville være at have dem alle tre i en massespurt, hvor de med garanti kunne lave et farligt tog med enten Farrar eller Haussler som sidste mand. En anden mulighed kunne være at sætte den ene af de tre til at køre med på de formodede angreb på Poggio-stigningen kort før mål for på den måde at have kort på hånden både i feltet og i et udbrud. Til at køre med på udbrud ligner verdensmester Hushovd et oplagt kort, da han må betragtes som en tand langsommere end Farrar og Haussler i en massespurt. Selv udtaler mandskabet, at de tre ryttere har frie roller.

Oscar Freire skal forsvare sejren fra sidste år. Han har i år to sejre i Andalusien Rundt og har brugt Tirreno-Adriatico som forberedelse til lørdagens strabadser, hvor han dog var helt anonym. Han skulle angiveligt være i god form, og en Freire i god form er altid farlig.

En anden outsider er italienske Alessandro Petacchi, som kom på podiet i fjor. Han har ligeledes deltaget i Tirreno-Adriatico, hvor han fik to top 5-placeringer. Spørgsmålet er dog, om 298 km kan vise sig at være i overkanten for italieneren, da han ikke har kørt så mange løb i år.

En af de ryttere, der skal prøve at holde feltet bag sig enten solo eller i en lille gruppe er belgiske Phillippe Gilbert. Selvom han selv udtaler, at formen først skal toppe omkring Ardenner-klassikkerne i midten af april, tror jeg personligt, at det blot er for at underspille sin rolle. Han nemlig viste fremragende takter i Tirreno-Adriatico, hvor han vandt en etape og sluttede på niendepladsen i det samlede klassement.

Ryttere, man ligeledes kan forvente farlige angreb fra udefra, er Fabian Cancellara, der vandt i 2008, Filippo Pozzato, der vandt i 2006 (godt nok i en spurt), Giovanni Visconti, Alessandro Ballan med flere.  

Sidste års andenplads, Tom Boonen, skal man ej heller afskrive til trods for, at han har døjet med influenza under Tirreno-Adriatico. Han udtaler selv, at han føler sig godt tilpas nu, men indrømmer også, at han stadig skal bruge et par dage til at komme sig over influenzaen. Det er svært at sige, hvor meget den overståede sygdom kommer til at påvirke belgierens chancer på lørdag, men 298 km efter en influenza kan umulig være en nem opgave til trods for, at han kom på andenpladsen i fjor.

Allerede nu har Jacob Nordestgaard et enkelt tip oppe til Milano-San Remo: http://www.betxpert.com/ekspert/tips/hushovd-og-petacchi-i-top-5-nej-2

Hold øje med flere tips fra vores formstærke cykel-eksperter her: http://www.betxpert.com/ekspert/tips