Lige nu er der usikkerhed om, hvilken form for kamp der venter mellem Mike Tyson og Roy Jones Jr. Det har fået bookmakerne til at tage spillet ned. 

Natten til søndag dansk tid mødes bokselegenderne Mike Tyson og Roy Jones Jr. - henholdsvis 54 og 51 år gammel - i en opvisningskamp. Der er dog endnu ikke klarhed om, hvordan kampen kommer til at forløbe. Eller er der?

Du kan således læse det ene i ét medie og bagefter noget andet i et andet medie. Der har ikke mindst hersket tvivl om, hvorvidt der bliver udråbt en vinder af kampen. Det tyder alt nu på, at der gør. Læs mere herom i næste afsnit.  

Grundet denne usikkerhed har alverdens bookmakere taget kampen af programmet. BetXpert har i den anledning foretaget et interview med Unibets pressechef, Per Marxen. Det kan du læse længere nede i artiklen.

Her og nu skal vi have reglerne for kampen på plads.  

Tyson – Jones: Sådan er reglerne ... vistnok

BetXpert har forsøgt at kaste lidt lys over, hvad der er op og ned i sagen. Her får du et overblik over, hvad vi har fundet ud af via artikler fra Sky SportsThe Sun og Dazn.com.    

Reglerne:

  • Kampen varer 8 runder x 2 minutter (normalt ville den vare 12 x 3 minutter)
  • Der vil ikke være officielle dommere, der tæller point
  • Der vil ikke udpeges en vinder med et officielt resultat, som bokseren kan komme på sin personlige record. Se mere herom lige under punktopstillingen. 
  • Bokserne må ikke knockoute hinanden
  • Begge boksere vil gøre brug af større handsker end normalt. Dette for at skåne hinanden. 
  • Der har været snak om, at de skal bruge hovedbeskyttelse. Det har begge boksere dog nægtet. Det er faktisk derfor, at kampen er sat ned til de 8 x 2 minutter. 
  • Hvis en af bokserne får en flænge, stoppes kampen omgående
  • Begge boksere har været til dopingtest

Ikke noget officielt resultat til den personlige record, men:
Der vil som nævnt ikke være dommere ved ringsiden til at tælle point. I stedet har WBC (World Boxing Council) hyret de tre tidligere verdensmestre Christy Martin, Vinny Pazienza og Chad Dawson til hver især at føre point hjemme fra stuerne. Ud fra deres point vil der blive udnævnt en vinder, som får et til lejligheden speciallavet ”Frontline Battle Belt”-bælte. Ergo vil kampen få en vinder. Hvis den altså ikke ender uafgjort. 

Unibet-pressechef: Det er mildt sagt noget rod

BetXpert har været i kontakt med Unibets pressechef, Per Marxen, for at høre, hvordan de har oplevet misæren om reglerne vedrørende denne kamp. Og lad det være sagt med det samme: Selvom Per Marxen er i daglig kontakt med Unibets tradere, er meget af det, han har udtalt sig om til BetXpert, forbundet med en række usikkerheder. 

Dette illustrerer meget godt, hvorfor bookmakere verden over har følt sig nødsagede til at lukke for spil på kampen.

Hvordan har I hos Unibet oplevet forløbet med kampen mellem Mike Tyson og Roy Jones Jr.?

”Det er mildt sagt noget rod, hvad der kommer ud af meldinger (angående reglerne for kampen, red.). Det forholder vi os til, og det er derfor, at spillet har været nede det seneste døgn. Det kommer ikke op igen, før der er klarhed over, hvad reglerne er.” 

”Det seneste, jeg har kunnet læse mig frem til, er, at der vil blive udråbt en vinder (det er også det, BetXpert er nået frem til, red.). Så indtil videre gælder de væddemål, der er placeret. Skulle der ikke blive udråbt en vinder, vil alle væddemål blive voided.”

Ja, der har været lidt forvirring om, hvorvidt der skal findes en vinder eller ej. Nu tyder alt på, at tre tidligere verdensmestre skal finde en vinder. Vil det fremstå som et gyldigt resultat hos her?

”Ja, det tænker jeg, at det vil. Altså, hvis de er ansat til at finde en vinder, og de peger på én af dem, jamen så har vi jo en vinder.”

Hvordan har interessen for kampen været?

”Tendensen har været, at folk har været meget tilbageholdende. Vi har ikke rigtig mærket til den famøse kendiseffekt endnu. Den effekt, der ofte gør, at alle folk skal spille på det. Og de, der ved noget om boksning, har også været tilbageholdende. De har også været klar over, at reglerne p.t. er lidt usikre.”

”Typisk plejer de fleste indskud på begivenheder som den her også først at komme til sidst.”

Pressechefen er p.t. ikke vidende om, hvem Unibet har accepteret flest kroner på af de to kamphaner. Han vender imidlertid tilbage til forvirringen vedrørende reglerne til kampen. 

”Jeg tror, at publikum og spillerne har været lige så forvirrede, som bookmakerne har været det. Folk bryder sig ikke om at spille på noget, når der florerer forskellige informationer. Vi er også forsigtige. Alle er forsigtige.” 

Åbner I for spil igen, hvis der kommer helt klare regler?

”Ja. De meldinger, jeg har fået, peger helt klart i den retning."

Roy Jones: ”Skal der bides, så lad os bide”

Hvis de tidligere nævnte regler står til troende, er der i den grad lagt i kakkelovnen til en showkamp, hvor de to boksere bare skal tjatte lidt til hinanden. Det er også det indtryk, som Andy Forster, administrerende direktør i California State Atheltic Commission, giver udtryk for. 

”De kan bevæge sig lidt rundt i ringen og tjene nogle penge på det, men jeg har fortalt dem, at hvis de får flænger, så er det slut.”

Den udlægning skuffer formentlig begge boksere. Ikke mindst Roy Jones Jr., som tidligere på året udtalte følgende til Sky Sports, hvor han hentyder til Mike Tysons legendariske ørebid på Evander Holyfield:

”Hvis der skal bides, så lad os bide. Hvad der må ske, vil ske. Sådan er det bare.”

Selvom Roy Jones Jr. er med på den værste, har han alligevel stor respekt for sin modstander.

”Han er stadig Mike Tyson. Han er stadig en af de stærkeste og mest eksplosive folk, der nogensinde har betrådt en boksering. Om noget, så begik jeg en fejl ved at gå med til at gå i ringen med ham. Han er den største fyr af os to, og han er den mest eksplosive,” lyder det respektfuldt. Roserne fortsætter dog:

”Det bliver ham, der kommer til at slippe fyrværkeriet løs i første omgang, ikke mig. Jeg har skam et godt førsterundes-fyrværkeri, men han er kendt for at være den i historien med allermest af slagsen. Måske kun lige overgået af George Foreman.”

Vi bliver alle klogere natten til søndag, om der bliver fyrværkeri i ringen eller ej, når ”Iron Mike” Tyson og Roy ”Superman” Jones Jr. går i ringen.