DR har netop sikret sig retten til at vise knap 40 kampe fra den amerikansk-canadiske NBA Basketball-turnering frem til og med finalerne næste sommer. DR3 har premiere på den første kamp mellem Toronto Raptors og Portland Trailblazers søndag den 17. november klokken 19.00.

Hidtil har kampene fra NBA-basketballturneringen i Danmark været vist på kanalen dk4, der har rettighederne. Fremover samarbejder DR og dk4 om at vise kampene.

Seerne kommer til at mærke det, ved at DR3 og dk4 skiftes til at sende kampene fra NBA-turneringen og indgår et samarbejde om værts- og kommentator-jobbene, så seerne støder på det samme hold, uanset hvor kampen bliver sendt.

Passer godt til ung målgruppe
”NBA Basket er en af de flotteste og mest fascinerende sportsgrene, hvor nogle af verdens bedste atleter leverer topsport på absolut højeste niveau. Basketball er en hurtig og dynamisk sportsgren, som passer godt til DR3 og den unge målgruppe, og derfor glæder vi os til at kunne præsentere NBA for seerne,” siger sportsredaktør Thomas Sande fra DR Medier.

Han tilføjer, at DR3 tidligere har sendt OL-basket med stor succes og med mange positive tilkendegivelser fra seerne.

Udviklingsredaktør Søren Vestergaard fra DR Sporten siger:

”Vi håber, at vi ved at vise NBA kan skabe en masse opmærksomhed om basketball i Danmark og få en masse seere med på det show, som amerikansk basket er. Det her er nogle af verdens største stjerner, og dem bliver det herligt at kunne vise på DR.”

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

Går mod strømmen

Hos dk4 siger sportschef Kristian Hyldgaard:

”Vi går mod strømmen med denne aftale. Hvor mange andre tv-stationer kæmper om sportsrettigheder, er dette samarbejde til fordel for både dk4 og DR3. Vi udvider antallet af NBA-kampe på dansk tv til det dobbelte, og DR3 bliver medejer og medspiller på udsendelserne, som vi fremadrettet vil udvikle sammen i de rammer, som seerne kender. Vi styrker produktet til gavn for NBA, for basketball i Danmark og vigtigst af alt, de mange danske basketball-fans,” siger han.

Frem til jul vil DR3 vise basketball den 17. og 24. november samt den 8. og 15. december. Og juledag bliver helt speciel, når der er tre kampe i rap.

dk4 og DR har tidligere samarbejdet om basketball. Senest da DR brugte dk4’s kommentatorer Peter Wang og Thomas Bilde i forbindelse med OL i London i 2012.

Kilde: digitalt.tv