Natten til søndag den 19. januar sker det endelig. Mixed Martial Arts' største stjerne, ireren Connor McGregor, vender tilbage til oktagonen for første gang siden hans nederlag til Khabib Nurmagomedov i oktober 2018. McGregor havde ellers annonceret et karrierestop, men nu er han tilbage med et mål for øje: at generobre UFC-tronen. 

Før McGregor kan få sin ønskede revanche imod Khabib, skal han dog igen bevise sit værd overfor de kræsne UFC-fans, og hans første opgave bliver at slå Donald 'Cowboy' Cerrone ved UFC 246. 

Selvom der er gået lang tid siden, McGregor sidst var i kamp, er han kæmpe favorit imod Cowboy, hvis man skal tro bookmakernes odds. Mr Green*, der blandt andet specialiserer sig i betting på kampsport, giver odds 1,31 på en sejr til ireren, imens der er odds 1,50 på, at McGregor vinder kampen på knockout. 

Odds på McGregor hos Mr Green nu

Derfor er McGregor storfavorit

The Notorious er mere fokuseret end, han længe har været. McGregor lader til at være fuldt fokuseret på at komme tilbage og få revanche imod Khabib, og han har trænet hårdt i de sidste mange måneder. 

Der er gået 15 måneder siden, McGregor sidst kæmpede, og han er derfor frisk og klar til kamp. Helt anderledes ser det ud hos Cowboy, der er fem år ældre end McGregor. Han kæmpede fire kampe i 2019, den seneste i september, og bliver kampen en hård affære, vil han få det sværere og sværere som den skrider frem. 

Udover de fysiske fordele skal det også nævnes, at McGregor teknisk er en bedre kæmper. Både ham og Cowboy er såkaldte strikers, men ireren er simpelthen markant dygtigere. Han slår hårdere, og han er fremragende i sine counters. Sidst men ikke mindst har han længere reach, hvilket giver ham en stor fordel. 

Den primære fare for et spil på McGregor er, at der stadig er nogle uvisheder omkring irerens form. Vi har trods alt ikke set ham kæmpe i lang tid, så der er ingen garanti for, at det er den samme gamle McGregor, der kæmper i weekenden. Derudover er Cowboy en bedre wrestler end McGregor. Hvis kampen ender på gulvet, vil han altså have fordelen. 

Heldigvis for McGregor er det ikke en af Cerrones styrker, at få kampen ned på gulvet. Cerrones stil har altid været at kæmpe sine kampe stående og udnytte sine kraftfulde slag og spark, og i en alder af 36 år er det svært at se den gamle hund lære nye tricks til denne kamp.