Der er netop afsagt dom i Danmarks største matchfixingsag, hvor den hovedtiltalte har fået 1 års betinget fængsel for groft bedrageri. Dommen er anket til landsretten. 

Danmarks største matchfixing med kampe tilbage fra efteråret 2010 er netop blevet afgjort i Københavns Byret med 1 års betinget fængsel til følge for den hovedtiltalte MT - medtiltalte NN blev frifundet grundet manglende beviser.

MT var anklaget for d. 24. oktober 2010 at have været medvirkende til at aftale resultatet mellem Hvidovre og FC Hjørring og det samme med kampen d. 14. november 2010 mellem Hvidovre og Vejle. Herefter spillede MT på begge kampe og fik derfor del i en samlet gevinst på næsten 1.000.000 kr. Desuden skulle MT have fortalt et filippinsk selskab om det aftalte resultat d. 14. november, hvilket resulterede i, at selskabet spillede for 2-3 millioner kroner på udfaldet.

Dommeren i sagen fandt dog ikke nok beviser til at dømme MT for forholdet omkring det filippinske selskab, ligesom dommeren ikke fandt nok beviser i sagen til at dømme NN som medskyldig. I retten argumenterede forsvareren for MT for, at hans klient var en almindelig professionel better, hvor store summer penge på kampene ikke er unormalt. MT og hans forsvarer ankede sagen med det samme til Landsretten.

MT havde ellers i første omgang tilstået sagen, men trak efterfølgende sin tilståelse tilbage, og derfor blev sagen ikke kørt som en tilståelsessag.

Spillere impliceret i sagen

Udover MT og NN er 5 øvrige sigtede i sagen, hvoraf de 4 spillede på Hvidovres hold på det pågældende tidspunkt. Heriblandt var den tidligere målmand Lasse Krogh, som sammen med de øvrige alle nægter sig skyldige. Der er ikke kommet øvrige navne frem i sagen, da der er navneforbud på de øvrige.

Vi følger op på sagen, når denne har været for Landsretten.