Velkommen til en uge - tirsdag, onsdag og torsdag - hvor en lang række danske fodboldspillere skal spille europæisk klubfodbold. AaB tager hul på Champions League-gruppespillet i en udekamp mod skotske Celtic, og FCN, FCK og Brøndby skal prøve at kvalificere sig til gruppespillet i UEFA Cuppen mod henholdsvis Olympiakos, FC Moskva og Rosenborg.

Og så er der alle de danske udlandsprofessionelle; faktisk spiller 10 af 11 landsholdsstartere i sidste onsdags pragt-sejr over Portugal for klubber med europæisk engagement i denne uge (alle 10 kommer dog ikke i aktion).

Her hos BetXpert vil vi kvittere for den rød-hvide overflod med en bunke analyser (og tip). Vi når næppe omkring alle kampe med dansk islæt, men vil gøre et forsøg - og også dække en række andre opgør.

Se den komplette kampliste forneden.

Portugal-heltene på banen igen

Stephan Andersen der - i Thomas Sørensens skadesfravær - på flotteste vis vogtede målet i landsholdets kamp mod Portugal, er som bekendt keeper i Brøndby til daglig – og sammen med de andre vestegnsdrenge tager han imod Rosenborg torsdag i UEFA Cuppens 1. runde – der i tilfælde af samlet sejr (returkampe d. 2. oktober) giver adgang til gruppespillet.

Brøndby-målmanden er den eneste fra startopstillingen mod Portugal der spiller i den danske SAS Liga; de øvrige 10 er alle udlandslegionærer, og af disse er det kun højreback Leon Andreasens Fulham der ikke spiller europæisk klubturnering i denne uge.

Midterforsvarerne Martin Laursen og Daniel Agger bør få spilletid for henholdsvis Aston Villa der møder bulgarske Litex i UEFA Cuppen, og Liverpool der skal til Marseille i CL-gruppespillet.

Venstreback Lars Jacobsens Everton skal møde Standard Liège I UEFA Cuppen; desværre blev den energiske Jacobsen skulderskadet mod Portugal og er derfor ude de næste fire måneder.

Heller ikke Dennis Rommedahl skal forvente spilletid i Ajax’ UEFA Cup-opgør mod serbiske Borac. Ikke fordi den hurtige højrekant er skadet, men han er ikke i kridthuset hos træner Marco van Basten.

Det er venstrefløj Peter Løvenkrands heller ikke i Schalke 04 hvor han i sæsonens hidtidige fire Bundesligakampe endnu ikke har fået spilletid. Men måske kan turn-over give ham chancen i UEFA Cup-kampen mod cypriotiske APOEL.

De to andre midtbanespillere fra Portugal-kampen er derimod i høj grad markante folk i deres respektive klubber. Daniel Jensen er startet inde for Werder Bremen i alle fire BL-kampe, og Christian Poulsen spillede en god kamp da Juventus søndag vandt over Udinese. Begge scorede som bekendt mod Portugal.

I angrebet kniber det for Nicklas Bendtner, den tredje målscorer mod Portugal, at tilkæmpe sig en fast plads hos Arsenal. I sæsonens fire Premier League er han startet inde een gang og er blevet skiftet ind een gang. Men lad os håbe at han får en tjans i den engelske klubs CL-udekamp mod Dynamo Kiev.

Og så er der Jon Dahl Tomasson der efter en årrække i Italien, Tyskland og Spanien er draget ”hjem” til Holland og Feyenoord. Her scorede han to gange (begge dog på straffe) i lørdagens 5-0-sejr over Volendam – og mon ikke også han spiller når Feyenoord møder Kalmar i UEFA Cuppen.

Endelig kan man lige nævne at Per Krøldrup der var på bænken mod Portugal, spiller for Fiorentina - der skal dyste mod Lyon i Champions League.

Kampliste: Champions League og UEFA Cup

Tirsdag

Champions League

Chelsea – Bordeaux
Roma – CFR Cluj
Panathinaikos – Inter
Werder Bremen – Anorthosis
Basel – Shakhtar
Barcelona – Sporting
PSV – Atlético
Marseille – Liverpool

UEFA Cup

Hertha – St. Patrick’s
APOEL – Schalke
FCN – Olympiakos

Onsdag

Champions League

Manchester United – Villarreal
Celtic – AaB
Steaua Bukarest – Bayern
Lyon – Fiorentina
Porto – Fenerbahce
Dynamo Kiev – Arsenal
Juventus – Zenit
Real Madrid – BATE Borisov

Torsdag

UEFA Cup

Slaven – CSCA Moskva
Moskva – FCK
Litex – Aston Villa
Cherno More – Stuttgart
Hapoel Tel-Aviv – Saint-Etienne
Banik – Spartak Moskva
Wolfsburg – Rapid Bukarest
HSV – Unirea
Feyenoord – Kalmar
Omonia – Manchester City
Nancy – Motherwell
Brann – Deportivo
Portsmouth – Guimaraes
Slavia – Vaslui
Austria Wien – Lech Poznan
Zilina – Levski
Besiktas – Metalist
Timisoara – Partizan
NEC – Dinamo Bukarest
Bellinzona – Galatasaray
Young Boys – Club Brügge
Kayserispor – PSG
Racing Santander – Honka
Sampdoria – Kaunas
Brøndby – Rosenborg
Milan – Zürich
Dinamo Zagreb – Sparta
Sevilla – Salzburg
Dortmund – Udinese
Rennes – Twente
Borac – Ajax
Napoli – Benfica
Everton – Standard Liège
Tottenham – Wisla Krakow
Braga – Artmedia
Setubal – Heerenveen
Maritimo - Valencia